Μια μέρα τα κινητά θα είναι ενσωματωμένα στο δέρμα μας, προβλέπει ο εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια μέρα τα κινητά θα είναι ενσωματωμένα στο δέρμα μας, προβλέπει ο εφευρέτης του κινητού τηλεφώνου
Και πώς θα φορτίζει; Από τη δική μας ενέργεια.

Θα έρθει μια μέρα που τα κινητά τηλέφωνα θα είναι συσκευές ενσωματωμένες στο δέρμα μας και όχι οι μαύρες ορθογώνιες πλάκες που έχουμε συνηθίσει, σύμφωνα με τον εφευρέτη του κινητού τηλεφώνου.

«Η επόμενη γενιά θα έχει το τηλέφωνο ενσωματωμένο κάτω από το δέρμα των αυτιών τους», δήλωσε ο Marty Cooper, στον οποίο αποδίδεται η εφεύρεση του πρώτου τηλεφώνου το 1973, σε συνέντευξή του στο CNBC στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Πώς θα φορτίζει;

Οι συσκευές αυτές δεν θα χρειάζονται φόρτιση, καθώς «το σώμα σας είναι ο τέλειος φορτιστής», είπε ο Cooper. «Όταν τρώτε φαγητό, το σώμα σας δημιουργεί ενέργεια, σωστά;»

«Καταναλώνετε τροφή, το σώμα σας δημιουργεί ενέργεια. Θα χρειάζεται μια πολύ μικρή ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει αυτό το ακουστικό», πρόσθεσε.

Το όραμά του παραπέμπει σε ένα πιθανό μελλοντικό στάδιο της ανθρωπότητας, όπου το σώμα μας θα εμπλουτίζεται με ισχυρά μικροτσίπ και αισθητήρες.

Αρκετές startups αναπτύσσουν τεχνολογίες που επιδιώκουν να συνδυάσουν υπολογιστές με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως για παράδειγμα η Neuralink του Έλον Μασκ.

Πιο βολικό

Ο Cooper εξήγησε ότι το smartphone σήμερα έχει γίνει πολύ περίπλοκο με πολυάριθμες εφαρμογές και μια οθόνη που δεν ταιριάζει στην καμπυλότητα του ανθρώπινου προσώπου.

«Κάθε φορά που κάνω μια κλήση και δεν έχω ακουστικό, πρέπει να παίρνω αυτό το επίπεδο κομμάτι υλικού πάνω στο καμπυλωτό κεφάλι μου [και] να κρατάω το χέρι μου ψηλά σε μια άβολη θέση», είπε.

Σε τέλμα η αγορά των smartphones;

Η αγορά των smartphones έχει μείνει στάσιμη τα τελευταία χρόνια και υπάρχει η αίσθηση στον κλάδο ότι οι κατασκευαστές δυσκολεύονται να παρουσιάσουν νέα καινοτόμα σχέδια.

Η κυριαρχία των τηλεφώνων σήμερα έχει οδηγήσει σε μια σωρεία προβλημάτων, από τον εθισμό στα social media μέχρι την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

«Η ιδιωτικότητα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, και ο εθισμός είναι πρόβλημα», είπε ο Cooper, αναγνωρίζοντας τα κακώς κείμενα του δημιουργήματός του.

Ωστόσο, έδωσε έναν αισιόδοξο τόνο για το μέλλον, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι καλύτερες μέρες της τεχνολογίας μπορεί να είναι ακόμη μπροστά της σε τομείς όπως η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη.

«Έχω σταθερή πίστη στην ανθρωπότητα», είπε ο Cooper. «Κοιτάζω στην ιστορία και βλέπω όλα τα επιτεύγματα που είχαμε με την τεχνολογία, με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι το πιασαν»..

«Οι άνθρωποι είναι καλύτερα τώρα. Και ζουν περισσότερο. Είναι πλουσιότεροι, είναι πιο υγιείς από ποτέ άλλοτε. Ναι, έχουμε σκαμπανεβάσματα. Αλλά σε γενικές γραμμές, η ανθρωπότητα προοδεύει».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνει η διαθεσιμότητα, μειώνεται η απόδοση του 5G σε Ελλάδα και Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider