Τηλεργασία: Πρώτη στην κυβερνοασφάλεια η Ελλάδα, αλλά έβδομη από το τέλος στην πρόσβαση στο Ίντερνετ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τηλεργασία: Πρώτη στην κυβερνοασφάλεια η Ελλάδα, αλλά έβδομη από το τέλος στην πρόσβαση στο Ίντερνετ
Τις επιδόσεις της Ελλάδας στην κυβερνοασφάλεια αξιολογεί μελέτη της Proxyrack για τις πιο ασφαλείς χώρες για εξ αποστάσεως εργασία. 

Τις επιδόσεις της Ελλάδας στην κυβερνοασφάλεια αξιολογεί μελέτη της Proxyrack για τις πιο ασφαλείς χώρες για εξ αποστάσεως εργασία.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάζουν ενδιαφέρον, καθώς η Ελλάδα κατέχει μεν την πρώτη θέση στον δείκτη που μετρά τον βαθμό προστασίας από τις κυβερνο-απειλές (National Cyber Security Index), αλλά φαίνεται να υστερεί έναντι των υπόλοιπων χωρών που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα, σε ό,τι αφορά άλλους τομείς, όπως είναι η πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ο βαθμός ικανοποίησης των εργαζομένων που δουλεύουν με τηλεργασία.

Σημειωτέον ότι στην «κορυφή» βρίσκεται η Ελβετία, παρουσιάζοντας τις καλύτερες επιδόσεις συνολικά σε όλους τους τομείς που εξετάστηκαν, ακολουθεί η Ολλανδία και στην τρίτη θέση έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η έρευνα την κατατάσσει στην 39η θέση σε σύνολο 50 χωρών, όσον αφορά στη γενική της βαθμολογία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον βαθμό κυβερνοασφάλειας (με σκορ 96,1 στα 100), με τη Λιθουανία, το Βέλγιο και την Εσθονία να ακολουθούν.

Εντούτοις, μένει πίσω σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στο Ίντερνετ (όπου πρώτη έρχεται η Σινγκαπούρη και ακολουθούν η Σαουδική Αραβία και το Λουξεμβούργο). Ειδικότερα, βρίσκεται στην 43η θέση από το σύνολο 50 χωρών (με βάση στοιχεία του 2020).

Όπως αναφέρεται, το 77% των Ελλήνων έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, καταγράφοντας το 7ο χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των χωρών που εξετάστηκαν.

Ακόμα, αναφορικά με τα hotspots για 5G, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 36η θέση σε ένα σύνολο 49 χωρών.

Όσο για το κατά πόσο «χαρούμενοι» είναι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα που δουλεύουν με τηλεργασία, η χώρα μας βρίσκεται στην 41η θέση από ένα σύνολο 50 χωρών, ήτοι ένατη από το τέλος.

Τέλος, σχετικά με τον μέσο μηνιαίο μισθό, αυτός ανέρχεται σε 849 δολάρια και η Ελλάδα βρίσκεται στην 37η θέση μεταξύ 50 χωρών.

Οι μεγαλύτερες αποδοχές δίδονται στην Ελβετία, με μέσο μηνιαίο μισθό 5.800 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε εφαρμογή η ψηφιακή έκδοση διαγνωστικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider