Δύο νέα foldables και πολλά άλλα θα λανσάρει η Samsung στις 10 Αυγούστου

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δύο νέα foldables και πολλά άλλα θα λανσάρει η Samsung στις 10 Αυγούστου
samsung august 10
Τι αλλάζει στα νέα μοντέλα smartphones του κορεατικού κολοσσού που θα κάνουν πρεμιέρα στις 10 Αυγούστου.

Την έκπληξη αναμένεται να κάνει και φέτος το καλοκαίρι η Samsung, ανακοινώνοντας εν μέσω θέρους, και συγκεκριμένα στις 10 Αυγούστου, τα νέα της μοντέλα smartphones αλλά και μια νέα πρόταση smartwatch.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και διαρροές σε διεθνή μέσα, ο κορεατικός κολοσσός σκοπεύει να παρουσιάσει δύο νέα smartphones, και τα δύο με αναδιπλούμενη οθόνη. Ο λόγος για το GalaxyZ Fold 4, το επαγγελματικό smartphones με premium δυνατότητες και το GalaxyZ Flip 4, ένα μοντέλο που θυμίζει τα αναδιπλούμενα κινητά (clamshell) που ήταν εξαιρετικά δημοφιλή στην προ smartphones εποχή.

Και οι δύο συσκευές, φέρεται πως θα μοιάζουν αρκετά με τους προκατόχους τους, τουλάχιστον όσον αφορά στον σχεδιασμό τους, αφού η Samsung θα ακολουθήσει την τακτική των μικρών αλλά σημαντικών αλλαγών.

Συγκεκριμένα, βάσει των πρώτων διαρροών και φωτογραφιών, τα νέα μοντέλα της νοτιοκορεατικής εταιρεία ενδέχεται να έχουν μικρές αλλαγές στο βάρος τους. Στην περίπτωση του δημοφιλούς Flip βέβαια, ενδέχεται να δούμε και μια μεγαλύτερη οθόνη στην εμπρόσθια όψη, την οποία ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί για την εμφάνιση ειδοποιήσεων αλλά και για τη λήψη selfies. Πιθανό είναι και το ενδεχόμενο το εν λόγω μοντέλο να κυκλοφορήσει σε περισσότερα χρώματα, ενώ άγνωστες παραμένουν μέχρι στιγμής τυχόν τεχνικές βελτιώσεις και νέες λειτουργίες που θα αναβαθμίζουν την εμπειρία του χρήστη.

Όσο για το GalaxyZFold 4, πέραν του σχεδιασμού του, που όπως όλα δείχνουν θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια, θα υπάρξουν αναβαθμίσεις σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών και λειτουργιών. Μια εξ αυτών φημολογείται ότι θα αφορά στην κάμερα, η οποία λέγεται ότι θα αναβαθμιστεί προσφέροντας ανάλυση 50MP, η οποία θα συμπληρώνεται από έναν υπερευρυγώνιο φακό 12MP κι έναν τηλεφακό ανάλυσης 10ΜΡ.

samsung fold

Κάτι που μένει να αποσαφηνιστεί είναι η τιμολογιακή πολιτική που θα επιλέξει να ακολουθήσει η Samsung, κυρίως όσον αφορά το Flip μοντέλο που είναι και το πιο προσιτό. Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές θα κινηθούν στα ίδια περίπου επίπεδα, γεγονός που σημαίνει ότι η εταιρεία θα απορροφήσει την αύξηση των πρώτων υλών και των μεταφορικών που παρατηρείται διεθνώς, ώστε να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία της στην αγορά των foldables. Αξίζει να σημειωθεί πως η Samsung είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος «παίκτης» στο χώρο των foldable συσκευών και η εταιρεία που δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση στη συγκεκριμένη αγορά. Συνθήκη όμως που θα μπορούσε να αλλάξει τα επόμενα χρόνια, αν οι μεγάλοι ανταγωνιστές της ολοκληρώσουν - επιτέλους - τις δοκιμές τους και λανσάρουν τις δικές τους προτάσεις.

Πέρα από τις ναυαρχίδες των smartphones βέβαια, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει και το νέο smartwatch, Galaxy Watch5. Στην περίπτωση του Galaxy Watch 5 οι φήμες λένε ότι θα αφήσει πίσω του την περιστρεφόμενη στεφάνη που βοηθά στον πιο παραδοσιακό τρόπο χειρισμού, και ενδέχεται να εμπλουτίσει την συσκευή και σε επίπεδο αισθητήρων.

Στην περίπτωση των ρολογιών μεγάλες είναι οι πιθανότητες και για μια Pro έκδοση, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις πρώτες διαρροές. Τέλος δεν αποκλείεται η κορεατική εταιρεία να μας συστήσει και νέα πρόταση in-ear ακουστικών, παρουσιάζοντας μας τα νέα Galaxy Buds2 Pro.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρουσίαση της Samsung θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 4:00μμ ώρα Ελλάδος, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι της Samsung στο YouTube.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Samsung: Ηγετική θέση σε πωλήσεις smartphones και tablets - Τα σχέδια και οι προκλήσεις για τη συνέχεια

Η Samsung ανακοινώνει τη σειρά τηλεοράσεων Neo QLED 2022 στην Ευρώπη

Ξαναμοιράζεται η «τράπουλα» στην εγχώρια αγορά των smartphones

gazzetta
gazzetta reader insider insider