Wind: Αύξηση εσόδων και συνδρομητικής βάσης το δεύτερο τρίμηνο του 2021

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wind: Αύξηση εσόδων και συνδρομητικής βάσης το δεύτερο τρίμηνο του 2021
Αύξηση σε πελάτες κινητής και σταθερής - Επιταχύνθηκε η πληθυσμιακή κάλυψη του 5G.

Aνάπτυξη εσόδων και αύξηση της συνδρομητικής βάσης της Wind Hellas, μαρτυρούν τα οικονομικά αποτελέσματα του β' τριμήνου του 2021, τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα με την εταιρεία να επισημαίνει ότι σημαντική πρόοδος καταγράφηκε και σε όλους τους στρατηγικούς τους στόχους.

Ειδικότερα βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν η εταιρεία κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο του έτους αύξηση εσόδων από υπηρεσίες ως αποτέλεσμα των ισχυρών εμπορικών επιδόσεων. Για την ακρίβεια τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες έφτασαν τα 130,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2020.

Επιπλέον το προσαρμοσμένο EBITDAaL, έφτασε τα 28,5 εκατ. ευρώ με περιθώριο 21,9%, καταγράφοντας αύξηση κατά 2,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, λόγω της συναλλαγής με την Vantage Towers.

Σε επίπεδο συνδρομητών η αύξηση κινήθηκε στο +5,2% για τους πελάτες κινητής με συμβόλαιο
ενώ +1,9% αυξήθηκαν και οι πελάτες σταθερής με συμβόλαιο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Παράλληλα καταγράφηκε και αύξηση της τάξης του 10,9% σε νοικοκυριά με υπηρεσίες σύγκλισης (συνολικά 267.000) αλλά και αύξηση της τάξης του 2,8% σε εταιρικούς πελάτες (συνολικά 82.000).

Τέλος όσον αφορά την πρόοδο στις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας, σημειώνεται ότι επιταχύνθηκε η πληθυσμιακή κάλυψη 5G ενώ εντυπωσιακή αύξηση (42,7%) κατέγραψαν και οι πελάτες οπτικών ινών (NGA). Οι συνολικές κατασκευασμένες γραμμές οπτικών ινών (NGA) αριθμούν πλέον τις 421.000.

Πλέον η εταιρεία, όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση «παραμένει πιστή στη στρατηγική της για αύξηση του πελατολογίου της, επενδύοντας στην επέκταση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G και τη διείσδυση των δικτύων οπτικών ινών (FTTC/FTTH), καθώς και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της».

Να σημειωθεί ότι η Wind συνέχισε και το επενδυτικό της πλάνο με τις συνολικές επενδύσεις των τελευταίων 12 μηνών (ως τις 30/6/21) να ανέρχονται στα 94,5 εκατ. ευρώ.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την πορεία των αποτελεσμάτων του Β΄ τριμήνου. Είδαμε μια συνεχιζόμενη αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης, ως αποτέλεσμα της επιτυχούς υλοποίησης της στρατηγικής μας και της σταδιακής επαναφοράς της οικονομίας στην κανονικότητα. Κοιτάζοντας πλέον και το δεύτερο εξάμηνο, είμαστε σίγουροι για τη συνέχιση της ανάπτυξης μας, καθώς αξιοποιούμε την αυξανόμενη ζήτηση για τις υπηρεσίες μας σε ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον λειτουργίας», σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου 2021, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς, Νάσος Ζαρκαλής.

Μάλιστα ο κ. Ζαρκαλής αναφέρθηκε και στην προσφάτως ανακοινωθείσα συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας από την μητρική της Nova, United Group. «Με μεγάλη χαρά ανακοινώσαμε στις 16 Αυγούστου την εξαγορά της WIND Ελλάς από την United Group, μια συναλλαγή που αναμένουμε να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το 2022. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουμε υλοποιήσει έναν πολυεπίπεδο μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων μας, βελτιώνοντας σημαντικά τις υποδομές, τις υπηρεσίες μας, καθώς και την εμπειρία των πελατών μας. Η ένταξη μας σε έναν διεθνή ηγέτη τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης όπως είναι η UG, είναι ένα συναρπαστικό ορόσημο για εμάς και θα ενισχύσει περαιτέρω τις δυνατότητές μας και τα οφέλη για τους πελάτες μας» κατέληξε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wind,

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πώς η εξαγορά της Wind αλλάζει το τοπίο στις τηλεπικοινωνίες

Στη United Group περνά η Wind, με τίμημα κοντά στο 1 δισ. ευρώ

Moody's: Πώς η εξαγορά της Wind ενισχύει το επιχειρηματικό προφίλ της United

gazzetta
gazzetta reader insider insider