Τεχνολογία
03-02-2021 | 08:56

Νέες παραγωγές και διεθνείς συνεργασίες ετοιμάζει η Cosmote TV για το 2021

Νίκη Παπάζογλου
Μοιράσου το
Νέες παραγωγές και διεθνείς συνεργασίες ετοιμάζει η Cosmote TV για το 2021

Στην περαιτέρω ενίσχυση της συνδρομητικής της πλατφόρμας Cosmote TV, με νέες παραγωγές και συμπαραγωγές στρέφεται ο ΟΤΕ, δίνοντας έμφαση στο Cosmote History HD, στο περιεχόμενο για την Επανάσταση του 1821 με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός αλλά και σε νέες σειρές μυθοπλασίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν τα στελέχη της Cosmote σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 5 χρόνων από την λειτουργία του Cosmote History, ήδη η Cosmote TV έχει επενδύσει στην παραγωγή ή συμπαραγωγή περιεχομένου με μπάτζετ που υπολογίζεται στα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτό το κόστος προσωπικού και εγκαταστάσεων. 

Η εταιρεία η οποία μετρά περίπου 570 χιλιάδες συνδρομητές, από ένα σύνολο 1,1 εκατ. ενεργών συνδρομητών της ελληνικής αγοράς συνδρομητικής τηλεόρασης - χωρίς σε αυτούς να υπολογίζονται Netflix και Amazon Prime Video - σχεδιάζει για φέτος 20 νέες πρωτότυπες παραγωγές για το Cosmote History HD, οι 11 εκ των οποίων θα σχετίζονται με την επέτειο της ελληνικής επανάστασης. Επιπλέον,  συζητά με διεθνή δίκτυα για νέες συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ, όπως το ντοκιμαντέρ «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδώλων», το οποίο ολοκληρώθηκε πέρυσι σε συνεργασία με το National Geographic.

Παράλληλα βέβαια και με αφορμή την επιτυχία της αστυνομικής σειράς «Έτερος Εγώ» προχωρούν τα γυρίσματα και νέων σειρών μυθοπλασίας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η νέα σειρά μυστηρίου «42 βαθμοί κελσίου», η προβολή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη. Συζητήσεις ωστόσο γίνονται και για τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Tehran», η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα σε συμπαραγωγή με τους ισραηλινούς δημιουργούς της και την Apple. Να θυμίσουμε ότι το «Τehran» προβάλλεται διεθνώς από την πλατφόρμα της Apple TV. 

Σύμφωνα μάλιστα με τα στελέχη της Cosmote TV το Apple TV δεν αποτελεί την μοναδική διεθνή πλατφόρμα περιεχομένου η οποία θα φιλοξενεί συμπαραγωγή της εταιρείας. Ήδη η Cosmote βρίσκεται σε συζητήσεις για την προβολή κάποιας σειρά και στην πλατφόρμα του Netflix σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της Cosmote TV Δημήτρη Μιχαλάκη, χωρίς ωστόσο αυτές να έχουν καταλήξει ακόμη.

Πέρα τον εμπλουτισμό του περιεχομένου της η εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση της συνδρομητικής της βάση, με αφορμή και την streaming πλατφόρμα, που λάνσαρε πριν ένα περίπου χρόνο και η οποία αριθμεί σήμερα πάνω από 230.000 χρήστες.  

Να θυμίσουμε ότι η αφορμή για την δραστηριοποίησή της Cosmote TV στην παραγωγή πρωτότυπων παραγωγών υπήρξε η λειτουργία του Cosmote History HD, ένα προσωπικό στοίχημα του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ

«Όταν κάλεσα του συνεργάτες μου και τους εξήγησα το όραμα για το Cosmote History HD είχαν προβληματιστεί πάρα πολύ διότι το εγχείρημα δεν έβγαινε οικονομικά. Μέχρι που έφτασα στο σημείο να τους πω ότι αν δεν έχετε πειστεί εσείς, καθίστε στην άκρη και θα το κάνω μόνος μου με ό,τι μέσο έχω. Ξεκινήσαμε σιγά-σιγά, κάναμε έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο για να βρούμε παραγωγές. Συγκεντρώσαμε τις 800 πρώτες ώρες προγράμματος και τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινήσαμε τις πρώτες προβολές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ. 

Ακόμα και σήμερα βέβαια όπως διευκρίνισε το business plan του καναλιού δεν είναι θετικό, κάτι που γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή», ωστόσο ο στόχος μας ήταν εξ’ αρχής ήταν να προβάλουμε την ιστορία της χώρας μας αφήνοντας μια μεγάλη παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές».

«To Cosmote History HD δημιουργήθηκε για να μας θυμίζει από πού ερχόμαστε και μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του, έχει συμβάλλει ώστε το κοινό και ιδιαίτερα η νέα γενιά να γνωρίσει καλύτερα διάφορες πτυχές της ιστορίας, του πολιτισμού και των παραδόσεών μας. Είμαστε υπερήφανοι που, από την πρώτη στιγμή, αγαπήθηκε από τους τηλεθεατές, οι οποίοι το έχουν αναδείξει ως το δημοφιλέστερο κανάλι ντοκιμαντέρ στην Cosmote TV» σημείωσε ο πρόεδρος του ΟΤΕ συμπληρώνοντας ότι βάσει αυτού ο απολογισμός των πέντε πρώτων χρόνων του Cosmote History HD είναι άκρως θετικός. 

Αυτό επιβεβαίωσε άλλωστε και η  θερμή ανταπόκριση που είχε η ελεύθερη μετάδοση περιεχομένου του Cosmote History HD στο κανάλι της Cosmote TV στο YouTube, κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, στόχος για το κανάλι είναι να λειτουργεί ως πηγή γνώσης, ανοικτή σε όλους και ειδικά στους νέους. Εκεί βασίστηκε και η απόφαση του Ομίλου ΟΤΕ να διαθέσει δωρεάν το Cosmote History HD στα σχολεία, μέσα από τη streaming υπηρεσία της Cosmote TV. Τα πρώτα σχολεία έχουν ήδη αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ «η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.