Αύξηση 13% στα SMS από το άνοιγμα της αγοράς - 4.000.000 SMS την ημέρα κατά μέσο όρο

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση 13% στα SMS από το άνοιγμα της αγοράς - 4.000.000 SMS την ημέρα κατά μέσο όρο

Το ενδεχόμενο εφαρμογής «κόφτη» στα SMS του 13033 απέκλεισε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αφού όπως εξήγησε η εν λόγω λειτουργία δεν μπορεί να υποστηριχτεί από το ίδιο το αυτοματοποιημένο σύστημα των SMS.

Παράλληλα ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σχέδια να χρονομετράται η ώρα που δαπανούν οι καταναλωτές στις αγορές τους, ώστε να διασφαλιστεί η 2ωρη προθεσμία που έχει θέσει η κυβέρνηση, εξήγησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν άλλοι τρόποι καταμέτρησης της ώρας, για παράδειγμα μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti, οι οποίοι θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης. Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου που μίλησαν στο insider.gr ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο σε επεξεργασία. Διευκρίνισαν μάλιστα ότι η εν λόγω διαδικασία θα απαιτούσε πολλαπλές, σύνθετες και χρονοβόρες διεργασίες που εν τέλει θα την καθιστούσαν μη αποτελεσματική.

Την ίδια στιγμή, η αύξηση των SMS που παρατηρήθηκε την πρώτη εβδομάδα «ανοίγματος» του λιανεμπορίου, χαρακτηρίστηκε λελογισμένη από τον κ. Πιερρακάκη. Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο υπουργός η αύξηση των SMS έκλεισε στο +13%. «Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Τέλος αναφερθείς στην πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για τον εμβολιασμό, ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη έχουν προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση και προστίθενται διαρκώς νέες εγγραφές και ραντεβού στα οποία οι πολίτες προσέρχονται κανονικά με την προσέλευση να αγγίζει το 97%-98%. Ωστόσο, δεν μπορεί ακόμα να υπάρξει πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δεδομένου ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider