Aναδιπλούμενo iPhone με οθόνη που επισκευάζεται μόνη της, οραματίζεται η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aναδιπλούμενo iPhone με οθόνη που επισκευάζεται μόνη της, οραματίζεται η Apple
Η ιδέα είναι πως η οθόνη θα αυτό-επισκευάζει μικροφθορές στην επιφάνειά της.

Μια παντέντα για μια αυτο-επισκευαζόμενη οθόνη, η οποία μάλιστα θα αναδιπλώνεται, φέρεται να καταχώρησε η Apple, σύμφωνα με δημοσίευμα του 9to5Mac.

Η εταιρεία η οποία μάλλον ετοιμάζει την δική της πρόταση για foldable phone, για ένα έξυπνο τηλέφωνο δηλαδή του οποίου η οθόνη διπλώνει, προσπαθεί μέσω της πατέντας αυτής να λύσει ένα συνηθισμένο πρόβλημα: τις φθορές που προκύπτουν όταν δύο ευαίσθητες οθόνες εφάπτονται και υπάρχουν σε αυτές μικροσωματίδια όπως κόκκοι άμμου

«Κατά τη λειτουργία μιας ηλεκτρονικής συσκευής, το προστατευτικό στρώμα της οθόνης μπορεί να παραμορφωθεί. Για να μειωθούν τέτοιου είδους φαινόμενα θα μπορούσε η οθόνη να περιλαμβάνει ένα εξωτερικό στρώμα αυτό-επισκευαζόμενου υλικού» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πατέντα.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται, το ιδανικό σενάριο θα ήταν η οθόνη να αυτοπεπισκευάζεται με την βοήθεια κάποιου εξωτερικού ερεθίσματος, όπως εφαρμογή θερμότητας, φωτός, ρεύματος κλπ, και χωρίς να παρεμβαίνει ο χρήστης για να δώσει την εντολή.

Οι φήμες ότι η Apple ετοιμάζει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο κυκλοφορούν εδώ και καιρό, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έχει αργήσει αρκετά σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Αν ωστόσο το ντεμπούτο της στον εν λόγω τομέα το κάνει με μια τόσο ιδιαίτερη συσκευή, το πιο πιθανό είναι να καλύψει πολύ από το χαμένο έδαφος. Ωστόσο η καταχώρηση της πατέντας δεν προϋποθέτει την υλοποίησή της, απλά προστατεύει μια ιδέα σε περίπτωση που γίνει πράξη, οπότε κάλιστα θα μπορούσε η αυτοεπισκευαζόμενη να μείνει στη σφαίρα της φαντασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider