Πέντε χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο Samsung Galaxy S10

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πέντε χαρακτηριστικά που θα έχει το νέο Samsung Galaxy S10

Σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό και στις δυνατότητες αναμένεται να έχει η επόμενης γενιάς ναυαρχίδα του νοτιοκοερατικού κολοσσού, Samsung Galaxy S10. Αυτό τουλάχιστον υπονοούν οι φήμες και οι διαρροές που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

Εάν αποδειχτούν ακριβείς, θα δούμε μια σημαντική αναβάθμιση της σειράς Galaxy S10 η οποία θα περιλαμβάνει νέες τεχνολογίες, προδιαγραφές επόμενης γενιάς και έναν σύγχρονο σχεδιασμό.

Μέχρι στιγμής διάφορα διεθνή μέσα έχουν δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις τους σχετικά με το νέο κινητό. Ας δούμε όμως συγκεντρωμένες τις βασικότερες εξ αυτών οι οποίες πηγάζουν κι από το πρόσφατο συνέδριο των προγραμματιστών της εταιρείας.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πώς η νέα σειρά κινητών της Samsung θα έχει τριασδιάστατο σύστημα αναγνώρισης προσώπου για να ξεκλειδώνιει το τηλέφωνο ανοίγοντας τον δρόμο και για emoji εικονικής πραγματικότητας όπως η Apple.

Αυτό υπέθετε και δημοσίευμα του The Investor επικαλούμενο την συνεργασία της Samsung με την Mantis Vision, εταιρεία που αναπτύσσει τρισδιάστατους αισθητήρες για την κάμερα. 

Η ανανεωμένη σειρά δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και τριπλή οπίσθια κάμερα πέρα από την διπλή εμπρόσθια κάμεραα. Το αυτό υποστήριξαν τόσο το περιοδικό The Bell και η τελευταία έκθεση του Bloomberg όσο και ο Blass.

Σύμφωνα με το The Bell ο πρόσθετος ευρυγώνιος οπίσθιος φακός θα φτάνει τα 16 megapixel, παρόμοιος με τον ευρυγώνιο φακό των LG samrtphones. 

Αυτός θα συνοδεύεται κι από φακό οπτικού ζουμ 12 megapixel και τον τυπικό φακό που συναντάμε στα σημερινά μοντέλα Samsung Galaxy S και Note.

Ο διπλός εμπρόσθιος φακός μάλιστα θα μπορούσε να επιτρέψει και την λειτουργία selfie πορτραίτου. 
 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Bloomberg το νέο τηλέφωνο θα έχει καινοτόμο σχεδιασμό. Αρχικά θα έχει ελάχιστα περιθώρια. Για να επιτευχθεί βέβαια αυτό φημολογείται ότι η εμπρόσθια κάμερα θα είναι «κρυμμένη» κάτω από την οθόνη.  Πολλοί άλλωστε έχουν ισχυριστεί ότι η Samsung έχει βρει τον τρόπο να κρύψει τις μπροστινές κάμερες κάτω από την οθόνη, καταργώντας έτσι την πολυσυζητημένη εγκοπή (notch) ενώ διαφορετικό είναι ίσως και το σημείο όπου θα είναι τοποθετημένη η κάμερα. 

Ένας σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι ενσωματωμένος κάτω από την οθόνη είναι το πιο έντονα προσδοκώμενο χαρακτηριστικό του νέου S10.

Μέχρι στιγμής, το OnePlus 6T είναι το μοναδικό τηλέφωνο στις ΗΠΑ που διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Στην γηραιά ήπειρο αλλά και στην κινεζική ενδοχώρα έχουμε δει αντίστοιχες τεχνολογίες από κινέζους κατασκευαστές συμπεριλαμβανομένων των Vivo, Xiaomi, Oppo και Huawei.

Ωστόσο αυτή τη τεχνολογία δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει σε όλες τις συσκευές που θα παρουσιάσει η εταιρεία. Σύμφωνα με το Βloomberg ο ενσωματωμένος αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων θα περιλαμβάνεται μόνο σε δύο από τα επερχόμενα μοντέλα της σειράς S10 κι όχι στο τρίτο και οικονομικότερο μοντέλο που θα παρουσιάσει η εταιρεία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις φήμες ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung χρησιμοποιεί τεχνολογία υπερήχων και όχι οπτική τεχνολογία όπως για παράδειγμα αυτός του OnePlus 6T, για καλύτερη αξιοπιστία και ακρίβεια.

Οι παραπάνω φήμες είναι σύμφωνες και με την έκθεση του αναλυτή της TF International Securities, Ming-Chi Kuo.

Το μεγαλύτερο μοντέλο, Galaxy S10 Plus, θα μπορούσε να έρθει σε δύο παραλλαγές, μια εκ των οποίων θα υποστηρίζει 5G, ανέφερε σχετικό δημοσίευμα του XDA Developers βάσει πληροφοριών που ανακάλυψαν στον κώδικα της επικείμενης αναβάθμισης λειτουργικού που ετοιμάζει η εταιρεία...

Αντιστοίχως και η έκθεση του Bloomberg υποστηρίζει ότι τα μοντέλα Galaxy S10 θα είναι συμβατά με το δίκτυο 5G της Verizon, ωστόσο δεν διευκρινίζει ποια μοντέλα ακριβώς. 

Το 5G δίκτυο άλλωστε αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για την βιομηχανία των έξυπνων κινητών τηλεφώνων υποσχόμενο στους χρήστες υπερυψηλές ταχύτητες και λιγότερη συμφόρηση από το υπάρχον δίκτυο 4G LTE. 

Μέχρι στιγμής βέβαια η διαθεσιμότητα 5G δικτύων αναπτύσσεται πιλοτικά και δεν υποστηρίζεται από όλους τους παρόχους. Οπότε ακόμα κι αν το κινητό υποστηρίζει υπερυψηλές ταχύτητες οι χρήστες δεν θα μπορούν να τις γευτούν αν ο πάροχος δεν τις προσφέρει. 

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

12:46

ΕΚΤ: Η αξιοσωμείωτη πορεία της Ελλάδας προς την ανάκαμψη και οι προκλήσεις που παραμένουν

12:34

Επίθεση drone στις ιρακινές υπηρεσίες πληροφοριών στη Βαγδάτη - Ένας νεκρός

12:17

Θεοδωρικάκος: «Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστούν και νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας»

12:04

Τράπεζα που δάνεισε χρήματα σε πάπες και αυτοκράτορες βγαίνει προς πώληση

11:47

Ο «χάρτης» πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Μαρτίου

11:32

Ιρανικά ΜΜΕ: ΗΠΑ και Ισραήλ έπληξαν εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου στη Νατάνζ

11:09

Δήμας: «Πόροι 2,6 δισ. ευρώ για έργα σε όλη τη χώρα το 2026»

10:51

Ένοχος για εξαπάτηση των μετόχων του Twitter ο Έλον Μασκ

10:36

Σχεδόν 300 drones κατά ρωσικού εδάφους εξαπέλυσε η Ουκρανία

10:26

Το Ιράν προειδοποιεί τα ΗΑΕ για επιθέσεις σε διαφιλονικούμενα νησιά στον Κόλπο

10:08

Μαρινάκης: «Δεύτερη σειρά μέτρων όταν κριθεί αναγκαίο» - Τι είπε για τη μείωση του ΕΦΚ

10:02

Οι ΗΠΑ αίρουν τις κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο

09:57

Εφεδρικό απόθεμα σε καινοτόμα αντιβιοτικά στα νοσοκομεία ζητούν οι λοιμωξιολόγοι

09:45

Γκουτέρες: Ο ΟΗΕ μπορεί να συμβάλει στην επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ

09:33

«Δια χειρός» ΤΕΡΝΑ το οικιστικό project «Park Rise» της Lamda στο Ελληνικό

09:24

Τι σηματοδοτεί για τη βιομηχανία χαρτικών το deal Endless - Finezza

09:13

Demand Destruction: Ο αόρατος μηχανισμός που μπορεί να ρίξει τις τιμές ενέργειας

09:06

Trastor: Με ποιους όρους και πότε θα γίνει η ΑΜΚ των 150 εκατ. ευρώ - Στόχος οι ξένοι επενδυτές

09:00

Ακρίβεια: Ετοιμάζεται το «οπλοστάσιο» για τα μέτρα κατά του νέου σοκ

08:52

Μέση Ανατολή: Στόχος ιρανικών πυραύλων η βάση Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό

23:53

Νίκη NYT κατά Τραμπ για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο

23:40

Στα ύψη οι τιμές των πασχαλινών αυγών στις ΗΠΑ παρά την πτώση στο κακάο

23:26

Γαλλία: Έκκληση στις τουρκικές αρχές για δίκαιη δίκη στον Εκρέμ Ιμάμογλου

23:17

«Βουτιά» σχεδόν 10% στην εβδομάδα για τον χρυσό

23:04

Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση ΒΒΒ του ελληνικού χρέους, διατηρεί θετικό outlook

23:03

Προκήρυξη για 15 προσλήψεις αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων στην Πυροσβεστική

22:51

Το CBS κλείνει τη ραδιοφωνική ενημερωτική υπηρεσία του και όλοι οι εργαζόμενοι θα απολυθούν

22:40

Κέρδη για το πετρέλαιο την Παρασκευή - Πάνω από τα 112 δολάρια το Brent

22:24

Τριγμοί στη Wall Street λόγω Μέσης Ανατολής - Εβδομαδιαίες απώλειες

22:10

Οι τιμές πετρελαίου που βλέπετε, δεν λένε την πραγματική ιστορία

gazzetta
gazzetta reader insider insider