Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου (από 15 Ιουλίου) έδωσε η ΑΑΔΕ για την διευκόλυνση των φορολογουμένων κατόπιν σχετικού αιτήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, λαμβάνοντας υπόψη δυσχέρειες και καθυστερήσεις στο σύστημα που αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής.
Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, έως σήμερα έχουν ήδη υποβληθεί πάνω από 313.000 δηλώσεις νομικών προσώπων, έναντι 338.000 δηλώσεων πέρυσι. Συνεπώς, με βάση τα δεδομένα των περσινών δηλώσεων, απομένουν λιγότερο από 25.000 δηλώσεις προς υποβολή. Αντίστοιχα, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 6.413.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, έναντι 6.543.853 πέρυσι.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως με δεδομένο ότι ο ημερήσιος αριθμός υποβολής δηλώσεων που καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε τις 10.600 δηλώσεις στα νομικά πρόσωπα και τις 80.000 στα φυσικά πρόσωπα, ο επιπλέον χρόνος που δίνεται, επαρκεί για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τέλος, επισυνάπτονται στατιστικά υποβολής φορολογικών δηλώσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι.


