Κ. Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου στα 950 ευρώ έως το 2027

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κ. Μητσοτάκης: Αύξηση του κατώτατου στα 950 ευρώ έως το 2027
Από την 1/1/2024 θα δοθούν νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3-4%, ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού και του ρυθμού αύξησης του φετινού ΑΕΠ

Τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εστιάζοντας στις εργασιακές και ασφαλιστικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αδιαπραγμάτευτος στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η αύξηση του μέσου μισθού στον ιδιωτικού τομέα στα 1.500 ευρώ, έως το 2027. Παράλληλα, ο κατώτατος μισθός αναμένεται να φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας, από 780 ευρώ που είναι σήμερα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε την αύξηση των μισθών στο Δημόσιο την 1/1/2024, μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου, παρέμβαση συνολικού κόστους 500 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έμφαση θα δοθεί στους χαμηλόμισθους, αλλά και σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης.

Παράλληλα, μέσα στην επόμενη 4ετία η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα εφαρμοστεί σε όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και στο Δημόσιο, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές θα μειωθούν σταδιακά κατά μία επιπλέον μονάδα.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από την 1/1/2024 θα δοθούν νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3-4%, ανάλογα με την εξέλιξη του πληθωρισμού και του ρυθμού αύξησης του φετινού ΑΕΠ. Μάλιστα η αύξηση μπορεί να είναι μεγαλύτερη, καθώς ενδέχεται να προστεθεί – συμπληρωματικά – μια επιπλέον αύξηση 0,3% λόγω της απόκλισης των στοιχείων του 2022.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η επιτυχία του προγράμματος «Σπίτι μου» οδηγεί στον διπλασιασμό του σχετικού κονδυλίου, σε πρώτη φάση, ώστε να αυξηθούν οι δικαιούχοι. «Η ταχύτητα με την οποία γίνονται οι αιτήσεις στο πρόγραμμα έχει αιφνιδιάσει εξαιρετικά ευχάριστα ακόμη κι εμάς» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι περιλαμβάνει η βεντάλια των προεκλογικών παροχών της κυβέρνησης - Μείωση εισφορών και αύξηση του κατώτατου μισθού

Στην προεκλογική μάχη μισθοί, εισφορές και συντάξεις - Τα σενάρια που είναι στο τραπέζι

Συντάξεις: Τριπλή παρέμβαση σε προσωπική διαφορά, εισφορά αλληλεγγύης, αναδρομικά - Νέα αύξηση από το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider