Γυρίζουν σελίδα 3 κορυφαίες ασφαλιστικές

Χάρης Ντιγριντάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γυρίζουν σελίδα 3 κορυφαίες ασφαλιστικές
Αλλαγή σκυτάλης σε 3 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον κλάδο. Πρόκειται για μπαράζ αλλαγών που κυοφορείτο εδώ και αρκετούς μήνες είχε ήδη δρομολογηθεί και αναμφίλεκτα θα επιφέρει διαφοροποιήσεις και σε ανώτερα στελέχη των περι ου λόγος εταιρειών.

Αλλαγή σκυτάλης σε 3 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας σηματοδοτεί μια νέα εποχή στον κλάδο. Πρόκειται για μπαράζ αλλαγών που κυοφορείτο εδώ και αρκετούς μήνες είχε ήδη δρομολογηθεί και αναμφίλεκτα θα επιφέρει διαφοροποιήσεις και σε ανώτερα στελέχη των περι ου λόγος εταιρειών.

Ειδικότερα ο κ. Robert Gauci αναλαμβάνει την ευθύνη του Διευθύνοντος Συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική, αντικαθιστώντας τον κ. Σταύρο Κωνσταντά.

Με μακρόχρονη θητεία 25 ετών σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών ασφαλιστικών οργανισμών, ο εκλεκτός της CVC Capital κ. Robert Gauci, τίθεται επικεφαλής της πρώτης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας.

Μέχρι πρόσφατα ήταν Πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία. Νωρίτερα κατείχε ανώτατους ρόλους στην AXA, συμπεριλαμβανομένων του Διευθύνοντος Συμβούλου για την Τσεχία και τη Σλοβακία και του COO για την Ιταλία, όπου ηγήθηκε του μετασχηματισμού των εταιριών και της περαιτέρω ανάπτυξής τους. Στο ξεκίνημα της καριέρας του εργάστηκε για την AIG και αργότερα για την Metlife.

Ο κ. Άλεξ Φωτακίδης, Partner & Head of Greece, CVC Capital Partners, εκ μέρους του μετόχου δήλωσε ότι «καλωσορίζουμε τον Robert, ως Έλληνα του εξωτερικού, στην Ελλάδα και στην πρώτη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας, ώστε με τη σημαντική διεθνή εμπειρία του, και μαζί με την ήδη ενισχυμένη διοικητική ομάδα, να καταστήσει την Εθνική εταιρεία-πρότυπο, να υλοποιήσει τον επενδυτικό σχεδιασμό της, τις καινοτόμες δράσεις και τις στρατηγικές επιδιώξεις της», ενώ συμπλήρωσε «ευχαριστούμε τον Σταύρο για την πολυετή συνεισφορά του στην Εθνική και ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία κατά τη μετοχική μετάβαση και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις του».

Σημειώνεται ότι, η θητεία του κ. Σταύρου Κωνσταντά ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Robert Gauci αναλαμβάνει στην 1η Ιανουαρίου 2023.

Allianz

Το χρονικό μιας συμφωνημένης αλλαγής ολοκληρώθηκε χθες όπου ο κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, παράλληλα με τη σημερινή του θέση ως CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη, αναλαμβάνει το ρόλο του CEO της Allianz Ελλάδος από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετά την αποχώρηση της κας Φιλίππας Μιχάλη στις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η αλλαγή υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής.

Ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ.Σ. της Allianz SE, δήλωσε: «Η Φιλίππα Μιχάλη έγινε CEO της Allianz Ελλάδος το 2015, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετώπιζε σημαντικές προκλήσεις. Έκτοτε, διακρίθηκε στην ηγεσία των ανθρώπων της, ενισχύοντας δυναμικά τη θέση μας στην ελληνική αγορά. Θα ήθελα να την ευχαριστήσω για όλα όσα έχει επιτύχει μαζί με την ομάδα της και της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Τώρα η Allianz Ελλάδος ξεκινά ένα

Ο Χρήστος Γεωργακόπουλος αποτελεί εδώ και πολλά έτη κορυφαία προσωπικότητα στην ασφαλιστική αγορά, έχοντας συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση του ασφαλιστικού κλάδου στην Ελλάδα, εδώ και 45 χρόνια. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «υπό τη δική του καθοδήγηση, η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη θα δημιουργήσουν από κοινού τη Νο 1 ασφαλιστική εταιρία στις Γενικές Ασφαλίσεις - την 5η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στην ελληνική αγορά. Αυτή η εξέλιξη φέρνει τη νέα πορεία που ξεκίνησαν μαζί η Allianz Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Πίστη νωρίτερα το 2022, ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό της προορισμό. Οι δύο ομάδες εργάζονται από κοινού για τη συγχώνευση των δύο εταιριών στην Ελλάδα, μια προσπάθεια που υπόκειται στην έγκριση της ρυθμιστικής αρχής και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023 - κάνοντας πραγματικότητα το όραμα για “Μία Allianz” (One Allianz) στην Ελλάδα».

Τέλος στο μέτωπο των αλλαγών, ο κ. Frederick Louis Lathioor, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της NN Hellas, αναλαμβάνει καθήκοντα προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αντικαθιστώντας την παραιτηθείσα κα Μαρίνα Πολιτοπούλου. Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Lathioor αποτελεί εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της NN Hellas και γενικός διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ενήμερα δάνεια: Οι προτάσεις στήριξης στο τραπέζι της συνάντησης ΥΠΟΙΚ – Τραπεζών

11 ερωτήσεις – απαντήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή

gazzetta
gazzetta reader insider insider