ΕΦΚΑ: Τα κριτήρια επιλογής των ιδιωτών managers - Ποιοι θα μοιραστούν μπόνους έως 7.800 ευρώ ετησίως

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Τα κριτήρια επιλογής των ιδιωτών managers - Ποιοι θα μοιραστούν μπόνους έως 7.800 ευρώ ετησίως
Το πριμ θα μοιράζονται τόσο οι άριστοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ όσο και οι απλά επιμελείς, που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ταχύτερης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, όσο και με την διεκπεραίωση υποθέσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου

Managers από τον ιδιωτικό τομέα με κριτήριο την εμπειρία και μπόνους παραγωγικότητας έως 7.800 ευρώ ανά έτος σε όσους πετυχαίνουν τους στόχους που θέτει η Διοίκηση προβλέπει το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου.

Το χρηματικό ποσό για την αποδοτικότητα των υπαλλήλων ΕΦΚΑ (πλην των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων) θα χορηγείται ως επιβράβευση παραγωγικότητας, με κριτήριο την ποιοτική και ποσοτική απόδοση του υπαλλήλου, επιπλέον του βασικού μισθού και των επιδομάτων τους.

Το πριμ θα μοιράζονται τόσο οι άριστοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ όσο και οι απλά επιμελείς, που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ταχύτερης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, όσο και με την διεκπεραίωση υποθέσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555. Προβλέπεται επίσης καταβολή πριμ συνδεδεμένου με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους στους υπαλλήλους που εργάζονται στο back office του τηλεφωνικού κέντρου.

Με την πρόσληψη των νέων στελεχών στον ΕΦΚΑ, παύει αυτοδικαίως η άσκηση καθηκόντων ευθύνης των προϊσταμένων των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Φορέα.

Επιλογή Διευθυντών

Τα νέα Διευθυντικά Στελέχη θα προσλαμβάνονται με τριετείς συμβάσεις (και δυνατότητα ανανέωσης άπαξ), τόσο από το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα με διαφανείς διαδικασίες (Δημόσια Προκήρυξη), σύμπραξη του ΑΣΕΠ και χρηματικά κίνητρα προσέλκυσης.

Για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων του ΕΦΚΑ απαιτούνται, τουλάχιστον, τα εξής προσόντα:

  • Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της προς πλήρωση θέσης, όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με το άρθρο 28 του π.δ. 50/2001 (Α` 39).
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον δέκα ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Για τον διορισμό στις θέσεις των Προϊσταμένων Διευθύνσεων απαιτούνται, τουλάχιστον, τα εξής προσόντα:

  • Πτυχίο ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο της αλλοδαπής σε συναφές αντικείμενο με τις απαιτήσεις της προς πλήρωση θέσης, όπως εξειδικεύεται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
  • Καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 28 του π.δ. 50/2001.
  • Επαγγελματική εμπειρία τουλάχιστον πέντε ετών σε θέσεις ευθύνης, σε υπηρεσίες ή οργανισμούς ή επιχειρήσεις του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Κυρώσεις και πειθαρχικά συμβούλια

Αυστηρότερες γίνονται οι κυρώσεις στους υπαλλήλους που καθυστερούν αδικαιολόγητα, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες των πειθαρχικών συμβουλίων καθώς σήμερα οι εκκρεμείς υποθέσεις εις βάρος υπαλλήλων του ΕΦΚΑ μπορεί να καθυστερούν έως και δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, συνιστάται αυτοτελής Μονάδα Εσωτερικών Ερευνών, η οποία υπάγεται απευθείας στο Διοικητικό Συμβούλιο και έχει ως αποστολή την άμεση και αποτελεσματική διερεύνηση υποθέσεων διαφθοράς που αφορούν τον ΕΦΚΑ και τη διενέργεια έκτακτων και προγραμματισμένων ελέγχων, μετά από καταγγελίες πολιτών για διάπραξη ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων από τους υπαλλήλους του.

Ως επικεφαλής της Μονάδας διορίζεται πρώην Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου. Η Μονάδα θα έχει αυξημένες εξουσίες, ενώ με το πόρισμά της θα ασκείται πειθαρχική δίωξη, που θα είναι δεσμευτική για τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Η δίωξη θα γίνεται σε ένα μήνα (αντί 3 μηνών) και θα ολοκληρώνεται σε ένα μήνα από την κλήση σε απολογία (αντί 2 μηνών). Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διενεργείται υποχρεωτικά από υπάλληλο άλλου Υπουργείου και θα περατώνονται σε ένα μήνα.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ θα συγκροτείται με τρία μέλη (πρόεδρος δικαστικός, πάρεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μόνιμος υπάλληλος εκτός Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), χωρίς συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΚΑ: Managers από τον ιδιωτικό τομέα και πριμ παραγωγικότητας - Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο

ΕΦΚΑ: Πάνω από 200.000 αιτήσεις κύριας σύνταξης υποβλήθηκαν το 2021 - Σε εκκρεμότητα και 110.000 επικουρικές

gazzetta
gazzetta reader insider insider