ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παρατείνεται και το 2022 - Ποιους αφορά

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παρατείνεται και το 2022 - Ποιους αφορά
Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Οκτωβρίου 2021), 36.500 εργαζόμενοι είναι ενταγμένοι στο μηχανισμό που προβλέπει ενίσχυση 60% επί του μισθού που αντιστοιχεί στο χρόνο για τον οποίο ο εργαζόμενος δεν απασχολείται

Παρατείνεται ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως τις 31 Μαρτίου του 2022, προκειμένου να συνεχίσει η στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Την παράταση ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022.

Υπενθυμίζεται πως η ισχύς του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021 και αφορά μόνο επιχειρήσεις με μείωση τζίρου τουλάχιστον 20% στο διάστημα από τον Απρίλιο 2020 το έως Μάρτιο 2021.

Σύμφωνα μάλιστα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία (Οκτωβρίου 2021), 36.500 εργαζόμενοι είναι ενταγμένοι στο μηχανισμό που προβλέπει ενίσχυση 60% επί του μισθού που αντιστοιχεί στο χρόνο για τον οποίο ο εργαζόμενος δεν απασχολείται (έως 50% που προβλέπει η σύμβασή του).

Επίσης, προβλέπει επιδότηση του 100% των εισφορών (εργοδοτικών και εργατικών) που αντιστοιχούν στο προαναφερθέν χρόνο. Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η ένταξη των εργαζομένων μίας επιχείρησης στη ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, απαγορεύεται οποιαδήποτε απόλυση.

Το ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ είναι το μόνο μέτρο στήριξης των υφιστάμενων θέσεων απασχόλησης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων.

Όλα τα νέα μέτρα που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας, όπως το «Πρώτο ένσημο» και το Πρόγραμμα των 150.000 θέσεων αφορούν νέες προσλήψεις (ανέργων εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ) και όχι υφυστάμενες συμβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σταϊκούρας: Εξάμηνη παράταση για Επιστρεπτέα και Πάγιες, 3μηνη για Συν-Εργασία – Τα 5 νέα μέτρα

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα το λάβουν όσοι ήταν σε αναστολή ή ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Πώς να το υπολογίσετε

gazzetta
gazzetta reader insider insider