Ο Π. Τσακλόγλου στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών της Ε.Ε.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Π. Τσακλόγλου στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών της Ε.Ε.
Τσακλόγλου
Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θέσπιση ευρωπαϊκής εγγύησης για τα παιδιά.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, εκπροσωπεί την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO) της Ε.Ε. που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο σήμερα και αύριο (14-15/6), όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Αναλυτικότερα: «Ο κ. Τσακλόγλου χαιρέτισε τους σκοπούς της προτεινόμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδηγίας για τον κατώτατο μισθό, υπογραμμίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο κατώτατος μισθός στην προστασία του βιοτικού επιπέδου των ευάλωτων εργαζομένων και στην ενθάρρυνση της ανοδικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξήρε τη σημασία της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη θέσπιση ευρωπαϊκής εγγύησης για τα παιδιά, τονίζοντας ότι με την έγκριση της πρότασης της, η Ε.Ε. στέλνει ηχηρό μήνυμα για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας.

Ο κ. Τσακλόγλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κατάρτιση οδηγίας για την αύξηση της εκπροσώπησης γυναικών στα Δ.Σ. εταιρειών, επισημαίνοντας τη σημασία της ισότητας των φύλων αλλά και της αντιμετώπισης φαινομένων βίας και παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Ο κ. Τσακλόγλου επίσης αναφέρθηκε και στην κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο περιλαμβάνει 106 επενδυτικά προγράμματα και 67 μεταρρυθμίσεις και ενσωματώνει μια ισχυρή κοινωνική διάσταση, υποστηρίζοντας μια μόνιμη μακροχρόνια πορεία ανάπτυξης και αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας. Το εθνικό σχέδιο φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας κατά 7 μονάδες το ΑΕΠ της Ελλάδας εντός της επόμενης εξαετίας. Επιπλέον, ο κ. Τσακλόγλου επεσήμανε τη σημασία της δημιουργίας πολλών και ποιοτικών θέσεων εργασίας, της μείωσης των ανισοτήτων, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της επένδυσης στην κοινωνική φροντίδα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider