Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η προκήρυξη πρόσληψης 400 ειδικών φρουρών - Τα κριτήρια που δίνουν «μπόνους» διορισμού

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Η προκήρυξη πρόσληψης 400 ειδικών φρουρών - Τα κριτήρια που δίνουν «μπόνους» διορισμού
Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί είναι σε πρώτη φάση 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα επιλαχόντων

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 400 ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί είναι σε πρώτη φάση 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα
επιλαχόντων, αν και όταν παραστεή ανάγκη.

Από τις 400 πρώτες θέσεις, οι 320 θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Οι υπόλοιπες 80 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους/ες, που κατέχουν πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου ή απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής. Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου του.

Από τους 600 επιλαχόντες, οι 480 θα προέρχονται από την πρώτη κατηγορία και οι υπόλοιποι 120 από την δεύτερη κατηγορία.

Οι κάτοχοι του πτυχίου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν τις θέσεις είτε της πρώτης κατηγορίας είτε της δεύτερης κατηγορίας.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν οι Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες), που έχουν τα ακόλουθα προσόντα:

1. Είναι απόφοιτοι Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού.
2. Δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους. Για τον υπολογισμό της ηλικίας των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησής τους. Δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από την 01-01-1993 και μεταγενέστερα.
3. Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τη
σωματική ικανότητα των υποψηφίων των σχολών στρατού ξηράς (κατεύθυνση όπλων), κατά τα οριζόμενα στο Π.Δ. 11/2014 (Α΄-17), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
4. Δεν φέρουν δερματοστιξία (τατουάζ) στο σώμα τους, η οποία είναι εξωτερικά εμφανής και επιπλέον οι σχετικές απεικονίσεις προκαλούν κατά τρόπο, ο
οποίος δεν συνάδει προς την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους.
5. Έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου.
6. Έχουν ανάστημα (άνδρες και γυναίκες) τουλάχιστον 1,70 μ., χωρίς υποδήματα.
7. Έχουν πίστη στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην Πατρίδα και δεν πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες, που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.
8. Οι άνδρες έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης. Δεν γίνονται δεκτοί υποψήφιοι, οι οποίοι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.
9. Δεν άχουν καταδικασθεή τελεσίδικα για τέλεση, απόπειρα ή κάθε μορφή συμμετοχής σε κακούργημα ή σε εγκλήματα.

10. Δεν έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών δικαιωμάτων τους, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους.
11. Δεν έχουν τεθεί σε καμίας μορφής δικαστική συμπαράσταση.
12. Δεν έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν τους επιβλήθηκε ή όχι ποινή για την πράξη τους αυτή.

Έξτρα μόρια στην κατάταξή τους δίνουν έξι κρίσιμες παράμετροι:

  • Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή στην Προεδρική Φρουρά ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης ή ως Επαγγελματιών Οπλιτών, χωρίς να τους έχει αφαιρεθεί η αντίστοιχη ειδικότητα.
  • Η γνώση της αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας, σε επίπεδο τουλάχιστον καλής γνώσης (Β2).
  • Η κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Τπηρεσιών Ασφαλείας». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι, δεν λαμβάνονται υπόψη.
  • Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.
  • Ο/η υποψήφιος/α να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματισθεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
  • Ο/η υποψήφιος/α να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Μπόνους διορισμού

Ειδικά για το διαγωνισμό πρόσληψης Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και λόγω της ειδικής φύσης των καθηκόντων που ασκούν οι Ειδικοί Φρουροί κατά τη θητεία τους σε αυτά, καθιερώνονται ως πρόσθετα προσόντα πρόσληψης τα εξής:

  • Οποιοδήποτε πτυχίο ή διπλώμα τμήματος ΑΕΙ, ή Ανοικτού Πανεπιστημίου, ή ΤΕΙ, ανεξαρτήτως ειδικότητας. Δεν μοριοδοτείται η κατοχή δύο ή περισσότερων πτυχίων ή διπλωμάτων.
  • Η κατοχή πιστοποιητικού γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή στα αντικείμενα: α) επεξεργασίας κειμένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

Υποβολή αιτήσεων

Οι υποψήφιοι/ες υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, έως και τις 30 Ιουνίου 2021.

Αίτηση που υποβάλλεται ταχυδρομικώς, με ηλεκτρονικό μέσο ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, δεν γίνεται δεκτή και δεν θα λαμβάνεται υπόψη για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider