Δωρεάν πιστοποιητικά ψηφιακής κατάρτισης για 3.000 άνεργους από τον ΟΑΕΔ και την Google Ελλάδος

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεάν πιστοποιητικά ψηφιακής κατάρτισης για 3.000 άνεργους από τον ΟΑΕΔ και την Google Ελλάδος

Νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης σε τομείας αιχμής ξεκινά ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Google Ελλάδος.

Μέσω του προγράμματος, 3.000 άνεργοι ηλικίας έως 29 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν 4 νέα πιστοποιητικά ψηφιακής κατάρτισης. Θα προηγηθεί η ολοκλήρωση κύκλου διαδικτυακών μαθημάτων διαφορετικών θεματικών ενοτήτων και ειδικοτήτων, μέσω της πλατφόρμας της Coursera.

Δικαιούχοι είναι άνεργοι οι οποίοι διαθέτουν:

- ενεργή κάρτα ανεργίας
- τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
- γνώσεις αγγλικής επιπέδου C1
- γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α επιπέδου

Τα τέσσερα προγράμματα κατάρτισης που προσφέρει η συνεργασία ΟΑΕΔ- Google

  • Πρόγραμμα υποστήριξης έργων πληροφορικής
  • Πρόγραμμα Σχεδιασμού Εμπειρίας χρήστη
  • Πρόγραμμα Διαχείρισης έργου
  • Πρόγραμμα Ανάλυσης Δεδομένων.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο τέλος Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

Η πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για τις αιτήσεις θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, ο Οργανισμός θα πλαισιώσει το πρόγραμμα κατάρτισης με πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου όσοι ολοκληρώσουν την κατάρτιση να εργαστούν στο αντικείμενο.

Το πρόγραμμα - που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greece with Google - παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία μίλησαν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου και η Γενική Διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθανασία Θεοδωρίδου.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη δεξιοτήτων που ζητάει η αγορά εργασίας, όπως είναι οι ψηφιακές, και πολύ περισσότερο την επόμενη ημέρα της πανδημίας. «Η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στην αντιστοιχία δεξιοτήτων και αναγκών στην αγορά εργασίας. Αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε! Γι αυτό μια από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας ως Υπουργείο Εργασίας είναι να φέρουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στην κατάρτιση που θα διασφαλίζει ότι εργαζόμενοι και άνεργοι θα αποκτούν τις δεξιότητες που θα αποτελέσουν πραγματικό εφόδιο στην αγορά εργασίας και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε νέες δουλειές και υψηλότερους μισθούς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider