Σδούκου: Προσιτή ενέργεια για όλους και υψηλότεροι στόχοι στο νέο ΕΣΕΚ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σδούκου: Προσιτή ενέργεια για όλους και υψηλότεροι στόχοι στο νέο ΕΣΕΚ
Σε καλό δρόμο βρίσκεται η Ελλάδα για την διείσδυση των ΑΠΕ, εκτιμά η κ. Σδούκου.

Στο νέο ΕΣΕΚ, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης και στις μέχρι τώρα επιδόσεις της Ελλάδας στην επίτευξη των κλιματικών στόχων, αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο1st Athens ESG & Climate Crisis Summit. Η κ. Σδούκου υπογράμμισε ότι βασικές παράμετροι του νέου ΕΣΕΚ είναι η ανοδική αναθεώρηση των στόχων μείωσης καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πλαισίου Fit for 55, η εξασφάλιση προσιτής ενέργειας για όλους και η έμφαση σε νέες τεχνολογίες, δίκτυα και υποδομές.

Ως προς τις επιδόσεις της Ελλάδας στην καθαρή ενέργεια, η κ. Σδούκου σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και αναφέρθηκε στον Δείκτη Renewable Energy Country Attractiveness Index' (RECAI), στον οποίο η χώρα μας κέρδισε δύο επιπλέον θέσεις, και βρίσκεται πλέον από την 26η στην 24η θέση.

Αναφερόμενη στην ενεργειακή στρατηγική της χώρας στο πλαίσιο της φιλόδοξης ευρωπαϊκής πολιτικής, η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ τόνισε ότι «δεν θέλουμε απλά να την ακολουθούμε αλλά να συνδιαμορφώνουμε υπογραμμίζοντας ότι ήδη οι πρακτικές της Ελλάδας αποτελούν παράδειγμα για άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider