Το Real Estate στο μικροσκόπιο του ESG

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Real Estate στο μικροσκόπιο του ESG
Tο κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου της Νορβηγίας επεκτείνει τα κριτήρια ESG και στο Real Estate.

Το μεγαλύτερο ταμείο διαχείρισης πλούτου του κόσμου, το κρατικό ταμείο διαχείρισης πλούτου της Νορβηγίας, επεκτείνει τα κριτήρια ESG και στο Real Estate, έναν κλάδο ο οποίος κρύβει κλιματικά ρίσκα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς. Το Ταμείο εξετάζει να αναθεωρήσει τη στρατηγική του για να διασφαλίσει ότι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της αξίας 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανταποκρίνεται στους στόχους ουδετερότητας άνθρακα που αναφέρονται στη Συμφωνία του Παρισιού.

«Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε», δηλώνει η Mie Holstad, η οποία επιβλέπει τα περιουσιακά στοιχεία της Norges Bank Investment Management. «Αυτό που δουλεύουμε τώρα είναι μια ξεχωριστή, βελτιωμένη στρατηγική βιωσιμότητας, η οποία μας προετοιμάζει για τις καθαρές μηδενικές εκπομπές», σημειώνει.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων δέχονται και αυτοί με τη σειρά τους πιέσεις για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι μειώνεται το χρονικό περιθώριο για να αποτραπεί μια καταιγιστική άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια πρόσφατη ανασκόπηση της επενδυτικής δραστηριότητας του νορβηγικού ταμείου πλούτου έδειξε την ακίνητη περιουσία ως μια περιοχή που κρύβει κλιματικούς κινδύνους. Άλλοι τομείς στους οποίους ο κλιματικός κίνδυνος δεν είναι ιδιαίτερα εμφανής είναι ο ασφαλιστικός και ο τραπεζικός, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider