Tip of the Day

ΔΥΠΑ: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας

30-11-2023 | 10:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΔΥΠΑ: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας

Σε πλήρη λειτουργία είναι η νέα ψηφιακή πλατφόρμα αναζήτησης θέσεων εργασίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) που αφορά τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Με τη νέα πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται σε ένα σύνολο ενεργητικών πολιτικών και δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης, όπως οι Ημέρες Καριέρας και τα εργαστήρια συμβουλευτικής, η ΔΥΠΑ επιχειρεί να ισχυροποιήσει τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να «χτίσει» μία αμφίδρομη και ουσιαστική σχέση με τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας, με προσωπικό άνω των 50 ατόμων, προκειμένου να επιτύχει την αποτελεσματική σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΥΠΑ, στόχος είναι η πλήρης μετεξέλιξή της από επιδοματικό, γραφειοκρατικό οργανισμό, σε ισχυρό σύμμαχο των πολιτών που αναζητούν εργασία και των επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους με γνώσεις, ταλέντα και δεξιότητες.

Πώς λειτουργεί

Η χρήση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας είναι εύχρηστη και φιλική και για τις επιχειρήσεις και για τους υποψήφιους εργαζόμενους. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να καταχωρίσουν την αγγελία τους για τις κενές θέσεις εργασίας που διαθέτουν στην ψηφιακή πλατφόρμα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία σχετικά με την επωνυμία της επιχείρησης, τον αριθμό του απασχολούμενου προσωπικού, τη διεύθυνση της έδρας, τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο υπεύθυνου, τηλέφωνο και e-mail), τον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας και τις ειδικότητες που αναζητούν, ενώ μπορούν επίσης να δηλώσουν, εάν ενδιαφέρονται να ενημερώνονται για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής των Ημερών Καριέρας.

Από την πλευρά τους, οι άνεργοι ή όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να αποστείλουν το βιογραφικό τους με το πάτημα ενός κουμπιού, που θα περιέχει όλες τις πληροφορίες για το επίπεδο εκπαίδευσής τους, την επαγγελματική τους εμπειρία, αλλά και τις δεξιότητές τους.

Στη συνέχεια, η Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των εξειδικευμένων στελεχών της και τη βάση δεδομένων βιογραφικών, αναλαμβάνει την παροχή εξατομικευμένων, ποιοτικών υπηρεσιών εύρεσης προσωπικού για τις επιχειρήσεις, χωρίς κόστος, με στόχο την ταχύτερη δυνατή εργασιακή ένταξη ή επανένταξη των ανέργων και την εύρεση του κατάλληλου προσωπικού για τις επιχειρήσεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει καθοριστικά η επιλογή που δίνει η πλατφόρμα για αναζήτηση με φίλτρα ανάλογα με το επίπεδο εκπαίδευσης, το είδος της απασχόλησης, την ειδικότητα και την προϋπηρεσία του υποψήφιου εργαζόμενου.

Επιπλέον, ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η δυνατότητα που παρέχεται για αναζήτηση πάνω στον χάρτη της Ελλάδας, ώστε οι έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι να εντοπίζουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων ανά περιοχή και να τις καλύπτουν αποτελεσματικά με εργαζόμενους που διαθέτουν τις κατάλληλες γνώσεις και προσόντα για τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι έργο της ΜΕΜΜΕ αποτελεί η ανάληψη δράσεων εύρεσης προσωπικού με την εφαρμογή σχεδίων προεπιλογής, με βασικό στόχο την πρόσληψη, μέσω μίας διαδικασίας διαμεσολάβησης, η οποία σχεδιάζεται και εφαρμόζεται ειδικά και εξατομικευμένα για κάθε επιχείρηση, που αναζητά τις υπηρεσίες της.

Ειδικότερα, παρέχονται:

- Αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας της επιχείρησης, όπως οι ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα, από εξειδικευμένο εργασιακό σύμβουλο εργοδοτών.

- Διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των εργασιακών συμβούλων αναζητούντων εργασία.

- Προεπιλογή υποψηφίων, μέσω ανάλυσης βιογραφικών και διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων.

- Συνεχής ενημέρωση, αποστολή προεπιλεγμένων βιογραφικών και συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού ΗR των επιχειρήσεων.

- Διοργάνωση Ημερών Καριέρας, που προσφέρουν τη δυνατότητα διά ζώσης επικοινωνίας και συνέντευξης με μεγάλο αριθμό υποψηφίων.

- Παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των προσλήψεων, ανταλλαγή δεδομένων και αξιολόγηση/απολογισμό της διαδικασίας.

Σπύρος Πρωτοψάλτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Εξωστρεφής προσανατολισμός και σύγχρονες πρωτοβουλίες

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι, με τη νέα πλατφόρμα «Hot Jobs», που λειτουργεί πλέον στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, γίνεται πιο εύκολη και άμεση η διασύνδεση όσων ψάχνουν για δουλειά με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

«Τα τελευταία χρόνια, κινούμαστε δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Με εξωστρεφή προσανατολισμό και με σύγχρονες πρωτοβουλίες, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημιουργία ενός δυναμικού περιβάλλοντος συνεργασιών, το οποίο θα διευκολύνει αφενός μεν τις επιχειρήσεις να εντοπίζουν ανθρώπινο δυναμικό με τις κατάλληλες γνώσεις και ταλέντα αφετέρου δε τους ανέργους να βρουν τη θέση εργασίας που ταιριάζει στο εργασιακό προφίλ τους. Η ΔΥΠΑ αλλάζει και ζητάμε από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να δοκιμάσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες υπηρεσίες και τα εργαλεία μας» σημειώνει ο κ. Πρωτοψάλτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:44

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Νέα Υόρκη, εν αναμονή σφοδρής χιονόπτωσης

23:15

Η Χαμάς ετοιμάζεται να αναδείξει τον νέο ηγέτη της - Τα δύο «φαβορί»

22:46

Στο Ισραήλ την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μόντι - «Νέες συμμαχίες» θέλει ο Νετανιάχου

22:25

Ταραχές στο Μεξικό - Ο στρατός σκότωσε τον αρχηγό του καρτέλ

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 2,1 εκατ. ευρώ

21:50

Ιράν - ΗΠΑ σε τροχιά σύγκρουσης, το πετρέλαιο σε κατάσταση συναγερμού

21:40

Σεισμός 7 Ρίχτερ μεταξύ του Βόρνεο και της Μαλαισίας - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι

21:22

Η γειτονιά της Αθήνας που θα είναι ο επόμενος στόχος του gentrification

21:11

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε χώρο επιχείρησης με αθλητικά είδη στα Σπάτα

20:58

Έβρος: Πλημμύρισαν 60.000 στρέμματα στο Σουφλί - Έσπασαν αναχώματα σε Κορνοφωλιά και Αμόριο

20:33

Ιράν-ΗΠΑ: Νέες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στη Γενεύη - Πεζεσκιάν: «Ενθαρρυντικά μηνύματα»

20:15

Τενεσί: Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές επιδιώκουν την επιβολή της θανατικής ποινής σε γυναίκες που προχωρούν σε άμβλωση

20:02

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης που προσπάθησε να εισβάλει στο Μαρ-α-Λάγκο

19:50

Αγορά μπύρας: Πού επενδύουν οι μεγάλοι «παίκτες» - Τo μέλλον του non-alcohol και τα νέα προϊόντα

19:37

Γεραπετρίτης: Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

19:25

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένη στο δόγμα Τραμπ περί εξορύξεων

19:05

Γάλλος ΥΠΕΞ: Βαριά και ταπεινωτική ήττα ο απολογισμός του Πούτιν έπειτα από τέσσερα χρόνια πολέμου

18:57

ΗΠΑ: Εξακολουθούν να ισχύουν οι εμπορικές συμφωνίες με τους εταίρους της Ουάσινγκτον

18:45

Θεσσαλονίκη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

18:30

FT: Μυστική συμφωνία Ρωσίας - Ιράν για χιλιάδες φορητούς προηγμένους πυραύλους

18:21

Αντιδράσεις για την απόφαση της Deutsche Welle να κλείσει την ελληνόφωνη σύνταξη

18:05

Guardian: Αφιέρωμα στους 200 της Καισαριανής – «Τώρα μπορούμε να δούμε το θάρρος τους»

17:55

Φωτιά σε αποθήκη εταιρείας με αθλητικά είδη στα Σπάτα

17:42

Δημοσκόπηση Marc: 18,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου - Τι δείχνει για Τσίπρα και Καρυστιανού

17:27

Κικίλιας: «Εχθρός μας είναι οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»

17:09

Κομισιόν για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

16:55

McKinsey: Το αβέβαιο στοίχημα του €1 τρισ. για την ευρωπαϊκή Άμυνα

16:44

Εντοπίστηκαν μεταλλάξεις στο DNA παιδιών εργαζομένων του Τσερνόμπιλ

16:26

ΗΠΑ: Νεκρός άνδρας εφοδιασμένος «με τουφέκι και μπιτόνι βενζίνης» που προσπάθησε να μπει στο Μαρ-α-Λάγκο

16:12

Η Ουγγαρία θα μπλοκάρει το 20ό πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας