Tip of the Day

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι

15-05-2023 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η εργασία από το σπίτι μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά μπορεί να αυξήσει τη χρήση και το κόστος της ενέργειας με αποτέλεσμα να κληθούμε να πληρώσουμε υψηλούς λογαριασμούς. Η συνετή χρήση των συσκευών αλλά και η αλλαγή συνηθειών κατά το οκτάωρο ή δεκάωρο που μπορεί να εργαζόμαστε απομακρυσμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους της ενέργειας αλλά και του ανθρακικού μας αποτυπώματος.

Μια βασική συμβουλή είναι να μην σπαταλάτε ενέργεια όταν δεν εργάζεστε ή όταν κάνετε διάλειμμα. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλάξτε τις ρυθμίσεις, ώστε ο υπολογιστής σας να τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από, το πολύ, 30 λεπτά αδράνειας.

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ή μετά από οποιαδήποτε χρήση των ηλεκτρονικών σας συσκευών, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον εξοπλισμό σας. Εάν παραμένουν αναμμένα φώτα στον χώρο εργασίας σας, σημαίνει ότι κάτι είναι σε κατάσταση αναμονής, γι' αυτό θυμηθείτε να τα σβήσετε όλα.

Ακόμη, ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σας κατά 1°C χαμηλότερα μπορεί να εξοικονομήσει 320 κιλά εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο. Ομοίως, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης εξαερώνοντας τα καλοριφέρ σας και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις σας ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε κατάλληλα τον θερμοστάτη όταν υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιείτε λίγο ή καθόλου.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα δωμάτιο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ηλεκτρική συμβατική θερμάστρα ή ένα κλιματιστικό που να καλύπτει τις περιορισμένες ανάγκες του συγκεκριμένου δωματίου.

Έως και το ένα τρίτο της θερμότητας των σπιτιών μπορεί να διαφύγει από τα παράθυρα και πόρτες. Με κατάλληλες ταινίες στα ανοίγματα ή ακόμη καλύτερα με μια μεγαλύτερη επένδυση για αλλαγή κουφωμάτων θα μπορέστε να γλιτώσετε από το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου. Εάν έχει ήλιο, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτές τις κουρτίνες και τα στόρια σας και να τα κλείσετε μετά από τη δύση του ηλίου. Έτσι, θα αποκτήσετε πολλή θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τη διατηρήσετε τη νύχτα, χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον θέρμανση.

Τέλος, μην παραμελείτε να κινείστε. Η άσκηση σας κρατά ζεστούς, γι' αυτό προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα ή απλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:05

Fitch: Αμετάβλητη η αξιολόγηση «ΒΒΒ» για την Ελλάδα

23:58

Έρευνα του Κολούμπια εντόπισε σχεδόν 3.000 επιστημονικές δημοσιεύσεις με ψευδείς παραπομπές

23:47

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων

23:41

Ζελένσκι: Διατάσσει τον στρατό να μην επιτεθεί στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας για την «Ημέρα της Νίκης»

23:27

Μέχρι το 2060 ο αναπαραγωγικός πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει μειωθεί κατά 35% - Τα παράδειγμα Ιθάκης και Γιαννιτσών

23:19

Wall Street: Το deal Intel-Apple ώθησε σε νέα ρεκόρ Nasdaq και S&P 500

22:59

Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της στρατιωτικής θητείας

22:41

Πετρέλαιο: Άνοδος την Παρασκευή μετά τα νέα πλήγματα, πτώση όμως 6% στην εβδομάδα

22:26

Τραμπ: Το αεροσκάφος που του δώρισε το Κατάρ θα είναι έτοιμο την 4η Ιουλίου

22:05

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2% για τον χρυσό

21:57

Κυρανάκης: «Αυστηρά πρόστιμα σε εταιρείες που πωλούν πατίνια εκτός προδιαγραφών»

21:40

«Ευκαιρία εξίσου πολύτιμη με την ατομική βόμβα τα Στενά» λέει σύμβουλος του Χαμενεΐ

21:30

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας - Επιβεβαιώνουν Μόσχα και Κίεβο

21:27

Circana: Άνοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το α’ τρίμηνο

21:08

Βρετανία: Εκλογική συντριβή για τους Εργατικούς στην Ουαλία

21:04

Intel: «Εκτοξεύεται» 15% η μετοχή μετά την προκαταρκτική συμφωνία με την Apple

20:58

Η ΕΕ αύξησε τις εισαγωγές φυσικού αερίου από τη Ρωσία στις αρχές του 2026

20:25

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βούλγαρο πρωθυπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του

20:06

BBC: Αυτές είναι οι εταιρείες που θησαυρίζουν από τον πόλεμο στο Ιράν

20:02

ΗΠΑ: Δικαστικό «όχι» στον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη της Βιρτζίνια - Τραμπ: «Τεράστια νίκη»

19:53

Η Ουάσινγκτον δηλώνει έτοιμη να μεσολαβήσει για Ουκρανία: Θετική συνομιλία Ρούμπιο - Μελόνι

19:44

Γεωργιάδης: Θα παραδώσουμε ένα καλύτερο ΕΣΥ από αυτό που παραλάβαμε

19:35

«Θηλιά» η ακρίβεια λέει το 72% των Ελλήνων - Αρνητική πρωτιά στην ΕΕ

19:26

Τι απαντά η Fraport στη Ryanair: «Αβάσιμες και καθ’ ολοκληρία προσχηματικές αιτιάσεις»

19:20

Δεύτερη εβδομάδα κερδών στις ευρωαγορές

19:19

Χεζμπολάχ: Στοχοθετήσαμε στρατιωτική βάση στο βόρειο Ισραήλ

19:10

Δανία: «Ναυάγιο» στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης - Πλήγμα για την πρωθυπουργό Φρεντέρικσεν

19:03

Σαουδική Αραβία: Απαγόρευσε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις και εναέριο χώρο για στρατιωτικές επιχειρήσεις

18:57

Κυρανάκης - Ταχιάος: Νωρίτερα το πρώτο δρομολόγιο του Μετρό Θεσσαλονίκης

18:56

ElvalHalkor: Ένατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου