Tip of the Day

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι

15-05-2023 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η εργασία από το σπίτι μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά μπορεί να αυξήσει τη χρήση και το κόστος της ενέργειας με αποτέλεσμα να κληθούμε να πληρώσουμε υψηλούς λογαριασμούς. Η συνετή χρήση των συσκευών αλλά και η αλλαγή συνηθειών κατά το οκτάωρο ή δεκάωρο που μπορεί να εργαζόμαστε απομακρυσμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους της ενέργειας αλλά και του ανθρακικού μας αποτυπώματος.

Μια βασική συμβουλή είναι να μην σπαταλάτε ενέργεια όταν δεν εργάζεστε ή όταν κάνετε διάλειμμα. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλάξτε τις ρυθμίσεις, ώστε ο υπολογιστής σας να τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από, το πολύ, 30 λεπτά αδράνειας.

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ή μετά από οποιαδήποτε χρήση των ηλεκτρονικών σας συσκευών, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον εξοπλισμό σας. Εάν παραμένουν αναμμένα φώτα στον χώρο εργασίας σας, σημαίνει ότι κάτι είναι σε κατάσταση αναμονής, γι' αυτό θυμηθείτε να τα σβήσετε όλα.

Ακόμη, ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σας κατά 1°C χαμηλότερα μπορεί να εξοικονομήσει 320 κιλά εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο. Ομοίως, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης εξαερώνοντας τα καλοριφέρ σας και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις σας ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε κατάλληλα τον θερμοστάτη όταν υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιείτε λίγο ή καθόλου.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα δωμάτιο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ηλεκτρική συμβατική θερμάστρα ή ένα κλιματιστικό που να καλύπτει τις περιορισμένες ανάγκες του συγκεκριμένου δωματίου.

Έως και το ένα τρίτο της θερμότητας των σπιτιών μπορεί να διαφύγει από τα παράθυρα και πόρτες. Με κατάλληλες ταινίες στα ανοίγματα ή ακόμη καλύτερα με μια μεγαλύτερη επένδυση για αλλαγή κουφωμάτων θα μπορέστε να γλιτώσετε από το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου. Εάν έχει ήλιο, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτές τις κουρτίνες και τα στόρια σας και να τα κλείσετε μετά από τη δύση του ηλίου. Έτσι, θα αποκτήσετε πολλή θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τη διατηρήσετε τη νύχτα, χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον θέρμανση.

Τέλος, μην παραμελείτε να κινείστε. Η άσκηση σας κρατά ζεστούς, γι' αυτό προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα ή απλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:10

Νέο τριπλό ρεκόρ στη Wall Street - Άλμα 36,48% για Snowflake

22:56

Πετρέλαιο: Αποκαθηλώθηκε από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά μετά το διαφαινόμενο deal ΗΠΑ - Ιράν

22:42

Ο Τραμπ θέλει να κόψει χαρτονόμισμα 250 δολαρίων με το πρόσωπό του

22:29

Η ΕΕ επιβεβαιώνει τις κυρώσεις σε βάρος Ισραηλινών εξτρεμιστών

22:17

ΑΑΔΕ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή 185 εκατ. ευρώ σε ενισχύσεις έτους 2025

22:05

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

21:52

Πολυτιμότερη startup τεχνητής νοημοσύνης η Anthropic: Αξίζει σχεδόν 1 τρισ. δολάρια - Εκθρόνισε την OpenAI

21:40

Rebound από το χαμηλό δύο μηνών για τον χρυσό

21:26

Ο τουρισμός στο επίκεντρο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ στις Βρυξέλλες

21:13

Χωρίς Μετρό η Θεσσαλονίκη για 3 εβδομάδες - Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες

20:59

Y/KNOT Invest: Νέα τριετής συμφωνία με Paritzo για μίσθωση γραφείων στην Κηφισιά

20:45

Κεφαλογιάννη: Η Αθήνα «ανοικτή» σε νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

20:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Προθεσμία για να απολογηθούν οι 17 συλληφθέντες από Θεσσαλονίκη - Σέρρες

20:21

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη διασυνοριακή ανταλλαγή δικαιολογητικών

20:11

Λ. Οίκος: Επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας 60 ημερών ΗΠΑ και Ιράν - Απομένει η υπογραφή Τραμπ

20:02

Πιερρακάκης: Υποδομή εθνικής ασφάλειας η βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα - Ανάγκη για συνέργειες

20:00

ΗΠΑ - Ιράν: Ένας πόλεμος που υπήρχε πάντα και δεν τελειώνει ποτέ

19:46

Γιώτης: Ανάχωμα στις πληθωριστικές πιέσεις τα επώνυμα τυποποιημένα τρόφιμα

19:43

Μητσοτάκης - Μπάιρ: Στο επίκεντρο της συνάντησης τεχνητή νοημοσύνη, Δυτικά Βαλκάνια

19:32

Διάβημα Γεραπετρίτη στην Ουκρανία για το drone στη Λευκάδα

19:31

Κικίλιας: Το λιμάνι της Καλύμνου είναι η καθημερινή γέφυρα των νησιωτών με την Ελλάδα

19:27

Πτώση στις ευρωαγορές - Ράλι για τις μετοχές άμυνας

19:18

Η TAP Air Portugal ξεκινά πτήσεις προς Αθήνα

19:11

Χρηστίδης: Οι μητέρες σήμερα ζουν μια μεγάλη αδικία στην αγορά εργασίας

18:59

Μαρινάκης: «Η ανάπτυξη πρέπει να βασίζεται σε επενδύσεις και φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις»

18:48

Γκίλφοϊλ: Η Μύκονος συνεχίζει να αναδεικνύει ευκαιρίες για σύμπραξη ΗΠΑ- Ελλάδας

18:39

Στα Χανιά την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης

18:29

Στο Κονγκό ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ - Το μήνυμα για Έμπολα

18:18

Αγαπηδάκη: «Παγιδευμένοι» στην οθόνη 3 στους 4 νέους κάνουν doomscrolling

18:08

Μιχαηλίδου: Συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου για το παιδί, την αναπηρία και την κοινωνική προστασία