Tip of the Day

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι

15-05-2023 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά μπορεί να αυξήσει τη χρήση και το κόστος της ενέργειας με αποτέλεσμα να κληθούμε να πληρώσουμε υψηλούς λογαριασμούς. Η συνετή χρήση των συσκευών αλλά και η αλλαγή συνηθειών κατά το οκτάωρο ή δεκάωρο που μπορεί να εργαζόμαστε απομακρυσμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους της ενέργειας αλλά και του ανθρακικού μας αποτυπώματος.

Μια βασική συμβουλή είναι να μην σπαταλάτε ενέργεια όταν δεν εργάζεστε ή όταν κάνετε διάλειμμα. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλάξτε τις ρυθμίσεις, ώστε ο υπολογιστής σας να τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από, το πολύ, 30 λεπτά αδράνειας.

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ή μετά από οποιαδήποτε χρήση των ηλεκτρονικών σας συσκευών, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον εξοπλισμό σας. Εάν παραμένουν αναμμένα φώτα στον χώρο εργασίας σας, σημαίνει ότι κάτι είναι σε κατάσταση αναμονής, γι' αυτό θυμηθείτε να τα σβήσετε όλα.

Ακόμη, ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σας κατά 1°C χαμηλότερα μπορεί να εξοικονομήσει 320 κιλά εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο. Ομοίως, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης εξαερώνοντας τα καλοριφέρ σας και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις σας ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε κατάλληλα τον θερμοστάτη όταν υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιείτε λίγο ή καθόλου.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα δωμάτιο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ηλεκτρική συμβατική θερμάστρα ή ένα κλιματιστικό που να καλύπτει τις περιορισμένες ανάγκες του συγκεκριμένου δωματίου.

Έως και το ένα τρίτο της θερμότητας των σπιτιών μπορεί να διαφύγει από τα παράθυρα και πόρτες. Με κατάλληλες ταινίες στα ανοίγματα ή ακόμη καλύτερα με μια μεγαλύτερη επένδυση για αλλαγή κουφωμάτων θα μπορέστε να γλιτώσετε από το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου. Εάν έχει ήλιο, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτές τις κουρτίνες και τα στόρια σας και να τα κλείσετε μετά από τη δύση του ηλίου. Έτσι, θα αποκτήσετε πολλή θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τη διατηρήσετε τη νύχτα, χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον θέρμανση.

Τέλος, μην παραμελείτε να κινείστε. Η άσκηση σας κρατά ζεστούς, γι' αυτό προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα ή απλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:24

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές ελέω Γροιλανδίας - Νέο ιστορικό υψηλό για FTSE 100

19:18

Ιράν: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών - Τουλάχιστον 3.428 σύμφωνα με ΜΚΟ

19:09

Γουίτκοφ: Ξεκινά η δεύτερη φάση του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα

19:01

Ψηφίστηκε το πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας για τα έτη 2023-2027

18:52

Συναγερμός στη Μέση Ανατολή: «Aμερικανικό χτύπημα στο Ιράν εντός 24 ωρών»

18:48

Ουγγαρία: Το κόμμα της αντιπολίτευσης διευρύνει το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις

18:39

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: «Πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του»

18:32

Ένοπλοι Κούρδοι από Τουρκία και Ιράκ προσπάθησαν να μπουν στο Ιράν - Mάχες με τους IRGC

18:22

Την Πέμπτη στην Ελλάδα η φρεγάτα «Κίμων» - «Παρών» στην υποδοχή ο Κ. Μητσοτάκης

18:20

Ηλεκτρονικός Φάκελος Υπόθεσης: Τι αλλάζει για πολίτες, δικηγόρους και δικαστές

18:13

Κενά στους ελέγχους στο ελαιόλαδο διαπίστωσε το ΕΕΣ

18:10

ΧΑ: Νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη - Ξεχώρισαν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΤΕ

18:05

ΗΠΑ: «Παγώνουν» από την επόμενη εβδομάδα οι εκδόσεις βίζας για υπηκόους 75 χωρών

18:05

Reuters: Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από μεγάλες βάσεις στη Μέση Ανατολή

17:58

Οι όροι του Μαξίμου για συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες μετά το «ναι» από τα μπλόκα

17:54

Ζελένσκι: Χρειάζονται «πολύ ευρύτερες αλλαγές» στο σύστημα επιστράτευσης

17:47

Helleniq Energy: Στις 26 Ιανουαρίου η καταβολή προσωρινού μερίσματος 0,20 ευρώ/μετοχή

17:41

ΗΠΑ: Αρνητική καθαρή μετανάστευση το 2025 για πρώτη φορά έπειτα από 50 χρόνια

17:37

Συμφωνία στη σύνθεση 15μελούς επιτροπής για τη διοίκηση της Γάζας

17:36

Ferryscanner: Πάνω από 655.000 κρατήσεις και 874.000 ταξίδια το 2025 - 1,7 εκατ. ταξιδιώτες την επέλεξαν

17:24

ΥΠΕΘΟ - ΑΑΔΕ: Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων μείωσης ΕΝΦΙΑ σε ασφαλισμένες κατοικίες φυσικών προσώπων για το 2026

17:12

Η Δανία ενισχύει «από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

17:09

Ελληνικά Οινοποιεία: Συμφωνία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου

17:00

Τι αλλαγές φέρνει η έλευση του HBO Max στη συνδρομητική

16:57

Τσιάρας για αγρότες: Η κυβέρνηση έχει πάντα την πόρτα του διαλόγου ανοιχτή

16:53

Απώλειες για δεύτερη ημέρα στη Wall Street με μάκρο και τράπεζες στο επίκεντρο

16:45

Η νευραλγική σημασία του Ιράν για τη Ρωσία

16:45

Τραμπ: Το ΝΑΤΟ να πει στους Δανούς να διώξουν τώρα Ρώσους και Κινέζους από τη Γροιλανδία

16:38

Μικρή αύξηση στις τιμές χονδρικής τον Νοέμβριο λόγω ενεργειακού κόστους

16:33

Κικίλιας: Η ασφάλεια των πληρωμάτων και των συνανθρώπων μας πάνω απ’ όλα