Tip of the Day

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι

15-05-2023 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η εργασία από το σπίτι μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά μπορεί να αυξήσει τη χρήση και το κόστος της ενέργειας με αποτέλεσμα να κληθούμε να πληρώσουμε υψηλούς λογαριασμούς. Η συνετή χρήση των συσκευών αλλά και η αλλαγή συνηθειών κατά το οκτάωρο ή δεκάωρο που μπορεί να εργαζόμαστε απομακρυσμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους της ενέργειας αλλά και του ανθρακικού μας αποτυπώματος.

Μια βασική συμβουλή είναι να μην σπαταλάτε ενέργεια όταν δεν εργάζεστε ή όταν κάνετε διάλειμμα. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλάξτε τις ρυθμίσεις, ώστε ο υπολογιστής σας να τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από, το πολύ, 30 λεπτά αδράνειας.

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ή μετά από οποιαδήποτε χρήση των ηλεκτρονικών σας συσκευών, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον εξοπλισμό σας. Εάν παραμένουν αναμμένα φώτα στον χώρο εργασίας σας, σημαίνει ότι κάτι είναι σε κατάσταση αναμονής, γι' αυτό θυμηθείτε να τα σβήσετε όλα.

Ακόμη, ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σας κατά 1°C χαμηλότερα μπορεί να εξοικονομήσει 320 κιλά εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο. Ομοίως, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης εξαερώνοντας τα καλοριφέρ σας και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις σας ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε κατάλληλα τον θερμοστάτη όταν υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιείτε λίγο ή καθόλου.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα δωμάτιο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ηλεκτρική συμβατική θερμάστρα ή ένα κλιματιστικό που να καλύπτει τις περιορισμένες ανάγκες του συγκεκριμένου δωματίου.

Έως και το ένα τρίτο της θερμότητας των σπιτιών μπορεί να διαφύγει από τα παράθυρα και πόρτες. Με κατάλληλες ταινίες στα ανοίγματα ή ακόμη καλύτερα με μια μεγαλύτερη επένδυση για αλλαγή κουφωμάτων θα μπορέστε να γλιτώσετε από το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου. Εάν έχει ήλιο, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτές τις κουρτίνες και τα στόρια σας και να τα κλείσετε μετά από τη δύση του ηλίου. Έτσι, θα αποκτήσετε πολλή θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τη διατηρήσετε τη νύχτα, χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον θέρμανση.

Τέλος, μην παραμελείτε να κινείστε. Η άσκηση σας κρατά ζεστούς, γι' αυτό προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα ή απλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)

19:01

Στο Πεκίνο ο Πούτιν για συνάντηση με τον Σι - Η ατζέντα

19:00

Για τις αγορές, το πολιτικό ρίσκο δεν τελειώνει με τις εκλογές

18:57

Ισπανία: Εγγύηση ύψους 1 εκατ. ευρώ κατέβαλε ο γιος του ιδρυτή της Mango

18:50

Τραμπ: «Ίσως χρειαστεί να χτυπήσουμε ξανά το Ιράν»

18:40

Bloomberg: Το ΝΑΤΟ εξετάζει την ανάπτυξη δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

18:35

Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ άνοιξε πυρ εναντίον δύο σκαφών

18:31

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας μαζί με Μέρκελ και Ζελένσκι

18:22

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τριήμερη «βουτιά» 5,7% για τις τράπεζες

18:13

Όμιλος Fourlis: Στα 133,1 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις α' τριμήνου - Άλμα 11,1% στο μικτό κέρδος

18:08

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις 70.000 επιταγές παιδικών κατασκηνώσεων

18:02

Mercedes και VW: Στροφή στη βιομηχανία όπλων

17:58

Γαλλία: Αύξηση δαπανών κατά 36 δισ. ευρώ ως το 2030 για την άμυνα της χώρας

17:51

Aegean: Άνοδος 5% για τον κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο - Στα 46,6 εκατ. ευρώ τα EBITDA

17:44

G7: «Eπιβεβαίωση της δέσμευσης για πολυμερή συνεργασία» για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία

17:42

Νέα κατακρήμνιση για τα αμερικανικά ομόλογα - Σε υψηλό από το 2007 η απόδοση στο 30ετές

17:39

Χατζηθεοδοσίου: Εξαίρεση κρίσιμων κλάδων από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

17:36

Boυλή: Άρση ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου

17:26

Ανδριόπουλος (Dimand): Χωρίς άμεσο σοκ προσφοράς δεν θα δούμε βελτίωση στο στεγαστικό

17:16

Ντομπρόβσκις: Η παράταση της εξαίρεσης από τις ρωσικές κυρώσεις δείχνει ότι η G7 δεν συμφωνεί σε όλα

17:00

Κοντογεώργης: Εθνικός στόχος η ανάπτυξη της περιφέρειας για την Ελλάδα του 2030

16:59

Wall Street: Chips και ομόλογα ρίχνουν τους δείκτες

16:57

Δήμας: Η ερευνητική δραστηριότητα μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας

16:53

Παπαθανάσης για δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης: Γιατί μεταφέρονται 2 δισ. στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα