Tip of the Day

Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι

15-05-2023 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια όταν εργάζεστε από το σπίτι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Η εργασία από το σπίτι μας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, αλλά μπορεί να αυξήσει τη χρήση και το κόστος της ενέργειας με αποτέλεσμα να κληθούμε να πληρώσουμε υψηλούς λογαριασμούς. Η συνετή χρήση των συσκευών αλλά και η αλλαγή συνηθειών κατά το οκτάωρο ή δεκάωρο που μπορεί να εργαζόμαστε απομακρυσμένα, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του κόστους της ενέργειας αλλά και του ανθρακικού μας αποτυπώματος.

Μια βασική συμβουλή είναι να μην σπαταλάτε ενέργεια όταν δεν εργάζεστε ή όταν κάνετε διάλειμμα. Εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας εξοπλισμό, αλλάξτε τις ρυθμίσεις, ώστε ο υπολογιστής σας να τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας μετά από, το πολύ, 30 λεπτά αδράνειας.

Στο τέλος της εργάσιμης ημέρας ή μετά από οποιαδήποτε χρήση των ηλεκτρονικών σας συσκευών, θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως τον εξοπλισμό σας. Εάν παραμένουν αναμμένα φώτα στον χώρο εργασίας σας, σημαίνει ότι κάτι είναι σε κατάσταση αναμονής, γι' αυτό θυμηθείτε να τα σβήσετε όλα.

Ακόμη, ρυθμίζοντας τον θερμοστάτη σας κατά 1°C χαμηλότερα μπορεί να εξοικονομήσει 320 κιλά εκπομπών άνθρακα κάθε χρόνο. Ομοίως, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση του συστήματος κεντρικής θέρμανσης εξαερώνοντας τα καλοριφέρ σας και προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις σας ενώ μπορείτε να ρυθμίσετε κατάλληλα τον θερμοστάτη όταν υπάρχουν δωμάτια που χρησιμοποιείτε λίγο ή καθόλου.

Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα δωμάτιο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα μπορούσατε να αγοράσετε μια ηλεκτρική συμβατική θερμάστρα ή ένα κλιματιστικό που να καλύπτει τις περιορισμένες ανάγκες του συγκεκριμένου δωματίου.

Έως και το ένα τρίτο της θερμότητας των σπιτιών μπορεί να διαφύγει από τα παράθυρα και πόρτες. Με κατάλληλες ταινίες στα ανοίγματα ή ακόμη καλύτερα με μια μεγαλύτερη επένδυση για αλλαγή κουφωμάτων θα μπορέστε να γλιτώσετε από το πρόβλημα. Ταυτόχρονα, εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου. Εάν έχει ήλιο, προσπαθήστε να έχετε ανοιχτές τις κουρτίνες και τα στόρια σας και να τα κλείσετε μετά από τη δύση του ηλίου. Έτσι, θα αποκτήσετε πολλή θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα τη διατηρήσετε τη νύχτα, χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον θέρμανση.

Τέλος, μην παραμελείτε να κινείστε. Η άσκηση σας κρατά ζεστούς, γι' αυτό προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν περισσότερα βήματα ή απλές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:52

Ουκρανία: Ο επικεφαλής του Ukroboronprom υπέβαλε παραίτηση μετά από έκρηξη σε αποθήκη

23:39

Γαλλία: Έξι συλλήψεις για τη φωτιά στο Φοντενεμπλό

23:26

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό ίσως ξεπερνά έως και 4 φορές τις επίσημες εκτιμήσεις

23:13

Κέρδη στη Wall Street με «πάσα» από ΔΤΚ και τσιπ: Επί τάπητος οι τράπεζες - «Μαύρη Τρίτη» για IBM

23:02

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για ιρανικές πτήσεις στην Υεμένη - Τι ζητεί η Ελλάδα

22:51

Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός των ιρανικών λιμανιών από ΗΠΑ - Νέες αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις

22:36

Βενεζουέλα: Στους 4.734 οι νεκροί από τους σεισμούς - Σχεδόν 17.000 οι τραυματίες

22:22

IPO σχεδιάζει και η DeepSeek

22:10

Κλήρωση Τζόκερ 14/07/2026: Οι αριθμοί που κερδίζουν το 1 εκατ. ευρώ

21:56

Bloomberg: Σε προχωρημένες συζητήσεις για εξαγoρά της Delivery Herο η Uber

21:42

Λαμία: Υπό έλεγχο και σε φάση εκτόνωσης τα κρούσματα σαλμονέλωσης

21:28

Κλήρωση Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 40 εκατ. ευρώ

21:14

Βρετανία και ΕΕ υπέγραψαν επίσημα συνθήκη για το Γιβραλτάρ

21:00

Κίνα: Οι ΗΠΑ οδήγησαν τη Μέση Ανατολή «σε έναν επικίνδυνο γκρεμό»

20:49

Ισπανία: Καταδικάστηκε ο αδελφός του Πέδρο Σάντσεθ - Αποκλεισμός από δημόσια αξιώματα για 9 έτη

20:36

Ο Τραμπ ζήτησε από Νετανιάχου να αποσύρει τον ισραηλινό στρατό από Λίβανο και Συρία

20:23

Συνολικά 45 πυρκαγιές σε 24 ώρες - SOS στις περιοχές πολύ υψηλού κινδύνου

20:11

Rebound 1,5% για χρυσό με ώθηση από τον αμερικανικό πληθωρισμό

20:00

Η παγίδα πίσω από την έμπνευση του Τραμπ για «διόδια» στο Ορμούζ

19:52

Ο ποδοσφαιρικός αγώνας που προκάλεσε πόλεμο και τον θάνατο 3.000 ανθρώπων

19:46

Αποζημίωση 5,6 εκατ. δολαρίων στη συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ από Τραμπ

19:31

Μ. Ανατολή: Εκρήξεις στα νησιά Κεσμ και Κις στο Ιράν, αναφορές για πλήγματα στο Κουβέιτ

19:23

ΣΥΡΙΖΑ: Παρελθόν από την ΚΟ και ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός - Η τρίτη αποχώρηση σε μία ημέρα

19:20

Συγκρατημένα κέρδη στις ευρωαγορές

19:17

Η Seanergy Maritime αντλεί 100 εκατ. ευρώ μέσω εταιρικού ομολόγου στη Euronext Athens

19:15

Εμπρησμός Marfin: Στην φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι - Εκδίδεται στην Ελλάδα η 46χρονη

19:07

Μπαμπ ελ Μαντέμπ: Το Ιράν μετατρέπει σε «όπλο» το στενό που ελέγχει την είσοδο στην Ερυθρά

18:59

Κούβα: Τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών στο νησί

18:53

Νέα σημαντική διεθνής διάκριση για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από την Air Transport Research Society

18:48

Σε υψηλό 1 μήνα το πετρέλαιο: Ανθεκτικά τα κέρδη παρά την αναδίπλωση Τραμπ