Tip of the Day

Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε

28-09-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τη δυνατότητα για δωρεάν δράση συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρηματίες και στελέχη πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας παρέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η δράση παρέχεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Development of a Creative Hub for offering support to fashion graduates, young artists start-ups and development mechanisms to the fashion sector of the cross-border area», με ακρωνύμιο CREATIVE HUB, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Το έργο

Το έργο CREATIVE HUB, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, υλοποιείται από τον Απρίλιο του 2021 με τη συμμετοχή 5 συνολικά φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η δημιουργία ενός κέντρου μόδας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα λειτουργεί ως μηχανισμός υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα της μόδας και των νέων σχεδιαστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με πεπειραμένους συμβούλους, έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση μίας δράσης παροχής εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες ή/και στελέχη 20 πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (όπως ορίζονται από την ΕΕ), οι οποίες έχουν αναπτύξει ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν διασυνοριακή συνεργασία με επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη Βουλγαρία και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

- δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας,

- είναι εγκατεστημένες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

- κατά τα τελευταία 3 έτη (τρέχον και 2 προηγούμενα) δεν έχουν λάβει ούτε έχουν καταστεί δικαιούχοι λήψης κρατικών ενισχύσεων συνολικού ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα λάβει έκαστη ωφελούμενη επιχείρηση αντιστοιχούν σε κρατική ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ, η οποία λαμβάνεται υπόψη κατά τον έλεγχο σώρευσης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό De Minimis 1407/2013.

Θεματικές

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής θα εστιάσει σε θεματικές όπως: κοστολόγηση προϊόντων, marketing (εξαγωγικό marketing, ψηφιακό marketing, οικολογικό marketing, marketing στο χώρο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, marketing μόδας), χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τις επιχειρήσεις ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, πηγές και τρόποι χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα με έμφαση στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, νέες τεχνολογίες και υλικά που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις των κλάδων κλπ. Στο πλαίσιο των ατομικών συνεδριών, ο σύμβουλος, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία, θα σκιαγραφήσει σε βάθος το προφίλ των ωφελούμενων επιχειρήσεων και θα καταλήξει σε προτάσεις παρεμβάσεων σε θέματα σχετιζόμενα με τις προαναφερθείσες θεματικές, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Η κάθε ωφελούμενη επιχείρηση θα λάβει συνολικά 50 ώρες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες θα αφορούν τον/τους επιχειρηματίες ή/και στελέχη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 20 ώρες συμβουλευτικής θα υλοποιηθούν δια ζώσης στον χώρο εγκατάστασης της επιχείρησης, ενώ οι υπόλοιπες 30 είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως (διαδικτυακά μέσω Skype, Zoom, Teams κλπ.).

Αίτηση συμμετοχής

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμβουλευτικής είναι τα ακόλουθα:

- Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

- Εκτύπωση της καρτέλας “Στοιχεία Μητρώου - Επιχείρησης” από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτά εμφανίζονται στο taxisnet, από την οποία να προκύπτει η μη αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και οι ΚΑΔ της επιχείρησης.

- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

- Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στη Συμβουλευτική Υποστήριξη.

- Πιστοποιητικό εγγραφής της επιχείρησης στο οικείο Επιμελητήριο.

Για την επιλογή των ωφελούμενων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης και του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο της δράσης συμβουλευτικής για ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών, θα τηρηθούν δύο διακριτές λίστες προτεραιότητας για επιχειρήσεις νομίμως εκπροσωπούμενες από άνδρες και γυναίκες επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν της δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης καλούνται να υποβάλουν στο ΕΒΕΘ συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, καθώς επίσης και τα παραπάνω δικαιολογητικά συμμετοχής, μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 10.10.2022.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σας σε αυτή, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:16

Ο Αύγουστος του 2026 ήταν ο θερμότερος μήνας στα παγκόσμια χρονικά

08:15

Πετρέλαιο: Σταθερά τριψήφιο το Brent - Νέα ανταλλαγή πληγμάτων στον Κόλπο

08:09

Η Γερμανία βιώνει κρίση αγροτικής παραγωγής ίσως χειρότερη και από την βιομηχανική!

08:04

Η «εξαφανισμένη» Ferrari του Μάικλ Τζόρνταν ψάχνει αγοραστή

07:52

Πλημμύρες: Τα 1.300 έργα που θα «φρενάρουν» το νερό στις πολύπαθες περιοχές της Ελλάδας

07:45

Made in Europe, στεγαστικό και προϋπολογισμός: Τρεις ειδήσεις από τις Βρυξέλλες που μας αφορούν

07:42

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για «Ασπίδα του Αχιλλέα»: «Προωθεί κοινούς στόχους στον τομέα της ασφάλειας»

07:38

myDATA: Νέες λειτουργίες στη διακίνηση αγαθών - Ενεργοποιείται η έκδοση 2.0.2

07:32

Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πόσο και γιατί «ξεχείλωσαν» χρονοδιάγραμμα και κόστος για τον «Αστικό Περίπατο»

07:30

Τραμπ: «Μέρισμα» 5.000 δολάρια σε κάθε Αμερικανό, αν κερδίσει τις ενδιάμεσες εκλογές

07:27

Μπαταρίες: Μέσα στο μήνα οι δικαιούχοι για το δεύτερο «κύμα» έργων - Στόχος 1 GW στη πρίζα μέχρι τέλος του χρόνου

07:20

Πετρέλαιο θέρμανσης: Αισθητά υψηλότερες τιμές φέτος - Ανοιχτό παράθυρο για απευθείας επιδότηση

07:15

Το αντίο στον Μαζωνάκη από τον πολιτικό κόσμο - Το «μου ’φαγες όλα τα δαχτυλίδια» - Ο…ζαχαρώδης Ανδρουλάκης

07:12

«Φλέβα χρυσού» για τις τράπεζες οι παιδικοί κουμπαράδες

07:04

Η μετακίνηση των επενδυτών - Το ποδόσφαιρο και τα λεφτά - Tο ελληνικό «ραντεβού» με το Διάστημα

23:53

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα με drone σε εμπορικό κέντρο στο Σούμι

23:45

Οι ΗΠΑ βίωσαν φέτος το πιο θερμό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ

23:37

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Παραμένει σταθερά ίδιος και απαράλλαχτος

23:34

Σε καραντίνα η Μόσχα: Εντοπίστηκαν κρούσματα της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

23:22

Νεπάλ: Οι αρχές καταφεύγουν στα drone για τη διανομή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

23:11

Wall Street: Ομόλογα και πετρέλαιο σφράγισαν το αρνητικό 3x3

22:50

Οι «πρώτοι» της Ευρώπης; Οι «7,4 μαθητές» στα δημοτικά και η ελληνική πραγματικότητα που αγνοεί η Eurostat

22:41

Χούθι: Εκτόξευσαν νέες επιθέσεις με drones και πυραύλους στη Σ. Αραβία

22:28

Ράλι άνω του 3% για το πετρέλαιο, ξεπέρασε τα 101 δολάρια το Brent

22:15

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει «αμέσως μετά» τις ενδιάμεσες εκλογές - Ο Πούτιν θέλει συμφωνία

22:08

Κέρδη 1,5% για τον χρυσό, επέστρεψε πάνω από τα 4.400 δολάρια

21:50

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

21:36

Δημοσκόπηση GPO: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της ΔΕΘ - Στο 30,6% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

21:23

Σιβηρία: Drone έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση στην «πρωτεύουσα φυσικού αερίου» της Ρωσίας

21:04

Το Ιράν παραπέμπεται ξανά μετά από 20 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το πυρηνικό πρόγραμμα