Tip of the Day

Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε

28-09-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Τη δυνατότητα για δωρεάν δράση συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρηματίες και στελέχη πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας παρέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η δράση παρέχεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Development of a Creative Hub for offering support to fashion graduates, young artists start-ups and development mechanisms to the fashion sector of the cross-border area», με ακρωνύμιο CREATIVE HUB, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Το έργο

Το έργο CREATIVE HUB, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, υλοποιείται από τον Απρίλιο του 2021 με τη συμμετοχή 5 συνολικά φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η δημιουργία ενός κέντρου μόδας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα λειτουργεί ως μηχανισμός υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα της μόδας και των νέων σχεδιαστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με πεπειραμένους συμβούλους, έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση μίας δράσης παροχής εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες ή/και στελέχη 20 πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (όπως ορίζονται από την ΕΕ), οι οποίες έχουν αναπτύξει ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν διασυνοριακή συνεργασία με επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη Βουλγαρία και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

- δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας,

- είναι εγκατεστημένες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

- κατά τα τελευταία 3 έτη (τρέχον και 2 προηγούμενα) δεν έχουν λάβει ούτε έχουν καταστεί δικαιούχοι λήψης κρατικών ενισχύσεων συνολικού ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα λάβει έκαστη ωφελούμενη επιχείρηση αντιστοιχούν σε κρατική ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ, η οποία λαμβάνεται υπόψη κατά τον έλεγχο σώρευσης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό De Minimis 1407/2013.

Θεματικές

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής θα εστιάσει σε θεματικές όπως: κοστολόγηση προϊόντων, marketing (εξαγωγικό marketing, ψηφιακό marketing, οικολογικό marketing, marketing στο χώρο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, marketing μόδας), χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τις επιχειρήσεις ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, πηγές και τρόποι χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα με έμφαση στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, νέες τεχνολογίες και υλικά που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις των κλάδων κλπ. Στο πλαίσιο των ατομικών συνεδριών, ο σύμβουλος, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία, θα σκιαγραφήσει σε βάθος το προφίλ των ωφελούμενων επιχειρήσεων και θα καταλήξει σε προτάσεις παρεμβάσεων σε θέματα σχετιζόμενα με τις προαναφερθείσες θεματικές, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Η κάθε ωφελούμενη επιχείρηση θα λάβει συνολικά 50 ώρες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες θα αφορούν τον/τους επιχειρηματίες ή/και στελέχη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 20 ώρες συμβουλευτικής θα υλοποιηθούν δια ζώσης στον χώρο εγκατάστασης της επιχείρησης, ενώ οι υπόλοιπες 30 είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως (διαδικτυακά μέσω Skype, Zoom, Teams κλπ.).

Αίτηση συμμετοχής

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμβουλευτικής είναι τα ακόλουθα:

- Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

- Εκτύπωση της καρτέλας “Στοιχεία Μητρώου - Επιχείρησης” από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτά εμφανίζονται στο taxisnet, από την οποία να προκύπτει η μη αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και οι ΚΑΔ της επιχείρησης.

- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

- Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στη Συμβουλευτική Υποστήριξη.

- Πιστοποιητικό εγγραφής της επιχείρησης στο οικείο Επιμελητήριο.

Για την επιλογή των ωφελούμενων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης και του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο της δράσης συμβουλευτικής για ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών, θα τηρηθούν δύο διακριτές λίστες προτεραιότητας για επιχειρήσεις νομίμως εκπροσωπούμενες από άνδρες και γυναίκες επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν της δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης καλούνται να υποβάλουν στο ΕΒΕΘ συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, καθώς επίσης και τα παραπάνω δικαιολογητικά συμμετοχής, μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 10.10.2022.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σας σε αυτή, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:46

Πρόστιμο σχεδόν 3 εκατ. ευρώ στην Nestle για αθέμιτη κερδοφορία σε 48 κωδικούς

14:40

Περισσότερες γυναίκες από άνδρες στην νέα κυβέρνηση της Φρέντερικσεν για πρώτη φορά στη Δανία

14:37

Macy’s: Το ισχυρότερο τρίμηνο των τελευταίων τεσσάρων ετών - Αναβάθμιση guidance

14:36

Κομισιόν: Ενεργοποιείται ρήτρα διαφυγής για ενεργειακές δαπάνες – Περιθώριο 0,3% του ΑΕΠ ετησίως

14:32

ΥΠΕΘΟΟ για Κομισιόν: Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία, 16 χρόνια ύστερα από την κρίση

14:29

Γαλλία: Πρόστιμα 22 εκατ. ευρώ στη Shein - Η εταιρεία θα προσφύγει κατά της απόφασης

14:26

Μουντιάλ 2026: Οι πιο πολύτιμες εθνικές ομάδες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

14:26

Ξεκίνησαν οι ζέστες με 37αρια τις επόμενες ημέρες

14:22

ICAP CRIF: Αύξηση της μέσης ετήσιας απασχόλησης το 2025

14:21

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στο Κίεβο

14:08

7 παραθαλάσσιοι προορισμοί ιδανικοί για διακοπές με παιδιά

14:07

Ευρωπαϊκό Εξάμηνο: Η Ευρώπη σε τροχιά αβεβαιότητας παρά τη βελτίωση της οικονομίας - Ευελιξία για την ενέργεια

14:06

Κομισιόν: Η Ελλάδα εκτός εποπτείας για ανισορροπίες - Ανοίξτε επαγγέλματα, κόψτε φοροαπαλλαγές, στοχευμένες παροχές

13:57

Γερμανία: Πιθανό παράθυρο ευκαιρίας για διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία

13:55

Τραμπ: Το Ιράν συμφώνησε να μην διαθέτει πυρηνικά όπλα αλλά «μπορεί να αλλάξει γνώμη»

13:52

ING: Δεδομένη η αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα

13:45

Στρατηγική συνεργασία Alpha Bank - Πολυτεχνείου Κρήτης: Επένδυση στην ανάπτυξη της Κρήτης

13:36

Η Ελλάδα ουραγός της Ευρώπης στις δομές φιλοξενίας ασθενών τελικού σταδίου

13:21

Δίκη για Τέμπη: Η πρώτη τοποθέτηση του ελληνικού Δημοσίου μετά την εισαγγελική πρόταση

13:09

Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης: Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε έφεση της Heineken

13:02

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο στη VF Hellas για περιορισμούς στις διαδικτυακές πωλήσεις

13:01

Intracom Defence: Σε επίπεδο-ρεκόρ 300 εκατ. ευρώ το ανεκτέλεστο

12:57

Μαρινάκης: Παράγουμε πολιτική με ουσία και όχι κινήσεις εντυπωσιασμού

12:56

Bloomberg: Η ΕΕ ετοιμάζεται να δώσει δημοσιονομική ευελιξία για την απορρόφηση του υψηλού ενεργειακού κόστους

12:50

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,41% η απόδοση για τα έντοκα γραμμάτια έτους 400 εκατ. ευρώ

12:43

Γενική απεργία σε όλη την Πορτογαλία κατά εργασιακής μεταρρύθμισης - Κλειστά σχολεία, ακυρώσεις πτήσεων

12:31

Δένδιας: Η ασφάλεια στα Βαλκάνια δεν είναι υπόθεση ενός μόνο κράτους - Αποτελεί συλλογική μας ευθύνη

12:27

Τεχεράνη: Κουβέιτ και Μπαχρέιν φέρουν άμεση ευθύνη για τις επιθέσεις των ΗΠΑ εναντίον ιρανικών στόχων

12:22

Ο ΥΠΕΞ της Δανίας Ράσμουσεν διατηρεί τη θέση του στη νέα διακυβέρνηση

12:21

Θεμιστοκλέους: Διαγωνισμός στον αέρα για 1.131 γιατρούς - Καμία ανησυχία για Έμπολα