Tip of the Day

Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε

28-09-2022 | 07:15
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ένδυση: Δωρεάν συμβουλευτική σε επιχειρήσεις από ΕΒΕΘ – Τι πρέπει να ξέρετε

Τη δυνατότητα για δωρεάν δράση συμβουλευτικής υποστήριξης σε επιχειρηματίες και στελέχη πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας παρέχει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Η δράση παρέχεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Development of a Creative Hub for offering support to fashion graduates, young artists start-ups and development mechanisms to the fashion sector of the cross-border area», με ακρωνύμιο CREATIVE HUB, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα - Βουλγαρία 2014-2020».

Το έργο

Το έργο CREATIVE HUB, στο οποίο το ΕΒΕΘ συμμετέχει ως επικεφαλής εταίρος, υλοποιείται από τον Απρίλιο του 2021 με τη συμμετοχή 5 συνολικά φορέων στήριξης της επιχειρηματικότητας από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η δημιουργία ενός κέντρου μόδας στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα λειτουργεί ως μηχανισμός υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του τομέα της μόδας και των νέων σχεδιαστών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου, το ΕΒΕΘ σε συνεργασία με πεπειραμένους συμβούλους, έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση μίας δράσης παροχής εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρηματίες ή/και στελέχη 20 πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (όπως ορίζονται από την ΕΕ), οι οποίες έχουν αναπτύξει ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν διασυνοριακή συνεργασία με επιχειρήσεις εγκατεστημένες στη Βουλγαρία και πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

- δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας,

- είναι εγκατεστημένες στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και στις Περιφερειακές Ενότητες Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Δράμας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

- κατά τα τελευταία 3 έτη (τρέχον και 2 προηγούμενα) δεν έχουν λάβει ούτε έχουν καταστεί δικαιούχοι λήψης κρατικών ενισχύσεων συνολικού ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες συμβουλευτικής που θα λάβει έκαστη ωφελούμενη επιχείρηση αντιστοιχούν σε κρατική ενίσχυση ύψους 2.000 ευρώ, η οποία λαμβάνεται υπόψη κατά τον έλεγχο σώρευσης ενισχύσεων ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό De Minimis 1407/2013.

Θεματικές

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής θα εστιάσει σε θεματικές όπως: κοστολόγηση προϊόντων, marketing (εξαγωγικό marketing, ψηφιακό marketing, οικολογικό marketing, marketing στο χώρο της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, marketing μόδας), χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα από τις επιχειρήσεις ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, πηγές και τρόποι χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις, εφοδιαστική αλυσίδα με έμφαση στους κλάδους της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας, νέες τεχνολογίες και υλικά που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις των κλάδων κλπ. Στο πλαίσιο των ατομικών συνεδριών, ο σύμβουλος, χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες τεχνικές και εργαλεία, θα σκιαγραφήσει σε βάθος το προφίλ των ωφελούμενων επιχειρήσεων και θα καταλήξει σε προτάσεις παρεμβάσεων σε θέματα σχετιζόμενα με τις προαναφερθείσες θεματικές, που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειάς τους.

Η κάθε ωφελούμενη επιχείρηση θα λάβει συνολικά 50 ώρες συμβουλευτικής υποστήριξης, οι οποίες θα αφορούν τον/τους επιχειρηματίες ή/και στελέχη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 20 ώρες συμβουλευτικής θα υλοποιηθούν δια ζώσης στον χώρο εγκατάστασης της επιχείρησης, ενώ οι υπόλοιπες 30 είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως (διαδικτυακά μέσω Skype, Zoom, Teams κλπ.).

Αίτηση συμμετοχής

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα συμβουλευτικής είναι τα ακόλουθα:

- Υπεύθυνη Δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της επιχείρησης σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα.

- Εκτύπωση της καρτέλας “Στοιχεία Μητρώου - Επιχείρησης” από την ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπως αυτά εμφανίζονται στο taxisnet, από την οποία να προκύπτει η μη αναστολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς τους και οι ΚΑΔ της επιχείρησης.

- Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα συμβουλευτικής.

- Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Φωτοτυπία Διαβατηρίου του συμμετέχοντος ή των συμμετεχόντων στη Συμβουλευτική Υποστήριξη.

- Πιστοποιητικό εγγραφής της επιχείρησης στο οικείο Επιμελητήριο.

Για την επιλογή των ωφελούμενων επιχειρήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης και του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον στόχο της δράσης συμβουλευτικής για ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών επιχειρηματιών, θα τηρηθούν δύο διακριτές λίστες προτεραιότητας για επιχειρήσεις νομίμως εκπροσωπούμενες από άνδρες και γυναίκες επιχειρηματίες.

Οι επιχειρηματίες και τα στελέχη των επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επωφεληθούν της δωρεάν συμβουλευτικής υποστήριξης καλούνται να υποβάλουν στο ΕΒΕΘ συμπληρωμένη τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής, υπογεγραμμένη από τον νόμιμο εκπρόσωπο της επιχείρησης, καθώς επίσης και τα παραπάνω δικαιολογητικά συμμετοχής, μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τη Δευτέρα 10.10.2022.

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τη δράση και τη συμμετοχή σας σε αυτή, μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με το Τμήμα Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:08

Κομισιόν: Εντολή στο Χ για διατήρηση εγγράφων και δεδομένων του Grok μέχρι τέλος του 2026

15:01

Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν στην εκπαίδευση το 2026 - Πώς επηρεάζονται μαθητές και φοιτητές

14:46

ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η ψηφιοποίηση διαδικασίας συλλογής δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων

14:33

Η Ρωσία θεωρεί «θεμιτό στόχο» οποιαδήποτε δυτική στρατιωτική παρουσία στην Ουκρανία

14:26

Γαλλία και Βρετανία προετοιμάζονται για ισχυρές χιονοπτώσεις - Θερμοκρασίες υπό το μηδέν και στη Γερμανία

14:25

ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές Δεκεμβρίου για επιδόματα & προγράμματα απασχόλησης

14:20

Ισπανία: Ο Σάντσεθ έτοιμος να στείλει στρατιώτες στην Παλαιστίνη για «διατήρηση της ειρήνης»

14:15

Ιταλία: Κοντά στο ανώτατο επίπεδο διάδοσης η εποχική γρίπη με 800.000 κρούσματα

14:06

Ζαχαράκη: Θα υποβληθούν παραπάνω από πέντε νέες αιτήσεις για ξένα πανεπιστήμια - Τέλη Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία

14:02

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις στη Μινεάπολη μετά τη δολοφονία γυναίκας από μέλος της ICE

13:48

Γερμανία: Δυσαρέσκεια για τους επικεφαλής των κυβερνήσεων σε Βερολίνο και Βρανδεμβούργο

13:48

Ντέλσι Ροντρίγκες: Ποια είναι προσωρινή πρόεδρος της Βενεζουέλας

13:37

Κοντογεώργης για αγροτικές κινητοποιήσεις: Η κυβέρνηση έκανε όσα έπρεπε και μπορούσε

13:34

Βουκουρέστι: 48 ώρες στη γοητευτική πρωτεύουσα της Ρουμανίας

13:28

Μαρινάκης: Συνεχίζουμε να θέλουμε διάλογο με τους αγρότες - Δεν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω μέτρα

13:24

Ταξί: Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από 13 Ιανουαρίου «χωρίς ορίζοντα»

13:14

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή ενόψει - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες

13:05

Τουρκία: Έτοιμη «να υποστηρίξει» τον συριακό στρατό στην «επιχείρηση» κατά των Κούρδων στο Χαλέπι

13:01

Τα επενδυτικά στοιχήματα του 2026: Τι περιμένουμε για Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ και Αναπτυξιακό

12:43

Ο Τραμπ ανεβάζει στα 1,5 τρισ. τις αμυντικές δαπάνες των ΗΠΑ - Ράλι για τις μετοχές του κλάδου παγκοσμίως

12:42

Deutsche Bank: Περιθώρια ανόδου έως και άνω του 20% για τις τραπεζικές μετοχές του ΧΑ

12:37

Τσιάρας: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κλείσει τη χώρα - Με τα μπλόκα αδικείται η προσπάθεια των αγροτών

12:31

Τειρεσίας: Στρατηγική εμπορική συμφωνία με την Equifax

12:29

ΑΔΜΗΕ: Εγκρίθηκε το απαιτούμενο έσοδο για το 2025 - Στα 411,1 εκατ. ευρώ

12:26

Συρία: Νέοι βομβαρδισμοί εναντίον των κουρδικών συνοικιών στο Χαλέπι - Καταδικάζει το Ισραήλ

12:24

Μιχαηλίδου: Νέο «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» - Ξεκινά το πρόγραμμα της Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης

12:22

Εγκαινιάστηκαν τα νέα χειρουργεία στον «Άγιο Σάββα» - Γεωργιάδης: «Ημέρα επιτυχίας για το ΕΣΥ»

12:15

Νομοσχέδιο για Ένοπλες Δυνάμεις: Νομοτεχνικές μεταβολές ανακοίνωσε ο Ν. Δένδιας

12:10

ΔΥΠΑ: Πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας από 40 επιχειρήσεις στην 49η «Ημέρα Καριέρας» στη Λάρισα

12:10

Κομισιόν: «Λυπηρή» η αποχώρηση των ΗΠΑ από συνθήκη αναφοράς για το κλίμα