Tip of the Day

«Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα υπηρεσία

13-09-2022 | 08:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας ΙΝΚΑ-Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών (ΙΝΚΑ-ΣΥΝ) ανακοίνωσε πρόσφατα το Ινστιτούτο Καταναλωτών – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

Σκοπός

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα δίκτυο ενημέρωσης για το ιδιωτικό χρέος, με στόχο την υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών. Η υπηρεσία ευελπιστεί να προσφέρει ποιοτική εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση σε συνεργασία με επαγγελματίες με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που συμμετέχουν στη δράση.

«Στόχος της υπηρεσίας είναι η μέγιστη συμβολή, ώστε ο κάθε υπερχρεωμένος καταναλωτής να εξετάσει τις επιλογές που του παρέχει ο νόμος, αλλά και η κάθε χρονική συγκυρία, για να διασώσει την περιουσία του ή να περιορίσει το πρόβλημά του κερδίζοντας χρόνο, ιδιαίτερα και σε περιφέρειες εκτός Αττικής όπου η πρόσβαση σε νομικές συμβουλές μπορεί να είναι δυσχερέστερη», εξηγεί ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γ. Λεχουρίτης.

Πώς λειτουργεί

Από την 1/9/2022, οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με μεγάλες οφειλές σε τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, δημόσιο, εταιρείες ενέργειας κλπ. μπορούν να απευθύνονται στο νέο τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης του ΙΝΚΑ-ΣΥΝ και να λαμβάνουν πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες που τους παρέχονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση οφειλών ή τη συνολική διαχείριση του χρέους τους, προγραμματίζοντας ραντεβού με δικηγόρους που συνεργάζονται με τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων ΙΝΚΑ που λειτουργούν σε Αθήνα, Πειραιά, Αγρίνιο, Χανιά και Ρόδο. Για τις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό ραντεβού τηλεφωνικώς ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρέχεται δωρεάν

Η υπηρεσία ΙΝΚΑ-ΣΥΝ παρέχεται δωρεάν, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 213 0 999 140 (αστική χρέωση) και λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00–14:00.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω του ΙΝΚΑ-ΣΥΝ δεν περιλαμβάνουν ενώπιον δικαστηρίων ή άλλων αρχών νομική υποστήριξη, την οποία θα πρέπει να οργανώσει ο ενδιαφερόμενος σε συνεργασία με δικηγόρο της επιλογής του.

Χρηματοδότηση

Η υπηρεσία ΙΝΚΑ-ΣΥΝ χρηματοδοτείται ως δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Προστασίας Καταναλωτών του Προγράμματος Ενιαίας Αγοράς, υπό τη διαχείριση του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA).

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία ΙΝΚΑ-ΣΥΝ, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος στο τηλέφωνο 213 0 999 140 ή στο email: [email protected], καθώς να ενημερωθείτε από τον ιστότοπο www.inka-plus.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:49

Τραμπ: «Πιθανές νέες ειρηνευτικές συνομιλίες ακόμα και την Παρασκευή με το Ιράν»

17:48

Real Consulting: Αύξηση 47,14% στα EBITDA το 2025, στα 46,682 εκατ. οι πωλήσεις

17:33

Ζελένσκι: Το βήμα της ΕΕ για το ξεμπλοκάρισμα του δανείου 90 δισ. ευρώ στέλνει το «σωστό μήνυμα»

17:29

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη μέχρι το Σάββατο (25/4) - Οι συναντήσεις με Ντομπρόβσκις και Μακρόν

17:20

Στάρμερ: Απορρίπτει ξανά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης Μάντελσον

17:19

Τασούλας: Να αποφευχθεί ο κίνδυνος κατακερματισμού της Δύσης

17:17

Γεραπετρίτης: Θέμα αξιοπιστίας για την Ευρώπη η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

17:13

ΚΕΔΕ: Eπιφυλάξεις για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο προσωπικό των κοινωνικών δομών των δήμων

17:09

UNI-PHARMA: Πατενταρισμένη καινοτομία για την υποστήριξη της ανδρικής ευεξίας

17:06

Σκέρτσος: Στήριξη της κοινωνίας με δημοσιονομική υπευθυνότητα

17:00

Η Ρωσία επιβεβαίωσε την διακοπή των ροών πετρελαίου από το Καζακστάν προς την Γερμανία

16:56

Ενέργεια: Τι αλλάζει με το AccelerateEU για καύσιμα, τιμές και αγορά

16:53

Κεραμέως: Το πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία - Νέα ενίσχυση για συνταξιούχους και ασφαλισμένους

16:53

Wall Street: Η παράταση της εκεχειρίας δίνει θάρρος στους δείκτες

16:40

Πνευματική ιδιοκτησία στην πράξη: Ημερίδα στην Ερμούπολη για AI, σχέδια και δικαιώματα χρήσης μουσικής

16:32

ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπερψηφίστηκε η άρση ασυλίας για τους «13»

16:30

ΥΠΕΞ Ουκρανίας: «Η κατάσταση στο μέτωπο είναι στο καλύτερο σημείο της»

16:23

Στουρνάρας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν η κρίση επιμείνει» – Αισιοδοξία για σύντομο τέλος του πολέμου

16:23

Reuters: Ο πόλεμος απειλεί με συστημική καταστροφή τη ζήτηση για φυσικό αέριο

16:18

Γερμανία: Η κυβέρνηση υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2026

16:18

Έκθεση Ember: Η Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα των ΑΠΕ παγκοσμίως

16:17

Αθανασίου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αυτό που έπραξα θα το κάνω και αύριο - Δεν υπάρχει καμία παράνομη πράξη»

16:10

Όμιλος Antenna: Συνάντηση Κυριακού με Ματαρέλα - Τα σχέδια ανάπτυξης για GEDI και La Repubblica

16:08

Cyprus EMEA Healthspan Summit 2026: Στο επίκεντρο η νέα οικονομία της μακροζωίας – Κομβικός ρόλος της MHV και ισχυρή παρουσία της PRODEAInvestments

16:07

Μειωμένες ζημίες για την Boeing στο α' τρίμηνο καθώς αυξάνονται οι παραδόσεις αεροσκαφών

16:01

ΕΨΑ: Ανάκαμψη πωλήσεων και κερδοφορίας το πρώτο τρίμηνο του 2026

15:57

Βαρτζόπουλος: «Ζητώ άρση ασυλίας μου - Ο πολιτικός είναι συμπαραστάτης του πολίτη»

15:56

ΕΕΑ: Θετικά τα μέτρα στήριξης, αλλά μπορούσαν να περιλαμβάνουν και μειώσεις έμμεσων φόρων

15:56

Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη: Ισχυρό το οικονομικό αποτύπωμα του αθλητικού τουρισμού

15:39

Βέλγιο: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν «κιτ έκτακτης ανάγκης» για αυτάρκεια 3 ημερών