Tip of the Day

«Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα υπηρεσία

13-09-2022 | 08:28
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
«Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών»: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας ΙΝΚΑ-Συμβουλευτική Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών (ΙΝΚΑ-ΣΥΝ) ανακοίνωσε πρόσφατα το Ινστιτούτο Καταναλωτών – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος.

Σκοπός

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα δίκτυο ενημέρωσης για το ιδιωτικό χρέος, με στόχο την υποστήριξη των υπερχρεωμένων καταναλωτών. Η υπηρεσία ευελπιστεί να προσφέρει ποιοτική εξατομικευμένη ενημέρωση και καθοδήγηση σε συνεργασία με επαγγελματίες με συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο που συμμετέχουν στη δράση.

«Στόχος της υπηρεσίας είναι η μέγιστη συμβολή, ώστε ο κάθε υπερχρεωμένος καταναλωτής να εξετάσει τις επιλογές που του παρέχει ο νόμος, αλλά και η κάθε χρονική συγκυρία, για να διασώσει την περιουσία του ή να περιορίσει το πρόβλημά του κερδίζοντας χρόνο, ιδιαίτερα και σε περιφέρειες εκτός Αττικής όπου η πρόσβαση σε νομικές συμβουλές μπορεί να είναι δυσχερέστερη», εξηγεί ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γ. Λεχουρίτης.

Πώς λειτουργεί

Από την 1/9/2022, οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν προβλήματα με μεγάλες οφειλές σε τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, δημόσιο, εταιρείες ενέργειας κλπ. μπορούν να απευθύνονται στο νέο τηλεφωνικό κέντρο υποστήριξης του ΙΝΚΑ-ΣΥΝ και να λαμβάνουν πληροφόρηση και ενημέρωση σχετικά με τις δυνατότητες που τους παρέχονται από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία για την αντιμετώπιση οφειλών ή τη συνολική διαχείριση του χρέους τους, προγραμματίζοντας ραντεβού με δικηγόρους που συνεργάζονται με τα γραφεία των τοπικών οργανώσεων ΙΝΚΑ που λειτουργούν σε Αθήνα, Πειραιά, Αγρίνιο, Χανιά και Ρόδο. Για τις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει δυνατότητα για προγραμματισμό ραντεβού τηλεφωνικώς ή μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παρέχεται δωρεάν

Η υπηρεσία ΙΝΚΑ-ΣΥΝ παρέχεται δωρεάν, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 213 0 999 140 (αστική χρέωση) και λειτουργεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00–14:00.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής μέσω του ΙΝΚΑ-ΣΥΝ δεν περιλαμβάνουν ενώπιον δικαστηρίων ή άλλων αρχών νομική υποστήριξη, την οποία θα πρέπει να οργανώσει ο ενδιαφερόμενος σε συνεργασία με δικηγόρο της επιλογής του.

Χρηματοδότηση

Η υπηρεσία ΙΝΚΑ-ΣΥΝ χρηματοδοτείται ως δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της Προστασίας Καταναλωτών του Προγράμματος Ενιαίας Αγοράς, υπό τη διαχείριση του Εκτελεστικού Οργανισμού του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (EISMEA).

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπηρεσία ΙΝΚΑ-ΣΥΝ, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος στο τηλέφωνο 213 0 999 140 ή στο email: [email protected], καθώς να ενημερωθείτε από τον ιστότοπο www.inka-plus.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:43

Ευρωαγορές: Θετικά πρόσημα στο ταμπλό - «Βουτιά» 10% για την Hugo Boss

10:37

Βέλγος ΥΠΕΞ: Οι προτάσεις της ΕΕ δεν ανταποκρίνονται στις ανησυχίες μας για τα ρωσικά παγωμένα assets

10:35

Euroxx: Περιθώριο ανόδου 44% η Intralot, τιμή-στόχος 1,50 ευρώ

10:31

ΟΠΑΠ: Μετοχές αξίας 10,14 εκατ. ευρώ απέκτησε η Allwyn

10:15

Πέντε συμβουλές για απαιτητικές συνεντεύξεις εργασίας

10:12

Η Εσθονία θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, αν υπάρξει ειρηνευτική δύναμη

10:02

Χωρίς ταξί έως τα ξημερώματα της Πέμπτης η χώρα - Τα αιτήματα του κλάδου

09:49

Χατζηδάκης: Η πόρτα της κυβέρνησης είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες

09:42

Μπλόκα αγροτών: Πάνω από 4.000 τρακτέρ στη Θεσσαλία, Κλειστή παραμένει η E.O. Αθηνών - Θεσσαλονίκης

09:30

Συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

09:15

Η κυβέρνηση Τραμπ ανέστειλε όλα τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες

09:12

Νέες επιδοτήσεις 748 δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»

09:06

Χορμόβα: Η δέσμευση της ΔΥΠΑ για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς παραμένει σταθερή

08:59

Υπερψηφίστηκε το σ/ν για την «Ψηφιακή ενίσχυση της οδικής ασφάλειας»

08:56

Μαλαισία: Οι έρευνες για την πτήση MH370 ξαναρχίζουν στα τέλη του μήνα

08:51

Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» - Τι θα αναφέρει στην ομιλία του

08:44

ΕΚΤΕΡ: Μειοδότης σε τρία νέα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 59 εκατ. ευρώ

08:37

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Versace από την Prada

08:27

Υφαντής: Πώς έγινε ο «βασιλιάς» των αλλαντικών - Η διαδρομή από το Μοσχάτο… στην κορυφή

08:25

Ουκρανία: «Ουδείς συμβιβασμός» για τα κατεχόμενα εδάφη από Πούτιν και απεσταλμένους Τραμπ

08:24

«Πνεύμονας» οι νέοι για τον αθλητικό τουρισμό - Ο συνολικός τζίρος

08:11

Πυρκαγιές: Ποιες περιοχές της Ελλάδας απειλούνται περισσότερο - Τι δείχνει ο Εθνικός Χάρτης Εκτίμησης Κινδύνου

08:06

Συμφωνία στην ΕΕ για οριστικό τερματισμό των εισαγωγών αερίου από τη Ρωσία το 2027

08:04

Ευπρόσδεκτες απουσίες στην Ιθάκη - Ο Χάρης στο Κάραβελ, η Άννα στα μπλόκα - Το βιβλίο του Οδυσσέα που λάτρεψε ο Στουρνάρας

07:50

«Ατμομηχανή» ανάπτυξης προμηθειών για Eurobank, asset management και ασφάλειες

07:36

Πέντε «καμπανάκια» για τις αυξήσεις μισθών του 2026 στην Ελλάδα - Τι φοβούνται οι διεθνείς φορείς

07:25

Επίδομα θέρμανσης: Τα SOS της τελευταίας στιγμής - Έρχεται η προκαταβολή

07:20

Lamda - Ελληνικό: Εξασφαλισμένα έσοδα 2,2 δισ. - Πώς προχωρούν μεγάλα projects, «ξεπουλάνε» τα οικιστικά

07:10

Βιομηχανικό ρεύμα: Προ των πυλών τα μέτρα ελάφρυνσης - «Στο παιχνίδι» το ιταλικό μοντέλο

07:08

Οι κινήσεις για το χρέος - Ολική επαναφορά - Αναμονή για τα δικαστικά μέγαρα