Tip of the Day

Πώς θα κάνετε διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

29-06-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα.

Η πανδημία αφήνει πίσω της τους αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους αλλά πολλοί καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «μετρούν τις πληγές» τους, ειδικά αν υπάγονται στις επαγγελματικές κατηγορίες που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική κρίση.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα. Μάλιστα, με έξυπνο σχεδιασμό, τα ταξίδια αναψυχής μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα βαλάντια.

Το πιο παλιό και κλασικό «μυστικό» είναι να επιλέγουμε ημερομηνίες εκτός της υψηλής σεζόν, κάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο για όσους δεν έχουν παιδιά που πάνε σχολείο. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία, όσο πιο νωρίς προγραμματίζουμε τόσο περισσότερα κερδίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε περισσότερες δυνατότητες επιλογών. Μάλιστα, για τα ξενοδοχεία, εκτός από τις συγκριτικές μηχανές αναζήτησης τιμών, χρήσιμο είναι να ελέγχουμε απευθείας τις τιμές και τις προσφορές που έχει το ίδιο το ξενοδοχείο ενώ για όσους δεν προτιμούν την οργανωμένη διαμονή, υπάρχει και το camping, ελεύθερο ή όχι. Πλέον στην ηπειρωτική χώρα και σε πολλά νησιά υπάρχουν οργανωμένα camping τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού με πολύ προσιτές τιμές αλλά και επιλογές για διαμονή εκτός σκηνής, σε κάποιο δωμάτιο ή μπανγκαλόου.

Ως προς την επιλογή του κατάλληλου μέρους και εδώ ισχύει ο κανόνας ότι η πρωτοτυπία κερδίζει. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε βουνό αντί για θάλασσα, σίγουρα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πολυτελείς διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, οι αεροπορικές έχουν βγάλει αμέτρητες προσφορές για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος ενώ για μεγαλύτερη ευελιξία ίσως να έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια μεγάλη εκδρομή με αυτοκίνητο, κάτι το οποίο προσφέρει αρκετή αυτονομία και ελευθερία κινήσεων ως προς τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφθείτε.

Εννοείται ότι κατά τις διακοπές εκείνα τα στοιχεία που ανεβάζουν το κόστος είναι κάποια «αφανή» έξοδα: οι ξαπλώστρες, οι καφέδες, οι τυρόπιτες από τους φούρνους, τα σουβενίρ …Αυτά τα έξοδα πρέπει να τα έχετε συνυπολογίσει εξαρχής αλλά και να αξιολογείτε πάντα (και ανάλογα φυσικά με τη διάθεση που έχετε την εκάστοτε στιγμή) αν τελικά το να κάτσετε σε μία ταβέρνα ή ένα εστιατόριο είναι πολύ ακριβότερο από το να φάτε πρόχειρο φαγητό στις ξαπλώστρες, ειδικά σε μέρη όπου είναι υπερτιμημένο και πολλές φορές και ποιοτικά κατώτερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:34

Nεκροί o σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του στην κατοικία τους στο Λος Άντζελες

08:33

Χιλή: Ο νέος πρόεδρος Καστ υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει την τήρηση του νόμου»

08:24

Ποια είναι η Arion Retail Group που «έρχεται» στην Ελλάδα

08:24

Μακελειό στην Αυστραλία: Σχέδιο για «αυστηρότερους νόμους για τα πυροβόλα όπλα»

08:12

Το ρολόι Grande Double Sonnerie της Blancpain είναι ένα έργο τέχνης στον καρπό

08:02

Τέλη κυκλοφορίας: Τι γίνεται αν ξεχάσω να τα πληρώσω;

07:54

Ανθεκτικά συστήματα νερού: Η Ευρώπη αναζητά «διακριτικές» υποδομές ασφάλειας - Τι σημαίνει για την Ελλάδα

07:46

Δημόσιο χρέος: Νέα πρόωρη αποπληρωμή 5,29 δισ. ακριβών δανείων από το πρώτο μνημόνιο

07:36

Τεκτονικές αλλαγές στην αγορά εργασίας: Ποια επαγγέλματα καταργεί «αθόρυβα» η Τεχνητή Νοημοσύνη

07:30

Ρεύμα: «Ένεση» για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας - 200 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό

07:22

Nova: ICT και εταιρικοί πελάτες έδωσαν ώθηση στα έσοδα

07:18

Σε εκκρεμότητα το αγροτικό - Πράσινες και γαλάζιες κουμπαριές - Στου Καραβίτη με Πιερρ

07:12

Απάτες με επιστροφές ΦΠΑ ερευνούν οι «ράμπο» της ΑΑΔΕ - Χάθηκαν 73,5 δισ. ευρώ την τελευταία 15ετία

07:06

Τα μπλόκα και οι κρατήσεις - Σύσκεψη για το χρέος - Μπερδεμένη εικόνα

23:58

Θεμιστοκλέους: Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία για θέσπιση ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου στη δωρεά σπέρματος και ωαρίων

23:37

Συνελήφθη 59χρονος οδηγός που απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη

22:47

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ας σταματήσει το κρυφτό και ας απαντήσει τι φοβάται και συνεχίζει να ταυτίζεται με τον κ. Χιλετζάκη

22:16

Συνάντηση Κων. Τασούλα με την Πρόεδρο της Μολδαβίας, Μ. Σάντου, τη Δευτέρα

21:47

Συρία: Εκτίμηση για παραγωγή φυσικού αερίου 15 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων στα τέλη του 2026

21:18

Γρεβενά: Εξιχνιάστηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα κλοπή από μονή

20:58

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας σε εορταστικές εκδηλώσεις για το Χάνουκα σε όλο τον κόσμο μετά τη φονική επίθεση στο Σίδνεϊ

20:47

Διεθνείς αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση στην Αυστραλία

20:39

Τραμπ: Καθαρά αντισημιτική ενέργεια η επίθεση στο Σίδνεϊ

20:30

Ολοκληρώθηκε η διήμερη σύνοδος των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ

20:20

Αγροτικά μπλόκα: Κανονικά η διέλευση των οχημάτων από τους συνοριακούς σταθμούς στη Β.Ελλάδα, εκτός από Ευζώνους

20:02

Δένδιας: Η τρομοκρατική επίθεση στη γιορτή του Χανουκά στο Σίδνεϊ προκαλεί τον αποτροπιασμό μας

19:46

Νετανιάχου: Η κυβέρνηση της Αυστραλίας «έριξε λάδι στη φωτιά του αντισημιτισμού»

19:37

Χρυσοχοΐδης:Τεράστια η δραστηριότητα ελληνικού FBI - Στον ΟΠΕΚΕΠΕ ήλεγξε 6.000 ατομικά ΑΦΜ

19:32

Παπασταύρου: Ο φετινός Προϋπολογισμός είναι εφαλτήριο για ένα νέο κεφάλαιο οικονομικής προόδου

19:00

Το «μέταλλο του διαβόλου» σαρώνει τις αγορές - Αναλυτές βλέπουν το ασήμι στα 100 δολάρια