Tip of the Day

Πώς θα κάνετε διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

29-06-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα.

Η πανδημία αφήνει πίσω της τους αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους αλλά πολλοί καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «μετρούν τις πληγές» τους, ειδικά αν υπάγονται στις επαγγελματικές κατηγορίες που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική κρίση.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα. Μάλιστα, με έξυπνο σχεδιασμό, τα ταξίδια αναψυχής μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα βαλάντια.

Το πιο παλιό και κλασικό «μυστικό» είναι να επιλέγουμε ημερομηνίες εκτός της υψηλής σεζόν, κάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο για όσους δεν έχουν παιδιά που πάνε σχολείο. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία, όσο πιο νωρίς προγραμματίζουμε τόσο περισσότερα κερδίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε περισσότερες δυνατότητες επιλογών. Μάλιστα, για τα ξενοδοχεία, εκτός από τις συγκριτικές μηχανές αναζήτησης τιμών, χρήσιμο είναι να ελέγχουμε απευθείας τις τιμές και τις προσφορές που έχει το ίδιο το ξενοδοχείο ενώ για όσους δεν προτιμούν την οργανωμένη διαμονή, υπάρχει και το camping, ελεύθερο ή όχι. Πλέον στην ηπειρωτική χώρα και σε πολλά νησιά υπάρχουν οργανωμένα camping τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού με πολύ προσιτές τιμές αλλά και επιλογές για διαμονή εκτός σκηνής, σε κάποιο δωμάτιο ή μπανγκαλόου.

Ως προς την επιλογή του κατάλληλου μέρους και εδώ ισχύει ο κανόνας ότι η πρωτοτυπία κερδίζει. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε βουνό αντί για θάλασσα, σίγουρα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πολυτελείς διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, οι αεροπορικές έχουν βγάλει αμέτρητες προσφορές για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος ενώ για μεγαλύτερη ευελιξία ίσως να έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια μεγάλη εκδρομή με αυτοκίνητο, κάτι το οποίο προσφέρει αρκετή αυτονομία και ελευθερία κινήσεων ως προς τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφθείτε.

Εννοείται ότι κατά τις διακοπές εκείνα τα στοιχεία που ανεβάζουν το κόστος είναι κάποια «αφανή» έξοδα: οι ξαπλώστρες, οι καφέδες, οι τυρόπιτες από τους φούρνους, τα σουβενίρ …Αυτά τα έξοδα πρέπει να τα έχετε συνυπολογίσει εξαρχής αλλά και να αξιολογείτε πάντα (και ανάλογα φυσικά με τη διάθεση που έχετε την εκάστοτε στιγμή) αν τελικά το να κάτσετε σε μία ταβέρνα ή ένα εστιατόριο είναι πολύ ακριβότερο από το να φάτε πρόχειρο φαγητό στις ξαπλώστρες, ειδικά σε μέρη όπου είναι υπερτιμημένο και πολλές φορές και ποιοτικά κατώτερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Χαρακόπουλος: Να αντιμετωπίσουμε οριστικά τις παθογένειες που πλήγωσαν τον αγροτικό κόσμο

23:36

Δύο συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική

23:15

Ρόδος: Οι αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών στο επίκεντρο συναντήσεων του υφυπ. Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδη

22:46

Ισραήλ: Καταγγέλλει ένα κύμα αντισημιτισμού στην Ολλανδία

22:18

Μενδώνη: Τώρα, ο Πολιτισμός και οι εκφάνσεις του εντάσσονται στην προληπτική και θεραπευτική αγωγή της ψυχικής υγείας

21:47

Ρέθυμνο: Σύλληψη 42χρονου που εμπορευόταν βιομηχανική κάννναβη

21:18

Βουλή Προς κύρωση το ελληνοσερβικό Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της Υγείας

21:04

Ιταλία: Διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση αφορικά με τη δυνατότητα χαλάρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

20:50

Ιράν: Καλεί τις γειτονικές του χώρες να «εκδιώξουν» τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Μέση Ανατολή

20:32

Αραγτσί: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον νέο ανώτατο ηγέτη του Ιράν Μοτζταμπά Χαμενεΐ

20:27

Μαρινάκης: Η τοξικότητα και το μίσος τους δεν έχουν όρια

20:20

Οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράκ προς Αμερικανούς να εγκαταλείψουν αμέσως τη χώρα

20:06

Κικίλιας: Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους Έλληνες ως προς τις επιπτώσεις του πολέμου

19:58

Ιράν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμό εργοστασίου στο Ισφαχάν

19:53

Κρήτη: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιοχώρας Χανίων

19:26

Γερμανία: Απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών ο φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας

19:00

Ινδία: Πώς ο πόλεμος βάζει τρικλοποδιά στο Σχέδιο Β της ΕΕ έναντι της Κίνας

18:46

Μασκ: Σε επτά ημέρες ξεκινά το γιγαντιαίο εργοστάσιο τσιπ AI της Tesla

18:39

Πιερρακάκης: Η Κρήτη συνδυάζει ισχυρή παραγωγική βάση, έντονη εξωστρέφεια και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης

18:24

Λίβανος: Τουλάχιστον 826 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα από τη 2α Μαρτίου

18:14

Μνημόνιο συνεργασίας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στη διαχείριση υδάτων

17:55

Θεοδωρικάκος: Αδελφικές οι σχέσεις Ελλάδας-Βουλγαρίας- Το διμερές εμπόριο είναι στα 5,4 δισ. ευρώ

17:00

Λογαριασμοί ρεύματος: Γιατί η ενεργειακή κρίση δεν φέρνει πίσω τον «φθηνό» λιγνίτη

16:56

Έκκληση Τραμπ προς πάσα κατεύθυνση: Στείλτε πολεμικά πλοία να ανοίξουμε το Στενό του Ορμούζ

16:43

Ισραήλ: Ο πόλεμος κατά του Ιράν εισέρχεται σε μια αποφασιστική φάση

16:26

Fed: Η επόμενη κίνηση της θα μπορούσε να είναι μια αδιανόητη αύξηση επιτοκίων;

16:03

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για την Τρίτη έλαβε ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου

15:46

Μακρόν: Καλεί το Ισραήλ σε απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο

15:31

Χατζηδάκης: 1 δισ. ευρώ πληρωμές στους αγρότες μέχρι το τέλος Ιουνίου

15:22

Μητσοτάκης: Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε την οικονομία μόνο με όρους παρόντος αλλά και με όρους μέλλοντος