Tip of the Day

Πώς θα κάνετε διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

29-06-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα.

Η πανδημία αφήνει πίσω της τους αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους αλλά πολλοί καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «μετρούν τις πληγές» τους, ειδικά αν υπάγονται στις επαγγελματικές κατηγορίες που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική κρίση.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα. Μάλιστα, με έξυπνο σχεδιασμό, τα ταξίδια αναψυχής μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα βαλάντια.

Το πιο παλιό και κλασικό «μυστικό» είναι να επιλέγουμε ημερομηνίες εκτός της υψηλής σεζόν, κάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο για όσους δεν έχουν παιδιά που πάνε σχολείο. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία, όσο πιο νωρίς προγραμματίζουμε τόσο περισσότερα κερδίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε περισσότερες δυνατότητες επιλογών. Μάλιστα, για τα ξενοδοχεία, εκτός από τις συγκριτικές μηχανές αναζήτησης τιμών, χρήσιμο είναι να ελέγχουμε απευθείας τις τιμές και τις προσφορές που έχει το ίδιο το ξενοδοχείο ενώ για όσους δεν προτιμούν την οργανωμένη διαμονή, υπάρχει και το camping, ελεύθερο ή όχι. Πλέον στην ηπειρωτική χώρα και σε πολλά νησιά υπάρχουν οργανωμένα camping τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού με πολύ προσιτές τιμές αλλά και επιλογές για διαμονή εκτός σκηνής, σε κάποιο δωμάτιο ή μπανγκαλόου.

Ως προς την επιλογή του κατάλληλου μέρους και εδώ ισχύει ο κανόνας ότι η πρωτοτυπία κερδίζει. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε βουνό αντί για θάλασσα, σίγουρα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πολυτελείς διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, οι αεροπορικές έχουν βγάλει αμέτρητες προσφορές για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος ενώ για μεγαλύτερη ευελιξία ίσως να έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια μεγάλη εκδρομή με αυτοκίνητο, κάτι το οποίο προσφέρει αρκετή αυτονομία και ελευθερία κινήσεων ως προς τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφθείτε.

Εννοείται ότι κατά τις διακοπές εκείνα τα στοιχεία που ανεβάζουν το κόστος είναι κάποια «αφανή» έξοδα: οι ξαπλώστρες, οι καφέδες, οι τυρόπιτες από τους φούρνους, τα σουβενίρ …Αυτά τα έξοδα πρέπει να τα έχετε συνυπολογίσει εξαρχής αλλά και να αξιολογείτε πάντα (και ανάλογα φυσικά με τη διάθεση που έχετε την εκάστοτε στιγμή) αν τελικά το να κάτσετε σε μία ταβέρνα ή ένα εστιατόριο είναι πολύ ακριβότερο από το να φάτε πρόχειρο φαγητό στις ξαπλώστρες, ειδικά σε μέρη όπου είναι υπερτιμημένο και πολλές φορές και ποιοτικά κατώτερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:31

Πιερρακάκης από Eurogroup: Να είμαστε προετοιμασμένοι για μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας

22:25

Wall Street: Η παρέμβαση Τραμπ άλλαξε στο φίνις το κλίμα

22:18

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν για τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία

22:15

Ντομπρόβσκις από Eurogroup: Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μέτρα, όπως η αποδέσμευση αποθεμάτων

22:04

Ο Ερντογάν ζητά να τερματιστεί άμεσα ο πόλεμος

21:44

Τραμπ: «Ο πόλεμος με το Ιράν έχει σχεδόν τελειώσει»

21:31

Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης

21:26

Απώλειες πάνω από 1% για τον χρυσό

21:02

Δημοσκόπηση Alco: Το κόμμα που βγαίνει κερδισμένο εν μέσω πολέμου

20:57

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου - Στο Παρίσι την Τρίτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

20:56

Μακρόν: H G7 προσανατολίζεται στην άντληση πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των χωρών

20:44

Τραμπ: Μεγάλο λάθος η επιλογή του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ – Πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου

20:30

Axios: Ο Λίβανος ζήτησε από την Ουάσινγκτον να μεσολαβήσει για τον τερματισμό του πολέμου

20:23

Πρσεβευτής Ισραήλ στον ΟΗΕ: «Θα στοχοθετήσουμε οποιονδήποτε προωθεί ριζοσπαστικές ιδέες εναντίον του»

20:04

Δένδιας: Η παρουσία Μακρόν υπογραμμίζει την στρατηγική αμυντική σχέση Ελλάδας-Γαλλίας

19:53

Πλαφόν στην βενζίνη βάζει ο Όρμπαν - Ζητά αναστολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

19:46

Η Ολλανδία στέλνει φρεγάτα στη Μεσόγειο

19:45

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή ιδιαίτερη αλληλεγγύη για την Κύπρο

19:35

Σε νέα φάση η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή - Πόσο θα αντέξει το Ιράν;

19:28

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

19:26

Ευρωαγορές: Μάζεψαν τις απώλειες με φόντο το ράλι του πετρελαίου

19:22

Principia: Αποχώρηση του CEO Αριστοτέλη Χαντάβα

19:20

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κινηθεί γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα

19:20

Ερντογάν: «Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού σε όλα τα πεδία»

18:55

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη από «Κίμων»: «Να ξέρετε πάντα ότι είμαστε εδώ»

18:50

Μιχαηλίδου από EPSCO: Πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη ευελιξία στα ευρωπαϊκά εργαλεία στεγαστικής πολιτικής

18:45

Σδούκου: «Αναβαθμισμένος ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας»

18:43

Πούτιν: «Η ενεργειακή κρίση έχει φθάσει - Έτοιμοι να ξανασυνεργαστούμε με Ευρωπαίους αν είναι πρόθυμοι»

18:31

Lufthansa και Air France παρατείνουν την αναστολή των πτήσεών τους προς Μέση Ανατολή

18:27

Η Τεχεράνη απαντά στον Μακρόν για Στενά του Ορμούζ - Τραμπ: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον νέο ηγέτη του Ιράν»