Tip of the Day

Πώς θα κάνετε διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

29-06-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα.

Η πανδημία αφήνει πίσω της τους αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους αλλά πολλοί καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «μετρούν τις πληγές» τους, ειδικά αν υπάγονται στις επαγγελματικές κατηγορίες που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική κρίση.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα. Μάλιστα, με έξυπνο σχεδιασμό, τα ταξίδια αναψυχής μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα βαλάντια.

Το πιο παλιό και κλασικό «μυστικό» είναι να επιλέγουμε ημερομηνίες εκτός της υψηλής σεζόν, κάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο για όσους δεν έχουν παιδιά που πάνε σχολείο. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία, όσο πιο νωρίς προγραμματίζουμε τόσο περισσότερα κερδίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε περισσότερες δυνατότητες επιλογών. Μάλιστα, για τα ξενοδοχεία, εκτός από τις συγκριτικές μηχανές αναζήτησης τιμών, χρήσιμο είναι να ελέγχουμε απευθείας τις τιμές και τις προσφορές που έχει το ίδιο το ξενοδοχείο ενώ για όσους δεν προτιμούν την οργανωμένη διαμονή, υπάρχει και το camping, ελεύθερο ή όχι. Πλέον στην ηπειρωτική χώρα και σε πολλά νησιά υπάρχουν οργανωμένα camping τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού με πολύ προσιτές τιμές αλλά και επιλογές για διαμονή εκτός σκηνής, σε κάποιο δωμάτιο ή μπανγκαλόου.

Ως προς την επιλογή του κατάλληλου μέρους και εδώ ισχύει ο κανόνας ότι η πρωτοτυπία κερδίζει. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε βουνό αντί για θάλασσα, σίγουρα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πολυτελείς διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, οι αεροπορικές έχουν βγάλει αμέτρητες προσφορές για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος ενώ για μεγαλύτερη ευελιξία ίσως να έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια μεγάλη εκδρομή με αυτοκίνητο, κάτι το οποίο προσφέρει αρκετή αυτονομία και ελευθερία κινήσεων ως προς τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφθείτε.

Εννοείται ότι κατά τις διακοπές εκείνα τα στοιχεία που ανεβάζουν το κόστος είναι κάποια «αφανή» έξοδα: οι ξαπλώστρες, οι καφέδες, οι τυρόπιτες από τους φούρνους, τα σουβενίρ …Αυτά τα έξοδα πρέπει να τα έχετε συνυπολογίσει εξαρχής αλλά και να αξιολογείτε πάντα (και ανάλογα φυσικά με τη διάθεση που έχετε την εκάστοτε στιγμή) αν τελικά το να κάτσετε σε μία ταβέρνα ή ένα εστιατόριο είναι πολύ ακριβότερο από το να φάτε πρόχειρο φαγητό στις ξαπλώστρες, ειδικά σε μέρη όπου είναι υπερτιμημένο και πολλές φορές και ποιοτικά κατώτερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:56

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Κουρίλες νήσους - Διαμαρτύρεται η Ιαπωνία

07:50

Σεισμός στην Κολομβία: Οι νεκροί στους 265, η αναζήτηση επιζώντων σε καθοριστική φάση

07:43

Το στενό του Ορμούζ «παραμένει αποκλεισμένο», απαντά το Ιράν στον Τραμπ

07:38

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ έχει το δικό του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

07:33

Προβατίνα τέλος!

07:30

Ελληνική διαφωνία με την ESMA για τα stress tests των αμοιβαίων χρηματαγοράς

07:28

Δυτική Αττική: Τι θα γίνει με τα 113.000 καμένα στρέμματα πριν από τις πρώτες βροχές

07:20

Η Motor Oil επιστρέφει στον MSCI Standard

07:14

Κούρεμα προστίμων έως 50% για όσους κλείνουν γρήγορα τις φορολογικές υποθέσεις

07:10

Οι κινήσεις της κυβέρνησης, οι περιπέτειες Τσίπρα και το παράδειγμα Τεντόγλου

07:07

Η παρέμβαση Πιερρακάκη - Το καλώδιο γεωπολιτικό asset - Το ντόμινο

23:54

Η Βηρυτός καταδικάζει τις «συστηματικές» καταστροφές στον νότο από το Ισραήλ

23:43

Θέουτα: Το Μαρόκο έλαβε μέτρα έπειτα από νέο κύμα παραπληροφόρησης στα social media

23:31

Γροιλανδία: «Δεν θα γίνει καμία γεώτρηση για πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του χειμώνα»

23:19

Wall Street: Κέρδη για S&P 500 και Nasdaq με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

23:01

Αποχωρεί από εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου η Κάρολαιν Λέβιτ

22:44

Γαλλία: Περίπου 1.200 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν εσπευσμένα εξαιτίας πυρκαγιών στο Πα-ντε-Καλαί

22:28

Ήπιες μεταβολές για το πετρέλαιο

22:13

Απλοποιείται η καταχώριση ληξιαρχικών πράξεων για τους Έλληνες του εξωτερικού

21:56

Σε υψηλό δύο μηνών ο χρυσός καθώς τα στοιχήματα για αύξηση επιτοκίων περιορίζονται

21:44

«Ασημένιος» ο Αλέξανδρος Σίσκος στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης - Συγχαρητήρια Μητσοτάκη

21:21

Ολική έκλειψη ηλίου: Σκοτείνιασε για λίγο ο ουρανός στην Ευρώπη - Εντυπωσιακές εικόνες

21:11

Bank of America: Συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων για ποσοστό στην ινδική τράπεζα Jio

20:53

Ταγιάνι: «Δεν θεωρώ ότι με τη Γερμανία υπάρχει πρόβλημα με τις δευτερογενείς ροές»

20:44

Σεισμός σην Κολομβία: Για τρίτη ημέρα οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων

20:33

Ερντογάν: «Το Ισραήλ επιδιώκει να διαγράψει την Παλαιστίνη από την παγκόσμια ατζέντα»

20:21

Παρέμβαση στο Κογκρέσο υπέρ του Great Sea Interconnector

20:04

Σκέρτσος: «Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουμε παραδώσει ένα ουσιαστικά καινούριο ΟΑΚΑ»

19:56

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια - Από αγροτικές εργασίες με καταστροφέα η φωτιά στη Ροδόπη

19:44

Paramount: Σενάριο πώλησης του CNN για να «ξεκλειδώσει» η συμφωνία με τη Warner