Tip of the Day

Πώς θα κάνετε διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

29-06-2021 | 07:31
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα.

Η πανδημία αφήνει πίσω της τους αυστηρούς περιορισμούς και ελέγχους αλλά πολλοί καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της επόμενης ημέρας ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που «μετρούν τις πληγές» τους, ειδικά αν υπάγονται στις επαγγελματικές κατηγορίες που «χτυπήθηκαν» από την υγειονομική κρίση.

Ωστόσο, το καλοκαίρι είναι εδώ και οι διακοπές αποτελούν μια απαραίτητη ανάπαυλα παρά την οικονομική στενότητα. Μάλιστα, με έξυπνο σχεδιασμό, τα ταξίδια αναψυχής μπορούν να προσαρμοστούν σε όλα τα βαλάντια.

Το πιο παλιό και κλασικό «μυστικό» είναι να επιλέγουμε ημερομηνίες εκτός της υψηλής σεζόν, κάτι το οποίο είναι αρκετά εύκολο για όσους δεν έχουν παιδιά που πάνε σχολείο. Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά όσον αφορά στα ξενοδοχεία, όσο πιο νωρίς προγραμματίζουμε τόσο περισσότερα κερδίζουμε ή τουλάχιστον έχουμε περισσότερες δυνατότητες επιλογών. Μάλιστα, για τα ξενοδοχεία, εκτός από τις συγκριτικές μηχανές αναζήτησης τιμών, χρήσιμο είναι να ελέγχουμε απευθείας τις τιμές και τις προσφορές που έχει το ίδιο το ξενοδοχείο ενώ για όσους δεν προτιμούν την οργανωμένη διαμονή, υπάρχει και το camping, ελεύθερο ή όχι. Πλέον στην ηπειρωτική χώρα και σε πολλά νησιά υπάρχουν οργανωμένα camping τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχα του εξωτερικού με πολύ προσιτές τιμές αλλά και επιλογές για διαμονή εκτός σκηνής, σε κάποιο δωμάτιο ή μπανγκαλόου.

Ως προς την επιλογή του κατάλληλου μέρους και εδώ ισχύει ο κανόνας ότι η πρωτοτυπία κερδίζει. Αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε βουνό αντί για θάλασσα, σίγουρα θα μπορέσουμε να απολαύσουμε πολυτελείς διακοπές σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις, οι αεροπορικές έχουν βγάλει αμέτρητες προσφορές για προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδος ενώ για μεγαλύτερη ευελιξία ίσως να έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια μεγάλη εκδρομή με αυτοκίνητο, κάτι το οποίο προσφέρει αρκετή αυτονομία και ελευθερία κινήσεων ως προς τα μέρη που θα θέλετε να επισκεφθείτε.

Εννοείται ότι κατά τις διακοπές εκείνα τα στοιχεία που ανεβάζουν το κόστος είναι κάποια «αφανή» έξοδα: οι ξαπλώστρες, οι καφέδες, οι τυρόπιτες από τους φούρνους, τα σουβενίρ …Αυτά τα έξοδα πρέπει να τα έχετε συνυπολογίσει εξαρχής αλλά και να αξιολογείτε πάντα (και ανάλογα φυσικά με τη διάθεση που έχετε την εκάστοτε στιγμή) αν τελικά το να κάτσετε σε μία ταβέρνα ή ένα εστιατόριο είναι πολύ ακριβότερο από το να φάτε πρόχειρο φαγητό στις ξαπλώστρες, ειδικά σε μέρη όπου είναι υπερτιμημένο και πολλές φορές και ποιοτικά κατώτερο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης Tip of the Day

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:40

Κοντογεώργης: Η πολιτική της κυβέρνησης απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διαχωρισμούς και περιχαρακώσεις

11:28

Καλιφόρνια: Νεκρός και ο ένατος αγνοούμενος που παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα

11:24

Σπανάκης: Τα 228 έργα που εκτελούνται στα Δωδεκάνησα, με προϋπολογισμό 110 εκατ., είναι έργο της ΝΔ

11:04

BBC: Τα επτά σενάρια για επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

10:55

FT: Η Ελλάδα στοχεύει σε κεντρικό ρόλο στην μετά-Ρωσία αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης

10:49

Ο Τραμπ στέλνει πλωτό νοσοκομείο στη Γροιλανδία

10:47

Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones σε Κίεβο και άλλες περιοχές

10:35

Η χαρά που κράτησε μία μέρα: Ακύρωση από το Ανώτατο Δικαστήριο, άμεση «απάντηση» Τραμπ και οι … δασμοί των 150 ημερών

10:27

Μητσοτάκης: Οι ενεργειακές συμφωνίες αναδεικνύουν την γεωπολιτική μας θέση, εγγυώνται την ασφάλειά μας

10:18

Διαδικτυακές δημοπρασίες: Τι αντικείμενα πωλούνται - Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν

10:12

Υδρογονάνθρακες: Οι 10 γεωτρήσεις της ερχόμενης εξαετίας

09:53

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους κοντά στη σύνταξη

09:40

Ευρωομόλογα: Τα οφέλη που βλέπουν ΕΚΤ και Bundesbank - Η αντίδραση Μερτς στην πρόταση Μακρόν

09:29

Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Από τη βασική και ειδική εκπαίδευση έως τους «μισθούς» και το συσσίτιο

09:20

Από την ξηρασία στην πείνα: Το επιστημονικό μοντέλο που προβλέπει τις επόμενες κρίσεις τροφίμων

09:16

Ισοζύγιο Πληρωμών: 2,8 δισ. το 2025 με άλμα 5,8 δισ. στις Επενδύσεις

09:05

Η επέλαση της Τεχνητής Νοημοσύνης αυξάνει το άγχος των εργαζομένων - Ένας στους δύο φοβάται ότι μπορεί να αντικατασταθεί

09:00

Τουρισμός: Υψηλές πληρότητες αλλά με αστερίσκους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

23:33

Αραβικές χώρες καταδικάζουν τις δηλώσεις του Μάικ Χάκαμπι περί «δικαιωμάτων» του Ισραήλ σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής

23:08

Ουκρανία: Απορρίπτουμε τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας

22:44

«Εκτελέστηκαν για αυτό που ήταν»: Οι 200 της Καισαριανής και δύο «σενάρια» για τις φωτογραφίες

22:14

Συρία: Οι Κούρδοι παρέδωσαν στις συριακές αρχές το αεροδρόμιο του Καμισλί

21:46

NASA: Πρόβλημα στην εκτόξευση της αποστολής Artemis 2 - Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή γύρω από τη Σελήνη μετά από 50 χρόνια

21:35

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας σε φάση αναταράξεων

21:26

Ανοιχτές οι λαϊκές αγορές ανήμερα της Καθαράς Δευτέρα

21:03

Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στη Νίκαια και όποιος με εμποδίσει θα υποστεί τον νόμο

20:52

Συνέδριο CDU: Στην πρώτη γραμμή η ενίσχυση των διαύλων με την ΝΔ και η στήριξη του Ελληνισμού της Διασποράς

20:39

Γερμανία: Παράταση της αβεβαιότητας προβλέπουν πολιτικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες μετά τους δασμούς Τραμπ

20:26

Κομοτηνή: Υποχώρησε το δάπεδο ταβέρνας - Τραυματίστηκαν πελάτες, συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες

20:15

Ιράν: Νέες φοιτητικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν στην Τεχεράνη