INSIDE OUT

Ποιοι δεν θέλουν debate στο ΠΑΣΟΚ; Πώς να αποκτήσεις 91.000 ακολούθους τον Αύγουστο στα σόσιαλ - Τα γαλάζια μήλα της οργής

Μαρία Νταλιάνη
02-09-2024 | 07:12
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ποιοι δεν θέλουν debate στο ΠΑΣΟΚ; Πώς να αποκτήσεις 91.000 ακολούθους τον Αύγουστο στα σόσιαλ - Τα γαλάζια μήλα της οργής

Στην αρχή σκέφτηκα να συνεχίσω λίγο ακόμα την παρατήρηση, ενσωματωμένη πλήρως σε τοίχο κυκλαδίτικου σπιτιού. Όμως η ανάγκη με καλεί πίσω στο Μαντείο που γίνεται ήδη χαμός. Ανόρεχτα αφήνω τις Κυκλάδες κι επιστρέφω στους Δελφούς για ν’ αντιμετωπίσω τις ουρές που σχηματίζονται ήδη στο ανηφορικό δρομάκι του Μαντείου. Θλιμμένοι Συριζαίοι αλλά και θυμωμένοι μαζί, που περιμένουν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στο τέλος της εβδομάδας να δουν τον Κασσελάκη μετά τον 4ημερο εορτασμό του γάμου την Κρήτη. Γάμος δεν έγινε φυσικά, αλλά να’ ναι καλά ο Πρόεδρος. Βοήθησε να καλυφθούν οι δύσκολες μέρες του Αυγούστου που δεν έχει ειδήσεις. Πιο μαζεμένοι, αλλά ανήσυχοι οι κυβερνητικοί, που βλέπουν το κύμα των δημοσκοπήσεων του φθινοπώρου να’ ρχεται. Και φυσικά οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ. Μερικοί εξ αυτών συνδύασαν μικρές αποδράσεις σε νησιά με προεκλογικές δράσεις- θα τους δούμε όλους στο debate ελπίζω.

Ποιος δεν θέλει debate;

Το debate των υποψηφίων (Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Δούκας, Κατρίνης, Κανελλάκης και οι κυρίες Γιαννακοπούλου και Διαμαντοπούλου) θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο. Θα είναι η πρώτη ολοκληρωμένη παρουσίαση όλων, ο ένας δίπλα στον άλλο, η οποία θα δώσει μια γεύση της προσωπικότητας και θ’ αναδείξει τα υπέρ και τα κατά του καθενός. Κι ενώ θα νόμιζε κανείς πως τα τέσσερα φαβορί που ήδη ξεχωρίζουν στην κούρσα, θα ζητούσαν δύο και τρία debate, -γενικά και θεματικά-, ώστε οι εσωκομματικές εκλογές ν’ αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Είναι δυνατόν ο νυν Πρόεδρος Ανδρουλάκης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να μην βρίσκουν χρόνο για debate;

Η Άννα στη λαϊκή

Η εσωκομματική προεκλογική εκστρατεία εμπλουτίζει με νέες εμπειρίες τους υποψηφίους. Στάθηκα στην ανάρτηση της Άννας από τα Γρεβενά.

«Γρεβενά: Υπάρχει κραυγή αγωνίας από όλους για προϊόντα που εισάγονται και για την παραγωγή που μειώνεται. Ο αγροτικός τομέας χρειάζεται συνολική αναδιάρθρωση, παραθέτω αυτήν την εικόνα… από την λαϊκή των Γρεβενών, η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να παράγει. Αυτό είναι το όραμά μου, για το Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Η εικόνα που σόκαρε την υποψήφια ήταν αυτή:

Στο σημείο αυτό έχω να σημειώσω, ότι το παράδειγμα είναι ξινό. Όσο και να παράξει η Ελλάδα, από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, η εικόνα στις λεμονιές είναι αυτή:

Φυσικά οι οργανωμένοι γνωρίζουν ότι μπορείς ν’ απολαύσεις ελληνικά λεμόνια και το καλοκαίρι. Αρκεί να έχεις προνοήσει για παγάκια λεμονιού τον Απρίλη.

Πολλαπλασιάσους

Λεμόνι το λεμόνι πάντως η Διαμαντοπούλου φαίνεται πως από τα αζήτητα της πολιτικής, έχει ανακαλύψει το ραβδί του Χάρι Πότερ. Έτσι λοιπόν ξαφνικά, στον λογαριασμό της στα σόσιαλ φαίνεται πως απέκτησε

Σχεδόν εκατό χιλιάδες ακολούθους και ισάριθμα like. Αρχές Αυγούστου που έφυγα για Δήλο την άφησα περίπου στις δέκα χιλιάδες. Σαν τα ψάρια της Κάρλας οι ακόλουθοι, πολλαπλασιάστηκαν εκθετικά τον μήνα Αύγουστο. Παρά τον εντυπωσιακό αριθμό ακολούθων όμως, η φωτογραφία από την περιοδεία στην ιδιαίτερη πατρίδα, την Κοζάνη

είχε λιγότερα από... είκοσι like τρεις ώρες μετά την ανάρτηση. Περίεργο.

Σκουπιδοαστυνομικοί

Την ώρα που η Άννα διαπιστώνει ότι ελληνικά φρέσκα λεμόνια δεν υπάρχουν τον Αύγουστο, και δεκαπλασιάζει τους διαδικτυακούς της φίλους στα σόσιαλ, ο ασυγκράτητος πολιτικά Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας εφαρμόζει την μια φρέσκια ιδέα, μετά την άλλη στην πρωτεύουσα. Από σήμερα λοιπόν και άνευ απροόπτου, εκτός από το προσωπικό καθαριότητας, στο κέντρο της Αθήνας θα βγει και η Ομάδα Ελέγχου καθαριότητας, αποτελούμενη από μικτά κλιμάκια ελέγχου με δημοτικούς αστυνομικούς και επόπτες καθαριότητας. Από την άλλη βδομάδα, στις 9 Σεπτέμβρη τα κλιμάκια θα βγουν σε όλες τις δημοτικές κοινότητες για την καταγραφή παραβάσεων και επιβολή προστίμων. Ανυπομονώ για τα ποσοστά του Δούκα στην Α’ Αθήνας στις κάλπες της 6ης Οκτωβρίου.

Το μήλον της έριδος

Μακριά από λεμόνια, bots και σκουπίδια, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπος με σκληρές εικόνες στη Θεσσαλία. Η περιοδεία του σε Φαρκαδόνα, Παλαμά, Μουζάκι και Κιλελέρ έχει ως κατάληξη την παρουσίαση του «Στρατηγικού Σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας-φράγματα, υποδομές και έργα υδρονομίας». Αυτό που είδε προς το παρόν όλος ο κόσμος είναι την τα εκατομμύρια νερά ψάρια που κατέληξαν στην παραλία του Βόλου.

Προσπερνώ την περιβαλλοντική τραγωδία και στέκομαι σε άλλα θέματα που απασχολούν την αγροτιά.

«Ο κόσμος της Αγιάς νιώθει αδικημένος μετά το κακό που μας βρήκε με τον Daniel και τον Elias με τις πλημμύρες πέρσι τον Σεπτέμβριο» σημειώνει ο Μάξιμος της Λάρισας.

«Οι αποζημιώσεις έγιναν μήλον της έριδος ανάμεσα στη Μαγνησία και τη Λάρισα, ανάμεσα στους μηλοπαραγωγούς του Πηλίου και τους μηλοπαραγωγούς τους Αγιάς.

Νομίζω ότι ευλόγως αισθάνονται αδικημένοι οι παραγωγοί, διότι νιώθουν ότι υπήρξαν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Θέλω να πιστεύω ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα δει με διαφορετική οπτική το δίκαιο αυτό αίτημα» καταλήγει.

Η κατηγορία είναι βαριά, κι ας μην αφορά πολλούς. Μετά τον Ντάνιελ διατυπώθηκαν δημοσίως, αλλά και στις συσκέψεις που έγιναν στο Μαξίμου παρουσία εκπροσώπων αγροτών, κατηγορίες για λεφτά που δόθηκαν σε δήθεν κατεστραμμένους αγρότες. Τώρα προστίθενται και τα μήλα.

Ξανά-μανά

Τις αντιδράσεις του αγροτικού κόσμου κι όχι μόνο, φυσικά τις γνωρίζει το επιτελικό. Γι’ αυτό υπάρχει σχέδιο, το οποίο αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος (Μακεδονία της Κυριακής).

«Από τα τέλη Σεπτεμβρίου ξεκινάει μια μεγάλη εκστρατεία διαβουλεύσεων διευρυμένων κυβερνητικών κλιμακίων σε κάθε περιφέρεια της χώρας, με παρουσία και του Πρωθυπουργού, για την συμπλήρωση και επικαιροποίηση κάθε περιφερειακού σχεδίου ανάπτυξης.

Στόχος η σύναψη μιας κοινωνικής αναπτυξιακής συμφωνίας για δυναμική και συνεκτική ανάπτυξη σε κάθε περιφέρεια. Διαφάνεια, λογοδοσία, συμμετοχή, περιφερειακή συνοχή και οικονομική αποτελεσματικότητα είναι οι αρχές που διαπερνούν αυτά τα σχέδια».

Ξανά-μανά στους δρόμους ο Κυριάκος, να βγει και το ’24-’25. Για το ’26 βλέπουμε.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:03

Η Μπλε Κέδρος απέκτησε ακίνητο στην Αθήνα έναντι 695.000 ευρώ

17:58

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ: Τρίμηνη παράταση για αιτήσεις - Αύξηση προϋπολογισμού στα 66 εκατ. ευρώ

17:54

Το Ισραήλ ισοπεδώνει τον Λίβανο - «Το Ιράν θα αποσυρθεί από τη συμφωνία αν συνεχιστούν οι επιθέσεις»

17:50

ΔΝΤ: Νέοι τριγμοί στο παγκόσμιο χρέος από τις αμυντικές δαπάνες

17:41

Ράλι ανακούφισης στο Χρηματιστήριο - Άλμα 10% στις τράπεζες

17:37

Ιράν: Απειλεί πλοία που επιχειρούν να περάσουν από τα Στενά του Ορμούζ χωρίς άδεια

17:36

Η Monte dei Paschi απέλυσε τον CEO, Λουίτζι Λοβάλιο

17:24

Σάντσεθ για Τραμπ: Δεν χειροκροτούμε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο επειδή εμφανίστηκαν με έναν κουβά

17:19

Παπασταύρου: Η Ελλάδα διατηρεί επάρκεια εφοδιασμού - Mέτρα για ευστάθεια του συστήματος

17:16

Πλήγμα με drone σε ζωτικής σημασίας αγωγό της Σαουδικής Αραβίας

17:13

ΕΟΦ: Ανάκληση παρτίδας βρεφικού γάλακτος

17:04

Οι ΝΥΤ λένε πως ταυτοποίησαν τον ιδρυτή του Bitcoin

16:56

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κατά περίπτωση εξέταση έχει να κάνει με την πολιτική αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης

16:48

Αγοραστική έκρηξη στη Wall Street μετά την εκεχειρία στο Ιράν

16:31

Χέγκσεθ: Αν το Ιράν δεν παραδώσει το ουράνιο του οι ΗΠΑ θα το πάρουν με κάθε μέσο

16:26

Γερμανία: Εξετάζονται περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης για τις τιμές των καυσίμων

16:22

Δωρεάν ρεύμα για 22 χρόνια παίρνουν 3 οικογένειες από το Δήμο Αθηναίων

16:12

Delta: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη πρώτου τριμήνου - «Εκτίναξη» της μετοχής άνω του 12%

16:11

Υψηλό 3 εβδομάδων για χρυσό - Σε χαμηλό 1 μήνα το δολάριο

16:06

ΔΕΗ: Νέα εποχή εξυπηρέτησης με τον πελάτη στο επίκεντρο

16:02

Έξι ενδιαφερόμενοι για ανέγερση φοιτητικών εστιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω ΣΔΙΤ

15:44

«Γρήγορο» και «διαρκές» τέλος στον πόλεμο ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες και Καναδάς - Και ο Μητσοτάκης στην κοινή δήλωση

15:33

Μαρινάκης: Γιατί είναι αναγκαίο το age ban στα κοινωνικά δίκτυα

15:20

Αναρτήθηκαν στο Ψηφιακό Φροντιστήριο τα διαγωνίσματα προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων

15:08

Απαγόρευση πρόσβασης στα social media ανηλίκων κάτω των 15 ετών - 10 ερωταπαντήσεις

15:08

Τραμπ: Δασμοί 50% στις χώρες που δίνουν όπλα στο Ιράν - Δεν θα υπάρξει εμπλουτισμός ουρανίου

14:58

Η Χεζμπολάχ προχωρά σε παύση εχθροπραξιών - Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις στο Λίβανο

14:53

Στο Μητρώο Διδακτικών Βιβλίων θα ενταχθούν 230 βιβλία

14:42

Τσεχία: Επτά συλλήψεις για απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις

14:38

Βανς: Η κατάπαυση του πυρός στο Ιράν είναι «εύθραυστη»