INSIDE OUT

Τα καλά νέα που άκουσε ο Μητσοτάκης - Στα δικαστήρια οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

29-08-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα καλά νέα που άκουσε ο Μητσοτάκης - Στα δικαστήρια οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

Σηκώνουν τα μανίκια στην κυβέρνηση και στο «καπάκι» της επιστροφής του Κ. Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο. Τρεις ώρες συζητούσαν.

Το Μαξίμου σχεδιάζει ένα δυνατό restart ενόψει ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει το στίγμα. Η καθημερινότητα είναι στο επίκεντρο. Αλλά ακριβώς αυτός είναι ένας τομέας, που οι περισσότερες κυβερνήσεις είχαν επιδόσεις κάτω από τη βάση.

Στην κυβερνητική ατζέντα θέλουν έργα και όχι να επιδεικνύουν μακέτες. Πολλά έργα έχουν ξεμπλοκάρει - αρκετά ήταν σε τέλμα – η υλοποίησή τους πλέον προχωρά. «Να απαντούμε με χειροπιαστό έργο» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Μάλιστα, από το τέλη Σεπτεμβρίου και μετά κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν εξορμήσεις σε αρκετές περιοχές εκτός Αθηνών. Στόχος η ανάδειξη πρωτοβουλιών που τρέχουν στο πλαίσιο των περιφερειακών αναπτυξιακών σχεδίων.

Με το «καλάθι της ΔΕΘ» να περιλαμβάνει μόνο στοχευμένες παροχές, τα καλά νέα είναι επιτέλους ο πληθωρισμός υποχωρεί και οι τιμές σταματούν να τραβούν την ανηφόρα.

Οι αυξήσεις των τιμών έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ο πρωθυπουργός ζήτησε αναλυτική ενημέρωση με συγκρίσεις ιδίων προϊόντων πέρυσι και φέτος.

«Καθημερινότητα και προβλήματα»

«Στο επίκεντρο είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. «Τα πράγματα σταδιακά θα πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε, «η κυβέρνηση υλοποιεί καθημερινά το σχέδιο τετραετίας».

«Η Ελλάδα είναι δεύτερη σε ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και μια χώρα στην οποία ο δείκτης της κατανάλωσης - είναι ίσως και ο πιο ενδεικτικός γιατί περιέχει όλα τα έξοδα των νοικοκυριών - βελτιώνεται διαρκώς», τόνισε.

Ο Ν. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην έκθεση της πορείας του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον πρωθυπουργό να μιλά για κοινό μήνυμα: «Να πετύχουμε τα ορόσημα, να απορροφήσουμε τα κονδύλια, ώστε το φθινόπωρο η χώρα να μπορεί να εισπράξει την 5η δόση των ενισχύσεων από Το ταμείο Ανάκαμψης».

Ο Κωστής Χατζηδάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκαν στα κίνητρα καινοτομίας και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, στο νομοσχέδιο που έρχεται. Σημαντικό κι αυτό.

Εκλογών το ανάγνωσμα

Εκλογές είχαμε πρόσφατα, εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έρχονται, αλλά τέτοιες θέλουν οι αντιKasselistas στον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την ρευστή κατάσταση σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, άνοιξαν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Όχι τώρα κοντά, βέβαια, αλλά νωρίτερα - λένε - από το 2027 που ολοκληρώνεται η τετραετία.

Συζητήσεις, βέβαια, στα καφενεία και στα δημοσιογραφικά γραφεία και όχι στο Μαξίμου. Όχι, πάντως, πώς τέτοια σκηνικά δεν ανοίγουν την όρεξη...

Ο Παύλος Μαρινάκης, πάντως, το δήλωσε και το κρατάμε: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027.

Ο Κασσελάκης «κάρφωσε» ξανά Τσίπρα

Ο «εμφύλιος για την έδρα» στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Ο Κασσελάκης διέγραψε την Αθηνά Λινού, αλλά (ούτε και εκείνη) δεν δίνει την έδρα.

Παράλληλα, «κάρφωσε» τον Τσίπρα με βαριά υπονοούμενα για την υπόθεση της Αθηνάς Λινού. «Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» είπε σε ένα τηλεοπτικό διάλειμμα από τα Χανιά.

Εισαγγελέα, είπε; Το άκουσε η Αθηνά Λινού – που δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο στις κλήσεις του Κασσελάκη μετά τη διαγραφή της – και έβγαλε τα έγγραφα.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει να παρέμβει για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού, έχει ήδη αποφανθεί», απάντησε για την υπόθεση του Ινστιτούτου «Prolepsis». Και δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει δικαστικά.

Πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μη μιλάνε μεταξύ τους, αλλά τα λένε μια χαρά στα τηλεοπτικά παράθυρα ή μέσω ανταλλαγής εξωδίκων. Η συνέχεια στα δικαστήρια...

Το φάντασμα του 3% στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη, λίγο μετά την επίσκεψή της στο κομμωτήριο (πάντα κοκέτα είναι αλήθεια), εμφανίστηκε στην τηλεόραση και ζήτησε να γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ:

Ο πρόεδρος να μην περιμένει προτάσεις μομφής, να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική κάλπη, είτε για την επανεκλογή του είτε για την εκλογή ενός άλλου προσώπου στην ηγεσία του κόμματος.

Θα είναι λύτρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε. Άλλωστε, νωρίτερα, η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε ότι ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα;

«Η αγωνία μου είναι μην φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%», εκμυστηρεύτηκε η Όλγα Γεροβασίλη. Δηλαδή, με το ποσοστό που βγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ 5ο κόμμα η τελευταία δημοσκόπηση είναι ευχαριστημένη;

Πάνε παραλία...

Πρεμιέρα στην τετραήμερη γαμήλια γιορτή Κασσελάκη-Τάιλερ έγινε στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Υπό δρακόντεια μέτρα, το δείπνο στους καλεσμένους περιελάμβανε αρνί, γραβιέρα, βότανα και χειροποίητο ψωμί.
Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραλία. Χαλάρωση στη θάλασσα σε γνωστό beach bar στα Χανιά. Αν τον αφήσουν οι σύντροφοι τον πρόεδρο να χαλαρώσει λίγο...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

20:33

Ολοκληρώθηκε η απολογία του ιδιοκτήτη της Βιολάντα στον ανακριτή Τρικάλων

20:26

Δύο εργάτες νεκροί από ηλεκτροπληξία σε διαμέρισμα στη Βάρη

20:09

Η γεωπολιτική σημασία του ουρανίου και το θρίλερ με το Νίγηρα

20:08

Κλείνει η ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle - Εκτεταμένες περικοπές κόστους

20:03

Ευρωαγορές: «Φρέσκο» ρεκόρ για τον Stoxx 600, «βουτιά» 7% της Bayer

19:45

Μητσοτάκης από Ινδία: Η Ελλάδα έχει τη δική της πολύ φιλόδοξη στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη

19:34

Ράιτ προς ΔΟΕ: Επικεντρωθείτε στην ενεργειακή ασφάλεια και μην ασχολείστε με την κλιματική αλλαγή

19:14

Κεραμέως: Η ανεργία στην Ελλάδα χαμηλότερη από Ισπανία, Σουηδία, Φιλανδία και Γαλλία

19:06

ΕΧΑΕ: Άλμα 82,% στα καθαρά κέρδη το 2025 - Προτεινόμενο μέρισμα 0,11 ευρώ ευρώ μετοχή

19:05

Πετρέλαιο: «Άλμα» 3,5% με φόντο τις «εύθραυστες» συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

18:55

Οικονομικός σύμβουλος Τραμπ: «Ντροπή» η μελέτη της Fed για τον αντίκτυπο των δασμών

18:44

Σάλος στην Ισπανία: Παραιτήθηκε ο υπαρχηγός της αστυνομίας έπειτα από κατηγορίες αστυνομικού για βιασμό

18:38

Ξένοι κατάσκοποι βλέπουν στο Telegram μηνύματα Ρώσων στρατιωτών, λέει υπουργός

18:33

Εκπρόσωπος Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ήταν δύσκολες αλλά σημαντικές»

18:18

Κεφαλογιάννης: Η αποτελεσματικότητα εξαρτάται από σαφή επιχειρησιακό πυρήνα

18:08

Νέος αντιπρόεδρος ΔΣ στην Τράπεζα Κύπρου ο Γεώργιος Συρίχας

17:54

Δύο ακίνητα στην Αθήνα έναντι 110.500 ευρώ πούλησε η Νoval Property

17:48

Η Ουκρανία επέβαλε κυρώσεις κατά του Λουκασένκο για συνδρομή στη ρωσική εισβολή

17:41

Grand Resort Lagonissi: Το resort-ορόσημο της Αθηναϊκής Ριβιέρας υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο στις 26 Μαρτίου

17:40

Axios: Πολύ κοντά σε ένα μεγάλο πόλεμο με το Ιράν ο Τραμπ

17:32

«Το Ιράν επεξεργάζεται ένα πλαίσιο ενόψει των επόμενων συνομιλιών με ΗΠΑ» λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί

17:22

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η εξαγορά της «Εντελέχεια» από Aktor

17:21

Αντίδραση ελατηρίου με τραπεζική ορμή στο Χρηματιστήριο

17:20

Η Τουρκία επιδοτεί τηλεοπτικές σειρές που διαφημίζουν τη χώρα στο εξωτερικό

17:06

Θετικά πρόσημα στη Wall Street αναμένοντας τα πρακτικά της Fed

17:05

Κηρύχθηκε μνημείο το σύνολο της συλλογής φωτογραφιών του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

16:54

Πτώση μικρότερη από το αναμενόμενο στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ

16:52

Απεβίωσε ο Αντώνης Μανιτάκης σε ηλικία 82 ετών

16:48

Κικίλιας: «Στηρίζουμε το Λιμενικό - Περιοχές της Αθήνας υποφέρουν από την παράνομη μετανάστευση»

16:42

Σε υψηλό πέντε μηνών οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο