INSIDE OUT

Τα καλά νέα που άκουσε ο Μητσοτάκης - Στα δικαστήρια οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

29-08-2024 | 07:20
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τα καλά νέα που άκουσε ο Μητσοτάκης - Στα δικαστήρια οδηγούνται στον ΣΥΡΙΖΑ

Σηκώνουν τα μανίκια στην κυβέρνηση και στο «καπάκι» της επιστροφής του Κ. Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο. Τρεις ώρες συζητούσαν.

Το Μαξίμου σχεδιάζει ένα δυνατό restart ενόψει ΔΕΘ και ο πρωθυπουργός θέλει να δώσει το στίγμα. Η καθημερινότητα είναι στο επίκεντρο. Αλλά ακριβώς αυτός είναι ένας τομέας, που οι περισσότερες κυβερνήσεις είχαν επιδόσεις κάτω από τη βάση.

Στην κυβερνητική ατζέντα θέλουν έργα και όχι να επιδεικνύουν μακέτες. Πολλά έργα έχουν ξεμπλοκάρει - αρκετά ήταν σε τέλμα – η υλοποίησή τους πλέον προχωρά. «Να απαντούμε με χειροπιαστό έργο» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους υπουργούς.

Μάλιστα, από το τέλη Σεπτεμβρίου και μετά κυβερνητικά στελέχη αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα κάνουν εξορμήσεις σε αρκετές περιοχές εκτός Αθηνών. Στόχος η ανάδειξη πρωτοβουλιών που τρέχουν στο πλαίσιο των περιφερειακών αναπτυξιακών σχεδίων.

Με το «καλάθι της ΔΕΘ» να περιλαμβάνει μόνο στοχευμένες παροχές, τα καλά νέα είναι επιτέλους ο πληθωρισμός υποχωρεί και οι τιμές σταματούν να τραβούν την ανηφόρα.

Οι αυξήσεις των τιμών έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και ο πρωθυπουργός ζήτησε αναλυτική ενημέρωση με συγκρίσεις ιδίων προϊόντων πέρυσι και φέτος.

«Καθημερινότητα και προβλήματα»

«Στο επίκεντρο είναι η καθημερινότητα και τα προβλήματά της» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης. «Τα πράγματα σταδιακά θα πηγαίνουν καλύτερα», σημείωσε, «η κυβέρνηση υλοποιεί καθημερινά το σχέδιο τετραετίας».

«Η Ελλάδα είναι δεύτερη σε ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και μια χώρα στην οποία ο δείκτης της κατανάλωσης - είναι ίσως και ο πιο ενδεικτικός γιατί περιέχει όλα τα έξοδα των νοικοκυριών - βελτιώνεται διαρκώς», τόνισε.

Ο Ν. Παπαθανάσης αναφέρθηκε στην έκθεση της πορείας του Ταμείου Ανάκαμψης, με τον πρωθυπουργό να μιλά για κοινό μήνυμα: «Να πετύχουμε τα ορόσημα, να απορροφήσουμε τα κονδύλια, ώστε το φθινόπωρο η χώρα να μπορεί να εισπράξει την 5η δόση των ενισχύσεων από Το ταμείο Ανάκαμψης».

Ο Κωστής Χατζηδάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκαν στα κίνητρα καινοτομίας και συγχωνεύσεων επιχειρήσεων, στο νομοσχέδιο που έρχεται. Σημαντικό κι αυτό.

Εκλογών το ανάγνωσμα

Εκλογές είχαμε πρόσφατα, εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έρχονται, αλλά τέτοιες θέλουν οι αντιKasselistas στον ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτή την ρευστή κατάσταση σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου, άνοιξαν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Όχι τώρα κοντά, βέβαια, αλλά νωρίτερα - λένε - από το 2027 που ολοκληρώνεται η τετραετία.

Συζητήσεις, βέβαια, στα καφενεία και στα δημοσιογραφικά γραφεία και όχι στο Μαξίμου. Όχι, πάντως, πώς τέτοια σκηνικά δεν ανοίγουν την όρεξη...

Ο Παύλος Μαρινάκης, πάντως, το δήλωσε και το κρατάμε: Οι εκλογές θα γίνουν το 2027.

Ο Κασσελάκης «κάρφωσε» ξανά Τσίπρα

Ο «εμφύλιος για την έδρα» στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί. Ο Κασσελάκης διέγραψε την Αθηνά Λινού, αλλά (ούτε και εκείνη) δεν δίνει την έδρα.

Παράλληλα, «κάρφωσε» τον Τσίπρα με βαριά υπονοούμενα για την υπόθεση της Αθηνάς Λινού. «Δεν είμαι εισαγγελέας αλλά υπάρχουν πράγματα που θα έπρεπε να είχαν διερευνηθεί πριν την ενσωμάτωσή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι ένα μήνυμα για το ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» είπε σε ένα τηλεοπτικό διάλειμμα από τα Χανιά.

Εισαγγελέα, είπε; Το άκουσε η Αθηνά Λινού – που δεν σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο στις κλήσεις του Κασσελάκη μετά τη διαγραφή της – και έβγαλε τα έγγραφα.

«Το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει να παρέμβει για λόγους πολιτικού εντυπωσιασμού, έχει ήδη αποφανθεί», απάντησε για την υπόθεση του Ινστιτούτου «Prolepsis». Και δήλωσε αποφασισμένη να συνεχίσει δικαστικά.

Πλέον, στον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μη μιλάνε μεταξύ τους, αλλά τα λένε μια χαρά στα τηλεοπτικά παράθυρα ή μέσω ανταλλαγής εξωδίκων. Η συνέχεια στα δικαστήρια...

Το φάντασμα του 3% στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη, λίγο μετά την επίσκεψή της στο κομμωτήριο (πάντα κοκέτα είναι αλήθεια), εμφανίστηκε στην τηλεόραση και ζήτησε να γίνουν εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ:

Ο πρόεδρος να μην περιμένει προτάσεις μομφής, να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εσωκομματική κάλπη, είτε για την επανεκλογή του είτε για την εκλογή ενός άλλου προσώπου στην ηγεσία του κόμματος.

Θα είναι λύτρωση για τον ΣΥΡΙΖΑ, διαπίστωσε. Άλλωστε, νωρίτερα, η Βούλα Κεχαγιά δήλωσε ότι ίσως δεν γίνεται να αποφευχθούν οι εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα;

«Η αγωνία μου είναι μην φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 3%», εκμυστηρεύτηκε η Όλγα Γεροβασίλη. Δηλαδή, με το ποσοστό που βγάζει τον ΣΥΡΙΖΑ 5ο κόμμα η τελευταία δημοσκόπηση είναι ευχαριστημένη;

Πάνε παραλία...

Πρεμιέρα στην τετραήμερη γαμήλια γιορτή Κασσελάκη-Τάιλερ έγινε στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Υπό δρακόντεια μέτρα, το δείπνο στους καλεσμένους περιελάμβανε αρνί, γραβιέρα, βότανα και χειροποίητο ψωμί.
Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παραλία. Χαλάρωση στη θάλασσα σε γνωστό beach bar στα Χανιά. Αν τον αφήσουν οι σύντροφοι τον πρόεδρο να χαλαρώσει λίγο...

Φημονόη

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:55

Στην Πολωνία το νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kumho

23:45

Θεσσαλονίκη: Στήνεται αύριο στην Νικήτη το πρώτο μελισσοκομικό/αγροτικό μπλόκο στην Π.Ε. Χαλκιδικής

23:35

Γαλλία: Το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ μετονομάζει τους τερματικούς του σταθμούς

23:28

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων του e-ΕΦΚΑ

23:14

Νευρικότητα στη Wall Street μια «ανάσα» πριν από τη Fed

22:58

Απάντηση ΕΕ σε Μασκ: Εκτιμούμε την ελευθερία της έκφρασης, αλλά οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους

22:43

Μπρούνερ: Νέοι κανόνες ΕΕ για αλληλεγγύη και επιστροφή μεταναστών

22:31

Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω των συνομιλιών για το Ουκρανικό

22:15

«Παραγωγικές» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ζελένσκι τις συνομιλίες στο Λονδίνο

22:00

ΗΠΑ: Ο Μαμντάνι θα μετακομίσει στην επίσημη κατοικία του δημάρχου της Νέας Υόρκης

21:45

Οριακές απώλειες για τον χρυσό ενόψει της συνεδρίασης της Fed

21:32

ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Α. Κουτσόλαμπρος

21:28

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη νέα διοίκηση του CBS για συνέντευξη της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

21:14

Lamda: Παρουσιάστηκε ο αφιερωματικός τόμος «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών»

21:10

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος

21:00

Λάιεν: Ενισχυμένη υποστήριξη στην Ουκρανία και αύξηση της ευρωπαϊκής αμυντικής ετοιμότητας

20:48

Ηράκλειο: Κλειστό και πάλι το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» - Αύριο το πρωί η νέα συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής

20:34

Γερμανία: Δεν υπάρχει λόγος ρήξης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ

20:30

Καταιγίδα στο bitcoin: Κατάρρευση τιμών, ιστορικές ρευστοποιήσεις και φόβοι για νέο «χειμώνα»

20:18

Δήμος Αθηναίων: Σταθερά τα δημοτικά τέλη για το 2026, μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί

20:07

Βρετανία: Οι καταναλωτές μειώνουν τα έξοδα για τα Χριστούγεννα - Στο σπίτι το εορταστικό γεύμα

19:58

Πιτσιλής: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται για να ανταποκρίνεται στο σύγχρονο επενδυτικό περιβάλλον

19:45

Κρήτη: Σε λειτουργία τα αεροδρόμια σε Ηράκλειο και Χανιά, πότε θα ξανακλείσουν

19:34

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

19:32

Σ. Αραβία: Συμφωνία με το Κατάρ για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής

19:21

Λάρισα: Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας απέκλεισαν και τους παραδρόμους της εθνικής οδού

19:19

Prodea: Πώληση 100 ακινήτων στην Εθνική Τράπεζα έναντι 510,7 εκατ. ευρώ

19:10

Όρμπαν: Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία

18:56

Συμφωνία Ελλάδας - Γερμανίας για διαγραφή όλων των εκκρεμών υποθέσεων του παρελθόντος

18:46

TREK Development: Ανάληψη δύο νέων εκτελεστικών συμβάσεων από το Υπουργείο Υποδομών