INSIDE OUT

Ο φάκελος του Ράμμου οδήγησε σε πρόταση δυσπιστίας - Λασπομαχία στην Βουλή

26-01-2023 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο φάκελος του Ράμμου οδήγησε σε πρόταση δυσπιστίας - Λασπομαχία στην Βουλή
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Θα ήταν μια υπέροχη, αν και κουραστική περίοδος. Οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, θα ξύπναγαν από νωρίς, ο καθένας με τα χάπια και τις βιταμίνες του, για ν’ ανταποκριθούν στις πιεστικές ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας. Θα έκαναν την καρδιά τους πέτρα τα βράδια για να ξαναβρεθούν για, -δεν θυμούνται καν ποια,- μια ακόμη φορά, με όλους τους εσωκομματικούς αντιπάλους, σε κάποια εκδήλωση.

Θα απολάμβαναν το κόψιμο της βασιλόπιτας, τα φιλιά, τις αγκαλιές και τις σέλφι,

για να ξανακάνουν το ίδιο με χαμόγελο την επομένη.

Και τώρα, τί πέτυχε ο Αλέξης με την πρόταση δυσπιστίας; Να τους μετατρέψει από υπέροχους και γλυκύτητα τους υποψήφιους, σε

Timing

Η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, ανέβασε στο κατακόρυφο το κλίμα που ήταν γλυκά προεκλογικό. Το timing δεν ήταν τυχαίο. Τα ειδικά δικαστήρια για τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά, οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, και η δίκη των θυμάτων στο Μάτι δημιούργησαν ασφυκτικό κλίμα. Αν όχι τώρα, πότε λοιπόν θα υπήρχε ευκαιρία γι’ αντεπίθεση;

Ίσως βόλευε λίγο πιο κοντά στην ημερομηνία εκλογών, αλλά με τον Κυριάκο να μην ανακοινώνει τίποτα, υπήρχε ο κίνδυνος να κλείσει η Βουλή για ν’ ανοίξουν οι κάλπες, χωρίς να μπορεί η αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά της όπλα για ν’ αλλάξει το κλίμα.

Τρεις το πρωί

Η Βουλή όρισε την συζήτηση έως τις τρεις τα ξημερώματα, ώστε να ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία με πυκνό πρόγραμμα 29-30 Ιανουαρίου, δεν άφηνε περιθώριο ν’ απλωθεί χρονικά η δυσπιστία. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον ομόλογό του Fumio Kishida και τον Πρόεδρο της Βουλής Hiroyiki Hosoda. Το βάναυσο ωράριο εκνεύρισε άπαντες κι το έδειξε μόνο ο αντιπρόεδρος Μπούρας, που ανέβηκε στην έδρα κατά τις 22:30 για να κάνει το «γερμανικό».

Πήγαν για ύπνο

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι πήγαν για ύπνο, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν αγανάκτηση. Ο Μπούρας δεν μάσησε. Ενημέρωσε ότι ο κατάλογος των ομιλητών άργησε να συνταχθεί, λόγω συνεννοήσεων με τα κόμματα, ενώ τα κόμματα ήξεραν από την ώρα της υποβολής της πρότασης δυσπιστίας ότι η συνεδρίαση θα ήταν έως τρεις το πρωί. «Αν θέλατε να ρίξετε την κυβέρνηση θα έπρεπε να ήσασταν όλοι εδώ» παρατήρησε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο τυχερός-άτυχος που λογικά προλάβαινε έναν υπνάκο πριν ανέβει στο βήμα τρεις τα ξημερώματα, ήταν ο βουλευτής Δελλής του ΚΚΕ.

Εν αρχή ην ο Λυσίας

Η συζήτηση ξεκίνησε πολιτισμένα με Λυσία και αρχαία ελληνικά Γεραπετρίτη που έφεραν σε δύσκολη θέση την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ήξεραν τι να κάνουν. Να αντιδράσουν; Να χαμογελάσουν; Τους είπε κάτι καλό; Κάτι κακό;

Εξελίχθηκε όμως πολύ γρήγορα σε

Οι αγελάδες του Χέγκελ

Στο απόσπασμα του Λόγου υπέρ Αδυνάτου, το οποίο απήγγειλε άψογα ο υπουργός Επικρατείας, επιχείρησε ν’ απαντήσει με Χέγκελ ο Τζανακόπουλος.

«Στη «φαινομενολογία του νου», απαντώντας στον Σέλινγκ, έγραφε πως «στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες. Δε μπορείς να τις ξεχωρίσεις, είναι ίδιες». Αυτό προσπάθησε να κάνει ο κ. Γεραπετρίτης: να συσκοτίσει, έτσι ώστε να φανούμε όλοι ίδιοι, όπως οι αγελάδες τη νύχτα. Αυτό το παιχνίδι της νύχτας το ξέρει πολύ καλά αυτή κυβέρνηση. Οικοδόμησαν ένα σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών και ραδιουργίας που τους κρατά στην εξουσία».

Σκληρό ροκ

Στην συνέχεια τα πράγματα εξετράπησαν. Τζανακόπουλος, Φίλης, Άδωνις, Μαρκόπουλος, και φυσικά Πολάκης, έκαναν τους υπαλλήλους της Βουλής να τρέχουν έντρομοι να κλείσουν το καλοριφέρ και ν’ ανοίξουν το air condition. «Σε λίγους μήνες ο λαός θα κάνει την τελική εκκαθάριση του καθεστώτος Μητσοτάκη. Αυτό το δυστοπικό τραμπισμό made in Greece, που έχει πιάσει στη μέγγενη του τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά τελειώνουν» είπε με βεβαιότητα ο κ. Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας.

Ρανταπλάν

Κατά την διάρκεια της εντονότατης συζήτησης, αναφέρθηκε κι ένα σκυλάκι με το όνομά του: Ο αγαπημένος, αλλά λίγο γκαφατζής, Ρανταπλάν του Λούκι Λουκ.

Κανονικά ο κ. Πολάκης δεν θα έπρεπε να θιχτεί, αλλά ο τρόπος που το είπε ο Άδωνις, -κάπως τρομαχτικός ειν’ η αλήθεια-, δεν άφησε περιθώρια:

«Διάβαζα ένα κόμικ, τον Λούκι Λουκ. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος – ομοιάζει κάπως – που τον έλεγαν Ρανταπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακιών ας ονομάζεται Ρανταπλάν. Καταθέτω δημοσίευμα που καταγράφει τους διαλόγους της προανακριτικής για τον Παππά. Σε αυτό ο Καλογρίτσας καταγράφεται να λέει προς τον κ. Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα δικά μου λεφτά. Μέσα είναι όλος ο διάλογος όπως καταγράφηκε από τα πρακτικά της Βουλής.

Ρωτώ: Μήνυση στον Καλογρίτσα που σου είπε βγάλε το σκασμό, γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου, του έκανες Πολάκη; Και έρχεσαι ένα χρόνο και κάνεις μαγκιά σε εμένα;».

To be continued

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:55

Σέρρες: Επανήλθε η ηρεμία στη δομή μεταναστών μετά τα χθεσινά επεισόδια - Συλλήψεις και τραυματισμοί

13:44

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, σχολεία και χωροταξικά

13:28

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος με 40άρια - Πότε πέφτει η θερμοκρασία

13:12

Ζελένσκι: Οι εκλογές θα ήταν «ένα τσουνάμι» που θα διασπάσει την Ουκρανία

13:08

Λοβέρδος: Ανοιχτό υπό προϋποθέσεις το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στα καύσιμα – Τι είπε για 13η και 14η σύνταξη

13:01

Καρκίνος του μαστού: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να τον εντοπίσει έως και 6 χρόνια πριν τη διάγνωση

12:53

Τα μεταχειρισμένα αυξάνουν τις πωλήσεις τους και μπαίνουν στο καλάθι των μεγάλων retailers

12:44

Μαρινάκης: Δεν υπάρχει «σωστό» άκρο, αποδεκτό μίσος ή βία

12:34

Η Συρία αναμένει επανεκκίνηση των συνομιλιών με το Ισραήλ παρά το αμοιβαίο έλλειμμα εμπιστοσύνης

12:27

Nvidia: Αυξήσεις άνω του 15% στους servers τεχνητής νοημοσύνης

12:04

Τέλος καλοκαιριού: Η απότομη «προσγείωση» του Σεπτεμβρίου

11:55

Πεζεσκιάν: Παραδέχθηκε ότι το Ιράν «αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες»

11:48

Σκέρτσος: Τέσσερις κυβερνητικές δράσεις για καλύτερη, πιο ελεύθερη και πιο ασφαλή καθημερινότητα

11:29

Ρομπότ «συνέτριψε» το ρεκόρ του Μπολτ στα 100 μέτρα... αλλά δεν ξέρει να φρενάρει

11:08

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πρώτη Σερρών

11:00

ΗΠΑ- Καναδάς: Η Οτάβα απαντά στους αμερικανικούς δασμούς- «Αρκετά!» λέει ο Τραμπ

10:47

Μαρινάκης: «Όσα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα γίνουν πράξη» – Εκλογές την άνοιξη του 2027

10:35

Κοντογεώργης: Το μέλλον της Ελλάδας χτίζεται στην Περιφέρεια

10:24

Ζελένσκι: Η Γαλλία συμφώνησε να επιταχύνει την παράδοση στρατιωτικού εξοπλισμού στο Κίεβο

10:10

Μητσοτάκης: «Δεν θα φορτώνουμε παλιούς λογαριασμούς στις επόμενες γενιές» - Το μήνυμα στην Τουρκία

10:02

Σχολεία: Μόλις 12 λεπτά διαφορά στην ώρα έναρξης μπορούν να μειώσουν το πρωινό μποτιλιάρισμα

09:48

Πυρκαγιές-πλημμύρες: Πάνω από 500 επανέλεγχοι κτιρίων στις πληγείσες περιοχές - Βαρύ το πλήγμα στη Δυτική Αττική

09:34

«Προσωπικός Βοηθός»: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις

09:29

Κυβερνοεπίθεση στη Βρετανία: Ιρανοί χάκερ «παρέλυσαν» εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας για 4 ημέρες

09:12

Επιθεώρηση Εργασίας: Πάνω από 41.000 έλεγχοι το πρώτο εξάμηνο - Στα 25,6 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

09:03

Ιαπωνία: Σεισμός 5,9 βαθμών κοντά στο Τόκιο - Δεκάδες τραυματίες

08:55

Τραμπ: «Νέο έδαφος των ΗΠΑ» τα Στενά του Ορμούζ

08:40

Πυρκαγιές: Το 26% της Αττικής βρίσκεται εκεί όπου δάσος και κατοικίες συναντώνται

08:32

Workcation: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι παγκόσμιοι προορισμοί για υβριδική εργασία - Που βρίσκεται η Αθήνα

08:22

Goldman Sachs: Η Ευρώπη «κρυφός νικητής» των αγορών - Οι 8 μύθοι για τις ευρωπαϊκές μετοχές