INSIDE OUT

Ο φάκελος του Ράμμου οδήγησε σε πρόταση δυσπιστίας - Λασπομαχία στην Βουλή

26-01-2023 | 07:05
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο φάκελος του Ράμμου οδήγησε σε πρόταση δυσπιστίας - Λασπομαχία στην Βουλή

Θα ήταν μια υπέροχη, αν και κουραστική περίοδος. Οι βουλευτές, όλων των κομμάτων, θα ξύπναγαν από νωρίς, ο καθένας με τα χάπια και τις βιταμίνες του, για ν’ ανταποκριθούν στις πιεστικές ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας. Θα έκαναν την καρδιά τους πέτρα τα βράδια για να ξαναβρεθούν για, -δεν θυμούνται καν ποια,- μια ακόμη φορά, με όλους τους εσωκομματικούς αντιπάλους, σε κάποια εκδήλωση.

Θα απολάμβαναν το κόψιμο της βασιλόπιτας, τα φιλιά, τις αγκαλιές και τις σέλφι,

για να ξανακάνουν το ίδιο με χαμόγελο την επομένη.

Και τώρα, τί πέτυχε ο Αλέξης με την πρόταση δυσπιστίας; Να τους μετατρέψει από υπέροχους και γλυκύτητα τους υποψήφιους, σε

Timing

Η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, ανέβασε στο κατακόρυφο το κλίμα που ήταν γλυκά προεκλογικό. Το timing δεν ήταν τυχαίο. Τα ειδικά δικαστήρια για τους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά, οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα, και η δίκη των θυμάτων στο Μάτι δημιούργησαν ασφυκτικό κλίμα. Αν όχι τώρα, πότε λοιπόν θα υπήρχε ευκαιρία γι’ αντεπίθεση;

Ίσως βόλευε λίγο πιο κοντά στην ημερομηνία εκλογών, αλλά με τον Κυριάκο να μην ανακοινώνει τίποτα, υπήρχε ο κίνδυνος να κλείσει η Βουλή για ν’ ανοίξουν οι κάλπες, χωρίς να μπορεί η αντιπολίτευση να χρησιμοποιήσει τα κοινοβουλευτικά της όπλα για ν’ αλλάξει το κλίμα.

Τρεις το πρωί

Η Βουλή όρισε την συζήτηση έως τις τρεις τα ξημερώματα, ώστε να ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ιαπωνία με πυκνό πρόγραμμα 29-30 Ιανουαρίου, δεν άφηνε περιθώριο ν’ απλωθεί χρονικά η δυσπιστία. Ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου Πρίγκιπα Akishino, τον ομόλογό του Fumio Kishida και τον Πρόεδρο της Βουλής Hiroyiki Hosoda. Το βάναυσο ωράριο εκνεύρισε άπαντες κι το έδειξε μόνο ο αντιπρόεδρος Μπούρας, που ανέβηκε στην έδρα κατά τις 22:30 για να κάνει το «γερμανικό».

Πήγαν για ύπνο

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι πήγαν για ύπνο, ενώ βουλευτές της αντιπολίτευσης δήλωσαν αγανάκτηση. Ο Μπούρας δεν μάσησε. Ενημέρωσε ότι ο κατάλογος των ομιλητών άργησε να συνταχθεί, λόγω συνεννοήσεων με τα κόμματα, ενώ τα κόμματα ήξεραν από την ώρα της υποβολής της πρότασης δυσπιστίας ότι η συνεδρίαση θα ήταν έως τρεις το πρωί. «Αν θέλατε να ρίξετε την κυβέρνηση θα έπρεπε να ήσασταν όλοι εδώ» παρατήρησε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο τυχερός-άτυχος που λογικά προλάβαινε έναν υπνάκο πριν ανέβει στο βήμα τρεις τα ξημερώματα, ήταν ο βουλευτής Δελλής του ΚΚΕ.

Εν αρχή ην ο Λυσίας

Η συζήτηση ξεκίνησε πολιτισμένα με Λυσία και αρχαία ελληνικά Γεραπετρίτη που έφεραν σε δύσκολη θέση την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν ήξεραν τι να κάνουν. Να αντιδράσουν; Να χαμογελάσουν; Τους είπε κάτι καλό; Κάτι κακό;

Εξελίχθηκε όμως πολύ γρήγορα σε

Οι αγελάδες του Χέγκελ

Στο απόσπασμα του Λόγου υπέρ Αδυνάτου, το οποίο απήγγειλε άψογα ο υπουργός Επικρατείας, επιχείρησε ν’ απαντήσει με Χέγκελ ο Τζανακόπουλος.

«Στη «φαινομενολογία του νου», απαντώντας στον Σέλινγκ, έγραφε πως «στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες. Δε μπορείς να τις ξεχωρίσεις, είναι ίδιες». Αυτό προσπάθησε να κάνει ο κ. Γεραπετρίτης: να συσκοτίσει, έτσι ώστε να φανούμε όλοι ίδιοι, όπως οι αγελάδες τη νύχτα. Αυτό το παιχνίδι της νύχτας το ξέρει πολύ καλά αυτή κυβέρνηση. Οικοδόμησαν ένα σκοτεινό δίκτυο εκβιασμών και ραδιουργίας που τους κρατά στην εξουσία».

Σκληρό ροκ

Στην συνέχεια τα πράγματα εξετράπησαν. Τζανακόπουλος, Φίλης, Άδωνις, Μαρκόπουλος, και φυσικά Πολάκης, έκαναν τους υπαλλήλους της Βουλής να τρέχουν έντρομοι να κλείσουν το καλοριφέρ και ν’ ανοίξουν το air condition. «Σε λίγους μήνες ο λαός θα κάνει την τελική εκκαθάριση του καθεστώτος Μητσοτάκη. Αυτό το δυστοπικό τραμπισμό made in Greece, που έχει πιάσει στη μέγγενη του τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά τελειώνουν» είπε με βεβαιότητα ο κ. Φίλης, πρώην υπουργός Παιδείας.

Ρανταπλάν

Κατά την διάρκεια της εντονότατης συζήτησης, αναφέρθηκε κι ένα σκυλάκι με το όνομά του: Ο αγαπημένος, αλλά λίγο γκαφατζής, Ρανταπλάν του Λούκι Λουκ.

Κανονικά ο κ. Πολάκης δεν θα έπρεπε να θιχτεί, αλλά ο τρόπος που το είπε ο Άδωνις, -κάπως τρομαχτικός ειν’ η αλήθεια-, δεν άφησε περιθώρια:

«Διάβαζα ένα κόμικ, τον Λούκι Λουκ. Σε αυτό υπήρχε ένας σκύλος – ομοιάζει κάπως – που τον έλεγαν Ρανταπλάν. Το χαρακτηριστικό του ήταν ότι όταν του πατούσες το πόδι στο πρώτο καρέ αυτός αντιδρούσε μετά από 30 καρέ. Από σήμερα ο μεγάλος λεβέντης των Σφακιών ας ονομάζεται Ρανταπλάν. Καταθέτω δημοσίευμα που καταγράφει τους διαλόγους της προανακριτικής για τον Παππά. Σε αυτό ο Καλογρίτσας καταγράφεται να λέει προς τον κ. Πολάκη: Είσαι βουλευτής με τα δικά μου λεφτά. Μέσα είναι όλος ο διάλογος όπως καταγράφηκε από τα πρακτικά της Βουλής.

Ρωτώ: Μήνυση στον Καλογρίτσα που σου είπε βγάλε το σκασμό, γιατί είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου, του έκανες Πολάκη; Και έρχεσαι ένα χρόνο και κάνεις μαγκιά σε εμένα;».

To be continued

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

01:31

Αλ. Τσίπρας: Το κόμμα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο αλλά αν χρειαστεί και νωρίτερα

23:56

Με απινιδωτές εξοπλίζεται το Μετρό της Αθήνας

23:45

Η Μόσχα καλεί σε κατάπαυση πυρός για να απομακρύνει Ρώσους από το Ιράν

23:34

Την παραίτηση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ζήτησε ο Χέγκσεθ

23:23

Allwyn: Ειδική διανομή 0,80 ευρώ ανά μετοχή με επιλογή επανεπένδυσης

23:11

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street υπό το βάρος του πολέμου

23:00

Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι χτύπησαν data center της Oracle στο Ντουμπάι

22:47

ΕΕΕΠ: Άλμα 20% στις καταγγελίες το 2025 - Στο μικροσκόπιο πληρωμές, λογαριασμοί και αποδόσεις

22:35

Χρυσός: Απώλειες 2% μετά τις «φρέσκιες» απειλές Τραμπ στο Ιράν

22:23

Πετρέλαιο: Ράλι τετραετίας για το WTI με άλμα 11% - Στα 108 δολάρια το Brent

22:11

Κλήρωση Τζόκερ: Οι τυχεροί αριθμοί για τα 3,3 εκατ. ευρώ

21:59

Σαράντα χώρες συζητούν τρόπους να ξανανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ

21:46

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις την Κυριακή (5/4) στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου

21:34

Βόρεια Μακεδονία - Μίτσκοσκι: Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε χιλιοστό απέναντι στη Βουλγαρία

21:23

Κρεμλίνο: Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ανοιχτά για τη Ρωσία

21:11

Δημοσκόπηση Pulse: 16,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - Πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον πόλεμο στο Ιράν

21:07

Τυχερά παιχνίδια: Στα 16,73 δισ. ευρώ το 2025 - Το online «σήκωσε» την αγορά και τα έσοδα του Δημοσίου

21:00

Μαθητή Ειδικού Σχολείου που του είχε στείλει επιστολή συνάντησε ο Κ. Μητσοτάκης

20:54

Yπερκάλυψη 1,4 φορές για το ομόλογο της Premia - Στο 4,1% το επιτόκιο

20:49

Τραμπ: Ζητά να μποϊκοτάρουν τις συναυλίες του Μπρους Σπρίνγκστιν

20:44

Οι χώρες του Κόλπου καλούν το ΣΑ του ΟΗΕ να εγκρίνει τη χρήση βίας για το άνοιγμα του Ορμούζ - Αντίθετες Κίνα, Ρωσία, Γαλλία

20:35

Τέμπη: Από την αρχή η δίκη για τα βίντεο - Δεκτό το αίτημα αποχής της προέδρου

20:29

Ο Τραμπ «καρατόμησε» την υπουργό Δικαιοσύνης Παμ Μπόντι

20:19

Prodea: Απόσχιση του κλάδου logistics - Περνά στην θυγατρική Θριασεύς

20:11

Τραμπ: Το Ιράν πρέπει να συνάψει συμφωνία «προτού να είναι πολύ αργά»

20:06

Βουλή: Αντιπαράθεση κοινοβουλευτικών εκπροσώπων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ για υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ

20:03

CNBC: Δασμούς έως και 100% για ορισμένα εισαγόμενα φάρμακα ετοιμάζει ο Τραμπ

19:55

Τραμπ και NATO: Βαθαίνει το ρήγμα με τους συμμάχους

19:45

ΤΜΕΔΕ: Παραμένει Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μακέδος

19:36

Πυροσβεστική: Δέχθηκε 1104 κλήσεις λόγω της κακοκαιρίας - 752 στην Περιφέρεια Αττικής