Γεραπετρίτης σε Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας: Σας ευγνωμονούμε

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεραπετρίτης σε Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας: Σας ευγνωμονούμε
Απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε: «Σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε». 

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καλωσόρισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας, και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στη Βουλή.

Έτσι, η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 18.00 σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή καθώς ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει αμέσως μετά για επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία.

Μεταξύ άλλων και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε: «Σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να αντιπαρατεθούμε».

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε τη δήλωση του επικαλούμενος τον Λυσία, λέγοντας ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία που μας δίνετε και σας ευγνωμονούμε, θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε το επόμενο τριήμερο σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε συγκεκριμένα: «Θα μου επιτρέψετε να απαντήσω στην πρόταση δυσπιστίας με μία αναφορά στην αρχαία ελληνική γραμματεία "Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ"» και ακολούθησαν φωνές από τον ΣΥΡΙΖΑ και σχόλια με τον κ. Τασούλα να απαντά «θα έχουμε και μετάφραση μην ανησυχείτε».

Και συνέχισε: «"Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ, ὅτι μοι παρεσκεύασε τὸν ἀγῶνα τουτονί". Πρόκειται για την εισαγωγή το λόγου του Λυσία υπέρ του αδυνάτου. Απλώς ως εκ περισσού να το πω και στη δημοτική Είναι μεγάλη ευκαιρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονούμε γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε στις υποθέσεις που έχουμε Και σας το λέω αυτό με ειλικρίνεια και μετά λόγου γνώσεως. Θα έχουμε την ευκαιρία στο ναό της Δημοκρατίας να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών κι αν πράγματι η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα τα δεινά που τη μέμφεστε ή κατάτι περισσότερο από την εντολή που έλαβε από το λαό. Και είναι νωπές οι μνήμες και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ εμφανής. Αφετέρου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε κι εσάς κ. Πρόεδρε (Τσίπρα) γιατί το τελευταίο διάστημα σας είχαμε λίγο χάσει. Είχαμε μια μερική αγωνία και δεν ήταν από ίωση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε σήμερα το πόρισμά του είπε: "είστε αμετάκλητα ένοχο" άρα ούτε καν οριστικά και τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν. Υπάρχει και κάτι άλλο χρησιμοποιήσατε στο λόγο σας τεχνικούς νομικούς όρους. Αμετάκλητα ένοχος. Θα σας μεταφέρω ένα νομικό ρητό "ένοχος ένοχον ού ποιεί". Αυτό σημαίνει το εξής απλό. Εκείνος ο οποίος έχει ανοιχτά δύο ειδικά δικαστήριο για χειραγώγηση παιδιών, εκείνος που έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες (φωνές από ΣΥΡΙΖΑ) Ανοιχτά ειδικά δικαστήρια με δικαστικά βουλεύματα. Κι ότι είχε γνώση εκείνων που ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φόρες κουκούλα ονομάζοντάς τους Μάξιμους. Και σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήματα δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλο ένοχο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Δείτε το απόσπασμα

«Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής- Η ΑΔΑΕ όφειλε να ενημερώσει πρώτα τον πρωθυπουργό»

Νωρίτερα και μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι «καλοδεχούμενη» και θα τον «ευγνωμονούμε» καθώς όπως είπε θα δοθεί ευκαιρία να «συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

Οσον αφορά το «καυτό» ζήτημα των παρακολουθήσεων ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την απορία «πως είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον κ. Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο που εκλήθη να θεραπεύσει τις συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα «ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να να είναι βορά στο πολιτικό παιχνίδι», στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στον οποίο καταλόγισε ευθύνες για πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο κ. Τσίπρας και μετά ο κ. Μητσοτάκης. «Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα» τόνισε.

Με την ενέργεια αυτή να δώσει «προσωποποιημένη ενημέρωση», όπως είπε, «ο κ. Ράμμος καθίσταται μέρος πολιτικού παιχνιδιού λίγους μήνες πριν τις εκλογές». Στο ερώτημα εάν με την ενέργεια αυτή ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καθίσταται υπόλογος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «υπάρχουν δικαστήρια που κρίνουν ανάλογες υποθέσεις», προσθέτοντας πως εάν ο κ. «Ράμμος είχε διαπιστώσεις ότι υπήρχε συνταγματική παραβίαση όφειλε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό». Καταλήγοντας μάλιστα είπε ότι επί 3,5 χρόνια ο κ. Ράμμος ουδέποτε έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Κρήτη, επιτέλους, αποκτά ένα αεροδρόμιο αντάξιο της αναπτυξιακής δυναμικής της

Γεωργιάδης προς καταναλωτές: Μην στοκάρετε προϊόντα, θα χάσετε χρήματα - Έρχονται μειώσεις τιμών τους επόμενους μήνες

Μητσοτάκης: Έργο πνοής για την Κρήτη ο ΒΟΑΚ - «Βολές» για την «τοξικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider