INSIDE OUT

Βάστα Μενέντεζ - Τα θεσμικά του Κυριάκου - Το 2ο milestone του Αλέξη

14-11-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βάστα Μενέντεζ - Τα θεσμικά του Κυριάκου - Το 2ο milestone του Αλέξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γι’ αυτό τον αγαπώ. Ο Γερουσιαστής Bob Menendez θα παραμείνει Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, προκαλώντας εγκεφαλικά στον Ερντογάν ακόμα δύο χρόνια. Crystal clear. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έδωσαν την Γερουσία και πάλι στους Δημοκρατικούς, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε θέση άμυνας εδώ και δεκαετίες χωρίς πόλεμο. Μια Ελλάδα, η οποία σε εκατό χρόνια από τώρα, θα έχει μόλις 6 εκατομμύρια Έλληνες πληθυσμό.

Όμως αυτά μοιάζουν ασήμαντα για το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Ειδικά για την αντιπολίτευση που θα μπορούσε να πιέσει, να προτείνει και να στριμώξει.

Τα γαλλικά του Αλέξη

Η αξιωματική αντιπολίτευση ειδικά, επικεντρώνει αλλού. Όλοι ψάχνουν να βρουν τι μύγα τσίμπησε τον Αλέξη σχεδόν ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία, και αφού αυτή πέρασε και από την Βουλή, κι αποφάσισε να επισκεφτεί τον Γάλλο πρέσβη και να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγματευσης της. Έχει θέμα timing; Υπάρχει κάτι άλλο; Η επίσκεψη τράβηξε την προσοχή τουρκικών ΜΜΕ, όπως η τουρκική διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα Gündeme Dair Her Şey, που μεταδίδει νέα από τη διεθνή αμυντική βιομηχανία.

Υπενθυμίζω ότι ο Συριζα ήταν υπέρ του να πάρουμε 18 Rafale , αλλά διαφώνησε στα επιπλέον 6 και γι’ αυτό καταψήφισε. Μια πρόχειρη απάντηση είναι πως σε επτά μήνες έχουμε εκλογές. Ότι κι αν είναι, θα φανεί πάντως. Η Κουμουνδούρου κάνει αντιπολίτευση στη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα (Γαλλία), που δεσμεύτηκε έμπρακτα να συνδράμει αμυντικά την Ελλάδα εάν χρειαστεί, κι αυτό δείχνει πολλά.

Ομιλία στις 18:00

Ο Κυριάκος θα μιλήσει απόψε στις 18:00 στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δηλαδή στην αφρόκρεμα του κόμματος: τους πρώην Προέδρους της (Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς), τους βουλευτές, δημάρχους και Περιφερειάρχες, εκπροσώπους φορέων, και εκλεγμένους στους συνέδριο. Κεντρικό σημείο της ομιλίας η εμμονή στην θεσμική θωράκιση της χώρας. Η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση χρήσης λογισμικού παρακολούθησης στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί ακόμα και σήμερα για διαβούλευση.

Έρχεται

Εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα επιτέλους ο Πρωθυπουργός θα’ ρθει Δελφούς. Άργησε νομίζω να ριξει τα μούτρα του και να μου ζητήσει χρησμό. Μαζί του θα είναι η πολυτάλαντη υπουργός Πολιτισμού, αυτή η δαιμόνια η Μενδώνη που της κάνει βουντού σύσσωμη η αντιπολίτευση γιατί βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Ο λόγος της επίσκεψης είναι μια σημαντική εκδήλωση της Unesco. Όμως με τα λόγου γνώσεως σας λέω θα με επισκεφτεί. Τον περιμένω πως και πως στο εγκυρότερο Μαντείο της οικουμένης.

Το 2ο milestone του Αλέξη

Την ώρα που ο Κυριάκος θα είναι στο Μαντείο, ο Αλέξης θα βιώνει το 2ο milestone του για το 2022: την επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζω πως το 1ο ήταν η απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το 3ο η ψήφιση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Το 1ο πάντως δεν ενθουσίασε τα πληθη στην Κουμουνδούρου. Όχι ότι δεν έκαναν το καθήκον τους τα στελέχη, αλλά γέμισαν οι δρόμοι με εξηντάρηδες, κάνοντας τους πενηντάρηδες να μοιάζουν σφριγηλή νεολαία. Γέρασε το κίνημα.

Χαρά στο Αργοστόλι

Αντιθέτως μεγάλη ήταν η χαρά του Συριζα Αργοστολίου καθώς σε κομματική εκδήλωση έλαβαν μέρος όλες οι δυνάμεις του νησιού: και οι νυν (Αφροδίτη Θεοπεφτάτου), και οι πασοκικής καταγωγής (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), και οι επόμενες (Νίκος Φαραντούρης, υποψήφιος βουλευτής). Υπό την σκέπη του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, μαζεύτηκαν αρκετοί κεφαλλονίτες του Συριζα στην εκδήλωση, την οποία τίμησε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αττικής. Βουλευτής Βορείου τομέα Αττικής είναι και η Μαριλίζα, αλλά ταυτόχρονα είναι και κεφαλλονίτισσα. Από την στιγμή που η Θεοπεφτάτου τα βρήκε με τον Φαραντούρη πάντως, στο νησί υπάρχει αριστερή ηρεμία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:57

Ισπανία: Ο Θαπατέρο δηλώνει ότι «πάντα» ενεργούσε «με απόλυτο σεβασμό στη νομιμότητα»

23:47

Δένδιας: Οι ευρωπαϊκές χώρες ανακαλύπτουν ξανά την αξία της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και των κοινών αξιών

23:42

ΗΠΑ: Η έρευνα για τον βομβαρδισμό του σχολείου στη Μινάμπ του Ιράν είναι περίπλοκη και φθάνει στο τέλος της

23:40

Ισραήλ: Tο ΔΠΔ κατέθεσε «μυστικό ένταλμα σύλληψης» του ΥΠΟΙΚ Σμότριτς

23:30

Σουδάν: 28 νεκροί από επίθεση με drone σε κεντρική αγορά

23:23

Πιερρακάκης: «Χωρίς παραγωγή δεν υπάρχει ευρωπαϊκή ισχύς - Να δημιουργήσουμε τη SiliconValley της Ευρώπης»

23:18

Wall Street: Τρίτη ημέρα πτώσης για τον S&P με φόντο το sell off στα ομόλογα

23:02

Αθώωση Κασσελάκη στην υπόθεση της δήλωσης «πόθεν έσχες» για συμμετοχή του σε εταιρείες

22:48

WSJ: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό που συνδέεται με το Ιράν

22:38

ΗΠΑ: Πτώση 35% στη δημοτικότητα του Τραμπ - Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του

22:35

Ρωσία: Σχεδιάζει την επιστροφή του προσωπικού στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

22:24

Απώλειες άνω του 1% για τον χρυσό

22:15

Φον ντερ Λάιεν προς Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος σε μια περιοχή που βρίσκεται σε αναταραχή»

21:58

Πετρέλαιο: Υποχώρησαν οι τιμές εν μέσω μπερδεμένων μηνυμάτων για το Ιράν

21:48

ΝΑΤΟ: Οι ΗΠΑ δεν θα εγκαταστήσουν προς το παρόν πυραύλους Tomahawk στη Γερμανία

21:37

Γεωργιάδης: Ανάπτυξη στην περιφέρεια χωρίς αξιόπιστες υπηρεσίες υγείας δεν γίνεται

21:25

Αγροτικές κινητοποιήσεις στο Στρασβούργο με φόντο το σχέδιο ττης Κομισιόν για τα λιπάσματα

21:13

Βανς: Οι ΗΠΑ και το Ιράν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στις συνομιλίες τους

20:58

Οι Έλληνες είναι δεύτεροι στην καθιστική ζωή στην Ευρώπη - Οι «πρωταθλητές» στην ακινησία

20:50

Γερμανία: Νέα άνοδος της AfD - Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο

20:37

Βρετανία: Ο αναπληρωτής υπ. Εμπορίου ελπίζει να δει τη χώρα να επανεντάσσεται στην ΕΕ

20:29

e-ΕΦΚΑ: Στη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

20:15

Τραμπ: «Θα αφήσω τον Γουόρς να κάνει ό,τι θέλει με τα επιτόκια»

20:04

ΗΠΑ: «Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη δεν θα επηρεάσει τις δυνατότητες του ΝΑΤΟ»

19:53

Ζανιάς (Eurobank): «Οι τράπεζες κάνουν πρωταθλητισμό στη χρηματοδότηση της οικονομίας»

19:49

Χέγκσεθ: «Οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στη Πολωνία»

19:43

BriQ Properties: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο

19:33

Βερνίκος (ΙΝΣΕΤΕ): «Δυστοπικό το περιβάλλον στις ΜμΕ παρά τη βελτίωση σε ορισμένους οικονομικούς δείκτες»

19:24

Μεικτή εικόνα στις ευρωαγορές περιμένοντας το Ιράν

19:04

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας αύριο Τετάρτη (20/5)