INSIDE OUT

Βάστα Μενέντεζ - Τα θεσμικά του Κυριάκου - Το 2ο milestone του Αλέξη

14-11-2022 | 07:09
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Βάστα Μενέντεζ - Τα θεσμικά του Κυριάκου - Το 2ο milestone του Αλέξη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Γι’ αυτό τον αγαπώ. Ο Γερουσιαστής Bob Menendez θα παραμείνει Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, προκαλώντας εγκεφαλικά στον Ερντογάν ακόμα δύο χρόνια. Crystal clear. Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι έδωσαν την Γερουσία και πάλι στους Δημοκρατικούς, δίνοντας μεγάλη ανάσα στην Ελλάδα η οποία βρίσκεται σε θέση άμυνας εδώ και δεκαετίες χωρίς πόλεμο. Μια Ελλάδα, η οποία σε εκατό χρόνια από τώρα, θα έχει μόλις 6 εκατομμύρια Έλληνες πληθυσμό.

Όμως αυτά μοιάζουν ασήμαντα για το εγχώριο πολιτικό σύστημα. Ειδικά για την αντιπολίτευση που θα μπορούσε να πιέσει, να προτείνει και να στριμώξει.

Τα γαλλικά του Αλέξη

Η αξιωματική αντιπολίτευση ειδικά, επικεντρώνει αλλού. Όλοι ψάχνουν να βρουν τι μύγα τσίμπησε τον Αλέξη σχεδόν ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της αμυντικής συμφωνίας με την Γαλλία, και αφού αυτή πέρασε και από την Βουλή, κι αποφάσισε να επισκεφτεί τον Γάλλο πρέσβη και να θέσει ζήτημα επαναδιαπραγματευσης της. Έχει θέμα timing; Υπάρχει κάτι άλλο; Η επίσκεψη τράβηξε την προσοχή τουρκικών ΜΜΕ, όπως η τουρκική διαδικτυακή ειδησεογραφική σελίδα Gündeme Dair Her Şey, που μεταδίδει νέα από τη διεθνή αμυντική βιομηχανία.

Υπενθυμίζω ότι ο Συριζα ήταν υπέρ του να πάρουμε 18 Rafale , αλλά διαφώνησε στα επιπλέον 6 και γι’ αυτό καταψήφισε. Μια πρόχειρη απάντηση είναι πως σε επτά μήνες έχουμε εκλογές. Ότι κι αν είναι, θα φανεί πάντως. Η Κουμουνδούρου κάνει αντιπολίτευση στη μοναδική ευρωπαϊκή χώρα (Γαλλία), που δεσμεύτηκε έμπρακτα να συνδράμει αμυντικά την Ελλάδα εάν χρειαστεί, κι αυτό δείχνει πολλά.

Ομιλία στις 18:00

Ο Κυριάκος θα μιλήσει απόψε στις 18:00 στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, δηλαδή στην αφρόκρεμα του κόμματος: τους πρώην Προέδρους της (Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς), τους βουλευτές, δημάρχους και Περιφερειάρχες, εκπροσώπους φορέων, και εκλεγμένους στους συνέδριο. Κεντρικό σημείο της ομιλίας η εμμονή στην θεσμική θωράκιση της χώρας. Η νομοθετική ρύθμιση για την απαγόρευση χρήσης λογισμικού παρακολούθησης στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανό να κατατεθεί ακόμα και σήμερα για διαβούλευση.

Έρχεται

Εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα επιτέλους ο Πρωθυπουργός θα’ ρθει Δελφούς. Άργησε νομίζω να ριξει τα μούτρα του και να μου ζητήσει χρησμό. Μαζί του θα είναι η πολυτάλαντη υπουργός Πολιτισμού, αυτή η δαιμόνια η Μενδώνη που της κάνει βουντού σύσσωμη η αντιπολίτευση γιατί βρίσκει λύσεις σε προβλήματα. Ο λόγος της επίσκεψης είναι μια σημαντική εκδήλωση της Unesco. Όμως με τα λόγου γνώσεως σας λέω θα με επισκεφτεί. Τον περιμένω πως και πως στο εγκυρότερο Μαντείο της οικουμένης.

Το 2ο milestone του Αλέξη

Την ώρα που ο Κυριάκος θα είναι στο Μαντείο, ο Αλέξης θα βιώνει το 2ο milestone του για το 2022: την επέτειο από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Υπενθυμίζω πως το 1ο ήταν η απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το 3ο η ψήφιση του Προϋπολογισμού στην Βουλή. Το 1ο πάντως δεν ενθουσίασε τα πληθη στην Κουμουνδούρου. Όχι ότι δεν έκαναν το καθήκον τους τα στελέχη, αλλά γέμισαν οι δρόμοι με εξηντάρηδες, κάνοντας τους πενηντάρηδες να μοιάζουν σφριγηλή νεολαία. Γέρασε το κίνημα.

Χαρά στο Αργοστόλι

Αντιθέτως μεγάλη ήταν η χαρά του Συριζα Αργοστολίου καθώς σε κομματική εκδήλωση έλαβαν μέρος όλες οι δυνάμεις του νησιού: και οι νυν (Αφροδίτη Θεοπεφτάτου), και οι πασοκικής καταγωγής (Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου), και οι επόμενες (Νίκος Φαραντούρης, υποψήφιος βουλευτής). Υπό την σκέπη του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, μαζεύτηκαν αρκετοί κεφαλλονίτες του Συριζα στην εκδήλωση, την οποία τίμησε και ο Κώστας Ζαχαριάδης, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αττικής. Βουλευτής Βορείου τομέα Αττικής είναι και η Μαριλίζα, αλλά ταυτόχρονα είναι και κεφαλλονίτισσα. Από την στιγμή που η Θεοπεφτάτου τα βρήκε με τον Φαραντούρη πάντως, στο νησί υπάρχει αριστερή ηρεμία.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:17

Air Baltic: Αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ και νέο δάνειο 350 εκατ. ευρώ

15:15

Εορταστική εκδήλωση της ΔΥΠΑ για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Κηποθέατρο Παπάγου

15:00

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Ένα νέο σχολείο για τα παιδιά της Χαλκίδας

14:50

BRICS: Κίνα και Ινδία έτοιμες να βοηθήσουν στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

14:45

Μπαρό: Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία έχουν στόχο να εκφοβίσουν τους Ευρωπαίους

14:40

Με τις πιστωτικές κάρτες Visa της Πειραιώς, ζήσε μία VIP εμπειρία ταχύτητας στο Las Vegas

14:39

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

14:33

Σκωτία, Ουαλία και Β. Ιρλανδία πιέζουν το Λονδίνο με στόχο την προώθηση της ανεξαρτησίας τους

14:24

ΓΣΕΕ: «Η εργασία δεν ενισχύεται με περικοπές στην προστασία των ανέργων αλλά με Συλλογικές Συμβάσεις»

14:20

Δήμας: Εγκαίνια του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη

14:13

ΕΛΚΑΚ: Αναθέτει στη Raycap την ανάπτυξη ενεργού συστήματος προστασίας πολεμικών πλοίων από μεταβατικές υπερτάσεις

13:59

To 11ο JobReady by DYPA την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Κιλκίς

13:46

Η Superbet Μεγάλος Χορηγός του 14ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ

13:44

Η Ευρωπαϊκή Συμμαχία Επαγγελματιών της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης στο European Forum Alpbach

13:41

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο

13:36

«Καμπανάκι» Σνάμπελ (ΕΚΤ) για το ενεργειακό ράλι

13:32

Μαρινάκης: «Εξέφρασα προσωπική θέση για το επίδομα ανεργίας»

13:30

Uber: Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι διαμορφώνουν τον τουριστικό χάρτη της Αθήνας το 2026

13:25

Αλλάζει όνομα η Novo Nordisk - Η νέα εταιρική κουλτούρα

13:05

Coca-Cola HBC: Η Νότια Αφρική έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση της Coca-Cola Beverages Africa

13:03

Euronext: «Δεν διεξάγονται συζητήσεις με τη Deutsche Börse για συγχώνευση»

12:58

Ferryscanner: Κουφονήσι, Χίος και Λήμνος κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων το καλοκαίρι του 2026

12:58

Μαρινάκης: Ένα «μαξιλάρι» για το αύριο των παιδιών μας

12:51

Αποχωρεί ο πρόεδρος της Hugo Boss - Ο ρόλος της Frasers

12:49

Γαλλία: Yποβάλλει νέα εκδοχή της απαγόρευσης των social media στα παιδιά κάτω των 15 ετών

12:42

Στουρνάρας: Όχι σε γενικευμένη μείωση ΦΠΑ – Τι λέει για ακρίβεια, τράπεζες και την τρίτη θητεία στην ΤτΕ

12:30

Επίσημη επίσκεψη Μακρόν στην Ισπανία στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου

12:23

Εφραίμογλου: Το 63% των ελληνικών επιχειρήσεων εκτίθεται στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

12:20

Οι 38.098 έλεγχοι αλκοτέστ της τροχαίας «κατέγραψαν» 205 παραβάσεις

12:17

Αύξηση 4% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το β' τρίμηνο