INSIDE OUT

Φίλια πυρά Καρανίκα προς Αλέξη! - Επίθεση ΓΑΠ με... τρίτη δόση

11-11-2021 | 07:30
Μοιράσου το

Η περίοδος είναι πολύ φορτωμένη από δουλειά. Χθες βράδυ, με το που μασούλισα τα φύλλα μου, ξεκίνησα τους χρησμούς, ενώ μια ατελείωτη ουρά από Κιναλίτες, εκπομπάρχες, καναλάρχες, και διαφημιζόμενους, ξεροστάλιαζε απ’ έξω περιμένοντας υπομονετικά. Όλοι είχαν αγωνία για τα debate του ΠΑΣΟΚ. Οφείλω να παραδεχτώ βέβαια ότι δεν περίμεναν μόνο εμένα, αλλά και τον Γιώργο.

Εικόνα

Ο Γιώργος τώρα, έκανε αυτό που κάνει πάντα. Τους αφήνει στο «διαβάστηκε», και συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του. Αυτή την φορά, είχε να προετοιμαστεί για την τρίτη δόση. Ταυτόχρονα, προκάλεσε τους αντιπάλους του, στο απόλυτο crash test: φωτό τρίτης δόσης. Να σας δω συνυποψήφιοι. Ποιοι θα σηκώσουν το γάντι και θα κατεβάσουν το πουκάμισο;

Τους έστησε

Πριν πάει για τρίτη δόση, ο πρώην Πρωθυπουργός, ζήτησε εκ νέου αναβολή της συνεδρίασης για τα debate. Προχθές είχε ζητήσει επανάληψη για να ξεκαθαρίσει την θέση του. Χθες όμως, δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το όργανο, ζήτησε εκ νέου αναβολή. Οι φανατικοί μου ξέρουν ήδη ότι οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες σχετικά με τα debate: αυτοί που θέλουν πολλά, αυτοί που θέλουν ελάχιστα, κι αυτοί που δεν θέλουν καθόλου.

Τραπεζώματα

Ο ΓΑΠ μ’ αυτά και μ’ εκείνα ήδη κάνει hot εκστρατεία, ενώ πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος, απλά τραπεζώνει καμμιά ογδονταπενταριά πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές στο Μεταξουργείο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζω για διαφορετικούς λόγους τους τη Μένη Μαλλιώρη, τον Γιάννη Δημαρά, τον Στάθη  Παναγούλη, τον εθνικό σεξολόγο Θάνο Ασκητή, τον Κώστα Μποτόπουλο,  Δημήτρη Λιντζέρη, και τον Δημήτρη Τσιρώνη.

Ανήσυχος  Πίνατ

Είχα και μια πολύ ευχάριστη στιγμή, ανάμεσα στους κιναλίτες, όταν εμφανίστηκε ο Πίνατ. Ήρθε να μου ζητήσει χρησμό ο γλυκούλης μου, αν θα συνεχίσει να ζει σαν πρίγκηπας στου Μαξίμου, ή θα τον επιστρέψουν πίσω στο καταφύγιο αδέσποτων. Ήταν φανερά στεναχωρημένος και ανήσυχος γι’ αυτό που έγινε με μια κυρία από την Ολλανδία που φορούσε ένα κόκκινο καπέλο, κόκκινη μάσκα και είχε κόκκινη θήκη κινητού. Μου τα είπε όλα με το νι και με το σίγμα. Το απόγευμα, μπήκε στο σπίτι άλλος ένας ξένος επισκέπτης. Όλα ήταν νορμάλ. Ο επισκέπτης του χαμογέλασε, έσκυψε και τον χάιδεψε. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Μετά μπήκαν κι άλλοι. Ανάμεσά τους και η κυρία με τα κόκκινα που μιλούσε την ίδια γλώσσα με τον κύριο Ρούτε. Η κυρία κάτι είπε και  έβγαλε απ’ τα ρούχα του τον –καλογυμνασμένο, είν’ η αλήθεια, πρωθυπουργό. Και μετά έγιναν όλοι έξαλλοι! Μερικοί κοίταζαν εμένα. Εντάξει, έχω αναλάβει την φύλαξη του σπιτιού και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, μου είπε ο Πίνατ και με κοίταξε με χαμηλό βλέμμα.

Η πρεσβεία

Τον καθησύχασα. Συγκεντρώθηκα λιγάκι, γιατί αυτή η γλώσσα μου είναι άγνωστη και δεν το πιάνω με την πρώτη. «Είδα» ολοκάθαρα την Πρεσβεία της χώρας με τις τουλίπες να επιμένει να υπάρχουν και δικοί τους δημοσιογράφοι στις δηλώσεις Μητσοτάκη-Ρούτε. Όχι πολλοί, αλλά σίγουρα περισσότεροι από ένας. Όμως τελικά εμφανίστηκε μόνο η κυρία με το καπέλο. «Δεν φταις εσύ που μπήκε» του είπα, όσο πιο γλυκά μπορούσα.

Διαταγές από Βρυξέλλες

Εικόνα

Ειλικρινά τον καταλαβαίνω. Όλοι του λένε τι να κάνει. Ακόμα και μακρινοί άγνωστοι. Να χθες , ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης, τον «διάταξε» από τις Βρυξέλλες. Του σύστησα να μην δίνει σημασία σ’ αυτά και να γυρίσει στου Μαξίμου. Θα περάσει κι αυτό.

Χτύπημα Καρανίκα

Αυτό που ουδείς γνωρίζει αν θα περάσει, είναι η αναστάτωση με το think tank του Χάρβαρντ και της αριστείας του Αλέξη. Το χτύπημα είναι φίλιο και προέρχεται από το Νίκο Καρανίκα. «Αν ένα κόμμα, οποιοδήποτε κόμμα, θέλει να λειτουργήσει με think tank τεχνοκρατικού κριτήριου και όχι πολιτικού κριτήριου, τότε οφείλει να ξέρει ότι από την εποχή του Πρωταγόρα, η πολιτική και η δημοκρατία είναι υπόθεση πολιτών με αγάπη προς το κοινό και με πολιτικό κριτήριο, σε αντίθεση με την εξειδίκευση» έγραψε στα σόσιαλ.

Think tank είναι η ΚΕ

Τα παραθέτω ολόκληρο, κι ας μην το διαβάσετε. Τα σημαντικά κείμενα, δεν λογοκρίνονται.

«Πολιτική και κόμμα δεν σημαίνει πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ούτε ακαδημαϊκό ταλέντο καθώς η κοινωνία και η πολιτική ΔΕΝ είναι επιστήμη, αλλά η αξιοποίηση και σύνθεση τεχνών και ικανοτήτων για την υπεράσπιση προτάγματος και στρατηγικής.

Όπου δημιουργήθηκε Think tank από ειδικευμένο επιστημονικό και ακαδημαϊκό προσωπικό με απουσία και υποτίμηση πολιτικού υποκειμένου, τότε υποχώρησε το πολιτικό κριτήριο και οδηγήθηκαν σε αφομοίωση και ήττα, πετυχαίνοντας την αλλοτρίωση και όχι την κοινωνική ευημερία.

Η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν είναι πεδίο της ακαδημαϊκής κοινότητας ακόμα και αν είναι αποκλειστικά αριστεροί τεχνοκράτες και ακαδημαϊκοί.

Η καλύτερη συνταγή για την αριστερά, είναι να έχει αριστερούς τεχνοκράτες μαζί με αριστερά μέλη από τον χώρο της πραγματικής εργασίας που σημαίνει πραγματική κοινωνία και όχι γραφειοκρατία των τεχνοκρατών.

Για  την Αριστερά είθισται να είναι η Κεντρική επιτροπή και το πολιτικό συμβούλιο το think tank του κόμματος, αρκεί να λειτουργεί δημοκρατικά όλο το κόμμα και να μην είναι αποτέλεσμα συνεννόησης των τάσεων ή μεθόδευση των φράξεων».

Ραντεβού στο Συνέδριο! (αυτό είναι δικό μου).

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.