INSIDE OUT

Στα πάνω του ο Κυριάκος - Digital βηματισμός για brain gain... 

13-10-2021 | 07:29
Μοιράσου το

Να βγει γρήγορα και νικήτρια η Πρόεδρος από το νοσοκομείο. Και μπράβο στους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη για τα γρήγορα ρεφλέξ. Ανακοίνωσαν διακοπή της εσωκομματικής μάχης κι ευχήθηκαν στη Φώφη. Μια ανθρώπινη στιγμή της πολιτικής, που φέρνουν οι μοίρες για να θυμίσουν σε όλους ποια είναι τα σημαντικά.

Φως και αξιοκρατία

Μια νέα εποχή έχει ήδη ξημερώσει. Οι παλιοί χρόνοι περνούν με ταχύτητα φωτός πάνω από αρχαίους τόπους και οι άνθρωποι είτε ακολουθούν, είτε η ζωή τους προσπερνά. Τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστές, αλγόριθμοι, coding, ένα κέντρο το οποίο θα ασχολείται με quantum computing, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε. Βλέπω μια δέσμη φωτός να ξεπηδά από τον κόμβο της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη- την πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να φωτίζει την μιζέρια, και το σκότος. Το ίδιο φως που είχαν χθες τα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, της Καλλιόπης, του Δημήτρη, της Κρυσταλλίας, της Λυδίας της γενιάς του brain drain, που επιτέλους βρίσκουν κάτι αντάξιό τους για να επιστρέψουν. Και όχι το μαγαζάκι του μπαμπά, του θείου και του πολιτευτή της γειτονιάς. Αξιοκρατία λέγεται, τόσο απλά.

Περήφανος Σαλονικιός

Και είναι εκπληκτικό πως η θέληση ενός και μόνο ανθρώπου που πέρασε κι εκείνος κάποτε όλα τα σκαλοπάτια, ένα, ένα, μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν, όταν το έδαφος είναι γόνιμο και τα αυτιά και μάτια ανοιχτά. «Είναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά στα εγκαίνια του  παγκόσμιο Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation  - CDI) και το παγκόσμιου Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 9.000 τ.μ. , με 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Του χρόνου στη ΔΕΘ, δεν θα κάτσω Όλυμπο. Θ’ ανέβω Θεσσαλονίκη να δω την επίδραση αυτών των 700 ανθρώπων στην πόλη.

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου

Εικόνα

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου το ‘καναν πάλι το θαύμα τους. Η εμβέλεια της επένδυσης Pfizer, μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία με Μακρόν, προσπερνά τα στενά όρια του οικονομικού και δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια, πήγε να κάνει την τρίτη δόση στον Προμηθέα.

Οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτυχία της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (Marc). Την επικροτεί ακόμα και το 60%, (59,3 για την ακρίβεια), της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όπως μου έλεγε ένας επισκέπτης χθες, τόσοι είναι οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.