INSIDE OUT

Inside out: Στα πάνω του ο Κυριάκος - Digital βηματισμός για brain gain... 

13-10-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Να βγει γρήγορα και νικήτρια η Πρόεδρος από το νοσοκομείο. Και μπράβο στους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη για τα γρήγορα ρεφλέξ. Ανακοίνωσαν διακοπή της εσωκομματικής μάχης κι ευχήθηκαν στη Φώφη. Μια ανθρώπινη στιγμή της πολιτικής, που φέρνουν οι μοίρες για να θυμίσουν σε όλους ποια είναι τα σημαντικά.

Φως και αξιοκρατία

Μια νέα εποχή έχει ήδη ξημερώσει. Οι παλιοί χρόνοι περνούν με ταχύτητα φωτός πάνω από αρχαίους τόπους και οι άνθρωποι είτε ακολουθούν, είτε η ζωή τους προσπερνά. Τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστές, αλγόριθμοι, coding, ένα κέντρο το οποίο θα ασχολείται με quantum computing, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε. Βλέπω μια δέσμη φωτός να ξεπηδά από τον κόμβο της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη- την πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να φωτίζει την μιζέρια, και το σκότος. Το ίδιο φως που είχαν χθες τα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, της Καλλιόπης, του Δημήτρη, της Κρυσταλλίας, της Λυδίας της γενιάς του brain drain, που επιτέλους βρίσκουν κάτι αντάξιό τους για να επιστρέψουν. Και όχι το μαγαζάκι του μπαμπά, του θείου και του πολιτευτή της γειτονιάς. Αξιοκρατία λέγεται, τόσο απλά.

Περήφανος Σαλονικιός

Και είναι εκπληκτικό πως η θέληση ενός και μόνο ανθρώπου που πέρασε κι εκείνος κάποτε όλα τα σκαλοπάτια, ένα, ένα, μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν, όταν το έδαφος είναι γόνιμο και τα αυτιά και μάτια ανοιχτά. «Είναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά στα εγκαίνια του παγκόσμιο Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) και το παγκόσμιου Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 9.000 τ.μ. , με 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Του χρόνου στη ΔΕΘ, δεν θα κάτσω Όλυμπο. Θ’ ανέβω Θεσσαλονίκη να δω την επίδραση αυτών των 700 ανθρώπων στην πόλη.

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου το ‘καναν πάλι το θαύμα τους. Η εμβέλεια της επένδυσης Pfizer, μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία με Μακρόν, προσπερνά τα στενά όρια του οικονομικού και δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια, πήγε να κάνει την τρίτη δόση στον Προμηθέα.

Οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτυχία της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (Marc). Την επικροτεί ακόμα και το 60%, (59,3 για την ακρίβεια), της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όπως μου έλεγε ένας επισκέπτης χθες, τόσοι είναι οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:08

Έρχονται νέες εξαγορές στα σούπερ μάρκετ

08:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Σιγκαπούρη για το Bloomberg Economy Forum

08:02

Oxfam: Θα αρκούσαν μόνο τα περσινά κέρδη των δισεκατομμυριούχων της G20 για να λάβει τέλος η φτώχεια

07:52

Μερτς: Ο ουκρανικός στρατός θα εξοπλιστεί με συστήματα πυρός μεγάλου βεληνεκούς

07:39

Υπογραφή Τραμπ για δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν

07:29

Γάζα: Τουλάχιστον 27 Παλαιστίνιοι νεκροί - Αλληλοκατηγορούνται Ισραήλ και Χαμάς για παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός

07:20

Ελλάδα: Τι δείχνει η μελέτη IRENA–CPI για τις «πράσινες» επενδυτικές ανάγκες της επόμενης πενταετίας

07:19

Επίδομα θέρμανσης: Τα SOS για διαχειριστές και ένοικους πολυκατοικιών

07:17

Ανατροπή με τις ασφαλιστικές εισφορές - Πόσο αυξάνονται από 1/1/2026 για όλες τις κατηγορίες - Αναλυτικοί πίνακες

07:14

Αποκαλυπτήρια για τον προϋπολογισμό του 2026 – Ανάπτυξη 2,4% και μέτρα 1,76 δισ. ευρώ

07:08

ΔΕΗ: Τα σχέδια για τον «ενεργειακό διάδρομο» στις 6 χώρες της ΝΑ Ευρώπης – Οι επενδύσεις ανά αγορά

07:04

Επιστροφή ενοικίου: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν θα λάβουν την ενίσχυση

07:02

Τα σημαντικά της ΔΕΗ - Η επιτυχία της Metlen - Φαβορί ο Πιερρακάκης

07:00

Η Πέμπτη της Εξεταστικής και του Αλέξη - Από τώρα νικητής ο Πιερρ - Πώς ξεκολλάει η βελόνα του ΠΑΣΟΚ

23:55

Η Ουκρανία επιτρέπει σε εταιρείες να διαθέτουν εξοπλισμό αντιαεροπορικής άμυνας

23:45

Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Σουδάν

23:30

Nvidia: Στα 57 δισ. δολάρια τα έσοδα γ' τριμήνου - Πάνω από τις εκτιμήσεις

23:24

Ο Ζελένσκι ευελπιστεί σε νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία πριν από το τέλος της χρονιάς

23:08

Έσπασε το πτωτικό σερί, πίσω στα κέρδη η Wall Street εν αναμονή της Nvidia

22:52

Πετρέλαιο: Πτώση 2% μετά τις πιέσεις των ΗΠΑ για λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

22:39

Ουκρανία: Το παρασκήνιο πίσω από το νέο σχέδιο των ΗΠΑ - Τα 28 βασικά σημεία

22:27

ΟΗΕ: «Σοκαρισμένος» ο Τουρκ από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία

22:14

Τραμπ: Θα καταβάλω προσπάθειες με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Σουδάν

21:57

Ρομπότ με τη χρήση ΑΙ χόρεψε για χάρη του Πούτιν

21:45

«Πράσινο 2x2» για τον χρυσό

21:36

Γάζα: Το Ισραήλ κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της εκεχειρίας - Τουλάχιστον 25 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα

21:27

Theon: Τροποποιείται η σύμβαση με OCCAR για προμήθεια χιλιάδων συστημάτων

21:15

Πρακτικά Fed: Επιφυλακτικότητα για νέα μείωση επιτοκίων τον Δεκέμβριο - Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή;

21:09

Εθνική Τράπεζα: Αγορά 101.962 ιδίων μετοχών από 10/11 έως 17/11/2025

20:55

Τραμπ: Θα ήθελα πολύ να απολύσω τον Πάουελ