INSIDE OUT

Inside out: Στα πάνω του ο Κυριάκος - Digital βηματισμός για brain gain... 

13-10-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Να βγει γρήγορα και νικήτρια η Πρόεδρος από το νοσοκομείο. Και μπράβο στους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη για τα γρήγορα ρεφλέξ. Ανακοίνωσαν διακοπή της εσωκομματικής μάχης κι ευχήθηκαν στη Φώφη. Μια ανθρώπινη στιγμή της πολιτικής, που φέρνουν οι μοίρες για να θυμίσουν σε όλους ποια είναι τα σημαντικά.

Φως και αξιοκρατία

Μια νέα εποχή έχει ήδη ξημερώσει. Οι παλιοί χρόνοι περνούν με ταχύτητα φωτός πάνω από αρχαίους τόπους και οι άνθρωποι είτε ακολουθούν, είτε η ζωή τους προσπερνά. Τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστές, αλγόριθμοι, coding, ένα κέντρο το οποίο θα ασχολείται με quantum computing, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε. Βλέπω μια δέσμη φωτός να ξεπηδά από τον κόμβο της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη- την πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να φωτίζει την μιζέρια, και το σκότος. Το ίδιο φως που είχαν χθες τα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, της Καλλιόπης, του Δημήτρη, της Κρυσταλλίας, της Λυδίας της γενιάς του brain drain, που επιτέλους βρίσκουν κάτι αντάξιό τους για να επιστρέψουν. Και όχι το μαγαζάκι του μπαμπά, του θείου και του πολιτευτή της γειτονιάς. Αξιοκρατία λέγεται, τόσο απλά.

Περήφανος Σαλονικιός

Και είναι εκπληκτικό πως η θέληση ενός και μόνο ανθρώπου που πέρασε κι εκείνος κάποτε όλα τα σκαλοπάτια, ένα, ένα, μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν, όταν το έδαφος είναι γόνιμο και τα αυτιά και μάτια ανοιχτά. «Είναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά στα εγκαίνια του παγκόσμιο Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) και το παγκόσμιου Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 9.000 τ.μ. , με 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Του χρόνου στη ΔΕΘ, δεν θα κάτσω Όλυμπο. Θ’ ανέβω Θεσσαλονίκη να δω την επίδραση αυτών των 700 ανθρώπων στην πόλη.

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου το ‘καναν πάλι το θαύμα τους. Η εμβέλεια της επένδυσης Pfizer, μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία με Μακρόν, προσπερνά τα στενά όρια του οικονομικού και δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια, πήγε να κάνει την τρίτη δόση στον Προμηθέα.

Οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτυχία της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (Marc). Την επικροτεί ακόμα και το 60%, (59,3 για την ακρίβεια), της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όπως μου έλεγε ένας επισκέπτης χθες, τόσοι είναι οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

18:46

Φυσικό αέριο: Δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη με χαμηλά 13 ετών στις αποθήκες

18:26

Με τρακτέρ στον Λευκό Πύργο οι αγρότες στα εγκαίνια της 90ής ΔΕΘ

18:09

Νορβηγία: Η χώρα αποχαιρετά τον βασιλιά Χάραλντ με πλήθη κόσμου να συρρέουν στο βασιλικό παλάτι

17:54

Μιχαηλίδου: Να αποφασίζεις εσύ για τη ζωή σου

17:40

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για Χωροταξικό: Απαράδεκτοι ισχυρισμοί χωρίς κανένα νομικό έρεισμα

17:27

Στο μικροσκόπιο της Άγκυρας τα hedge funds

17:14

Νεπάλ: Στους 675 οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες

17:00

Ακίνητα: Το ράλι σε τιμές και μεταβιβάσεις γεμίζει τα κρατικά ταμεία

16:45

Γιατί o ιός του Δυτικού Νείλου φέτος «χτυπά» την Αττική

16:30

Telegraph: Το θαύμα της φύσης στην Ελλάδα που πρέπει να δεις μία φορά στη ζωή σου

16:16

Μερτς: Στη Μόσχα η ευθύνη για τα drones στη Λειψία - Εκτεταμένες γερμανικές κυρώσεις

16:01

Η Ουάσιγκτον πλέκει το εγκώμιο της Τουρκίας: «Σπουδαίος σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ

15:47

«Πώς το πράσινο γίνεται μπλε»: Το βίντεο της περιοδείας Μητσοτάκη στη Δυτική Μακεδονία

15:30

Ουκρανία: Τουλάχιστον 37 οι νεκροί σε ρωσική επιδρομή με drones στο Κίεβο

15:16

Πώς τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία παράγουν «αόρατο» τοπικό ΑΕΠ;

15:00

Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται μία νέα πορεία κι αυτή η στιγμή είναι τώρα

14:46

Διευκρινίσεις ΔΥΠΑ για το νέο κτίριο της Κεντρικής Διοίκησης

14:32

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου - Οι περιοχές σε «Red Code»

14:18

Η Τουρκία χάνει το πλεονέκτημα των φθηνών διακοπών

14:02

Μενδώνη: Το υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί τα τελευταία επτά χρόνια περισσότερα από 900 έργα σε όλη την Ελλάδα

13:57

Νεπάλ: «Πολλά δισεκατομμύρια δολάρια» το κόστος ανοικοδόμησης από τις φονικές πλημμύρες, εκτιμά η κυβέρνηση

13:45

Κομισιόν για ευλογιά αιγοπροβάτων: Υπάρχουν εργαλεία στήριξης των κτηνοτρόφων

13:25

Η Ρωσία εκπαιδεύει τα παιδιά της για τους πολέμους του μέλλοντος

13:03

Ο πρόεδρος του Ιράν καλεί τους Ιρανούς «να αποδεχθούν» τις επιπτώσεις των διεθνών κυρώσεων

12:53

Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο «πακέτο» της ΔΕΘ - Πόσο κερδίζουν εργαζόμενοι και εργοδότες

12:51

Π. Μαρινάκης: Έμφαση στη μεσαία τάξη, τις MμΕ, τους συνεπείς και τις οικογένειες - Το στίγμα των εξαγγελιών στη ΔΕΘ

12:36

Ο συμβιβασμός των 18 δισ. δολαρίων της Meta προειδοποιεί TikTok και YouTube – Ποιος παίρνει σειρά;

12:29

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Ένα ολιστικό σχέδιο σύγκλισης σε όλα τα επίπεδα με την Ευρώπη

12:10

Α. Ευθυμίου: Πιο ισχυρός και προσβάσιμος ο δεύτερος πυλώνας ασφάλισης – Τι αλλάζει με το νέο νομοσχέδιο

11:52

Πυκνώνουν τα δρομολόγια του Τραμ - Μικρότεροι χρόνοι αναμονής για τους επιβάτες