INSIDE OUT

Inside out: Στα πάνω του ο Κυριάκος - Digital βηματισμός για brain gain... 

13-10-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Να βγει γρήγορα και νικήτρια η Πρόεδρος από το νοσοκομείο. Και μπράβο στους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη για τα γρήγορα ρεφλέξ. Ανακοίνωσαν διακοπή της εσωκομματικής μάχης κι ευχήθηκαν στη Φώφη. Μια ανθρώπινη στιγμή της πολιτικής, που φέρνουν οι μοίρες για να θυμίσουν σε όλους ποια είναι τα σημαντικά.

Φως και αξιοκρατία

Μια νέα εποχή έχει ήδη ξημερώσει. Οι παλιοί χρόνοι περνούν με ταχύτητα φωτός πάνω από αρχαίους τόπους και οι άνθρωποι είτε ακολουθούν, είτε η ζωή τους προσπερνά. Τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστές, αλγόριθμοι, coding, ένα κέντρο το οποίο θα ασχολείται με quantum computing, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε. Βλέπω μια δέσμη φωτός να ξεπηδά από τον κόμβο της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη- την πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να φωτίζει την μιζέρια, και το σκότος. Το ίδιο φως που είχαν χθες τα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, της Καλλιόπης, του Δημήτρη, της Κρυσταλλίας, της Λυδίας της γενιάς του brain drain, που επιτέλους βρίσκουν κάτι αντάξιό τους για να επιστρέψουν. Και όχι το μαγαζάκι του μπαμπά, του θείου και του πολιτευτή της γειτονιάς. Αξιοκρατία λέγεται, τόσο απλά.

Περήφανος Σαλονικιός

Και είναι εκπληκτικό πως η θέληση ενός και μόνο ανθρώπου που πέρασε κι εκείνος κάποτε όλα τα σκαλοπάτια, ένα, ένα, μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν, όταν το έδαφος είναι γόνιμο και τα αυτιά και μάτια ανοιχτά. «Είναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά στα εγκαίνια του παγκόσμιο Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) και το παγκόσμιου Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 9.000 τ.μ. , με 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Του χρόνου στη ΔΕΘ, δεν θα κάτσω Όλυμπο. Θ’ ανέβω Θεσσαλονίκη να δω την επίδραση αυτών των 700 ανθρώπων στην πόλη.

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου το ‘καναν πάλι το θαύμα τους. Η εμβέλεια της επένδυσης Pfizer, μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία με Μακρόν, προσπερνά τα στενά όρια του οικονομικού και δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια, πήγε να κάνει την τρίτη δόση στον Προμηθέα.

Οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτυχία της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (Marc). Την επικροτεί ακόμα και το 60%, (59,3 για την ακρίβεια), της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όπως μου έλεγε ένας επισκέπτης χθες, τόσοι είναι οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:04

Καθηλωμένοι οι μισθοί λόγω ακρίβειας - Έκρηξη ιδιωτικού χρέους στα 406,7 δισ. ευρώ

08:04

Ενέργεια: Εκτάκτως σήμερα οι υπουργοί της ΕΕ - Φόβοι για νέο κύμα αυξήσεων

07:46

Ακίνητα: Πώς συνδέονται επιφάνειες, διαθεσιμότητα, τιμές και ζήτηση - Ποιες περιοχές προσελκύουν το ενδιαφέρον

07:44

Οριακή νίκη Ανδρουλάκη στην ΚΕ - Οι πρωτιές και οι συσχετισμοί της νέας ΚΕ - Τι κρύβει το Καταστατικό

07:34

Snappi: Ξεπέρασε τους 75.000 πελάτες, στοχεύει στο νέο κοινό του digital banking

07:30

Premia: Ομόλογο με ελκυστική απόδοση - «Βλέπει» χαρτοφυλάκιο 1 δισ. φέτος με «αιχμή» ξενοδοχεία, φοιτητικές κατοικίες

07:18

Αttica Group: Ανοίγει πανιά και στον κλάδο της φιλοξενίας - Εγκαίνια για το Tinos Beach

07:14

CrediaBank: Το στοίχημα της ποιότητας του βιβλίου και η απαιτητική αποτίμηση

07:10

Ο πόλεμος στη διόπτρα των τραπεζών - Οι οίκοι αλλάζουν πλεύση - Η Premia, η Τσάνταλης και το «κρασί»

23:58

Ακροδεξιοί δήμαρχοι στη Γαλλία κατέβασαν τις ευρωπαϊκές σημαίες από τα δημαρχεία τους

23:46

Ο Μερτς ζητά επαναπατρισμό του 80% των 1,3 εκατ. Σύρων που ζουν στη Γερμανία

23:39

Το Ντουμπάι ανακοίνωσε μέτρα 237 εκατ. ευρώ για στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

23:33

Συνεχίζεται το sell off στην Micron - «Βουτιά» 30% σε οκτώ ημέρες

23:25

Δεκάδες νεκροί σε Αφγανιστάν και Πακιστάν εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων

23:13

Τεχνολογικές πιέσεις στην Wall Street εν μέσω ράλι του αργού

22:53

ΗΠΑ: «Ανησυχία» για την απαγόρευση πρόσβασης στον Πανάγιο Τάφο από το Ισραήλ

22:40

Ξεκινάει η απογραφή του πληθυσμού της Ινδίας - Θα διενεργηθεί από 3 εκατ. αξιωματούχους

22:23

Πετρέλαιο: Στον καλύτερο μήνα στην ιστορία του το Brent - Τριψήφιο από το 2022 το WTI

22:14

Ισραήλ: Εγκρίθηκε η θανατική ποινή για Παλαιστίνιους που κρίνονται ένοχοι για αντιισραηλινές επιθέσεις

22:06

H Κομισιόν ετοιμάζει σχέδιο δράσης για τα λιπάσματα - Επείγουσα συνάντηση στις 13 Απριλίου

22:03

Enterprise Greece: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς μαρμάρου

21:53

Κερδοφόρο «2x2» για τον χρυσό - Καθοδόν για τον χειρότερο μήνα του από το 2008

21:43

Η Κομισιόν βλέπει ενδείξεις αφαίρεσης δεδομένων από κυβερνοεπίθεση στο Europa.eu

21:33

Λ. Οίκος: Το Ιράν έχει αποδεχθεί ορισμένα αιτήματα - Ο Τραμπ θέλει συμφωνία πριν τις 6 Απριλίου

21:26

Παπαθανάσης: Εξασφαλίζουμε ότι νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν την όποια κρίση

21:19

Η G7 δηλώνει «διατεθειμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα» για τη σταθερότητα στην αγορά ενέργειας

21:14

Στουρνάρας: Δυσκολότερη η διαχείριση αυτής της κρίσης από εκείνη του 2021 -22

21:03

Aνάλυση ΔΝΤ για Μ. Ανατολή: Ο αντίκτυπος του πολέμου σε ενέργεια, εμπόριο και αγορές

20:55

Δύο κυανόκρανοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν στον νότιο Λίβανο

20:42

Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων από τις AI κάμερες και τις κάμερες των λεωφορείων