INSIDE OUT

Inside out: Στα πάνω του ο Κυριάκος - Digital βηματισμός για brain gain... 

13-10-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Να βγει γρήγορα και νικήτρια η Πρόεδρος από το νοσοκομείο. Και μπράβο στους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη για τα γρήγορα ρεφλέξ. Ανακοίνωσαν διακοπή της εσωκομματικής μάχης κι ευχήθηκαν στη Φώφη. Μια ανθρώπινη στιγμή της πολιτικής, που φέρνουν οι μοίρες για να θυμίσουν σε όλους ποια είναι τα σημαντικά.

Φως και αξιοκρατία

Μια νέα εποχή έχει ήδη ξημερώσει. Οι παλιοί χρόνοι περνούν με ταχύτητα φωτός πάνω από αρχαίους τόπους και οι άνθρωποι είτε ακολουθούν, είτε η ζωή τους προσπερνά. Τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστές, αλγόριθμοι, coding, ένα κέντρο το οποίο θα ασχολείται με quantum computing, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε. Βλέπω μια δέσμη φωτός να ξεπηδά από τον κόμβο της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη- την πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να φωτίζει την μιζέρια, και το σκότος. Το ίδιο φως που είχαν χθες τα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, της Καλλιόπης, του Δημήτρη, της Κρυσταλλίας, της Λυδίας της γενιάς του brain drain, που επιτέλους βρίσκουν κάτι αντάξιό τους για να επιστρέψουν. Και όχι το μαγαζάκι του μπαμπά, του θείου και του πολιτευτή της γειτονιάς. Αξιοκρατία λέγεται, τόσο απλά.

Περήφανος Σαλονικιός

Και είναι εκπληκτικό πως η θέληση ενός και μόνο ανθρώπου που πέρασε κι εκείνος κάποτε όλα τα σκαλοπάτια, ένα, ένα, μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν, όταν το έδαφος είναι γόνιμο και τα αυτιά και μάτια ανοιχτά. «Είναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά στα εγκαίνια του παγκόσμιο Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) και το παγκόσμιου Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 9.000 τ.μ. , με 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Του χρόνου στη ΔΕΘ, δεν θα κάτσω Όλυμπο. Θ’ ανέβω Θεσσαλονίκη να δω την επίδραση αυτών των 700 ανθρώπων στην πόλη.

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου το ‘καναν πάλι το θαύμα τους. Η εμβέλεια της επένδυσης Pfizer, μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία με Μακρόν, προσπερνά τα στενά όρια του οικονομικού και δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια, πήγε να κάνει την τρίτη δόση στον Προμηθέα.

Οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτυχία της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (Marc). Την επικροτεί ακόμα και το 60%, (59,3 για την ακρίβεια), της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όπως μου έλεγε ένας επισκέπτης χθες, τόσοι είναι οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

14:37

Πρώην στέλεχος «καίει» τη Meta: Δεν κατάφερα να προστατεύσω ούτε την κόρη μου

14:29

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σίφνο: Ξεκίνησαν τις αυτοψίες οι εμπειρογνώμονες της ΕΛΑΣ και του ΕΟΔΑΣΑΑΜ

14:16

Υπερκάλυψη 2,45 φορές για τα εξάμηνα έντοκα - Στο 2,34% το επιτόκιο

14:15

Κατσαφάδος: Ποσό ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση μετά την πυρκαγιά Χαλκιδική

14:02

Εξετάζεται η μεταφορά Patriot από την Κάρπαθο στη Σούδα - Για ιρανικά πλήγματα στην Ευρώπη έγραφαν οι FT

13:58

Αναβάθμιση outlook για Target με «μπουστάρισμα» από πωλήσεις και κέρδη β' τριμήνου

13:41

Ταχιάος: Δεν μου αρέσουν τα οράματα, αλλά οι σχεδιασμοί - Η πορεία επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης

13:39

ΤτΕ: Ταμειακό έλλειμμα 2,28 δισ. ευρώ στο επτάμηνο

13:39

Η άσκηση που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα

13:34

«Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για το «ΑΕΝΑΟΝ» - Στις 2 Σεπτεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση

13:25

Σκέρτσος: «Εφαρμόζουμε μια υπεύθυνη οικονομική διαχείριση που δεν δημιουργεί ελλείμματα»

13:06

Πόσο έχει πλουτίσει από το μπάσκετ ο Τόμας Γουόκαπ

13:02

Νικ Κύργιος: Εκτός αγώνων τένις μετά τον εντοπισμό κοκαΐνης στο αίμα του - «Έκανα τεράστιο λάθος»

12:49

Μπέρναμ: «Δεν θα υπάρχουν άστεγοι στους δρόμους της Αγγλίας ως τα Χριστούγεννα»

12:32

Στο 2,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο - Κάτω του μέσου όρου η Ελλάδα

12:28

Το ελληνικό χωριό που αντιστέκεται στο δημογραφικό: Το 70% των ζευγαριών είναι πολύτεκνα ή τρίτεκνα

12:14

Alpha Bank: Ενίσχυσε την επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας το Ταμείο Ανάκαμψης - Η επόμενη ημέρα

12:13

Η Ιαπωνία καταδικάζει τις αμερικανικές κυρώσεις στην πρόεδρο του ΔΠΔ

12:01

UBS: Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου ήρθαν για να μείνουν

12:00

Τα ωραιότερα χωριά της Λέσβου που αξίζει να επισκεφτείτε

11:52

Έναρξη εγγραφών επιτυχόντων του Παράλληλου Μηχανογραφικού στις ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ

11:47

Kaspersky: Πάνω από τη μισή Gen Z έχει ήδη δεχθεί κυβερνοεπίθεση

11:47

«Βράζουν» τα νερά της Ευρώπης - Τι ισχύει με Αιγαίο και Ιόνιο

11:43

Πρόταση 470 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της μεγαλύτερης εταιρείας ελαιολάδου στον κόσμο

11:36

ΥΠΕΝ: 18 ερωταπαντήσεις για το Νέο Χωροταξικό Σχέδιο για τις ΑΠΕ

11:26

Unitree Robotics: Άκρως επιτυχημένη πρεμιέρα στη Σαγκάη με ράλι 629% - IPΟ 905 εκατ. δολαρίων

11:26

Χρηματιστήριο: «Μάχη» για τις 2.600 μονάδες

11:19

Το Ιράν προειδοποιεί τις χώρες του Κόλπου να μην βοηθήσουν τον στρατό των ΗΠΑ

11:04

BofA: «Μισή» η ελληνική ανάκαμψη - Ισχυρότερο Δημόσιο, αδύναμα νοικοκυριά και επιχειρήσεις

10:59

Χωροταξικό ΑΠΕ: Νέοι «κόφτες» στο παρά πέντε - Πού ανοίγει παράθυρο και ποια έργα «σώζονται»