INSIDE OUT

Inside out: Στα πάνω του ο Κυριάκος - Digital βηματισμός για brain gain... 

13-10-2021 | 07:29
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Να βγει γρήγορα και νικήτρια η Πρόεδρος από το νοσοκομείο. Και μπράβο στους Λοβέρδο, Ανδρουλάκη, Καστανίδη για τα γρήγορα ρεφλέξ. Ανακοίνωσαν διακοπή της εσωκομματικής μάχης κι ευχήθηκαν στη Φώφη. Μια ανθρώπινη στιγμή της πολιτικής, που φέρνουν οι μοίρες για να θυμίσουν σε όλους ποια είναι τα σημαντικά.

Φως και αξιοκρατία

Μια νέα εποχή έχει ήδη ξημερώσει. Οι παλιοί χρόνοι περνούν με ταχύτητα φωτός πάνω από αρχαίους τόπους και οι άνθρωποι είτε ακολουθούν, είτε η ζωή τους προσπερνά. Τεχνητή νοημοσύνη, υπολογιστές, αλγόριθμοι, coding, ένα κέντρο το οποίο θα ασχολείται με quantum computing, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το μέλλον των υπολογιστών με ασύλληπτες ταχύτητες που ούτε καν μπορούμε να διανοηθούμε. Βλέπω μια δέσμη φωτός να ξεπηδά από τον κόμβο της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη- την πρωτεύουσα των Βαλκανίων και να φωτίζει την μιζέρια, και το σκότος. Το ίδιο φως που είχαν χθες τα πρόσωπα των νέων επιστημόνων, της Καλλιόπης, του Δημήτρη, της Κρυσταλλίας, της Λυδίας της γενιάς του brain drain, που επιτέλους βρίσκουν κάτι αντάξιό τους για να επιστρέψουν. Και όχι το μαγαζάκι του μπαμπά, του θείου και του πολιτευτή της γειτονιάς. Αξιοκρατία λέγεται, τόσο απλά.

Περήφανος Σαλονικιός

Και είναι εκπληκτικό πως η θέληση ενός και μόνο ανθρώπου που πέρασε κι εκείνος κάποτε όλα τα σκαλοπάτια, ένα, ένα, μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν, όταν το έδαφος είναι γόνιμο και τα αυτιά και μάτια ανοιχτά. «Είναι γνωστό σε όλους πως είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός. Λίγες πόλεις στον κόσμο μπορούν να αντιπαραβάλλουν τη φυσική ομορφιά, τον πολιτισμό, τους πρωτοποριακούς επιστήμονες και τους φιλόξενους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης», είπε ο Αλμπερτ Μπουρλά στα εγκαίνια του παγκόσμιο Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) και το παγκόσμιου Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer. Οι εγκαταστάσεις έχουν έκταση 9.000 τ.μ. , με 700 εργαζόμενους, ενώ θα λειτουργήσουν ως πρότυπο για τις αντίστοιχες σε Μαδρίτη, Παρίσι και Νέα Υόρκη. Του χρόνου στη ΔΕΘ, δεν θα κάτσω Όλυμπο. Θ’ ανέβω Θεσσαλονίκη να δω την επίδραση αυτών των 700 ανθρώπων στην πόλη.

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου

Οι εντιμότατοι φίλοι του Κυριάκου το ‘καναν πάλι το θαύμα τους. Η εμβέλεια της επένδυσης Pfizer, μετά την ιστορική αμυντική συμφωνία με Μακρόν, προσπερνά τα στενά όρια του οικονομικού και δίνει προστιθέμενη αξία στην Ελλάδα. Μετά τα εγκαίνια, πήγε να κάνει την τρίτη δόση στον Προμηθέα.

Οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ

Η επιτυχία της αμυντικής συμφωνίας με Γαλλία δεν θα μπορούσε να αποδοθεί καλύτερα από το αποτέλεσμα της τελευταίας δημοσκόπησης (Marc). Την επικροτεί ακόμα και το 60%, (59,3 για την ακρίβεια), της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όπως μου έλεγε ένας επισκέπτης χθες, τόσοι είναι οι πασόκοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

09:08

Παλιά σπίτια: Πότε η ηλεκτρική εγκατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη

09:06

Ο δισεκατομμυριούχος «εγκέφαλος» που «τρέχει» τη Λίβερπουλ

09:00

Ινδονησία: Επτά αεροδρόμια παρατείνουν το κλείσιμό τους εξαιτίας ηφαιστειακής έκρηξης

08:46

Το Ιράν θα κηρύξει «ζώνη απαγόρευσης» κοντά στα Στενά του Ορμούζ τις επόμενες ημέρες

08:38

Οι αγρότες μας δεν «καίγονται» στη δουλειά ούτε «πνίγονται» στα λεφτά, ας αναβαθμιστούν σε προστάτες του περιβάλλοντος

08:31

Πυρκαγιές: Γιατί η Ελλάδα έμεινε με γερασμένα Canadair - Τα κονδύλια και η ανανέωση του στόλου

08:26

Ο Τραμπ προτείνει να μετονομαστεί το Νέο Μεξικό σε «Νέα Αμερική»

08:17

Δίκη για τα Τέμπη: Ξεκινά σήμερα μετά τη διακοπή του Αυγούστου - Αναμένεται η αποδεικτική διαδικασία

08:12

Γερμανία: Η AfD δεν εξασφαλίζει απόλυτη πλειοψηφία στη Σαξονία-Άνχαλτ

08:08

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείνουν νωρίτερα μέχρι την Πέμπτη

08:01

Μαϊάμι: Συνετρίβη εμπορευματικό αεροσκάφος της Amazon - 5 νεκροί

07:56

Σε εφαρμογή από σήμερα το αναδιαμορφωμένο πρόγραμμα δρομολογίων του Τραμ

07:52

«Πληρώνω Όσο Πετάω»: Τα μοντέλα που εξετάζει η ΡΑΑΕΥ - Στο επίκεντρο μεγάλοι παραγωγοί και εστίαση

07:51

Φορείς της αγοράς για το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Θετικό βήμα αλλά όχι άλμα για το επιχειρείν

07:40

Τα παρασκήνια της ΔΕΘ - H «τεχνογνωσία» του Σαμαρά - O «πράσινος» Τσίπρας

07:39

Ευρωπαϊκός προϋπολογισμός: Μητσοτάκης, Κόστα, Μερτς και μια εξίσωση που πρέπει να λυθεί

07:35

Ρεύμα: Αύριο η εξειδίκευση των μέτρων από το ΥΠΕΝ - Αναζητείται «συνταγή» για μόνιμες μειώσεις

07:27

Σιάμισιης (Helleniq Energy): Σε πρώτο πλάνο η αναβάθμιση των διυλιστηρίων - Επενδύσεις 3-5 δισ. ευρώ στην 10ετία

07:22

Πότε «μπαίνει στις ράγες» ο 1ος ανακατασκευασμένος συρμός του Ηλεκτρικού - Τι συμβαίνει με το Μετρό

07:15

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Τρεις φορο-ανατροπές σε δυο δόσεις - Ποιοι και πόσα κερδίζουν

07:08

Η άνοδος και οι ανησυχίες - Τα βέλη για τον Νόμο Κατσέλη - Ο κουμπάρας της νέας ντιρεκτίβας ΕΕ

23:58

Ζαχαράκη: Τέλη Σεπτεμβρίου η β’ φάση διορισμού αναπληρωτών στα σχολεία

23:36

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εγκαταλείψει συνειδητώς τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

23:15

Κομοτηνή: Οδηγός μοτοσικλέτας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα

22:47

Στην κυκλοφορία το συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ, αφιερωμένο στα 100 χρόνια της ΔΕΘ

22:18

Πολωνία: Επιβεβαίωσε πιθανή παραβίαση του εναέριου χώρου από άγνωστο αντικείμενο που εισήλθε από τη Λευκορωσία

21:48

Γερμανία: Προς ιστορική νίκη βαδίζει η AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ - Καταποντίζεται το CDU

21:46

Ιράν: Θα εντατικοποιήσει τις προσπάθειες της για αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που προκαλούν οι αμερικανικές κυρώσεις

21:18

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 10 Περιφέρειες τη Δευτέρα

21:00

Ζελένσκι: Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί αυτόν τον χειμώνα