INSIDE OUT

Φώφη και Αλέξης παρέα… - Το τρακ του Πλεύρη - Και ξάφνου Κατσίκης

07-10-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Πάμε γερά. Η νύχτα μεγαλώνει σταθερά. Η συγκομιδή πάει σφαίρα, αλλά θα κρατήσω απόθεμα γιατί δεν ρισκάρω να ανέβουν πάλι οι τιμές στους δούλους. Εισπνέω βαθιά και κρατάω την αναπνοή, όπως όταν «κλέβεις» στο οξύμετρο. Μεγάλα ερωτήματα ταλανίζουν μεγάλους άνδρες. Όπως τον Γεραπετρίτη. Πφφ. Νομίζει πως επειδή είναι έγκριτος νομικός τα ξέρει όλα. Και τον ρωτούν, έτσι ξαφνικά, «θα επιστρέψει πίσω ο Μπογδάνος στην ΚΟ της ΝΔ»; Κι απαντά όπως εγώ. Μπορεί, ναι. Μπορεί όχι. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον; Έλα ντε! Ποιος ξέρει;

Χαμόγελα Αλέξη

Η τροπή που πήρε η επικαιρότητα έδωσε χαμόγελα στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε δύο λόγους: η ανέλπιστη αποπομπή Μπογδάνου και το φαΐ στο δείπνο (κρέας). Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών μετείχε πάλι ως παρατηρητής, αλλά δεν βαριέσαι: Στο τραπέζι ήταν μεταξύ άλλων Κόστα, Σάντσεθ, Μπορέλ, και Ράμα. Ήταν και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φυσικά. Τους έβαλαν απέναντι διαγώνια.

Έμαθαν να ψωνίζουν;

Ο Σάντσεθ μπορεί να είναι σοσιαλιστής, αλλά είναι και Πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ξεχωρίζω την πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή του, καθώς μετείχε και στην άτυπη σύνοδο Κορυφής, οι «27» να διαπραγματεύονται ως ένας, μέσω Κομισιόν, την τιμή του φυσικού αερίου. Αφού το ‘καναν με τα εμβόλια, γιατί όχι; Να προσέξουν μόνο τις ρήτρες με τις παραδόσεις στα συμβόλαια, μην την πατήσουμε όλοι μαζί όπως με την AstaZeneca και ξεπαγιάσουμε τα επόμενα χρόνια.

Ταλαιπωρία

Για να φτάσεις Λιουμπλιάνα πάντως είναι μια ταλαιπωρία. Απευθείας πτήση δεν υπάρχει, οπότε χάνεις χρόνο μέσω Βελιγραδίου. Τώρα πως κατέληξε η συνήθως κομψή Πρόεδρος Φώφη, με μπλουζίτσα, παντελονάκι, σκονισμένες μπότες και ελαφρύ μπουφανάκι στην Σύνοδο, τι να πω. Κάποια ατυχία στο ταξίδι. Ελπίζω να μην έφτασε με το τραίνο Λιουμπλιάνα. Κρίμα γιατί στην οικογενειακή φωτό την έβαλαν μπροστά-μπροστά αυτή τη φορά. Μακριά από τα βάσανα εσωκομματικής εκλογής η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η νίκη του SPD στη Γερμανία. Ενώ θύμισε ότι «έχουμε ισχυρούς δεσμούς όλοι και στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ με το SPD. Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει» πρόσθεσε. Μη φοβάσαι Πρόεδρε. Παρατηρητή θα τον έχουν πάντα.

Η επιτροπή είναι όργανο

Στα εσωτερικά, τον άκουγα και δεν το πίστευα το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη χθες. Απίστευτο τρακ λέμε. Αν ακούσει κι ο ίδιος τις πρώτες φράσεις του, είμαι σίγουρη πως θα βάλει τα γέλια. «Με εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, έχει εισηγηθεί η Επιτροπή τα αντίστοιχα δεδομένα θα 'θελα να ανακοινώσω τα ακόλουθα: Η Επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία, είναι το όργανο το οποίο εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε καθέναν από τους επιστήμονες που βρίσκονται σ αυτό το όργανο. Δύο χρόνια τώρα εργάζονται αφιλοκερδώς και μας βοηθούν με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου ως έχει». Έξι φορές είπε ότι η Επιτροπή είναι όργανο. Το εμπεδώσαμε.

Ο Κατσίκης σήκωσε το γάντι

Κι εκεί που όλοι έλεγαν διάφορα, γιατί οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ενοχλήθηκαν από την σοβαρή καταγγελία Καμμένου περί εξαγοράς τους από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, τσουπ, εμφανίστηκε Κατσίκης. Κωσταντίνος Κατσίκης, γιος του αείμνηστου, υπολοίπου Αττικής.

«Η ευθεία αναφορά του σε "όλους" τους βουλευτές του που "αγοράστηκαν" από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ύποπτο να μείνει αναπάντητη. Αν ακόμα και ένας από τους βουλευτές του δεν κατέστη αργυρώνητος, είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του να τον "τσουβαλιάζει" με τους εξαργυρωμένους. Μιλώντας μόνον για τον εαυτό μου – αν και γνωρίζω πως σαν κι εμένα υπάρχουν και άλλοι θεωρώ τιμή μου που κώφευσα στις σειρήνες των υποσχέσεων και της εξαγοράς, γιατί σας βεβαιώ πως υπήρξαν τέτοιες και αισθάνομαι εξοργισμένος για την ποταπή μεθοδολογία της δολοφονίας χαρακτήρων. Αν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής εντιμότητας εκ μέρους του, εκείνου που έγινε και πολιτικός αρχηγός, θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εξαιρέσει εκείνους που το προσωπικό και πολιτικό τους ήθος, τους απέτρεψε από τέτοιες συναλλαγές». Γίνεται όλο και καλύτερο νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:53

Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από ρωσικό πλήγμα με drone σε εμπορικό κέντρο στο Σούμι

23:45

Οι ΗΠΑ βίωσαν φέτος το πιο θερμό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτέ

23:37

Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: Παραμένει σταθερά ίδιος και απαράλλαχτος

23:34

Σε καραντίνα η Μόσχα: Εντοπίστηκαν κρούσματα της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών

23:22

Νεπάλ: Οι αρχές καταφεύγουν στα drone για τη διανομή βοήθειας στους πλημμυροπαθείς

23:11

Wall Street: Ομόλογα και πετρέλαιο σφράγισαν το αρνητικό 3x3

22:50

Οι «πρώτοι» της Ευρώπης; Οι «7,4 μαθητές» στα δημοτικά και η ελληνική πραγματικότητα που αγνοεί η Eurostat

22:41

Χούθι: Εκτόξευσαν νέες επιθέσεις με drones και πυραύλους στη Σ. Αραβία

22:28

Ράλι άνω του 3% για το πετρέλαιο, ξεπέρασε τα 101 δολάρια το Brent

22:15

Τραμπ: Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει «αμέσως μετά» τις ενδιάμεσες εκλογές - Ο Πούτιν θέλει συμφωνία

22:08

Κέρδη 1,5% για τον χρυσό, επέστρεψε πάνω από τα 4.400 δολάρια

21:50

Σε εξέλιξη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του Γ. Μαζωνάκη

21:36

Δημοσκόπηση GPO: Πώς κρίνουν οι πολίτες τα μέτρα της ΔΕΘ - Στο 30,6% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

21:23

Σιβηρία: Drone έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση στην «πρωτεύουσα φυσικού αερίου» της Ρωσίας

21:04

Το Ιράν παραπέμπεται ξανά μετά από 20 χρόνια στο Συμβούλιο Ασφαλείας για το πυρηνικό πρόγραμμα

20:53

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν: Στο επίκεντρο η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου

20:44

Ανάρτηση Μαρινάκη για το πότε θα εφαρμοστούν τα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

20:23

Λίβανος: Ο στρατός προειδοποίει για επικίνδυνη «κλιμάκωση» από το Ισραήλ

20:12

Ισραήλ: Ο υπουργός Άμυνας αποκλείει την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη νότια Συρία

20:11

Η Apple παρουσίασε το νέο foldable iPhone - Πόσο θα κοστίζει

20:02

Πετραλιάς: «Ποτέ δεν θα δώσουμε κάτι που δεν έχουμε» – Προειδοποίηση για επιστροφή σε καθεστώς εποπτείας

20:01

Ιαπωνία: Επενδύσεις-μαμούθ ως απάντηση στο τεράστιο δημόσιο χρέος

19:57

Η ΕΕ χορηγεί βοήθεια 115 εκατ. ευρώ στην Ισπανία για την Θέουτα

19:40

Οκτώ χώρες χαιρετίζουν τις βρετανικές κυρώσεις κατά παράνομων ισραηλινών οικισμών στη Δυτική Όχθη

19:37

ΥΠΕΝ: Πρόσκληση προς ΦΟΔΣΑ για κατάθεση προτάσεων για επεκτάσεις ΧΥΤΑ

19:34

Οι ΗΠΑ διευρύνουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν - Τρεις τουρκικές εταιρείες στη μαύρη λίστα

19:23

Ευρωαγορές: Σε χαμηλό μηνός με φόντο πετρέλαιο και ΕΚΤ

19:18

Κίνα: «Αβάσιμες» οι κατηγορίες των ΗΠΑ ότι τα κινεζικά μοντέλα ΑΙ «λεηλατούν» τα αμερικανικά

19:06

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποστολή του πρώτου Έλληνα αστροναύτη στο Διάστημα

18:51

Αλλάζει το σχέδιο για την επέκταση του «Ελ. Βενιζέλος» - Διακόπτεται ο διαγωνισμός και προκηρύσσεται νέος