INSIDE OUT

Φώφη και Αλέξης παρέα… - Το τρακ του Πλεύρη - Και ξάφνου Κατσίκης

07-10-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε γερά. Η νύχτα μεγαλώνει σταθερά. Η συγκομιδή πάει σφαίρα, αλλά θα κρατήσω απόθεμα γιατί δεν ρισκάρω να ανέβουν πάλι οι τιμές στους δούλους. Εισπνέω βαθιά και κρατάω την αναπνοή, όπως όταν «κλέβεις» στο οξύμετρο. Μεγάλα ερωτήματα ταλανίζουν μεγάλους άνδρες. Όπως τον Γεραπετρίτη. Πφφ. Νομίζει πως επειδή είναι έγκριτος νομικός τα ξέρει όλα. Και τον ρωτούν, έτσι ξαφνικά, «θα επιστρέψει πίσω ο Μπογδάνος στην ΚΟ της ΝΔ»; Κι απαντά όπως εγώ. Μπορεί, ναι. Μπορεί όχι. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον; Έλα ντε! Ποιος ξέρει;

Χαμόγελα Αλέξη

Η τροπή που πήρε η επικαιρότητα έδωσε χαμόγελα στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε δύο λόγους: η ανέλπιστη αποπομπή Μπογδάνου και το φαΐ στο δείπνο (κρέας). Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών μετείχε πάλι ως παρατηρητής, αλλά δεν βαριέσαι: Στο τραπέζι ήταν μεταξύ άλλων Κόστα, Σάντσεθ, Μπορέλ, και Ράμα. Ήταν και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φυσικά. Τους έβαλαν απέναντι διαγώνια.

Έμαθαν να ψωνίζουν;

Ο Σάντσεθ μπορεί να είναι σοσιαλιστής, αλλά είναι και Πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ξεχωρίζω την πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή του, καθώς μετείχε και στην άτυπη σύνοδο Κορυφής, οι «27» να διαπραγματεύονται ως ένας, μέσω Κομισιόν, την τιμή του φυσικού αερίου. Αφού το ‘καναν με τα εμβόλια, γιατί όχι; Να προσέξουν μόνο τις ρήτρες με τις παραδόσεις στα συμβόλαια, μην την πατήσουμε όλοι μαζί όπως με την AstaZeneca και ξεπαγιάσουμε τα επόμενα χρόνια.

Ταλαιπωρία

Για να φτάσεις Λιουμπλιάνα πάντως είναι μια ταλαιπωρία. Απευθείας πτήση δεν υπάρχει, οπότε χάνεις χρόνο μέσω Βελιγραδίου. Τώρα πως κατέληξε η συνήθως κομψή Πρόεδρος Φώφη, με μπλουζίτσα, παντελονάκι, σκονισμένες μπότες και ελαφρύ μπουφανάκι στην Σύνοδο, τι να πω. Κάποια ατυχία στο ταξίδι. Ελπίζω να μην έφτασε με το τραίνο Λιουμπλιάνα. Κρίμα γιατί στην οικογενειακή φωτό την έβαλαν μπροστά-μπροστά αυτή τη φορά. Μακριά από τα βάσανα εσωκομματικής εκλογής η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η νίκη του SPD στη Γερμανία. Ενώ θύμισε ότι «έχουμε ισχυρούς δεσμούς όλοι και στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ με το SPD. Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει» πρόσθεσε. Μη φοβάσαι Πρόεδρε. Παρατηρητή θα τον έχουν πάντα.

Η επιτροπή είναι όργανο

Στα εσωτερικά, τον άκουγα και δεν το πίστευα το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη χθες. Απίστευτο τρακ λέμε. Αν ακούσει κι ο ίδιος τις πρώτες φράσεις του, είμαι σίγουρη πως θα βάλει τα γέλια. «Με εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, έχει εισηγηθεί η Επιτροπή τα αντίστοιχα δεδομένα θα 'θελα να ανακοινώσω τα ακόλουθα: Η Επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία, είναι το όργανο το οποίο εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε καθέναν από τους επιστήμονες που βρίσκονται σ αυτό το όργανο. Δύο χρόνια τώρα εργάζονται αφιλοκερδώς και μας βοηθούν με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου ως έχει». Έξι φορές είπε ότι η Επιτροπή είναι όργανο. Το εμπεδώσαμε.

Ο Κατσίκης σήκωσε το γάντι

Κι εκεί που όλοι έλεγαν διάφορα, γιατί οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ενοχλήθηκαν από την σοβαρή καταγγελία Καμμένου περί εξαγοράς τους από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, τσουπ, εμφανίστηκε Κατσίκης. Κωσταντίνος Κατσίκης, γιος του αείμνηστου, υπολοίπου Αττικής.

«Η ευθεία αναφορά του σε "όλους" τους βουλευτές του που "αγοράστηκαν" από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ύποπτο να μείνει αναπάντητη. Αν ακόμα και ένας από τους βουλευτές του δεν κατέστη αργυρώνητος, είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του να τον "τσουβαλιάζει" με τους εξαργυρωμένους. Μιλώντας μόνον για τον εαυτό μου – αν και γνωρίζω πως σαν κι εμένα υπάρχουν και άλλοι θεωρώ τιμή μου που κώφευσα στις σειρήνες των υποσχέσεων και της εξαγοράς, γιατί σας βεβαιώ πως υπήρξαν τέτοιες και αισθάνομαι εξοργισμένος για την ποταπή μεθοδολογία της δολοφονίας χαρακτήρων. Αν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής εντιμότητας εκ μέρους του, εκείνου που έγινε και πολιτικός αρχηγός, θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εξαιρέσει εκείνους που το προσωπικό και πολιτικό τους ήθος, τους απέτρεψε από τέτοιες συναλλαγές». Γίνεται όλο και καλύτερο νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:45

Φιντάν: «Το Ιράν μπορεί να οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο»

15:31

Διάγγελμα Χαμενεΐ: «Το Ιράν θα εκδικηθεί» - Mήνυμα για Στενά του Ορμούζ και αμερικανικές βάσεις

15:24

Μακρόν: «Να σταματήσει η Χεζμπολάχ επιθέσεις κατά του Ισραήλ»

15:10

Σαμαράς: «Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες, μόνο ερασιτέχνες εφησυχασμένοι»

15:03

Μετεγκατάσταση της ελληνικής πρεσβείας από Τεχεράνη στο Μπακού - Μήνυμα του ΥΠΕΞ

15:03

Χρυσοχοΐδης: «Είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση» - Παρεμβάσεις για οδική ασφάλεια και αστυνόμευση

14:48

«Ασημένια οικονομία» και ΜμΕ: Τι ισχύει για όσους εργάζονται και μετά τα 65 έτη

14:40

Δεξαμενόπλοια φλέγονται κοντά στο Ιράκ - Βαθαίνει η κρίση στη Μέση Ανατολή

14:34

ΕΕ: 14 κράτη υπογραμμίζουν την ανάγκη «ανάπτυξης και αξιοποίησης της πυρηνικής ενέργειας»

14:22

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Ισχυρή θεσμική οντότητα για τα VET Excellence Awards Greece 2026

14:21

Rosatom: Η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας θα παραμείνει στο Ιράν παρά τον πόλεμο

14:17

Αγαπηδάκη: 1,8 εκατομμύρια παραπεμπτικά μέσω του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» για δωρεάν έλεγχο της νεφρικής δυσλειτουργίας

14:15

Στα 2,8 δισ. ευρώ αυξήθηκε το ενεργητικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης το 2025

14:09

Η Ρωσία κάνει έκκληση σε Ισραήλ και ΗΠΑ να σταματήσουν τις επιθέσεις τους στο Ιράν

14:04

Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο διαρκείας με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο - Πλήγμα σε πυρηνική εγκατάσταση στο Ιράν

13:47

Η Holcim επεκτείνει την παρουσία της στην Κολομβία

13:45

ΟΗΕ: Ξεπέρασε τα 3 εκατ. ο αριθμός των εκτοπισμένων εντός του Ιράν λόγω του πολέμου

13:42

Στ. Παπασταύρου για τους υδρογονάνθρακες και το επίμαχο άρθρο 30: «Δεν εκχωρούνται κυριαρχικά δικαιώματα»

13:32

H BMW προετοιμάζεται για ακόμη μια δύσκολη χρονιά - Εμπόδιο οι δασμοί και ο ανταγωνισμός από την Κίνα

13:24

Moody’s: Αναθεωρεί σε «σταθερό» το outlook των ελληνικών τραπεζών - Δε «βλέπει» άμεσο κίνδυνο από τη Μέση Ανατολή

13:18

Σήμερα η ψήφιση των 4 ενεργειακών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq

13:08

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στηρίζει έμπρακτα την κοινωνία στις έκτακτες συνθήκες

13:05

Απογραφή ΕΛΣΤΑΤ: Πόσα πλοία έχουν ξένη σημαία

13:00

Το Ιράν θα «εγκαταλείψει κάθε αυτοσυγκράτηση» σε περίπτωση επίθεσης κατά νησιών στον Περσικό

12:56

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Νέο φορτίο LNG από τις ΗΠΑ στη Ρεβυθούσα

12:50

Στην Ρουμανία ο Ζελένσκι πριν τη συνάντηση με Μακρόν - Κρεμλίνο: «Το Κίεβο εμποδίζει την ειρήνη»

12:44

Το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας ενέκρινε σχέδιο επενδύσεων 350 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

12:41

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας

12:39

Νέα γενιά κέντρων EUROPE DIRECT στην Ελλάδα: 14 κέντρα για την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας

12:35

Ξεκινά η διάθεση oμολόγου της ΔΕΗ για κατοίκους των νομών Κοζάνης και Φλώρινας