INSIDE OUT

Φώφη και Αλέξης παρέα… - Το τρακ του Πλεύρη - Και ξάφνου Κατσίκης

07-10-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε γερά. Η νύχτα μεγαλώνει σταθερά. Η συγκομιδή πάει σφαίρα, αλλά θα κρατήσω απόθεμα γιατί δεν ρισκάρω να ανέβουν πάλι οι τιμές στους δούλους. Εισπνέω βαθιά και κρατάω την αναπνοή, όπως όταν «κλέβεις» στο οξύμετρο. Μεγάλα ερωτήματα ταλανίζουν μεγάλους άνδρες. Όπως τον Γεραπετρίτη. Πφφ. Νομίζει πως επειδή είναι έγκριτος νομικός τα ξέρει όλα. Και τον ρωτούν, έτσι ξαφνικά, «θα επιστρέψει πίσω ο Μπογδάνος στην ΚΟ της ΝΔ»; Κι απαντά όπως εγώ. Μπορεί, ναι. Μπορεί όχι. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον; Έλα ντε! Ποιος ξέρει;

Χαμόγελα Αλέξη

Η τροπή που πήρε η επικαιρότητα έδωσε χαμόγελα στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε δύο λόγους: η ανέλπιστη αποπομπή Μπογδάνου και το φαΐ στο δείπνο (κρέας). Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών μετείχε πάλι ως παρατηρητής, αλλά δεν βαριέσαι: Στο τραπέζι ήταν μεταξύ άλλων Κόστα, Σάντσεθ, Μπορέλ, και Ράμα. Ήταν και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φυσικά. Τους έβαλαν απέναντι διαγώνια.

Έμαθαν να ψωνίζουν;

Ο Σάντσεθ μπορεί να είναι σοσιαλιστής, αλλά είναι και Πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ξεχωρίζω την πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή του, καθώς μετείχε και στην άτυπη σύνοδο Κορυφής, οι «27» να διαπραγματεύονται ως ένας, μέσω Κομισιόν, την τιμή του φυσικού αερίου. Αφού το ‘καναν με τα εμβόλια, γιατί όχι; Να προσέξουν μόνο τις ρήτρες με τις παραδόσεις στα συμβόλαια, μην την πατήσουμε όλοι μαζί όπως με την AstaZeneca και ξεπαγιάσουμε τα επόμενα χρόνια.

Ταλαιπωρία

Για να φτάσεις Λιουμπλιάνα πάντως είναι μια ταλαιπωρία. Απευθείας πτήση δεν υπάρχει, οπότε χάνεις χρόνο μέσω Βελιγραδίου. Τώρα πως κατέληξε η συνήθως κομψή Πρόεδρος Φώφη, με μπλουζίτσα, παντελονάκι, σκονισμένες μπότες και ελαφρύ μπουφανάκι στην Σύνοδο, τι να πω. Κάποια ατυχία στο ταξίδι. Ελπίζω να μην έφτασε με το τραίνο Λιουμπλιάνα. Κρίμα γιατί στην οικογενειακή φωτό την έβαλαν μπροστά-μπροστά αυτή τη φορά. Μακριά από τα βάσανα εσωκομματικής εκλογής η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η νίκη του SPD στη Γερμανία. Ενώ θύμισε ότι «έχουμε ισχυρούς δεσμούς όλοι και στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ με το SPD. Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει» πρόσθεσε. Μη φοβάσαι Πρόεδρε. Παρατηρητή θα τον έχουν πάντα.

Η επιτροπή είναι όργανο

Στα εσωτερικά, τον άκουγα και δεν το πίστευα το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη χθες. Απίστευτο τρακ λέμε. Αν ακούσει κι ο ίδιος τις πρώτες φράσεις του, είμαι σίγουρη πως θα βάλει τα γέλια. «Με εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, έχει εισηγηθεί η Επιτροπή τα αντίστοιχα δεδομένα θα 'θελα να ανακοινώσω τα ακόλουθα: Η Επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία, είναι το όργανο το οποίο εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε καθέναν από τους επιστήμονες που βρίσκονται σ αυτό το όργανο. Δύο χρόνια τώρα εργάζονται αφιλοκερδώς και μας βοηθούν με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου ως έχει». Έξι φορές είπε ότι η Επιτροπή είναι όργανο. Το εμπεδώσαμε.

Ο Κατσίκης σήκωσε το γάντι

Κι εκεί που όλοι έλεγαν διάφορα, γιατί οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ενοχλήθηκαν από την σοβαρή καταγγελία Καμμένου περί εξαγοράς τους από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, τσουπ, εμφανίστηκε Κατσίκης. Κωσταντίνος Κατσίκης, γιος του αείμνηστου, υπολοίπου Αττικής.

«Η ευθεία αναφορά του σε "όλους" τους βουλευτές του που "αγοράστηκαν" από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ύποπτο να μείνει αναπάντητη. Αν ακόμα και ένας από τους βουλευτές του δεν κατέστη αργυρώνητος, είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του να τον "τσουβαλιάζει" με τους εξαργυρωμένους. Μιλώντας μόνον για τον εαυτό μου – αν και γνωρίζω πως σαν κι εμένα υπάρχουν και άλλοι θεωρώ τιμή μου που κώφευσα στις σειρήνες των υποσχέσεων και της εξαγοράς, γιατί σας βεβαιώ πως υπήρξαν τέτοιες και αισθάνομαι εξοργισμένος για την ποταπή μεθοδολογία της δολοφονίας χαρακτήρων. Αν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής εντιμότητας εκ μέρους του, εκείνου που έγινε και πολιτικός αρχηγός, θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εξαιρέσει εκείνους που το προσωπικό και πολιτικό τους ήθος, τους απέτρεψε από τέτοιες συναλλαγές». Γίνεται όλο και καλύτερο νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:58

Συνελήφθησαν δύο οδηγοί ΙΧ που έκαναν «κόντρες» στην περιοχή της Βούλας

23:36

Ιράν: Επίθεση κατά πλοίου που σχετίζεται με το Ισραήλ στα Στενά του Ορμούζ

23:16

Ιράν: Απομάκρυνση επιπλέον 198 μελών του προσωπικού της Rosatom από τον πυρηνικό σταθμό του Μπουσέρ

22:47

Ιράκ: Δύο drones έπληξαν το πεδίο πετρελαϊκών γεωτρήσεων Βόρεια Ρουμάιλα

22:16

Κίνα: Πρωταγωνιστικός ρόλος των εταιριών τεχνολογίας στην κερδοφορία των εισηγμένων στα χρηματιστήρια εταιριών για το 2025

21:47

Ρέθυμνο: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

21:18

Τασούλας: Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 200ής επετείου της Εξόδου θα παραβρεθεί ο ΠτΔ

20:59

ΔΣΕ: Μόνο μια συνήγορος ευτέλισε τις δικηγορικές αρχές στη δίκη για τα Τέμπη

20:53

Ιράν: Τα πλοία του Ιράκ εξαιρούνται από τους περιορισμούς και μπορούν να περνούν ελεύθερα από το Ορμούζ

20:40

ΗΠΑ: Σχεδόν όλο το απόθεμα των «αόρατων» πυραύλων κρουζ JASSM-ER έτοιμο για χρήση κατά του Ιράν

20:26

Ουκρανία: Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ ενδέχεται να επισκεφθούν σύντομα το Κίεβο

20:06

Η πετρελαϊκή κρίση μετατρέπεται σε κρίση των πάντων

19:27

Μητσοτάκης: Μεταβαίνει την Κυριακή στο Μεσολόγγι

19:23

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Συνελήφθησαν η ανιψιά του Κασέμ Σολεϊμανί και η κόρη της

19:12

Εκρήξεις ακούγονται στην Ιερουσαλήμ - Τουλάχιστον 5 τραυματίες στο Τελ Αβίβ από ιρανικούς πυραύλους

19:00

«Σφίγγει» η δημοσιονομική «θηλιά» στα κράτη – Στο «κόκκινο» Ιταλία, Γαλλία

18:51

Ηράκλειο: Θανάσιμος τραυματισμός ηλικιωμένου, που έπεσε από τα ενετικά τείχη

18:36

Ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μυλωνάκη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento

18:30

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη αφέθηκε η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη με προφορική εντολή εισαγγελέα

18:13

ΔΝΤ προς BoJ: Συνεχίστε να αυξάνετε τα επιτόκια

17:39

Τραμπ: Το Ιράν έχει 48 ώρες για συμφωνία - Μετά η κόλαση θα ξεσπάσει επάνω τους

17:29

Νεκρή γυναίκα στην Κόρινθο από κατάρρευση μπαλκονιού

17:00

Χωρίς προσανατολισμό η ευρωπαϊκή «πυξίδα ανταγωνιστικότητας»

16:51

Ιράν: Με νέο αντιαεροπορικό σύστημα το πλήγμα στο αμερικανικό μαχητικό

16:45

Τουρνάς: Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται πλέον σε ένα ώριμο στάδιο

16:33

DW: Ποιος (δεν) φοβάται να φορολογήσει τους πλούσιους;

16:17

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ζελένσκι για συνομιλίες με τον Ερντογάν

16:10

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη η γνωστή influencer Ιωάννα Τούνη

15:44

Γαλλία: Δάνεια της κυβέρνησης προς μικρές επιχειρήσεις που πλήττονται απ' το ενεργειακό κόστος

15:32

Bloomberg: Αύξηση απασχόλησης και μείωση ανεργίας στις ΗΠΑ τον Μάρτιο