INSIDE OUT

Φώφη και Αλέξης παρέα… - Το τρακ του Πλεύρη - Και ξάφνου Κατσίκης

07-10-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε γερά. Η νύχτα μεγαλώνει σταθερά. Η συγκομιδή πάει σφαίρα, αλλά θα κρατήσω απόθεμα γιατί δεν ρισκάρω να ανέβουν πάλι οι τιμές στους δούλους. Εισπνέω βαθιά και κρατάω την αναπνοή, όπως όταν «κλέβεις» στο οξύμετρο. Μεγάλα ερωτήματα ταλανίζουν μεγάλους άνδρες. Όπως τον Γεραπετρίτη. Πφφ. Νομίζει πως επειδή είναι έγκριτος νομικός τα ξέρει όλα. Και τον ρωτούν, έτσι ξαφνικά, «θα επιστρέψει πίσω ο Μπογδάνος στην ΚΟ της ΝΔ»; Κι απαντά όπως εγώ. Μπορεί, ναι. Μπορεί όχι. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον; Έλα ντε! Ποιος ξέρει;

Χαμόγελα Αλέξη

Η τροπή που πήρε η επικαιρότητα έδωσε χαμόγελα στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε δύο λόγους: η ανέλπιστη αποπομπή Μπογδάνου και το φαΐ στο δείπνο (κρέας). Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών μετείχε πάλι ως παρατηρητής, αλλά δεν βαριέσαι: Στο τραπέζι ήταν μεταξύ άλλων Κόστα, Σάντσεθ, Μπορέλ, και Ράμα. Ήταν και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φυσικά. Τους έβαλαν απέναντι διαγώνια.

Έμαθαν να ψωνίζουν;

Ο Σάντσεθ μπορεί να είναι σοσιαλιστής, αλλά είναι και Πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ξεχωρίζω την πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή του, καθώς μετείχε και στην άτυπη σύνοδο Κορυφής, οι «27» να διαπραγματεύονται ως ένας, μέσω Κομισιόν, την τιμή του φυσικού αερίου. Αφού το ‘καναν με τα εμβόλια, γιατί όχι; Να προσέξουν μόνο τις ρήτρες με τις παραδόσεις στα συμβόλαια, μην την πατήσουμε όλοι μαζί όπως με την AstaZeneca και ξεπαγιάσουμε τα επόμενα χρόνια.

Ταλαιπωρία

Για να φτάσεις Λιουμπλιάνα πάντως είναι μια ταλαιπωρία. Απευθείας πτήση δεν υπάρχει, οπότε χάνεις χρόνο μέσω Βελιγραδίου. Τώρα πως κατέληξε η συνήθως κομψή Πρόεδρος Φώφη, με μπλουζίτσα, παντελονάκι, σκονισμένες μπότες και ελαφρύ μπουφανάκι στην Σύνοδο, τι να πω. Κάποια ατυχία στο ταξίδι. Ελπίζω να μην έφτασε με το τραίνο Λιουμπλιάνα. Κρίμα γιατί στην οικογενειακή φωτό την έβαλαν μπροστά-μπροστά αυτή τη φορά. Μακριά από τα βάσανα εσωκομματικής εκλογής η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η νίκη του SPD στη Γερμανία. Ενώ θύμισε ότι «έχουμε ισχυρούς δεσμούς όλοι και στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ με το SPD. Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει» πρόσθεσε. Μη φοβάσαι Πρόεδρε. Παρατηρητή θα τον έχουν πάντα.

Η επιτροπή είναι όργανο

Στα εσωτερικά, τον άκουγα και δεν το πίστευα το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη χθες. Απίστευτο τρακ λέμε. Αν ακούσει κι ο ίδιος τις πρώτες φράσεις του, είμαι σίγουρη πως θα βάλει τα γέλια. «Με εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, έχει εισηγηθεί η Επιτροπή τα αντίστοιχα δεδομένα θα 'θελα να ανακοινώσω τα ακόλουθα: Η Επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία, είναι το όργανο το οποίο εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε καθέναν από τους επιστήμονες που βρίσκονται σ αυτό το όργανο. Δύο χρόνια τώρα εργάζονται αφιλοκερδώς και μας βοηθούν με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου ως έχει». Έξι φορές είπε ότι η Επιτροπή είναι όργανο. Το εμπεδώσαμε.

Ο Κατσίκης σήκωσε το γάντι

Κι εκεί που όλοι έλεγαν διάφορα, γιατί οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ενοχλήθηκαν από την σοβαρή καταγγελία Καμμένου περί εξαγοράς τους από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, τσουπ, εμφανίστηκε Κατσίκης. Κωσταντίνος Κατσίκης, γιος του αείμνηστου, υπολοίπου Αττικής.

«Η ευθεία αναφορά του σε "όλους" τους βουλευτές του που "αγοράστηκαν" από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ύποπτο να μείνει αναπάντητη. Αν ακόμα και ένας από τους βουλευτές του δεν κατέστη αργυρώνητος, είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του να τον "τσουβαλιάζει" με τους εξαργυρωμένους. Μιλώντας μόνον για τον εαυτό μου – αν και γνωρίζω πως σαν κι εμένα υπάρχουν και άλλοι θεωρώ τιμή μου που κώφευσα στις σειρήνες των υποσχέσεων και της εξαγοράς, γιατί σας βεβαιώ πως υπήρξαν τέτοιες και αισθάνομαι εξοργισμένος για την ποταπή μεθοδολογία της δολοφονίας χαρακτήρων. Αν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής εντιμότητας εκ μέρους του, εκείνου που έγινε και πολιτικός αρχηγός, θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εξαιρέσει εκείνους που το προσωπικό και πολιτικό τους ήθος, τους απέτρεψε από τέτοιες συναλλαγές». Γίνεται όλο και καλύτερο νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:02

Reuters: ΗΠΑ και Κούρδοι συζητούν ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράν

09:54

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης

09:41

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

09:38

Η Ρεβέκα Γκρίνσπαν από την Κόστα Ρίκα και επίσημα υποψήφια ΓΓ του ΟΗΕ

09:28

Το Ισραήλ προειδοποιεί πως ο διάδοχος του Αλί Χαμενεΐ είναι «στόχος για εξόντωση»

09:26

Ο πρωθυπουργός του Καναδά καλεί «όλα τα μέρη» να τηρούν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου

09:15

Παπαθανάσης: 2 εκατ. ευρώ για ανάπλαση στον οικισμό Κάτω Νεστορίου Καστοριάς

09:03

Περίπου 9.000 πολίτες των ΗΠΑ έφυγαν από τη Μέση Ανατολή εξαιτίας του πολέμου

09:01

Τι ποσό έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό ο CEO της Blackstone το 2025

09:00

Βιομηχανία τροφίμων: Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή οι εξαγωγικές επιχειρήσεις

08:55

Παπασταύρου για τιμές καυσίμων: «Έχουμε δημοσιονομικό χώρο να στηριχθεί η κοινωνία»

08:46

5η ημέρα πολέμου στη Μέση Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα σε Τεχεράνη, Λίβανο - Ιράν: «Ελέγχουμε πλήρως τo Ορμούζ»

08:32

Υπερταμείο: Μερίσματα 700 εκατ. στο Δημόσιο - Τι συμβαίνει με ΕΤΑΔ, Αεροδρόμια, Ακίνητα, Μαρίνες, Διώρυγα, Συγκοινωνίες

08:27

Μερτς από Ουάσιγκτον: Ανησυχία για την επόμενη μέρα στο Ιράν

08:18

Στεγαστική αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές: Τι αλλάζει

08:17

PPF: Έρχονται διαγωνισμοί άνω του 1 δισ. - Στο επίκεντρο Σιδηρόδρομος, ΔΕΘ, logistics, κτηριακά projects, ΕΛΑΣ

08:12

Ποιοι κλάδοι θα βρεθούν μετά από χρόνια με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας - Τι αυξήσεις προβλέπει η πρώτη ΣΣΕ

08:02

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή ή μη 42 κατηγορουμένων

07:56

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Πόσο αντέχει η Ελλάδα αν κλιμακωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή

07:44

Οι Έλληνες φίλοι του Μακρόν - Με συγκίνηση ο Δένδιας στην Κύπρο - Και τι θα το κάνουν οι Ισπανοί το ελαιόλαδό τους;

07:41

Ο Τραμπ αρνείται πως σύρθηκε από το Ισραήλ στον πόλεμο με το Ιράν

07:32

Λιμάνια: Τι έρχεται για Ελευσίνα, Λαύριο, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα - Σε εξέλιξη συνολικός σχεδιασμός και master plans

07:24

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τι σημαίνει η (μετοχική) «είσοδος» στην ΕΥΔΑΠ με το «βλέμμα» στον κύκλο του νερού

07:18

Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Τρομάζει η διάχυση της κρίσης

07:12

Ανασφάλιστα οχήματα: Προ των πυλών τα ραβασάκια με πρόστιμα έως 1.000 ευρώ

07:07

Έρχεται το πακέτο για τη βιομηχανία - Τι θα γίνει με επιτόκια - Χάσαμε το 2026 στο ΧΑ

00:16

Φιντάν: Λανθασμένη στρατηγική η επίθεση του Ιράν στις χώρες του Κόλπου

00:09

Διεθνή ΜΜΕ: Νέος ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν ο Μοτζτάμπα Χοσεϊνί Χαμενεΐ

23:58

Η Ιρλανδία θα στείλει για πρώτη φορά στρατιωτικούς ακολούθους σε πρεσβείες της

23:47

Ιρανός πρέσβης στον ΟΗΕ: «Ο πόλεμος δεν ήταν η επιλογή μας» - «Πυρά» σε ΗΠΑ και Ισραήλ