INSIDE OUT

Φώφη και Αλέξης παρέα… - Το τρακ του Πλεύρη - Και ξάφνου Κατσίκης

07-10-2021 | 07:33
Viber Whatsapp
Μοιράσου το

Πάμε γερά. Η νύχτα μεγαλώνει σταθερά. Η συγκομιδή πάει σφαίρα, αλλά θα κρατήσω απόθεμα γιατί δεν ρισκάρω να ανέβουν πάλι οι τιμές στους δούλους. Εισπνέω βαθιά και κρατάω την αναπνοή, όπως όταν «κλέβεις» στο οξύμετρο. Μεγάλα ερωτήματα ταλανίζουν μεγάλους άνδρες. Όπως τον Γεραπετρίτη. Πφφ. Νομίζει πως επειδή είναι έγκριτος νομικός τα ξέρει όλα. Και τον ρωτούν, έτσι ξαφνικά, «θα επιστρέψει πίσω ο Μπογδάνος στην ΚΟ της ΝΔ»; Κι απαντά όπως εγώ. Μπορεί, ναι. Μπορεί όχι. Ποιος ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον; Έλα ντε! Ποιος ξέρει;

Χαμόγελα Αλέξη

Η τροπή που πήρε η επικαιρότητα έδωσε χαμόγελα στον Αλέξη Τσίπρα. Είχε δύο λόγους: η ανέλπιστη αποπομπή Μπογδάνου και το φαΐ στο δείπνο (κρέας). Στην προπαρασκευαστική σύνοδο των ευρωσοσιαλιστών μετείχε πάλι ως παρατηρητής, αλλά δεν βαριέσαι: Στο τραπέζι ήταν μεταξύ άλλων Κόστα, Σάντσεθ, Μπορέλ, και Ράμα. Ήταν και η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φυσικά. Τους έβαλαν απέναντι διαγώνια.

Έμαθαν να ψωνίζουν;

Ο Σάντσεθ μπορεί να είναι σοσιαλιστής, αλλά είναι και Πρωθυπουργός της Ισπανίας. Ξεχωρίζω την πολύ ενδιαφέρουσα πρότασή του, καθώς μετείχε και στην άτυπη σύνοδο Κορυφής, οι «27» να διαπραγματεύονται ως ένας, μέσω Κομισιόν, την τιμή του φυσικού αερίου. Αφού το ‘καναν με τα εμβόλια, γιατί όχι; Να προσέξουν μόνο τις ρήτρες με τις παραδόσεις στα συμβόλαια, μην την πατήσουμε όλοι μαζί όπως με την AstaZeneca και ξεπαγιάσουμε τα επόμενα χρόνια.

Ταλαιπωρία

Για να φτάσεις Λιουμπλιάνα πάντως είναι μια ταλαιπωρία. Απευθείας πτήση δεν υπάρχει, οπότε χάνεις χρόνο μέσω Βελιγραδίου. Τώρα πως κατέληξε η συνήθως κομψή Πρόεδρος Φώφη, με μπλουζίτσα, παντελονάκι, σκονισμένες μπότες και ελαφρύ μπουφανάκι στην Σύνοδο, τι να πω. Κάποια ατυχία στο ταξίδι. Ελπίζω να μην έφτασε με το τραίνο Λιουμπλιάνα. Κρίμα γιατί στην οικογενειακή φωτό την έβαλαν μπροστά-μπροστά αυτή τη φορά. Μακριά από τα βάσανα εσωκομματικής εκλογής η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη η νίκη του SPD στη Γερμανία. Ενώ θύμισε ότι «έχουμε ισχυρούς δεσμούς όλοι και στην Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ με το SPD. Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει» πρόσθεσε. Μη φοβάσαι Πρόεδρε. Παρατηρητή θα τον έχουν πάντα.

Η επιτροπή είναι όργανο

Στα εσωτερικά, τον άκουγα και δεν το πίστευα το νέο υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη χθες. Απίστευτο τρακ λέμε. Αν ακούσει κι ο ίδιος τις πρώτες φράσεις του, είμαι σίγουρη πως θα βάλει τα γέλια. «Με εισηγήσεις της πολιτικής ηγεσίας που συζητήθηκαν στην Επιτροπή, έχει εισηγηθεί η Επιτροπή τα αντίστοιχα δεδομένα θα 'θελα να ανακοινώσω τα ακόλουθα: Η Επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία, είναι το όργανο το οποίο εμπιστευόμαστε και σεβόμαστε καθέναν από τους επιστήμονες που βρίσκονται σ αυτό το όργανο. Δύο χρόνια τώρα εργάζονται αφιλοκερδώς και μας βοηθούν με τα μέτρα που λαμβάνουμε. Αυτό το όργανο είναι ο στενός μας συνεργάτης και παραμένει ως όργανο του υπουργείου ως έχει». Έξι φορές είπε ότι η Επιτροπή είναι όργανο. Το εμπεδώσαμε.

Ο Κατσίκης σήκωσε το γάντι

Κι εκεί που όλοι έλεγαν διάφορα, γιατί οι πρώην βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ενοχλήθηκαν από την σοβαρή καταγγελία Καμμένου περί εξαγοράς τους από τον πρώην κυβερνητικό εταίρο, τσουπ, εμφανίστηκε Κατσίκης. Κωσταντίνος Κατσίκης, γιος του αείμνηστου, υπολοίπου Αττικής.

«Η ευθεία αναφορά του σε "όλους" τους βουλευτές του που "αγοράστηκαν" από τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ύποπτο να μείνει αναπάντητη. Αν ακόμα και ένας από τους βουλευτές του δεν κατέστη αργυρώνητος, είναι τουλάχιστον ανήθικο από πλευράς του να τον "τσουβαλιάζει" με τους εξαργυρωμένους. Μιλώντας μόνον για τον εαυτό μου – αν και γνωρίζω πως σαν κι εμένα υπάρχουν και άλλοι θεωρώ τιμή μου που κώφευσα στις σειρήνες των υποσχέσεων και της εξαγοράς, γιατί σας βεβαιώ πως υπήρξαν τέτοιες και αισθάνομαι εξοργισμένος για την ποταπή μεθοδολογία της δολοφονίας χαρακτήρων. Αν έχει απομείνει ίχνος πολιτικής εντιμότητας εκ μέρους του, εκείνου που έγινε και πολιτικός αρχηγός, θα πρέπει να ανασκευάσει τις δηλώσεις του και να εξαιρέσει εκείνους που το προσωπικό και πολιτικό τους ήθος, τους απέτρεψε από τέτοιες συναλλαγές». Γίνεται όλο και καλύτερο νομίζω.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

08:11

Τραμπ: Η Ευρώπη ακολουθεί ορισμένες λανθασμένες κατευθύνσεις

08:06

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι αγανακτισμένοι της Κρήτης - Λ. Καρχιμάκης: Κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης

08:01

Λάιεν - Κόστα για συνάντηση με Ζελένσκι: Η ασφάλεια της Ουκρανίας πρέπει να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα

07:56

ΗΠΑ - ΕΕ: Στο τέλος κερδίζει ο ρεαλισμός

07:49

Ο Τραμπ απειλεί το Μεξικό με επιπλέον δασμούς 5% εξαιτίας διένεξης για το νερό

07:42

PPF: Η πρώτη σύμβαση που ωριμάζει για την αναβάθμιση του Σιδηρόδρομου - Τα τεχνολογικά συστήματα

07:38

«Ήλιος»: Συντάξεις έως 940€ καθαρά λαμβάνει το 55% των συνταξιούχων - Στα 794,5€ το μέσο ποσό

07:31

Prodea Investments: «Πωλητήρια» αξίας 1,27 δισ. ευρώ - Τα real estate deals με Παπαλέκα, ETE

07:28

Ραζής (ΕΕΑΑ): 426 εκατ. επενδύσεις, αλλά το 44% των αποβλήτων μένει εκτός ανακύκλωσης - Τι μέτρα πρέπει να ληφθούν

07:23

Χατζηδάκης: H Eλλάδα βασική πύλη εισόδου Αμερικανικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική και Κ. Ευρώπη

07:19

CCS: Τα ορόσημα για την αποθήκη CO2 στον Πρίνο - Πώς προχωρούν επενδύσεις 4 δισ. ευρώ

07:14

AKTOR: Τι σημαίνει και που στοχεύει το «ντεμπούτο» αξίας 140 εκατ. στην αγορά ομολόγων

07:11

Φόροι: Συνεπείς στις πληρωμές 9 στις 10 επιχειρήσεις και 8 στους 10 ιδιοκτήτες ακινήτων

07:06

Τράπεζες: «Μαξιλάρι» (προς ώρας) τα ακίνητα για τα υψηλά δάνεια Σταδίου 2

07:00

Tο τίμημα για την Εγνατία - Αμερικανικό LNG μέσω Ελλάδας - Η φούσκα

23:55

Στην Πολωνία το νέο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Kumho

23:45

Θεσσαλονίκη: Στήνεται αύριο στην Νικήτη το πρώτο μελισσοκομικό/αγροτικό μπλόκο στην Π.Ε. Χαλκιδικής

23:35

Γαλλία: Το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ μετονομάζει τους τερματικούς του σταθμούς

23:28

Νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής ΑΠΔ οικοδομοτεχνικών έργων του e-ΕΦΚΑ

23:14

Νευρικότητα στη Wall Street μια «ανάσα» πριν από τη Fed

22:58

Απάντηση ΕΕ σε Μασκ: Εκτιμούμε την ελευθερία της έκφρασης, αλλά οι νομοθεσίες ισχύουν για όλους

22:43

Μπρούνερ: Νέοι κανόνες ΕΕ για αλληλεγγύη και επιστροφή μεταναστών

22:31

Πτώση για το πετρέλαιο εν μέσω των συνομιλιών για το Ουκρανικό

22:15

«Παραγωγικές» χαρακτήρισε ο πρόεδρος Ζελένσκι τις συνομιλίες στο Λονδίνο

22:00

ΗΠΑ: Ο Μαμντάνι θα μετακομίσει στην επίσημη κατοικία του δημάρχου της Νέας Υόρκης

21:45

Οριακές απώλειες για τον χρυσό ενόψει της συνεδρίασης της Fed

21:32

ΔΣΑ: Νέος πρόεδρος αναδείχθηκε ο Α. Κουτσόλαμπρος

21:28

Ο Τραμπ επιτέθηκε στη νέα διοίκηση του CBS για συνέντευξη της Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν

21:14

Lamda: Παρουσιάστηκε ο αφιερωματικός τόμος «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών»

21:10

Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» η Άμυνα μετατρέπεται σε παραγωγικό πολλαπλασιαστή ισχύος