INSIDE OUT

Inside Out: Γκρίνιες Μυκόνου, η Κούβα του Κατρούγκαλου, Μενδώνη και Νταβέλης

19-07-2021 | 07:41
Viber Whatsapp Μοιράσου το

Μυκονιάτικα παράπονα

Ετοιμάζομαι φουλ για αύριο. Θυμίζω, γιατί είστε κι άσχετοι με τα ουσιαστικά, ότι αύριο θα πετάξει στο διάστημα ο δικός μας, ο αντιπαριανός Τζέφ Μπέζος. Δεν θα κρατήσει πολύ, κανένα δεκάλεπτο αλλά η πτήση είναι ιστορική. Φυσικά ο Μπέζος δεν έγινε τυχαία billionaire. Ήξερε αυτός πότε να ‘ρθει στα νησιά μας. Γιατί όταν έχεις πτήση για διάστημα δεν ρισκάρεις να βρεθείς παρέα με την ‘δέλτα’, να τα λέμε κι αυτά. Τώρα για την Μύκονο, έναν ξερότοπο δίπλα στην Δήλο που δεν καταλαβαίνω ειλικρινά τι του βρίσκουν, φίλη Μυκονιάτισσα μου έστειλε το εξής μήνυμα: «Ήθελαν να… μπιπ το νησί, για να μαζέψουν τον τουρισμό με τα βραχιολάκια. Αλλά γιατί δεν μας λένε πόσα κρούσματα έχουν οι άλλοι; Αλλά γιατί να ‘χουν κρούσματα αφού δεν έχουν κόσμο;».

Στην Κούβα αδελφές μου

Κόσμο φέτος δεν έχει ούτε η Κούβα πάντως, αν κάποιους τους παρηγορεί αυτό. Το νησί σαν σύννεφο της Καραϊβικής, αυτή η ενοχλητική κομμουνιστική πινέζα στην μύτη της Μέκκας του καπιταλισμού, καταρρέει οικονομικά. Πριν το καθεστώς προλάβει να κλείσει το web προλάβαμε να δούμε διαδηλώσεις κουβανών πολιτών που ζητούν ελευθερία. Για το θέμα τοποθετήθηκε με αρθρογραφία στην κομματική εφημερίδα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν τομεάρχης Γιώργος Κατρούγκαλος. Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο ψήφισμα του ΟΗΕ για άρση του εμπάργκο, είπε να δώσει τον λόγο και στους « ίδιους τους Κουβανούς». Στην συνέχεια τσίταρε τον «λαϊκό τραγουδιστή Silvio Rodríguez, που θεωρείται η φωνή της κουβανικής επανάστασης». Αυτόν θεωρεί εκπρόσωπο των κουβανών ο πρώην υπουργός. Ο λαϊκός τραγουδιστής λοιπόν «έγραψε στο blog του ότι η χώρα θα πρέπει να υπερασπιστεί τα επιτεύγματά της εν μέσω των διαδηλώσεων που «προκάλεσε η αυτοκρατορία», αλλά και να αναστοχαστεί για την κατάστασή της». Για να τελειώσει με την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην κηδεία του Κάστρο το Νοέμβριο του ’16, θυμίζοντας άθελά του ένα από τα ταξιδάκια του πρώην πρωθυπουργού ανά την υφήλιο. Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας τότε, μαζί με Μαδούρο και Μοράλες, είχε εκφωνήσει και επικήδειο.

Στο μεσσηνιακό resort

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος του Σύριζα ‘ξέχασε’ τα ταξιδάκια ανά την υφήλιο, η Κουμουνδούρου κάνει φασαρία γιατί λέει ο νυν Πρωθυπουργός πήγε στο γνωστό μεσσηνιακό resort. Κι ο Κυριάκος, δεύτερος και καταϊδρωμένος μετά τον Τζανακόπουλο και την ‘τσαρίνα’ Αχτσιόγλου θυμίζω. Ο προκάτοχός του πεταγότανε μέχρι την Κούβα για την κηδεία του Κάστρο, μόνος αυτός από τους ηγέτες της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Καναδά, -ούτε ο Πούτιν δεν πήγε, ούτε καν ο Σι της Κίνας- , κι ο σημερινός υφίσταται κριτική γιατί πετάχτηκε μέχρι Καλαμάτα, δυο μέρες πριν την έναρξη την επίσκεψη σε Μεσσηνία και Αρκαδία. Ξεκινάει σήμερα το πρωί από Τριφυλία, Κυπαρισσία, για να μιλήσει το βράδυ στην Τρίπολη.

Στην Κρήτη

Στο άλλο στρατόπεδο τώρα, σοσιαλιστικό να το πω, ριζοσπαστικό να το πω, αριστερό να το πω; Ας το βρουν οι ίδιοι και ας ενημερώσουν αρμοδίως τελοσπάντων, ο Πρόεδρος Αλέξης συνδυάζει κι αυτός μικρές αποδράσεις με περιοδεία. Πήγε Κρήτη, όπου τα ποσοστά του κόμματος έκαναν βουτιά, και τώρα αναζητεί ξανά σύνδεση με την τοπική κοινωνία. Σε όσες εξορμήσεις έκανε ο ίδιος πάντως, σε αντίθεση με τα στελέχη του, υπήρξε κινητοποίηση και η εικόνα ήταν συμπαθητική. Το γεγονός πιστώνεται ο γραμματέας Δημήτρης Τζανακόπουλος (της ομάδας Τζανακόπουλου) που είναι στο στόχαστρο όλων των υπολοίπων. Συμβαίνουν αυτά στις προεδρικές αυλές.

Στις Βρυξέλλες

Οι οποίες προεδρικές αυλές θα πρέπει το επόμενο διάστημα να αποφασίσουν αν θα δώσουν ξανά το ‘χρίσμα’ στον μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων Δημήτρη Παπαδημούλη να κατέβει για Αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου. Η, θ’ ανακόψουν την φρενήρη ευρωπαϊκή του πορεία. Ο ίδιος ποντάρει, στο ότι ανακοίνωσε ήδη πως δεν επιθυμεί να είναι ξανά ευρωβουλευτής. Επειδή βασικός ανταγωνιστής του για το χρίσμα είναι ο Στέλιος Κούλογλου, προεξοφλώ ότι ο Παπαδημούλης δεν έχει να φοβάται τίποτε. Θα το πάρει το ‘πράσινο’ φως. «Τον ξέρουν κι οι πέτρες εκεί» μου λέει μυστηριώδης πηγή μου. Είναι μακράν ο πιο εργατικός και αεικίνητος από την ευρωομάδα του Συριζα Π-Σ, με δεύτερο τον φίλο μου Πέτρο Κόκκαλη. Για Κώστα Αρβανίτη, και Έλενα Κουντουρά, τι να πω; Καλύτερα να σιωπήσω. Τι; Είναι κι άλλος; Τί θα πει είναι κι άλλος; Ωωωω δίκιο έχετε! Ξέχασα ότι ευρωβουλευτής του Συριζα είναι και ο Αλέξης Γεωργούλης. Εδώ το ξέχασε κι ο ίδιος.

Στη σπηλιά του Νταβέλη

Την θαυμάζω την Μενδώνη. Καλοκαιράκι, άλλοι πάνε από ‘δω, άλλοι από ΄κει, για να κλέψουν και μια ανάσα. Η υπουργός Πολιτισμού πάει στη Σπηλιά του Νταβέλη. Μαζί της ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και οι Δήμαρχοι Πεντέλης, Κηφισιάς, και Διονύσου. Εκεί που κάποτε ήταν αρχαία λατομεία, συνεδρίασαν απλά αλλά όχι πρόχειρα, για να παρουσιάσουν σχέδιο ανάδειξης του Πεντελικού όρους. Άμα είναι να σταματήσουν να το καίνε εγώ είμαι υπέρ.

Σας φιλώ

Η Πυθία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης INSIDE OUT

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

19:02

Trastor: Εισήγηση για διανομή μερίσματος 0,02 ευρώ ανά μετοχή

18:50

Ελλάκτωρ: Απέκτησε 24.514 μετοχές της Reds - 2,70 ευρώ ανά μετοχή

18:39

Παγκρήτια Τράπεζα: Προϋπόθεση ανάπτυξης, η γυναικεία ενδυνάμωση – Το 52% του προσωπικού της γυναίκες

18:31

Ευ. Μυτιληναίος: Όσο το δυνατόν πιο σύντομα το dual listing

18:30

Unibios: Καθαρά κέρδη 2,04 εκατ. το 2023 - Αύξηση πωλήσεων 15,4%

18:21

Galaxy Cosmos Mezz: Στα 5,4 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023

18:15

Σημαντικές καθυστερήσεις στην εξυγίανση της αγοράς των επίγειων καζίνο

18:12

Ακυρώνεται η επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ

18:09

EΤΕ: Η ανακοίνωση για τη Δημόσια Πρόταση στην Epsilon Net

18:00

ΕΡΓΑΝΗ: Έκρηξη προσλήψεων με 252.606 νέες θέσεις τον Μάρτιο - Οι περιζήτητες ειδικότητες

17:46

Alumil: Διευκρινίσεις για την απόσχιση του κλάδου χύτευσης και την εξεύρεση επενδυτή

17:45

«Θριάσιο 2»: Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το κοινό σχήμα των Hellenic Train – DAMCO για το logistics center

17:38

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Απρίλιο

17:26

Χρηματιστήριο: Κέρδη άνω του 4,4% στην εβδομάδα - Υπέρβαση των 1.450 μονάδων

17:10

Κασσελάκης : Ο κόσμος δεν ζει στον «παράδεισο» που θέλει να παρουσιάζει η κυβέρνηση

17:09

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινο φως» για την τροποποίηση όρων του ΚΟΔ των 500 εκατ. ευρώ

17:01

Ακρίτας: Στα 4,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2023

16:53

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσω των εγγυοδοτικών εργαλείων του Ταμείου InvestEU

16:48

ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων τη Μεγάλη Τρίτη

16:39

Συνταξιοδοτείται ο CEO της Schroders

16:38

Wall Steet: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

16:37

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με εκπροσώπους της Mytilineos Energy & Metals στη Χιλή

16:31

Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ

16:23

ΑΑΔΕ: Νέες λειτουργίες εξυπηρέτησης στις ψηφιακές εφαρμογές

16:18

Υπουργός ενόπλων δυνάμεων Γαλλίας: Υπέρ μίας ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης

16:16

Μητσοτάκης: Να στήσουμε ανάχωμα απέναντι σε αυτούς που καπηλεύονται τη χριστιανοσύνη

16:10

Η Ρωσία είναι έτοιμη να επεκτείνει τη συνεργασία της με το Ιράν

15:56

ΗΠΑ: Στο 2,8 τον Μάρτιο ο αγαπημένος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό

15:53

Τουλάχιστον 34.356 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τον Οκτώβριο

15:44

Υπουργείο Εσωτερικών: Στις αρμόδιες Αρχές το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού