BACKSTORY

Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι

13-03-2024 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δυνατά αποτελέσματα

Η Εθνική επισφράγισε αυτό που λέμε «τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών». Είναι γεγονός, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, πως η ΕΤΕ διαθέτει μακράν τον πιο καλό ισολογισμό και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εξ ου και προσδοκά να καταφέρει να ξεφύγει, προχωρώντας σε διανομή μερίσματος η οποία θα φθάνει μέχρι και σε 30% εφόσον ο SSM το επιτρέψει σε τελική ανάλυση.

Η δόξα ολοκληρώνεται

Αφήνοντας τα αποτελέσματα και τη δόξα των τραπεζών να σημειώσουμε πως τα πιστωτικά ιδρύματα και πιο συγκεκριμένα οι διοικήσεις τους θα βρίσκονται στο Λονδίνο για το roadshow της Morgan Stanley το οποίο ολοκληρώνεται αύριο 14 Μαρτίου.

Τα ενδεχόμενα

Η ενδεχόμενη αλλαγή έδρας της Cosmote TV να ξέρετε πως δεν είναι άσχετη τελικώς με τις εξελίξεις στη NOVA. Παίζει και παίζει ισχυρά η συγκεκριμένη αυτή μικρή αγορά να μην αντέχει τόσες συνδρομητικές πλατφόρμες. Ειδικά μάλιστα όταν έχουν απέναντι διεθνείς πλατφόρμες που φορολογούνται αλλιώς.

Το μέτρο

Εκείνο που μετράει για τις τράπεζες είναι πως όλες λίγο πολύ θέλουν να ανακτήσουν με έναν διαφορετικό ίσως τρόπο τα ασημικά τους στο εξωτερικό. Το ακούσαμε από την Πειραιώς, το ακούσαμε και από την Εθνική. Η Eurobank και η Alpha το έχουν κάνει ήδη πράξη. Άλλωστε το πείραμα στο παρελθόν θεωρείται επιτυχημένο και ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής η πώληση της Finansbank ήταν καταλυτική σε κρίσιμη στιγμή. Και φυσικά αν δεν ερχόταν η λαίλαπα του μνημονίου οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Της Άρτας το γιοφύρι

Αυτά τα πακέτα των κόκκινων δανείων των τραπεζών έχουν λίγο καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας... Ολημερίς τα χτίζουνε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

Ποντάρει στον Ασπρόπυργο

Δύο ακόμα εξαγορές ακινήτων στον Ασπρόπυργο έγιναν από την Trastor, η οποία φαίνεται ότι επενδύει σημαντικά στην περιοχή που και κοντά είναι στο κέντρο της Αθήνας και οι δυνατότητες για αποθηκευτικούς χώρους είναι τεράστιες. Προφανώς και ποντάρει σε ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια.

Επανεξέταση μέτρου του ΥΠΕΝ ζητά η βιομηχανία

Επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε η ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας), ζητώντας να επανεξετάσει το μέτρο που προβλέπει τον επιμερισμό του κόστους για τη σύνδεση σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης, θερμικών μονάδων, καθώς και καταναλωτών στην υψηλή τάση. Το μέτρο του υπουργείου ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και προβλέπει πως η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται κατά 50% από τους παραγωγούς – καταναλωτές, και το υπόλοιπο 50% από τον ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρει ωστόσο η ΕΒΙΚΕΝ στην επιστολή της, η ανάληψη του 50% από τον ΑΔΜΗΕ θα μετακυλήσει σημαντικές επιβαρύνσεις στα τέλη χρήσης του συστήματος μεταφοράς, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η περιουσιακή βάση του Διαχειριστή να αυξηθεί με ένα ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την αναθεώρηση του μέτρου έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), ενώ από την άλλη πλευρά σε ενημερωτικό του σημείωμα ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει πως οποιοσδήποτε διαφορετικός μηχανισμός αποζημίωσης θα καθιστούσε τις συγκεκριμένες επενδύσεις μη βιώσιμες για τον Διαχειριστή. Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες, το υπουργείο φαίνεται να τάσσεται υπέρ του ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

16:11

ΙΟΒΕ: Στα 417 δισ. ευρώ το ιδιωτικό χρέος το δ' τρίμηνο 2025 - Στο 168% του ΑΕΠ

16:03

ΔΕΣΦΑ: Επιχορήγηση 169,3 εκατ. ευρώ από ΕΕ για το έργο APOLLOCO₂

15:58

Έρχονται τα Ανοιχτά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης για όλους με χαμηλές εισφορές - Νέο ομαδικό προϊόν επαγγελματικής συνταξιοδότησης

15:52

Πόσα ξοδεύουν οι Έλληνες στο εξωτερικό: Η νέα τάση στα ταξίδια τους

15:45

Ξεκινούν σήμερα οι πληρωμές για το πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα»

15:40

Η Πορτογαλία ετοιμάζεται για νέο κύμα καύσωνα - Πορτοκαλί συναγερμός από αύριο

15:28

Πληθωρισμός: Απροσδόκητη πτώση στην Γαλλία, έπιασε τον στόχο της ΕΚΤ - Υποχώρησε στο 2,4% στην Γερμανία

15:12

ΟΗΕ: Το ξέσπασμα του Έμπολα μπορεί να στοιχίσει στην Αφρική έως 3,6 δισ. δολάρια

15:03

Καφούνης: «Στόχος δεν είναι ο περιορισμός του εμπορίου, αλλά η διασφάλιση ισότιμων κανόνων για όλους»

14:55

ΑΒ Βασιλόπουλος: Λαμβάνει το Σήμα Διαφορετικότητας από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

14:55

Τι είναι το smartphone zombie και γιατί διώκεται με πρόστιμα στην Ευρώπη

14:51

Χατζηδάκης: Η παραβατικότητα στις αντλίες καυσίμων μειώθηκε μέσα σε δύο χρόνια

14:50

Κρι-Κρι: Με το βραβείο «Χρυσός Αλέξανδρος» του ΣΕΒΕ τιμήθηκε ο Παναγιώτης Τσινάβος

14:41

ΕΛΕΤΑΕΝ: Τρεις συνθήκες για τη συνέχιση της ενεργειακής μετάβασης με βιώσιμο τρόπο

14:40

Νίσυρος: Περπατώντας στους κρατήρες του ηφαιστείου

14:33

Πίνδος: «Ψήνει» deal με τον συνεταιρισμό Άρτας - Οι στόχοι

14:31

Βενεζουέλα: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για ενδεχόμενο ξεσπάσματος επιδημιών μετά τον διπλό σεισμό

14:31

Η Ελλάδα και πάλι πρώτη στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική

14:29

Νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, εισαγγελέας ο Ευάγγελος Μπακέλας

14:26

Θεμιστοκλέους: Εξετάζουμε νέες παρεμβάσεις για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

14:25

Προκήρυξη για 600 θέσεις επταετούς θητείας στην Πυροσβεστική - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

14:24

Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 2.310 παραβάσεις μετά από χιλιάδες ελέγχους για μη χρήση κράνους

14:20

Ινδία: Ο πέμπτος ξηρότερος Ιούνιος από το 1901, λόγω καθυστέρησης μουσώνων

14:13

Γιατί προκαλείται υπνηλία μετά το φαγητό και πότε σχετίζεται με τον διαβήτη

14:11

Ελλάκτωρ: Προχωρά ο επιχειρηματικός μετασχηματισμός

14:08

Κατάρ: Δεν προβλέπονται απευθείας συνομιλίες Ιράν-ΗΠΑ στην Ντόχα

14:06

Ελλάδα, Τουρκία και ΕΕ: Γρίφος για δυνατούς λύτες

13:59

Εγκρίθηκε η συμφωνία Ελλάδας - Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για γραφείο στην Αθήνα

13:54

Ο Πολάκης ζητά την παραίτηση του Φάμελλου από τον ΣΥΡΙΖΑ

13:47

Bain & Company - Altagamma: Η παγκόσμια αγορά ειδών πολυτελείας σταθεροποιείται παρά τις διαδοχικές προκλήσεις