BACKSTORY

Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι

13-03-2024 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δυνατά αποτελέσματα

Η Εθνική επισφράγισε αυτό που λέμε «τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών». Είναι γεγονός, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, πως η ΕΤΕ διαθέτει μακράν τον πιο καλό ισολογισμό και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εξ ου και προσδοκά να καταφέρει να ξεφύγει, προχωρώντας σε διανομή μερίσματος η οποία θα φθάνει μέχρι και σε 30% εφόσον ο SSM το επιτρέψει σε τελική ανάλυση.

Η δόξα ολοκληρώνεται

Αφήνοντας τα αποτελέσματα και τη δόξα των τραπεζών να σημειώσουμε πως τα πιστωτικά ιδρύματα και πιο συγκεκριμένα οι διοικήσεις τους θα βρίσκονται στο Λονδίνο για το roadshow της Morgan Stanley το οποίο ολοκληρώνεται αύριο 14 Μαρτίου.

Τα ενδεχόμενα

Η ενδεχόμενη αλλαγή έδρας της Cosmote TV να ξέρετε πως δεν είναι άσχετη τελικώς με τις εξελίξεις στη NOVA. Παίζει και παίζει ισχυρά η συγκεκριμένη αυτή μικρή αγορά να μην αντέχει τόσες συνδρομητικές πλατφόρμες. Ειδικά μάλιστα όταν έχουν απέναντι διεθνείς πλατφόρμες που φορολογούνται αλλιώς.

Το μέτρο

Εκείνο που μετράει για τις τράπεζες είναι πως όλες λίγο πολύ θέλουν να ανακτήσουν με έναν διαφορετικό ίσως τρόπο τα ασημικά τους στο εξωτερικό. Το ακούσαμε από την Πειραιώς, το ακούσαμε και από την Εθνική. Η Eurobank και η Alpha το έχουν κάνει ήδη πράξη. Άλλωστε το πείραμα στο παρελθόν θεωρείται επιτυχημένο και ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής η πώληση της Finansbank ήταν καταλυτική σε κρίσιμη στιγμή. Και φυσικά αν δεν ερχόταν η λαίλαπα του μνημονίου οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Της Άρτας το γιοφύρι

Αυτά τα πακέτα των κόκκινων δανείων των τραπεζών έχουν λίγο καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας... Ολημερίς τα χτίζουνε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

Ποντάρει στον Ασπρόπυργο

Δύο ακόμα εξαγορές ακινήτων στον Ασπρόπυργο έγιναν από την Trastor, η οποία φαίνεται ότι επενδύει σημαντικά στην περιοχή που και κοντά είναι στο κέντρο της Αθήνας και οι δυνατότητες για αποθηκευτικούς χώρους είναι τεράστιες. Προφανώς και ποντάρει σε ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια.

Επανεξέταση μέτρου του ΥΠΕΝ ζητά η βιομηχανία

Επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε η ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας), ζητώντας να επανεξετάσει το μέτρο που προβλέπει τον επιμερισμό του κόστους για τη σύνδεση σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης, θερμικών μονάδων, καθώς και καταναλωτών στην υψηλή τάση. Το μέτρο του υπουργείου ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και προβλέπει πως η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται κατά 50% από τους παραγωγούς – καταναλωτές, και το υπόλοιπο 50% από τον ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρει ωστόσο η ΕΒΙΚΕΝ στην επιστολή της, η ανάληψη του 50% από τον ΑΔΜΗΕ θα μετακυλήσει σημαντικές επιβαρύνσεις στα τέλη χρήσης του συστήματος μεταφοράς, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η περιουσιακή βάση του Διαχειριστή να αυξηθεί με ένα ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την αναθεώρηση του μέτρου έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), ενώ από την άλλη πλευρά σε ενημερωτικό του σημείωμα ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει πως οποιοσδήποτε διαφορετικός μηχανισμός αποζημίωσης θα καθιστούσε τις συγκεκριμένες επενδύσεις μη βιώσιμες για τον Διαχειριστή. Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες, το υπουργείο φαίνεται να τάσσεται υπέρ του ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

13:42

Ιαπωνία: Στα σκαριά επενδύσεις 2,3 τρισ. δολαρίων έως το 2040

13:29

Τροχαίο δυστύχημα στα Χανιά - Νεκρός 28χρονος μοτοσικλετιστής

13:14

Ραφήνα: Προσωρινή απαγόρευση απόπλου ταχύπλοου πλοίου - Προσέκρουσε κατά την πρόσδεση

13:00

Ακίνητα - Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ποιες είναι οι τιμές στις top περιοχές - Τι ψάχνουν ξένοι και Έλληνες αγοραστές

12:45

Δήμας: Εντός 2026 τα έργα στον κόμβο της Μεταμόρφωσης - Ιούλιο τα εγκαίνια του Ε65

12:31

Ιράν: Ο Λίβανος βασικό θέμα των συνομιλιών - Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ μέχρι νεωτέρας

12:19

Επτά νεκροί σε δυο εκρήξεις στο Πακιστάν

12:04

Λουτρό Χανίων: Καρτ ποστάλ από τη νότια Κρήτη

11:50

Στενά του Ορμούζ: Ο λογαριασμός για την παγκόσμια οικονομία παραμένει ανοικτός

11:38

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Λος Άντζελες λόγω μεγάλης πυρκαγιάς σε αποθήκη

11:24

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός και ο αρχηγός του στρατού έφτασαν στην Ελβετία

11:10

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σκαλωσιά Κορινθίας

10:55

Ιράν προς ΗΠΑ: Πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας ή θα υπάρξουν συνέπειες

10:40

Βρέθηκε η σορός της 45χρονης στα Χανιά: Ομολόγησε ο ενοικιαστής

10:28

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για την ακρίβεια - Το PosoKanei ήρθε για να μείνει

10:15

«Στοπ» στα σενάρια για πλαφόν στα ενοίκια

10:01

Το Τελ Αβίβ εξουδετέρωσε δύο επιχειρησιακά στελέχη της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς

09:47

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε σορός ηλικιωμένου μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

09:33

Τεχεράνη: Δοκιμαστικό πεδίο-κλειδί η πετρελαϊκή βιομηχανία για τελική συμφωνία με ΗΠΑ

09:18

Γάζα: 11 νεκροί στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ

09:04

Φρέσκα κεφάλαια και νέοι τομείς στόχευσης για το ελληνικό οικοσύστημα των startups

08:55

Πολύνεκρες επιθέσεις με drones σε ανατολική Ουκρανία και Κριμαία

08:45

ΕΥΔΑΠ: Γιατί κόβει το νερό όταν οι οφειλές φτάνουν τα 100 ευρώ - Στο στόχαστρο και οι δήμοι

08:36

Βρετανικά ΜΜΕ: Έτοιμος να παραιτηθεί ακόμη και τη Δευτέρα ο Στάρμερ

08:29

Σύντομα οι αποφάσεις της ΡΑΑΕΥ για υδρογόνο και βιομεθάνιο στα δίκτυα φυσικού αερίου

08:20

Το φιάσκο του Ντόναλντ Τραμπ

08:15

«Peace mode» στο Ορμούζ: Θρίλερ με το πέρασμα - Πότε ανοίγει η αγορά

08:10

Ακαθάριστα οικόπεδα: Αντίστροφη μέτρηση για τους ιδιοκτήτες - Πότε αρχίζουν έλεγχοι και πρόστιμα

08:05

Στην Ελβετία για συνομιλίες Βανς και Ιρανοί διαπραγματευτές

23:48

Επιδημία Έμπολα: 993 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 245 θάνατοι στη ΛΔ Κονγκό