BACKSTORY

Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι

13-03-2024 | 07:11
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Δυνατά αποτελέσματα – Τα «ασημικά» στο εξωτερικό – Τι ζητούν οι βιομήχανοι
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Δυνατά αποτελέσματα

Η Εθνική επισφράγισε αυτό που λέμε «τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών». Είναι γεγονός, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, πως η ΕΤΕ διαθέτει μακράν τον πιο καλό ισολογισμό και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες. Εξ ου και προσδοκά να καταφέρει να ξεφύγει, προχωρώντας σε διανομή μερίσματος η οποία θα φθάνει μέχρι και σε 30% εφόσον ο SSM το επιτρέψει σε τελική ανάλυση.

Η δόξα ολοκληρώνεται

Αφήνοντας τα αποτελέσματα και τη δόξα των τραπεζών να σημειώσουμε πως τα πιστωτικά ιδρύματα και πιο συγκεκριμένα οι διοικήσεις τους θα βρίσκονται στο Λονδίνο για το roadshow της Morgan Stanley το οποίο ολοκληρώνεται αύριο 14 Μαρτίου.

Τα ενδεχόμενα

Η ενδεχόμενη αλλαγή έδρας της Cosmote TV να ξέρετε πως δεν είναι άσχετη τελικώς με τις εξελίξεις στη NOVA. Παίζει και παίζει ισχυρά η συγκεκριμένη αυτή μικρή αγορά να μην αντέχει τόσες συνδρομητικές πλατφόρμες. Ειδικά μάλιστα όταν έχουν απέναντι διεθνείς πλατφόρμες που φορολογούνται αλλιώς.

Το μέτρο

Εκείνο που μετράει για τις τράπεζες είναι πως όλες λίγο πολύ θέλουν να ανακτήσουν με έναν διαφορετικό ίσως τρόπο τα ασημικά τους στο εξωτερικό. Το ακούσαμε από την Πειραιώς, το ακούσαμε και από την Εθνική. Η Eurobank και η Alpha το έχουν κάνει ήδη πράξη. Άλλωστε το πείραμα στο παρελθόν θεωρείται επιτυχημένο και ειδικά στην περίπτωση της Εθνικής η πώληση της Finansbank ήταν καταλυτική σε κρίσιμη στιγμή. Και φυσικά αν δεν ερχόταν η λαίλαπα του μνημονίου οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν ισχυρό αποτύπωμα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Της Άρτας το γιοφύρι

Αυτά τα πακέτα των κόκκινων δανείων των τραπεζών έχουν λίγο καταντήσει σαν το γιοφύρι της Άρτας... Ολημερίς τα χτίζουνε, το βράδυ γκρεμιζόταν.

Ποντάρει στον Ασπρόπυργο

Δύο ακόμα εξαγορές ακινήτων στον Ασπρόπυργο έγιναν από την Trastor, η οποία φαίνεται ότι επενδύει σημαντικά στην περιοχή που και κοντά είναι στο κέντρο της Αθήνας και οι δυνατότητες για αποθηκευτικούς χώρους είναι τεράστιες. Προφανώς και ποντάρει σε ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής τα επόμενα χρόνια.

Επανεξέταση μέτρου του ΥΠΕΝ ζητά η βιομηχανία

Επιστολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας απέστειλε η ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας), ζητώντας να επανεξετάσει το μέτρο που προβλέπει τον επιμερισμό του κόστους για τη σύνδεση σταθμών ΑΠΕ και αποθήκευσης, θερμικών μονάδων, καθώς και καταναλωτών στην υψηλή τάση. Το μέτρο του υπουργείου ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και προβλέπει πως η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται κατά 50% από τους παραγωγούς – καταναλωτές, και το υπόλοιπο 50% από τον ΑΔΜΗΕ.

Όπως αναφέρει ωστόσο η ΕΒΙΚΕΝ στην επιστολή της, η ανάληψη του 50% από τον ΑΔΜΗΕ θα μετακυλήσει σημαντικές επιβαρύνσεις στα τέλη χρήσης του συστήματος μεταφοράς, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η περιουσιακή βάση του Διαχειριστή να αυξηθεί με ένα ποσό περίπου 400 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την αναθεώρηση του μέτρου έχει εισηγηθεί προς το υπουργείο και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ), ενώ από την άλλη πλευρά σε ενημερωτικό του σημείωμα ο ΑΔΜΗΕ αναφέρει πως οποιοσδήποτε διαφορετικός μηχανισμός αποζημίωσης θα καθιστούσε τις συγκεκριμένες επενδύσεις μη βιώσιμες για τον Διαχειριστή. Σύμφωνα πάντως με τις έως τώρα πληροφορίες, το υπουργείο φαίνεται να τάσσεται υπέρ του ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

23:56

Στο νοσοκομείο ο 89χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας - Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στην Ευρώπη

23:42

Ομοσπονδία δασικών υπαλλήλων: «Η συμβολή του Antinero αναγνωρίστηκε καθολικά»

23:28

Εγγυητική 1,9 δισ. δολαρίων ζητά η Paramount μετά την αντιμονοπωλιακή αγωγή για WBD

23:14

Wall Street: «Κόκκινο 2 στα 2» με βαρίδι το Ιράν

23:00

Τουρκία και Ιράν συζητούν άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και εκεχειρία με ΗΠΑ

22:46

Ναυάγιο με επτά νεκρούς μετανάστες στα ανοιχτά της Λιβύης - 50 διασώθηκαν

22:32

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τη δολοφονία του Νάντερ Τάνους στη Συρία - Ζητά άμεση έρευνα

22:18

Στην Αθήνα η νέα πρέσβης του Ισραήλ - Ποια είναι η Πνινάτ Γιανάι

22:04

Τραμπ: «Όχι» συμφωνία που βολεύει το Ιράν - Θα χειριστούμε εύκολα το Ομάν

21:50

Συνελήφθη 40χρονος για πυρκαγιά από πρόθεση - Ερευνάται για 9 ακόμη εμπρησμούς

21:36

Σε υψηλό 19 ετών το 30ετές αμερικανικό ομόλογο - Στο 5,31%

21:22

Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραμπ: Καταβάλλει 5,6 εκατ. δολάρια για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

21:08

Πυροσβεστική: 41 φωτιές το τελευταίο 24ωρο

20:54

Επιχείρηση «Κρουαζιέρα θα σε πάω 2026»: Φοροδιαφυγή για 1 στα 2 τουριστικά σκάφη στην Σαντορίνη

20:40

ΕΕΤΑΑ – Παιδικοί σταθμοί: Δείτε τα αποτελέσματα για τα vouchers

20:26

Γαλλία: Μέτρα ύψους 100 εκατ. ευρώ για τους πυρόπληκτους - Αποδοκιμάστηκε ο Λεκορνί

20:12

Το «ΝΑΤΟ» της Ανατολής γεννιέται: Θα πολεμήσουν μαζί Ριάντ, Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ;

19:58

Le Point: «Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Έλληνας που θέλει να ξυπνήσει την Ευρώπη»

19:44

Κούσνερ: «Πρόοδος εντός 30 ημερών για αφοπλισμό της Χαμάς»

19:30

«Πράσινο 2x2» και κέρδη 1% για χρυσό με το δολάριο σε χαμηλό τριμήνου

19:17

Ευρωαγορές: Σε «κόκκινο έδαφος» η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

19:07

Πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Πάστρα

19:04

ΗΠΑ για GSI: Στηρίζουμε την ενεργειακή ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο

18:58

Άνοιξε η εφαρμογή Transpay για τη δημοσιοποίηση των πληρωμών αγροτικών ενισχύσεων

18:55

Νέα κέρδη 2% για πετρέλαιο με φόντο τη Μέση Ανατολή

18:40

Έπεσε ελικόπτερο στη Σίφνο: Τρεις νεκροί - Βίντεο από τη συντριβή

18:27

Νετανιάχου: Ζητά να εποπτεύσει τον αφοπλισμό της Χαμάς αμερικανός στρατηγός

18:20

Σδούκου: Η Τουρκία δεν αποκτά δικαιώματα με μονομερείς ενέργειες

18:11

ΗΠΑ: «Ανόητη απόφαση Τραμπ» η μείωση συμμετοχής του στρατού στα κοινά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα

18:05

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η τακτοποίηση αυθαιρέτων με ακυρωμένη οικοδομική άδεια