BACKSTORY

Έρχονται μεγάλες αναδιαρθρώσεις δανεισμού - Ο ΟΛΠ και οι εργασιακές συμβάσεις

28-06-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρχονται μεγάλες αναδιαρθρώσεις δανεισμού - Ο ΟΛΠ και οι εργασιακές συμβάσεις

H αναδιάρθρωση δανεισμού θα γίνει πολύ της μοδός σε μεγάλο και μικρότερο επίπεδο. Μόλις αρχίσει η ουσιαστική άνοδος των επιτοκίων. Προσδεθείτε… που λένε και στις πτήσεις.

Την πόρτα δανειοληπτών για αναδιαρθρώσεις και μάλιστα συμφέρουσες χτυπούν πάντως οι servicers οι οποίοι κινούν τα νήματα για γρήγορες ανακτήσεις. Άλλωστε τουλάχιστον σε ότι αφορά τα τιτλοποιημένα δάνεια έχουν δεσμεύσεις σοβαρές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μιας και είπα πτήσεις οι τιμές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό έχουν υπερδιπλασιαστεί. Έτσι διαμορφώνονται κάποια νέα προϊόντα όπως πάρτε 6 εισιτήρια πχ. από το Παρίσι για πόλεις της Ευρώπης. Και έτσι ισοφαρίζεται η κατάσταση για όσου ταξιδεύουν συχνά.

Δεν ξέρω αν τελικώς θα έχουμε εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο γιατί όλο λάδι βλέπω και τηγανίτα τίποτα. Αυτό που ξέρω είναι πως οι διαπραγματεύσεις που ήταν σε εξέλιξη, έχουν σε μεγάλο βαθμό φρακάρει.

Και σας έχω ένα ενδιαφέρον quiz. Σε εταιρία η οποία αγοράστηκε από fund σε τιμή συμφέρουσα ετοιμάζονται σημαντικές ανακατατάξεις.

Η άφιξη του Enria στην Ελλάδα δεν θα κομίσει πολλά καινούρια για τον τραπεζικό κλάδο λένε αυτοί που γνωρίζουν από Enria.

Μια με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μια με τη ΡΑΕ μας βλέπω λίαν συντόμως στα μανταλάκια για τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα. Θα μου πείτε τα ζητήματα ήταν διαφορετικά καθώς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το θέμα που τέθηκε ήταν η επάρκεια της Αντιπροέδρου ενώ στη ΡΑΕ υπάρχει αντίδραση για κυβερνητική παρέμβαση σε ρυθμιστικά θέματα και απειλή προσφυγής στα ευρωπαϊκά όργανα. Σωστά αλλά σας συνιστώ να έχετε ολίγη υπομονή μέχρι να δούμε τα επόμενα τεύχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Άσχετο. Και πού να ανοίξουν δουλειές με τον ΑΣΕΠ και τον αξιοθαύμαστο τρόπο που εξασφαλίζει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση του ΟΛΠ για υπογραφή σύμβασης με το Σύνδεσμο Εποπτών – Αρχιεργατών. Αυτό που δεν κατάλαβα στην ανακοίνωση είναι γιατί συμπληρώνεται ότι τη σύμβαση υπέγραψε και ο Πρόεδρος της ΟΦΕ (Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών) κ. Σίμος Λευθεριώτης. Ίσως γιατί όπως λένε ότι οι κακές γλώσσες ο Πρόεδρος της ΟΦΕ είναι και λάτρης του … αερομοντελισμού. Πάντως η ανακοίνωση είναι καρμπόν μιας του 2019 όπου είχε υπογραφεί συλλογική σύμβαση με τους εργάτες. Και μιας και μιλάμε για συλλογικές ο Λευθεριώτης χαλάει τη σούπα του ΠΑΜΕ στο λιμάνι όπου το βασανιστικό ερώτημα, το ποσοστό εργαζομένων που καλύπτεται με συλλογική παραμένει διαχρονικό και μη επαρκώς απαντημένο.

Κι όμως στα Πλαστικά Θράκης δεν αγοράζει μόνο η εταιρία ίδιες μετοχές. Βρέθηκε και ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ αλλά όχι βασικός μέτοχος ανεξάρτητο που αγόρασε 1000 μετοχές. Να σημειωθεί παρακαλώ γιατί από τους βασικούς μετόχους ουδέν νεότερον…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

00:28

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Νέος αντιπρόεδρος της ΕΚΤ ο Μπόρις Βούτσιτς

00:17

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Μ. Ανατολή - Η αναφορά στις τιμές ενέργειας

23:56

Ιταλία: Πέθανε ο ιδρυτής της Λέγκα, Ουμπέρτο Μπόσι

23:45

ΜΚΟ: Σε ιστορικό χαμηλό ο βαθμός ελευθερίας στις ΗΠΑ

23:34

Τέσσερις στους 10 Γάλλους ακυρώνουν διακοπές σε χώρες της Μέσης Ανατολής

23:23

Περιφέρειας Αττικής: 301 έργα 2,5 δισ. ευρώ έως το 2028

23:12

Λευκορωσία: Απελευθέρωσε 250 κρατούμενους - Οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε άρση κυρώσεων

23:01

Το 65% των Αμερικανών πιστέυει ότι ο Τραμπ θα διατάξει χερσαία επίθεση στο Ιράν

22:50

Σε χαμηλό 1,5 μήνα ο χρυσός με απώλειες 4,3% - Πτωτικό «7 στα 7»

22:38

Δανία και Ιταλία ζητούν ενισχυμένους ελέγχους συνόρων υπό το φόβο μεταναστευτικού κύματος

22:27

«Κόκκινο 2x2» στη Wall Street - Μάζεψαν τις απώλειες οι δείκτες

22:14

Συνάντηση Γ. Κεφαλογιάννη με τον πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα

22:12

Πετρέλαιο: Ο Νετανιάχου «φρέναρε» το ράλι - Απώλειες πάνω από 3% για WTI

22:04

Μαρινάκης: «Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ διαστρεβλώνει πλήρως συνειδητά τα λεγόμενά μου»

21:56

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Double score για ΝΔ - Στο 31,1% στην εκτίμηση ψήφου

21:44

Κικίλιας: «Η ελληνική πολιτεία στέκεται με ευγνομωσύνη στους ανθρώπους που έπεσαν στο καθήκον»

21:35

Μήνυμα Νετανιάχου για Στενά του Ορμούζ: «Χρειάζεται και χερσαία εμπλοκή» - Οι 3 στόχοι

21:30

Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα μέτρα κατά της αθέμιτης κερδοφορίας

21:21

Πιερρακάκης: «Να εστιάσουμε στο πώς θα στηρίξουμε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και πολίτες»

21:15

Στουρνάρας: «Ανθεκτική η ελληνική οικονομία καθώς βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια»

21:10

Μετσόλα: Η Ευρώπη πρέπει να γίνει ισχυρή οικονομική δύναμη για να μιλά τη «γλώσσα της ισχύος»

21:01

Σε 24ωρη απεργία οι σιδηροδρομικοί την Δευτέρα 23 Μαρτίου

21:00

Οι αγορές σε νευρική κρίση - Όλο και πιο κοντά τα «χειρότερα σενάρια»

20:58

Δημοσκόπηση MRB: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ από ΠΑΣΟΚ - Τι λένε οι Έλληνες για τον πόλεμο

20:57

Δωρεάν οι λογαριασμοί καταθέσεων από την Τράπεζα Πειραιώς

20:44

Να φροντίσουμε τα του... Δήμου μας

20:35

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πωλήσεις όπλων άνω των 16 δισ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου

20:27

Δένδιας: Η συστοιχία Patriot προστατεύει σημαντικές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

20:17

Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο - Τι προβλέπεται

20:07

Alpha Bank: Προαιρετικό πακέτο υπηρεσιών χαμηλού κόστους και μηδενικές χρεώσεις για συνταξιούχους, μισθωτούς