BACKSTORY

Έρχονται μεγάλες αναδιαρθρώσεις δανεισμού - Ο ΟΛΠ και οι εργασιακές συμβάσεις

28-06-2022 | 07:30
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρχονται μεγάλες αναδιαρθρώσεις δανεισμού - Ο ΟΛΠ και οι εργασιακές συμβάσεις
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

H αναδιάρθρωση δανεισμού θα γίνει πολύ της μοδός σε μεγάλο και μικρότερο επίπεδο. Μόλις αρχίσει η ουσιαστική άνοδος των επιτοκίων. Προσδεθείτε… που λένε και στις πτήσεις.

Την πόρτα δανειοληπτών για αναδιαρθρώσεις και μάλιστα συμφέρουσες χτυπούν πάντως οι servicers οι οποίοι κινούν τα νήματα για γρήγορες ανακτήσεις. Άλλωστε τουλάχιστον σε ότι αφορά τα τιτλοποιημένα δάνεια έχουν δεσμεύσεις σοβαρές προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μιας και είπα πτήσεις οι τιμές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό έχουν υπερδιπλασιαστεί. Έτσι διαμορφώνονται κάποια νέα προϊόντα όπως πάρτε 6 εισιτήρια πχ. από το Παρίσι για πόλεις της Ευρώπης. Και έτσι ισοφαρίζεται η κατάσταση για όσου ταξιδεύουν συχνά.

Δεν ξέρω αν τελικώς θα έχουμε εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο γιατί όλο λάδι βλέπω και τηγανίτα τίποτα. Αυτό που ξέρω είναι πως οι διαπραγματεύσεις που ήταν σε εξέλιξη, έχουν σε μεγάλο βαθμό φρακάρει.

Και σας έχω ένα ενδιαφέρον quiz. Σε εταιρία η οποία αγοράστηκε από fund σε τιμή συμφέρουσα ετοιμάζονται σημαντικές ανακατατάξεις.

Η άφιξη του Enria στην Ελλάδα δεν θα κομίσει πολλά καινούρια για τον τραπεζικό κλάδο λένε αυτοί που γνωρίζουν από Enria.

Μια με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, μια με τη ΡΑΕ μας βλέπω λίαν συντόμως στα μανταλάκια για τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα. Θα μου πείτε τα ζητήματα ήταν διαφορετικά καθώς στην Επιτροπή Ανταγωνισμού το θέμα που τέθηκε ήταν η επάρκεια της Αντιπροέδρου ενώ στη ΡΑΕ υπάρχει αντίδραση για κυβερνητική παρέμβαση σε ρυθμιστικά θέματα και απειλή προσφυγής στα ευρωπαϊκά όργανα. Σωστά αλλά σας συνιστώ να έχετε ολίγη υπομονή μέχρι να δούμε τα επόμενα τεύχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Άσχετο. Και πού να ανοίξουν δουλειές με τον ΑΣΕΠ και τον αξιοθαύμαστο τρόπο που εξασφαλίζει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Πολύ ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση του ΟΛΠ για υπογραφή σύμβασης με το Σύνδεσμο Εποπτών – Αρχιεργατών. Αυτό που δεν κατάλαβα στην ανακοίνωση είναι γιατί συμπληρώνεται ότι τη σύμβαση υπέγραψε και ο Πρόεδρος της ΟΦΕ (Ομοσπονδία Φορτοεκφορτωτών) κ. Σίμος Λευθεριώτης. Ίσως γιατί όπως λένε ότι οι κακές γλώσσες ο Πρόεδρος της ΟΦΕ είναι και λάτρης του … αερομοντελισμού. Πάντως η ανακοίνωση είναι καρμπόν μιας του 2019 όπου είχε υπογραφεί συλλογική σύμβαση με τους εργάτες. Και μιας και μιλάμε για συλλογικές ο Λευθεριώτης χαλάει τη σούπα του ΠΑΜΕ στο λιμάνι όπου το βασανιστικό ερώτημα, το ποσοστό εργαζομένων που καλύπτεται με συλλογική παραμένει διαχρονικό και μη επαρκώς απαντημένο.

Κι όμως στα Πλαστικά Θράκης δεν αγοράζει μόνο η εταιρία ίδιες μετοχές. Βρέθηκε και ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ αλλά όχι βασικός μέτοχος ανεξάρτητο που αγόρασε 1000 μετοχές. Να σημειωθεί παρακαλώ γιατί από τους βασικούς μετόχους ουδέν νεότερον…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:26

Iράν και Πακιστάν έστειλαν στις ΗΠΑ αναθεωρημένη πρόταση

22:04

Τεντόγλου: Νίκη στο Diamond League με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο

21:45

Άρση απαγόρευσης απόπλου για το «Tera Jet 2» μετά τη βλάβη στην Τήνο

21:32

Αμερικανικός όμιλος προσφέρει περίπου 2 δισ. ευρώ για την εξαγορά της Νάπολι

20:54

Ζελένσκι: Η Μόσχα ετοιμάζει πλήγμα με τον πύραυλο «Ορέσνικ»

20:22

Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από μετωπική σύγκρουση δύο τραμ στο Ντίσελντορφ

20:01

Πολλά τα δισ. για αγροτικά προϊόντα στη συνάντηση Τραμπ - Σι στο Πεκίνο

19:47

Γάζα: Πέντε αστυνομικοί και ένας έφηβος σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα

19:25

Δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται η πρωτιά της AfD

19:20

Στην εντατική μετά από σοβαρό τροχαίο ο πρώην ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου

19:17

Έμπολα: 10 αφρικανικές χώρες σε κίνδυνο να πληγούν από την επιδημία

18:59

Τραμπ στο Axios: «50/50» οι πιθανότητες συμφωνίας με το Ιράν - Θα αποφασίσω την Κυριακή

18:29

Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση Σάντσεθ

18:18

Χεζμπολάχ: Το Ιράν δεν θα μας εγκαταλείψει

17:56

FT: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε παράταση της εκεχειρίας κατά 60 ημέρες

17:41

Τσάφος: Λογιστικό σφάλμα στη σύγκριση τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας Ελλάδας- ΕΕ

17:30

Λίβανος: Νέες προειδοποιήσεις του ισραηλινού στρατού για εκκένωση χωριών

17:15

Αυτοψία Ταχιάου στην κατασκήνωση της ΧΑΝΘ στο Πήλιο

16:54

Τουρκία: «Ασέβεια» η απελευθέρωση Γιωτόπουλου

16:46

Σερβία: Αντικυβερνητική διαδήλωση διοργανώνουν οι φοιτητές στο Βελιγράδι

16:29

Απαγόρευση εισόδου σε γαλλικό έδαφος στον Ισραηλινό υπουργό Μπεν-Γκβίρ

16:21

Σαντορίνη: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε 17 οικίες - Ελέγχθηκαν 68 άτομα και κατασχέθηκαν 4,7 κιλά κάνναβης

16:11

Ακαθάριστα οικόπεδα: Τι πρέπει να κάνουν οι ιδιοκτήτες μέχρι 15 Ιουνίου - Οι τιμές, οι δηλώσεις και τα πρόστιμα

15:53

ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη η 56η «Ημέρα Καριέρας» για τη Γαλάζια Οικονομία στον Πειραιά

15:33

National Geographic: Ένα ελληνικό νησί στους 15 κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς του κόσμου

15:25

Τσουκαλάς: «Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ν. Ανδρουλάκη, για την προπαγάνδα και το ψευδοαφήγημα»

15:17

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της

14:50

Ζελένσκι: Άδικο να μας χορηγηθεί καθεστώς συνδεδεμένου μέλους με ΕΕ

14:48

ΔΝΤ: Οι χώρες της ΕΕ θα αντιμετωπίσουν τεράστιες δαπάνες τα επόμενα 15 χρόνια

14:24

Τουρκία: Κλιμακώνεται η κρίση στο κόμμα της αντιπολίτευσης CHP - Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα