BACKSTORY

Backstory: Τρ. Αττικής: Κόσμος πάει κι έρχεται αλλά από λεφτά γιοκ - Το πυρ κατά Σωκράτη

22-09-2021 | 07:36
Μοιράσου το

Νέα ενημέρωση, νέα ενημέρωση από την ΤτΕ. Ξαφνικά ξύπνησαν. Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority -μαθαίνουμε λοιπόν από την ΤτΕ- ενημέρωσε ότι ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. (Insurance-Reinsurance Company City Insurance S.A.), με έδρα στη Ρουμανία. E καλά, έχει ανακληθεί πριν την ενημέρωση.

Και όπως γλαφυρά αναφέρεται... στην Ελλάδα, η εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. Έκτοτε ουδέν... 

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι έτοιμο ή περίπου έτοιμο. Αυτό που τώρα έχει σημασία είναι που και σε ποιους θα διανεμηθούν τα λεφτά τα οποία πράγματι είναι πολλά.

Σιγά σιγά οι τράπεζες θα ξεδιπλώσουν τις προθέσεις τους. Πρώτη η Εθνική στο πλάι του αρμόδιου υπουργού κ. Σκυλακάκη. Άραγε θα τιμήσει και τις λοιπές τράπεζες ο υπουργός;

Πλειοδοσία στην ανάκαμψη. Θα δώσει υψηλότερη αύξηση του ΑΕΠ αποκάλυψε ο κ Στουρνάρας στη μεταφρασμένη του συνέντευξη στο Politico: Κάτι σε 6%.

Ποιος να το πίστευε; Ήρθε τελικά η ανάκαμψη. Για να το λέει ο κεντρικός…

Πυρ ομαδόν κατά Σωκράτη Λαζαρίδη. Είναι τελικώς αυτά  τα ΜΜΕ αδυσώπητα. Και τι έκανε ο άνθρωπος; Μπας τα προκάλεσε; Ούτε κατά διάνοια... Δεν μου επιτρέπεται να πω την άποψη του ανδρός για τα ΜΜΕ στην κοινή αργκό. Θα προσπαθήσω αλλιώς. Διατηρούσε την άποψη πως αποτελούν τον αντίποδα της καθαριότητας... 

Πέρα ωστόσο από την πλάκα στην κυβέρνηση επεξεργάζονται σχέδια που δεν τον περιλαμβάνουν η αλήθεια είναι! Οπότε… μάλλον ο πόντος θα πάει στα ΜΜΕ. Πάντως δεν θα δυσκολευτεί να αποκατασταθεί. Οι προστάτες πολλοί και σε πόστα διάφορα! 

Μας έχει τσακίσει αυτός ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το 'χει με την ελληνική γλώσσα, μα καθόλου όμως. Το τελευταίο που ξεστόμισε είναι: Η ΝΔ δεν το 'χει με το συγνώμη. Δεν είναι το συγνώμη. Είναι η συγνώμη. Συν+Γνώμη. Γένους θηλυκού! Και όχι Αμερικανικού.

Και όχι δεν θα αναφερθώ στο φόρο για την πλαστική σακούλα. Δεν θέλω.

 Σε ότι αφορά την Attica Bank το virtual data room επισκέπτονται ιδιωτικά κεφάλαια. Ε, τους κερνάνε ένα σκαλάκι, ένα υποβρύχιο, τους δίνουν και νεράκι και φεύγουν ευχαριστημένοι οι άνθρωποι. Για επένδυση πάντως δεν λένε τίποτε… Το αν θα ενδιαφερθούν ή όχι είναι κάτι που θα κριθεί μέχρι τη Δευτέρα. Έτσι για να κρατάμε το φιλοθεάμον κοινό σε αγωνία. Τώρα αγωνία με γνωστό το τέλος… Αν δεν ενδιαφερθεί κανείς, η αύξηση θα προχωρήσει μέσα από το ΤΧΣ ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank θα συνεπικουρήσει ο ΕΦΚΑ ο οποίος και σε περίπτωση εισόδου ιδιωτικών κεφαλαίων θέλει και μπορεί να πάρει τα αδιάθετα εν συνόλω ή μερικώς. H Attica Bank πάντως παραμένει μια εξαιρετικά δύσκολη άσκηση. 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Διαβάστε περισσότερα άρθρα της στήλης BACKSTORY

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.