Ο Mr Zara αγόρασε ακίνητο 232 εκατ. δολαρίων στο Σικάγο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Mr Zara αγόρασε ακίνητο 232 εκατ. δολαρίων στο Σικάγο
Ο Αμάνσιο Ορτέγκα μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το portfolio του με τα αμερικανικά ακίνητα. 

Ο Αμάνσιο Ορτέγκα, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ρούχων Zara, προχώρησε στην αγορά μίας υπερπολυτελούς πολυκατοικίας στο Σικάγο έναντι 232 εκατομμυρίων δολαρίων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο το portfolio του με τα αμερικανικά ακίνητα.

Το family office του Ορτέγκα, Pontegadea αγόρασε το ακίνητο στην οδό 727 West Madison από την κοινοπραξία των Ares Management και F&F Realty, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.

To deal προσθέτει το κτίριο των 45 ορόφων και των 492 πολυτελών διαμερισμάτων στη λίστα ακινήτων του Ορτέγκα η οποία περιλαμβάνει κτίρια ορόσημα, όπως τα κεντρικά γραφεία της Meta Platforms στο Σιάτλ και το κτίριο Haughwout στο Μανχάταν.

Με την περιουσία του να φτάνει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, προερχόμενη από το πλειοψηφικό μερίδιο που κατέχει στην ισπανική εταιρεία λιανικού εμπορίου Inditex, ο Ορτέγκα ενισχύει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του, η αξία του οποίου άγγιζε το περασμένο έτος τα 18,1 δισ. ευρώ.

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ισπανίας επένδυσε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2022 για την αγορά αποθηκευτικών χώρων στις ΗΠΑ, διαφοροποιώντας την επενδυτική του δράση από το παραδοσιακό του ενδιαφέρον για χώρους καταστημάτων και γραφείων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Danos/BNP Paribas - Ακίνητα: «Βλέπει» άνοδο ενοικίων και συμπίεση αποδόσεων στα Logistics

Επενδυτικοί φόβοι πως μια «στιγμή Lehman» για την Κίνα πλησιάζει

gazzetta
gazzetta reader insider insider