Ακίνητα: «Κληρώνει» για επένδυση 150 εκατ. ευρώ του Ιατρικού στην Παιανία – Το «Δαχτυλίδι» και ο «αρραβώνας»

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ακίνητα: «Κληρώνει» για επένδυση 150 εκατ. ευρώ του Ιατρικού στην Παιανία – Το «Δαχτυλίδι» και ο «αρραβώνας»
Γνωμοδοτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών. Ποια είναι η μεγάλη επένδυση, που στοχεύει το Ιατρικό Αθηνών. Η άμεση γειτνίαση με το Ελληνο - Αμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

Εάν δεν προκύψει κάποια αλλαγή της τελευταία στιγμής, για σήμερα αργά το μεσημέρι έχει οριστεί μια σημαντική διαδικασία για το «μέλλον» μιας μεγάλης επένδυσης, εκτιμώμενου ύψους 150 εκατ. ευρώ του ομίλου «Ιατρικό Κέντρο» για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής (Περιφέρεια Αττικής).

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θεμάτων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής καλείται να γνωμοδοτήσει «επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Ε.Π.Σ.) χωροθέτησης χρήσεων γης σε εκτός σχεδίου εκτάσεις του Δήμου Παιανίας για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών».

Όπως προ μηνών είχε αναφέρει το insider.gr, όταν και το project είχε τεθεί σε περιβαλλοντική διαβούλευση, στην αρχική μελέτη προβλέπονταν η κατασκευή γενικής νοσηλευτικής μονάδας, μονάδας Θεραπείας και Αποκατάστασης, κέντρου Φυσικής Υγιεινής και Ανανέωσης, παιδιατρική μονάδα, αμφιθέατρο, καταστήματα, χώρους εστίασης, ενεργειακό κέντρο εξοικονόμησης ενέργειας, συγκρότημα ρομποτικής χειρουργικής κ.α.

Η περιοχή παρέμβασης περικλείεται από την Λεωφόρο Παλαιοπαναγιάς στα βορειοδυτικά, την Αττική Οδό και την Οδό Αγίας Μαρίνας στα ανατολικά και την Οδό Αμαλίας στα νοτιοδυτικά και ανήκει στην Δημοτική Ενότητα Παιανίας του Δήμου Παιανίας. Ωστόσο, η περιοχή επέμβασης βρίσκεται στα όρια των Δήμων Παλλήνης και Παιανίας, σε άμεση γειτνίαση με το Ελληνο - Αμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα και παλιότερα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενστάσεις σχετικά με την υλοποίηση της μονάδας.

Ποια είναι η επένδυση

Το άθροισμα επιφανειών της επένδυσης υπολογίζεται σε 40.040 τ.μ., ενώ μαζί με τμήματα βιολογικού καθαρισμού (1.300 τ.μ.), ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ CENTRE OF EXCELLENCE (1.900 τ.μ.), τις 500 θέσεις parking και άλλους χώρους το σύνολο φτάνει σε άνω των 50.000 τ.μ. Προβλέπεται, σύμφωνα με τη μελέτη, προσωπικό (Μόνιμο Προσωπικό σύμφωνα με τον 517/91) 2.046 ατόμων, ενώ με συνεργαζόμενους γιατρούς (3.500) θα φτάνει τα 5.546 άτομά. Το ακίνητο αποτελείται από 7 όμορα και συνεχόμενα γεωτεμάχια συνολικής έκτασης 82,53 στρ. εντός των ορίων του Δήμου Παιανίας, στο βόρειο όριο του και σε επαφή με το Δήμο Παλλήνης. Εκτείνεται σε δύο τμήματα εκατέρωθεν της ζώνης απαλλοτρίωσης παλαιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Λαυρίου – Αγίων Αναργύρων και προς ανατολάς είναι σε επαφή με τη ζώνη απαλλοτρίωσης Εθνικής οδού Ελευσίνας – Σταυρού – Σπάτων.

Ο φορέας υλοποίησης της προτεινόμενης επένδυσης είναι η εταιρία «Eurosite Υπηρεσίας Υγείας Α.Ε.» μέλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. Μέσα από την προτεινόμενη επένδυση ο όμιλος στοχεύει στη στρατηγική παρουσία του στη Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής με την κάλυψη κοινωνικής υποδομής εθνικού επιπέδου στον τομέα της υγείας, δίνοντας τη δυνατότητα για ολοκληρωμένη και αυτοδύναμη ανάπτυξη στην Π.Ε. σε έναν τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερες ελλείψεις. Στόχος της εταιρείας είναι η έκταση να λειτουργήσει ως υποδοχέας μιας επένδυσης υπερτοπικής κλίμακας και στρατηγικής σημασίας, στον τομέα της παροχής υπηρεσιών υγείας.

Για το σκοπό αυτό προβλέπονταν, βάσει αρχικής μελέτης, να δημιουργηθούν περίπου 420 κλίνες νοσηλείας, περίπου 5.500 νέες θέσεις εργασίας τόσο σε ανειδίκευτο, όσο και σε ιδιαίτερα υψηλού επιστημονικού επιπέδου προσωπικό και γενικότερα να πραγματοποιηθεί μια επένδυση της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Για την εν λόγω περιοχή έχει ληφθεί ήδη απόφαση προέγκρισης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ για τη δημιουργία Ιατρικού Πάρκου Αθηνών, ενώ σε σχέση με το μέγεθος των προς ανάπτυξη έργων, καθορίζεται ένας μέσος συντελεστής δόμησης (Σ.Δ.) = 0,45 για τη συνολική έκταση του ακινήτου.

Το deal για τα γραφεία στο «Δαχτυλίδι» της Λ. Κηφισίας

Πάντως, μια και ο λόγος για το Ιατρικό, όπως είναι γνωστό, στο οικόπεδο μπροστά από το νοσοκομειακό συγκρότημα του Ιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, πάνω στο «δαχτυλίδι», θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με την real estate εταιρεία Dimand και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (ως κατασκευαστή, όπως από πέρυσι έχει αναδείξει το insider.gr), η ανέγερση σύγχρονου συγκροτήματος γραφείων και άλλων υποδομών, δίχως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόκειται για τον διαγωνισμό που είχε προωθήσει το ΤΕΕ για την επιλογή αναδόχου στο έργο αξιοποίησης μέσω αντιπαροχής του εν λόγω ακινήτου στο Δακτυλίδι της Λ. Κηφισίας, με το κοινό σχήμα να αναλαμβάνει την κατασκευή κτηρίου γραφείων επιφάνειας περίπου 10-12 χιλ. τ.μ., ενώ μέρος του κτηρίου, βάσει της προκήρυξης, θα παραχωρηθεί στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προς χρήση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΛΑΚΤΩΡ – REDS: Σε περιβαλλοντική διαβούλευση η νέα μαρίνα Αλίμου άνω των 100 εκατ. ευρώ – Τι περιλαμβάνει η επένδυση

«Μάχη» ισχυρών για την «Ύδρευση Νήσου Κέρκυρας», εκτιμώμενης αξίας 255 εκατ. ευρώ

Μέσω ΤΑΙΠΕΔ (PPF) και ΣΔΙΤ οι νέες φυλακές στον Ασπρόπυργο – Διπλασιάστηκε το κόστος κατασκευής στα 300 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider