Ελληνικό: Αντικειμενικές αξίες έως 8.000 ευρώ το μέτρο στις περιοχές-φιλέτα στον Μητροπολιτικό Πόλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό: Αντικειμενικές αξίες έως 8.000 ευρώ το μέτρο στις περιοχές-φιλέτα στον Μητροπολιτικό Πόλο
Αντικειμενικές αξίες από 3.250 έως 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού -  Αγίου Κοσμά καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών.

Αντικειμενικές αξίες από 3.250 έως 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για την έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών. Οι τιμές ζώνης που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για τη φορολόγηση των ακινήτων προσδιορίστηκαν μετά την εισήγηση που είχαν υποβάλει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων τους οποίους είχε προσλάβει το υπουργείο.

Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν υπόψη:

-Η γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α' 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.

-Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ.).

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ στη δεξιά στήλη «σχετικά αρχεία»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda Development: Εκδόθηκε η άδεια του Riviera Tower, του υψηλότερου κτηρίου στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider