Χατζηδάκης: Μηνιαία αναδρομικά 345 - 384 ευρώ μέχρι να βγουν οι κύριες συντάξεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Μηνιαία αναδρομικά 345 - 384 ευρώ μέχρι να βγουν οι κύριες συντάξεις

Να βγαίνουν μαζί οι κύριες κι επικουρικές συντάξεις είναι η επιδίωξη του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Κωστής Χατζηδάκης, όμως πρόσθεσε πως μέχρι αυτό να είναι εφικτό θα πληρώνονται από 345 - 384 ευρώ αναδρομικά, κάθε μήνα.

«Θα ξεκινήσουμε από τις εκκρεμότητες των κύριων συντάξεων και θα αντιμετωπίσουμε με ένα μέτρο ανακούφισης τις εκκρεμότητες. Το μέτρο ανακούφισης είναι αυτό το οποίο έχει εξαγγελθεί, ότι για αυτούς που δεν έχουν πάρει κύρια σύνταξη και για αυτούς που δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη θα δοθεί ένας αριθμός εθνικών συντάξεων που θα ξεκινάει από την ημέρα υποβολής της αίτησης.

Οι συντάξεις αυτές, όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός θα κυμαίνονται από 345- 384 ευρώ, για όσους έχουν πάνω από 20 χρόνια εργασίας, ενώ παράλληλα θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε το ποσό αυτό να μπορεί να δοθεί αναδρομικά.

«Εάν έχεις υποβάλλει την αίτηση σου πριν 10 μήνες, θα πάρεις 384 επί 10» είπε επί παραδείγματι ο κος Χατζηδάκης και πρόσθεσε πως τώρα θα περαστεί σχετική διάταξη στην Βουλή ενώ έχουν δοθεί ήδη εντολές στον ΕΦΚΑ για να «τρέξει» γρήγορα το εγχείρημα με την διοίκηση του να εκτιμά πώς θα είναι έτοιμη να το υλοποίηση περίπου σε δύο μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Προσωρινή σύνταξη έως 384 ευρώ το μήνα σε όλους τους εν αναμονή συνταξιούχους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider