Έρευνα MRB: Προβάδισμα 12,7% για ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Έρευνα MRB: Προβάδισμα 12,7% για ΝΔ - Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Με 23,7% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου. Πρώτος με 25,5% ο Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Τι λένε οι πολίτες για ελληνοτουρκικά.

Προβάδισμα 12,7 μονάδων για τη ΝΔ και αυξημένο φόβο για «επεισόδιο» με Τουρκία καταγράφει έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων MRB.

Χαρακτηριστικά, στην έρευνα της MRB και στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 23,7 % και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει ποσοστό 10,7%, η Ελληνική Λύση 8,5%, το ΚΚΕ 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 4,9%, το ΜεΡΑ25 2,4 %, το Κίνημα Δημοκρατίας 2,3%, η Νίκη 2,3%, και η Φωνή Λογικής 2%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,1% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» είναι στο 21,6%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ» 16,3% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή» 5,3%, έδειξε η έρευνα MRB.

Έρευνα MRB

Έρευνα MRB: Καταλληλότητα και ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέρχεται πρώτος με 25,5%, δεύτερη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 11%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,4%, τέταρτος ο Κυριάκος Βελόπουλος με 7,1%, πέμπτος ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,2%, έκτος ο Σωκράτης Φάμελλος με 4,6%, έβδομος ο Στέφανος Κασσελάκης με 3%, ενώ όγδοος ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2,3%.

Έρευνα MRB για καταλληλότητα πρωθυπουργού

Μάλιστα, το δείγμα ρωτήθηκε για το εάν ανησυχεί ότι, μέσα στον χρόνο, θα γίνει «θερμό επεισόδιο» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, με ένα μεγάλο ποσοστό να «ψηφίζει» «αρκετά». Χαρακτηριστικά, το 9,2% είπε «πολύ», το 31,7% «αρκετά», το 40,8% «όχι και τόσο», το 11,6% «καθόλου» και το 6,& «δξ/δα».

Έρευνα MRB για τα ελληνοτουρκικά

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ για Άμυνα και Ασφάλεια - Τι αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων

Μητσοτάκης: Η Ευρώπη οφείλει να λάβει υπόψη τα στρατηγικά συμφέροντά της

Μητσοτάκης: «Πολεμικά μας πλοία έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης» - Άτυπη συνάντηση 10 ηγετών για το μεταναστευτικό

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider