Κακλαμάνης: Μομφή κατά του βουλευτή της «Νίκης», Νίκου Παπαδόπουλου

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κακλαμάνης: Μομφή κατά του βουλευτή της «Νίκης», Νίκου Παπαδόπουλου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Με βάση σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, ο κ. Κακλαμάνης επέβαλλε περικοπή του ενός δευτέρου της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή.

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εναντίον του βουλευτή της ΚΟ της «Νίκης», Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε σε τέσσερα έργα τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη, διετύπωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Με βάση σχετικό άρθρο του Κανονισμού της Βουλής, ο κ. Κακλαμάνης επέβαλλε περικοπή του ενός δευτέρου της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή. Την απόφαση του προέδρου της Βουλής ενέκρινε ομόφωνα η Ολομέλεια του Σώματος.

Απευθυνόμενος στο Σώμα, ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι πριν την τροποποίηση τον Κανονισμού το 2023, η αυτοδίκαιη περικοπή λόγω μομφής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά εξαντλείτο στο ένα τέταρτο της μηνιαίας αποζημίωσης του βουλευτή.

Τέλος, για τη συμπεριφορά του διαγραφέντος από τη ΝΔ, βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, εναντίον της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, την περασμένη Παρασκευή 7 Μαρτίου, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «θα είχε αντιμετωπιστεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο εάν στην Ολομέλεια δεν είχε ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά αυτή».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Ψηφιακό μπλόκο ΑΑΔΕ σε σύνορα και λιμάνια: GPS, κάμερες κατά του λαθρεμπορίου

Οι δεσμοί της Credia - Το νέο στοίχημα του Μαρινάκη - Η σταθερή τηλεφωνία και η ΔΕΗ

O Τσίπρας στη ζυγαριά του Μαξίμου - Επέκταση των ΣΣΕ και αντιπολιτευτική σιγή - Μήνυμα Γιούνκερ στο γαλάζιο Συνέδριο

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider