Πάνω από 1 εκατ. Γάλλοι εξουσιοδότησαν άλλον να ψηφίσει στη θέση τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 1 εκατ. Γάλλοι εξουσιοδότησαν άλλον να ψηφίσει στη θέση τους
Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι Γάλλοι που στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να εξουσιοδοτήσουν άλλον Γάλλο να ψηφίσει στη θέση τους χωρίς να προσέλθουν οι ίδιοι στα εκλογικά τμήματα

Πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι Γάλλοι που στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές θα κάνουν χρήση του δικαιώματός τους να εξουσιοδοτήσουν άλλον Γάλλο να ψηφίσει στη θέση τους χωρίς να προσέλθουν οι ίδιοι στα εκλογικά τμήματα.

Όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, 10 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών ο ακριβής αριθμός των Γάλλων που υπέγραψαν εξουσιοδότηση ανέρχεται σε 1.055.067 ψηφοφόρους και είναι ο μεγαλύτερος που έχει ποτέ υπάρξει.

Αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα γαλλικών μέσων ενημέρωσης, οφείλεται ως ένα βαθμό στο γεγονός ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν ενώ θα έχουν ήδη αρχίσει οι σχολικές διακοπές και πολλές οικογένειες έχουν από καιρό προγραμματίσει να φύγουν.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η σχετική εξουσιοδότηση υπογράφεται από τους ενδιαφερόμενους, με φυσική παρουσία είτε στους Δήμους είτε στα αστυνομικά τμήματα της Γαλλίας.

Ηλεκτρονική εξουσιοδότηση μπορούν να δώσουν μόνο οι κάτοχοι των νέων γαλλικών δελτίων ταυτότητας που έχουν τη μορφή κάρτας με μικροτσίπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider