Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η ΕΕ «καταδικάζει» - Να αποτραπεί πάση θυσία περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Η ΕΕ «καταδικάζει» - Να αποτραπεί πάση θυσία περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση
«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Η ΕΕ καταδικάζει έντονα την απαράδεκτη ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ» τόνισε μέσω Χ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για άνευ προηγουμένου κλιμάκωση και σοβαρή απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια».

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε «σθεναρά» την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μέσω Χ.

«Καταδικάζουμε σθεναρά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν στο Ισραήλ. Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί περαιτέρω περιφερειακή κλιμάκωση. Πρέπει να αποφευχθεί περισσότερη αιματοχυσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση με τους εταίρους μας», ανέφερε.

Γαλλία και Βρετανία «καταδικάζουν», η Ιταλία εκφράζει «ανησυχία»

«Η αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε απόψε το Ιράν εναντίον ισραηλινού εδάφους είναι ανεύθυνη και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με οποιονδήποτε τρόπο», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς μέσω Χ και προειδοποίησε ότι «το Ιράν διακινδυνεύει ανάφλεξη». «Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ και θα συζητήσουμε τώρα τα περαιτέρω με τους συμμάχους μας», πρόσθεσε ο κ. Σολτς, ενώ κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι ο καγκελάριος ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις κατά την πτήση του προς την Κίνα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Η Γαλλία «καταδικάζει» την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, η οποία τόνισε πως επιδεινώνει την αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή.

«Οι απερίσκεπτες επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ θα πυροδοτήσουν περαιτέρω τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Το Ηνωμένο Βασίλειο καλεί το ιρανικό καθεστώς να σταματήσει αυτή τη σοβαρή κλιμάκωση, η οποία δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον αναφερόμενος στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ.

Η Ιταλία παρακολουθεί «με προσοχή και ανησυχία» την κατάσταση, τόνισε μέσω X ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι.

«Συνομίλησα με την πρόεδρο του (υπουργικού) συμβουλίου (σ.σ. την πρωθυπουργό Τζόρτζα Μελόνι ) και τον υπουργό Άμυνας (Γκουίντο Κροσέτο), η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε σενάριο», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider