Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρέας Νικολακόπουλος: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο βουλευτής Ηλείας ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος είναι γέννημα θρέμα της Αμαλιάδας, είναι δικηγόρος και βουλευτής Ηλείας. Έχει γεννηθεί στην Αμαλιάδα στις 25 Αυγούστου 1974 και από το 2006 είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα και την Ειρήνη.

Έχει ολοκληρώσει τις νομικές σπουδές στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση αδικημάτων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου και είναι πρόεδρος της Επιτροπής ΕλληνοΙσλανδικής Φιλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider