Ταχιάος: «Το Μετρό θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταχιάος: «Το Μετρό θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί»
Το μετρό είναι ένα φιλολαϊκό μέσο, το οποίο σχεδιάστηκε το 2018 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη «διέσωσε»

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Νίκος Ταχιάος με αφορμή την κλάδευση των δέντρων και τις αντιδράσεις για τον σταθμό του Μετρό στα Εξάρχεια δήλωσε, ότι δεν μπορεί να γίνει Μετρό χωρίς να κοπούν ή να μεταφυτευθούν δέντρα, καθώς πρέπει αφενός να γίνει το όρυγμα και αφετέρου να υπάρχουν και εργοταξιακοί χώροι.

Ωστόσο, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, έχει συμφωνηθεί με τον Δήμο Αθηναίων να φυτευτούν 2.950 δέντρα, ως αντιστάθμισμα, κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι το μετρό είναι ένα φιλολαϊκό μέσο, το οποίο σχεδιάστηκε το 2018 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη «διέσωσε», υπογραμμίζοντας στη συνέχεια ότι «θα γίνει όπως ακριβώς έχει σχεδιαστεί». Μάλιστα, τόνισε ότι το ίδιο ισχύει για όλους τους σταθμούς, και τον σταθμό του Ευαγγελισμού και αυτόν των Εξαρχείων.

Κλείνοντας, ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, σημείωσε ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκοντας την επίσπευση της παραχώρησής της, προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους να υπογραφεί η σύμβαση και το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους να έχει πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως και το Μετρό θα παραδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024, όπως έχει ανακοινωθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταχιάος: Στόχος μας η επίσπευση της παραχώρησης της Εγνατίας

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»: Καταβλήθηκαν επιδοτήσεις 1,283 εκατ. ευρώ σε 676 ωφελούμενους

Ταχιάος: Κλείνει μέχρι τέλος του έτους η παραχώρηση της Εγνατία Οδού

gazzetta
gazzetta reader insider insider