Υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής ο Χαρδαλιάς με απόφαση Μητσοτάκη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής ο Χαρδαλιάς με απόφαση Μητσοτάκη
Ανακοινώθηκε και επίσημα η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά, με τα «χρώματα» της ΝΔ, για την Περιφέρεια Αττικής. Τι αναφέρει η ανακοίνωση.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αποτελεί ένα πρόσωπο με έντονο αυτοδιοικητικό παρελθόν, καθώς έχει διατελέσει δήμαρχος Βύρωνα για 12 χρόνια, από το 2002, αλλά και περιφερειακός σύμβουλος από το 2014, ενώ έχει διατελέσει και επικεφαλής του τομέα αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η Νέα Δημοκρατία εξαρχής είχε εκφράσει την εντονότατη ενόχλησή της για την εικόνα του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη να χορεύει ζεϊμπέκικο όσο τα πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα έκαιγαν ανεξέλεγκτα. Η αντικατάσταση Πατούλη στη λίστα των «γαλάζιων» υποψηφιοτήτων έρχεται σε συνέχεια και της παραίτησης Μηταράκη από την κυβέρνηση, καθώς ο πρώην υπουργός απουσίαζε σε διακοπές εκτός Αθηνών, εν μέσω πυρκαγιών.

Η ενόχληση στη ΝΔ για το ζεϊμπέκικο Πατούλη και η συγγνώμη

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή, στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τον χορό του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, στο Ζάππειο Μέγαρο – εν μέσω των καταστροφικών φωτιών – για τη 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, την οποία διοργάνωσαν και συμμετείχαν 97 Ελληνίδες απ' όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, αρκετά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος άφησαν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στήριξή του στην Περιφέρεια στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Όλα ξεκίνησαν όταν σε βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και έκανε γρήγορα τον γύρο των social media, αποτυπωνόταν ο Περιφερειάρχης να χορεύει ζεϊμπέκικο, εν μέσω των ανεξέλεγκτων πύρινων μετώπων, που μαίνονταν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε ζήτησε συγγνώμη, τονίζοντας πως ήταν «μια κακιά στιγμή».

«Χθες, παρευρέθηκα σε μία εκδήλωση των γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο προς τιμήν τους. Προς το τέλος της εκδήλωσης και λίγο πριν από την αποχώρησή μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να χορέψω μαζί τους και εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκλησή τους» ανέφερε αρχικά.

«Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη. Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου. Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider