Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να στείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία
Ένα πακέτο βοήθειας για όπλα που περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς που εκτοξεύονται από ένα πυροβόλο Howitzer των 155 χιλιοστών.

Οι ΗΠΑ εξετάζουν σχέδιο αποστολής πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία ώστε να ενισχύσουν το Κίεβο στον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Reuters την Πέμπτη, σε μια κίνηση αντιτίθενται ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και η οποία μπορεί να ενισχύσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας.

Την Παρασκευή αναμένεται να ανακοινωθεί ένα πακέτο βοήθειας για όπλα που περιλαμβάνει πυρομαχικά διασποράς που εκτοξεύονται από ένα πυροβόλο Howitzer των 155 χιλιοστών, σύμφωνα με τις πηγές του Reuters.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι η αποστολή πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία «εξετάζεται ενεργά», αλλά δεν είχε να κάνει καμία ανακοίνωση αυτή τη στιγμή.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Το δημοσίευμα σημειώνει πως η οργάνωση Human Rights Watch κάλεσε την Πέμπτη τη Ρωσία και την Ουκρανία να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πυρομαχικά διασποράς και προέτρεψε τις ΗΠΑ να μην τα προμηθεύουν.

Η οργάνωση ανέφερε σε έκθεσή της ότι τόσο οι ρωσικές όσο και οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά, τα οποία έχουν σκοτώσει ουκρανούς πολίτες. Για να στείλει πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, ο Μπάιντεν θα πρέπει να υπογράψει μια διάταξη, παρόμοια με εκείνη που υπογράφηκε για την εξαγωγή τεχνολογίας πυρομαχικών διασποράς στη Νότια Κορέα το 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μειώνεται το ρωσικό προβάδισμα σε βαρέα όπλα - Σημαντικές απώλειες για τη Μόσχα

Ρωσία: Η Wagner ζητά μεταφραστές στα αραβικά και τα γαλλικά για στρατολόγηση νέων μελών

gazzetta
gazzetta reader insider insider