Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μετά την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 το απόγευμα αναμένεται η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης της ΝΔ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την ορκωμοσία ο πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση παραλαβή από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά.

Ορκωμοσια Μητσοτακη

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου μετέβη και έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την ΠτΔ ανέφερε πως «έχουμε μια ισχυρή εντολή και μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

«Είναι ξεχωριστή τιμή να παραλαμβάνω αυτή την εντολή για να σχηματίσω κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας», υπογράμμισε και επανέλαβε πως νιώθει «βαριά την ευθύνη στους ώμους του», υπενθυμίζοντας ότι εξαρχής είχε θέσει ως στόχο την σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, ενώ δεσμεύθηκε εκ νέου για τη δρομολόγηση μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

«Η κυβέρνησή μας θα είναι κυβέρνηση σκληρής δουλειάς και έμπρακτου αποτελέσματος», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Διεμήνυσε δε, με νόημα, πως η δημοκρατία μας είναι ώριμη να χειριστεί πρόσκαιρες αναταράξεις και χαρακτήρισε την οκτακομματική Βουλή «επιθανάτιο ρόγχο» της απλής αναλογικής.

Η κ. Σακελλαροπούλου, τόνισε από την πλευρά της, πως «η δημοκρατία μας απεδείχθη ανθεκτική» και ευχήθηκε στον κ. Μητσοτάκη «καλή δουλειά».

Τι ακολουθεί

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των βουλευτών που εξελέγησαν στις πρόσφατες εκλογές, και την επόμενη ημέρα, Τρίτη, 4 Ιουλίου η ολομέλεια της Κ΄ (εικοστής) Κοινοβουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας θα συνέλθει για την εκλογή του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την εκλογή των αντιπροέδρων του σώματος καθώς και των γραμματέων και κοσμητόρων του κοινοβουλίου.

Η πρώτη, αυτή, φάση της νέας τετραετίας, θα ολοκληρωθεί με την ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές 2023: Ιστορικό ρεκόρ 47,17% σημείωσε η αποχή

Moody's: Credit positive η νέα τετραετία Μητσοτάκη - Διασφάλιση της συνέχειας στις δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές

Τι περιμένει η αγορά από τη νέα κυβέρνηση – Το «παράθυρο ευκαιρίας» των 18 μηνών

gazzetta
gazzetta reader insider insider