Μετσόλα: Αίτημα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετσόλα: Αίτημα για άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη
H πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έκανε γνωστό κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του σώματος ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη.

H πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα έκανε γνωστό κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του σώματος ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη. «Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων», είπε συγκεκριμένα η κ. Μέτσολα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης βρέθηκε εκτός ΣΥΡΙΖΑ μετά από καταγγελία εις βάρος του για παρενόχληση. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο ηθοποιός εκτός κόμματος μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση. Από την πλευρά του ο Αλέξης Γεωργούλης υποστηρίζει πως πρόκειται για «καταφανώς ψευδή και συκοφαντική καταγγελία» για «περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν χρόνια», ενώ έχει ζητηθεί η άρση ασυλίας του. Από την πλευρά της η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, δήλωσε πως υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πλήρως η σχετική υπόθεση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου. Από την πλευρά του ο Αλέξης Γεωργούλης αφήνει υπόνοιες πως δεν είναι τυχαία «η ψευδής και προκλητική επίθεση» αφού γίνεται λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. Ταυτόχρονα τονίζει πως δεν θέλει να επηρεάσει «τον αγώνα που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα με ένα προσωπικό ζήτημα» και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του κόμματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με ασυγχώρητη ελαφρότητα σοβαρότατα διεθνή ζητήματα

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Γεωργούλης

gazzetta
gazzetta reader insider insider