Δημοσκόπηση MRB: Στο 3,3% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με 7κομματική Βουλή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημοσκόπηση MRB: Στο 3,3% η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με 7κομματική Βουλή
Για την τραγωδία των Τεμπών, το 62,9% των πολιτών αξιολογούν αρνητικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μικρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του newsbomb.gr.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28% έναντι 24,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Η δημοσκόπηση «δείχνει» 7κομματική Βουλή, με τρίτο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (8%) και έπονται ΚΚΕ (5,1%), Ελληνική Λύση (4,6%), ΜέΡΑ25 (3,8%) και το «Έλληνες Εθνικό Κόμμα» (4%) του καταδικασμένου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, Κασιδιάρη.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 16%.

Όπως αναφέρει το newsbomb.gr, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν περίπου το ίδιο ποσοστό συσπείρωσης. Στο 67,5% για τη Νέα Δημοκρατία και στο 67,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ πράγμα που σημαίνει ότι κανείς από τους δύο δεν έχει πιάσει ταβάνι.

Παράλληλα οι διαρροές της Νέας Δημοκρατίας προς ΣΥΡΙΖΑ αγγίζουν το 2,7% και προς ΠΑΣΟΚ το 3%, ενώ αντίστοιχα διαρροές από το ΣΥΡΙΖΑ προς τη Νέα Δημοκρατία είναι στο 3% και προς το ΠΑΣΟΚ στο 5,9%.

Σε ότι αφορά την αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να αγγίζει το 30,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 27,2%. Η διαφορά δηλαδή διαμορφώνεται στο 3,6%.

Για τις αναγωγές επί του συνόλου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και η αδιευκρίνιστη ψήφος, η ψαλίδα για τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου φαίνεται να διαμορφώνεται στο 3,9%. Η ΝΔ φτάνει στο 33,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 29,4%.

Για τα Τέμπη

Σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, οι πολίτες απαντούν ότι φταίνε και η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι προηγούμενες σε ποσοστό 47,3% και κυρίως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 11,8%.

Ακόμα, το 62,9% των πολιτών αξιολογούν αρνητικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με ένα ποσοστό 28% που τον αξιολογούν θετικά.

Για την αξιολόγηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη στάση του στα Τέμπη, το 55,9% τον αξιολογεί αρνητικά και το 32,6% θετικά.

Στο ερώτημα «πόσο θα σας επηρεάσει το θέμα των Τεμπών στον τρόπο που θα επιλέξετε ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές;», οι πολίτες σε ποσοστό 51,3% απαντούν ότι θα επηρεαστούν από λίγο έως καθόλου, ενώ ένα ποσοστό 43,2% δηλώνει από πολύ έως αρκετά.

Στην προηγούμενη έρευνα της MRB (από 6 έως 13 Μαρτίου) το 55,6% δήλωνε επηρεασμένο από την τραγωδία των Τεμπών.

Σημειώνεται πως το 60,8% των ερωτηθέντων διαφωνούν ότι η σημερινή κυβέρνηση έως τώρα έχει επιδείξει σημαντικό έργο και το δυστύχημα των Τεμπών δεν θα τους εμποδίζει στο να την ψηφίσουν παρά τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου συμβάντος.

Αντίστοιχα το 65,4% δηλώνει ότι διαφωνεί ότι έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Αυτοδύναμη, σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών

gazzetta
gazzetta reader insider insider